Mar Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 Добрий день, панове, я бакалавр-біолог з ОНУ І.І. Мечникова, проводжу дослідження на тему ураження бджіл пестицидами на території України, нікому не бажаю з цим стикнутися, але якщо у вас таке трапилось або траплялось за цей та минулі сезони надайте будь-яку інформацію про ці випадки, буду вдячний за допомогу у проведені дослідження, щоб скласти якусь статистику по областям. Якщо у вас є мертві бджоли, що потруїлися, було б дуже файно, якщо ви могли б надіслати їх в Одесу для проведення лабораторного аналізу якими конкретно речовинами і в якій кількості відбулось отруєння. Чекаю на будь які відповіді тут або в особисті повідомлення 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 Учора картина на ріпаку: 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 В минулому році після посіву кукурудзи пневмосівалками: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 2020 кукурудза 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mar Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 дуже шкода, що таке відбувається і в нашій країні досі нема чітких регулюючих норм щодо цього, дуже дякую за інформацію, і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 42 хвилини тому, Mar сказав: і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті Завтра зможу назбирати. скільки треба штук? тільки вони ж лежать під вуликами вже може до тижня... якшо нічого, то вишлю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 9 часов назад, Mar сказал: дуже шкода, що таке відбувається і в нашій країні досі нема чітких регулюючих норм щодо цього, дуже дякую за інформацію, і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті https://youtu.be/XksGPWz3UWo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій-апі Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 В цьому році на Львівщині найгірша ситуація за останнє 20-ти річчя. Щодня інформація про масове отруєння бджіл з різних регіонів області. Основними причинами є комендантська година, через яку фермери відмовляються оприскувати вночі поля (це просто їм на руку), друге і давно відоме, це безконтрольне ввезення несертифікованих засобів захисту рослин, наступне - відсутність контролю зі сторони держави і КОРУПЦІЯ на всіх рівнях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 мені вдалось уникнути протрав.бо підняли кіпіш.зразу найшлись нормальні яди(моспілан) і обробку змістили в вечірній час.перші 2 дні закривав бджіл до обіду.З того рапсу толку мало.принесли всього 8 кг.5 днів була погода.потім похололодання.зараз ночав зеленіти.три дні і всьо.Але сімї розвинулись і буде з чого робити відводки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 14 годин тому, Mar сказав: дуже шкода, що таке відбувається і в нашій країні досі нема чітких регулюючих норм щодо цього, дуже дякую за інформацію, і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті треба німця.де закони діють і якщо потравили бджіл,то фермер заплатить так .що будуть платити і його діти.В нас анархія і фермери нічого не бояться.Але працювати треба і давати факти в інтернет.Мені дама з сільради звонить і сповіщає про обробки.Також пишуть в місцевому порталі в ФБ.Один фермер сказав мені ,що обробляє вдень,бо йому мішає роса.Я йому порахував скільки буде коштувати мені збитки і подам на суд і в поліцію.Подіяло. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sadovod Posted May 12, 2023 Author Share Posted May 12, 2023 16 часов назад, Cfif сказал: 2020 кукурудза Зараз аграрії застосовують репеленти, які відлякують бджіл. Тому бджоли можуть і не літіти на ріпак. 22 часа назад, Mar сказал: Добрий день, панове, я бакалавр-біолог з ОНУ І.І. Мечникова, проводжу дослідження на тему ураження бджіл пестицидами на території України, нікому не бажаю з цим стикнутися, але якщо у вас таке трапилось або траплялось за цей та минулі сезони надайте будь-яку інформацію про ці випадки, буду вдячний за допомогу у проведені дослідження, щоб скласти якусь статистику по областям. Якщо у вас є мертві бджоли, що потруїлися, було б дуже файно, якщо ви могли б надіслати їх в Одесу для проведення лабораторного аналізу якими конкретно речовинами і в якій кількості відбулось отруєння. Чекаю на будь які відповіді тут або в особисті повідомлення Отруєння бджіл вже відбулося у 15 областях України. Подробиці в нашій групі у ФБ "Бджоли проти хімії" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted June 3, 2023 Share Posted June 3, 2023 11.05.2023 в 21:47, Mar сказав: таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті ну ось і все...) по результатам " не ответа не привєта"..))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts