Перейти к содержанию

Опасные для пчёл пестициды

Рекомендуемые сообщения

Добрий день, панове, я бакалавр-біолог з ОНУ І.І. Мечникова, проводжу дослідження на тему ураження бджіл пестицидами на території України, нікому не бажаю з цим  стикнутися, але якщо у вас таке трапилось або траплялось за цей та минулі сезони надайте будь-яку інформацію про ці випадки, буду вдячний за допомогу у проведені дослідження, щоб скласти якусь статистику по областям. Якщо у вас є мертві бджоли, що потруїлися, було б дуже файно, якщо ви могли б надіслати їх в Одесу для проведення лабораторного аналізу якими конкретно речовинами і в якій кількості відбулось отруєння. Чекаю на будь які відповіді тут або в особисті повідомлення 

Учора картина на ріпаку: 

В минулому році після посіву кукурудзи пневмосівалками: 

2020 кукурудза 

дуже шкода, що таке відбувається і в нашій країні досі нема чітких регулюючих норм щодо цього, дуже дякую за інформацію, і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті

42 хвилини тому, Mar сказав:

і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті

Завтра зможу назбирати. скільки треба штук? тільки вони ж лежать під вуликами вже може до тижня... якшо нічого, то вишлю.

9 часов назад, Mar сказал:

дуже шкода, що таке відбувається і в нашій країні досі нема чітких регулюючих норм щодо цього, дуже дякую за інформацію, і таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті

https://youtu.be/XksGPWz3UWo

В цьому році на Львівщині найгірша ситуація за останнє 20-ти річчя. Щодня інформація про масове отруєння бджіл з різних регіонів області.

Основними причинами є комендантська година, через яку фермери відмовляються оприскувати вночі поля (це просто їм на руку), друге і давно відоме, це безконтрольне ввезення несертифікованих засобів захисту рослин, наступне - відсутність контролю зі сторони держави і КОРУПЦІЯ на всіх рівнях.

мені вдалось уникнути протрав.бо підняли кіпіш.зразу найшлись нормальні яди(моспілан) і обробку змістили в вечірній час.перші 2 дні закривав бджіл до обіду.З того рапсу толку мало.принесли всього 8 кг.5 днів була погода.потім похололодання.зараз ночав зеленіти.три дні і всьо.Але сімї  розвинулись і буде з чого робити відводки.

14 годин тому, Mar сказав:

треба німця.де закони діють і якщо потравили бджіл,то фермер заплатить так .що будуть платити і його діти.В нас анархія і фермери нічого не бояться.Але працювати треба і давати факти в інтернет.Мені дама з сільради звонить і сповіщає про обробки.Також пишуть в місцевому порталі в ФБ.Один фермер сказав мені ,що обробляє вдень,бо йому мішає роса.Я йому порахував скільки буде коштувати мені збитки і подам на суд і в поліцію.Подіяло.

16 часов назад, Cfif сказал:

2020 кукурудза 

Зараз аграрії застосовують репеленти, які відлякують бджіл. Тому бджоли можуть і не літіти на ріпак.

22 часа назад, Mar сказал:

Добрий день, панове, я бакалавр-біолог з ОНУ І.І. Мечникова, проводжу дослідження на тему ураження бджіл пестицидами на території України, нікому не бажаю з цим  стикнутися, але якщо у вас таке трапилось або траплялось за цей та минулі сезони надайте будь-яку інформацію про ці випадки, буду вдячний за допомогу у проведені дослідження, щоб скласти якусь статистику по областям. Якщо у вас є мертві бджоли, що потруїлися, було б дуже файно, якщо ви могли б надіслати їх в Одесу для проведення лабораторного аналізу якими конкретно речовинами і в якій кількості відбулось отруєння. Чекаю на будь які відповіді тут або в особисті повідомлення 

Отруєння бджіл вже відбулося у 15 областях України. Подробиці в нашій групі у ФБ "Бджоли проти хімії"

12_05_23.png

• 4 weeks later...
11.05.2023 в 21:47, Mar сказав:

таке питання чи згодні ви надіслати мертвих особин, що вирогідно потруїлися на ріпаці, вартість пересилки я оплачу, якщо згодні, надам дані в особисті

ну ось і все...) по результатам " не ответа не привєта"..)))

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...