zaporojec Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Где то уже писали, что обрабатывая переднюю стенку сильно пахнущими веществами мы дезориентируем пчел. Затрудняем охранникам определение свой-чужой, перебивая запах как своих, так и чужих. ? Так же придерживаюсь такого же мнения. Нужно конопатить щели с боков и с зади, и можно там смачивать (и то при сильном нападе, чтоб перебить запах меда и пчел) если уж пошел напад Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Правильно! Але не солярою, ліпше вже пижмом. А передню стінку перекривати нахиленим склом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Може lddo, хотів сказати, що пижмо якось допомагає захистити сім"ю від нападу... opr06K9M.gif Тож Iddo і радить обробляти пижмом передні стінки вуликів, відлякуючи нападників ? И так для начала надо высказываться конкретно что можно сказать blek-269, Прочитайте, шановний, моє повідомлення n 43, тоді зрозумієте n 44. Це найперший засіб зупинення крадіжок. ? В таком случае , я могу сказать сетка и чабрец Дальше в клуб ЧТО? ГДЕ? КОГДА? И не надо меня посылать что бы я читал по сообщениям , а если прописываем то указываем . В следующий раз просто удалю за не соответствие Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Где то уже писали, что обрабатывая переднюю стенку сильно пахнущими веществами мы дезориентируем пчел. Затрудняем охранникам определение свой-чужой, перебивая запах как своих, так и чужих. ? SeWerby, Так, ця обробка на те й розрахована, щоб перебити запах розкадуваного гнізда. Свої ж бджоли й без запаху легко пізнають, де свій-чужий. До рідного гнізда практично всі йдуть навантаженими (крім обльотів) тож їх легко пізнають свої. В таком случае , я могу сказать сетка и чабрец Дальше в клуб ЧТО? ГДЕ? КОГДА? И не надо меня посылать что бы я читал по сообщениям , а если прописываем то указываем . В следующий раз просто удалю за не соответствие ? Можете мене взагалі видалити. У Вас є таке право. Але два мої пости стоять поряд. Шановний, тут просто немає про що говорити! Умійте визнавати свої помилки. Для того что бы не было недопонимания со стороны , надо просто было прописать что бы соединили два сообщения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Тож моя порада - тільки один льоток на півтори бджоли, обробка пижмом передньої стінки ? У меня вопрос ? Вы пробовали Если пробовали какой эффект от этого Я так понял ответа не будет Так вот когда я пользовался тимолом для обработки клеща , а тимол имеет запах чабреца , то вся пасека стояла на ушах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 У меня вопрос ? Вы пробовали Если пробовали какой эффект от этого ? blek-269, На щастя у мене нападів практично не буває. Злодюжок і злих я стараюсь позбуватись. А ось на кочовках з чужими бджолами бувало. У пижмі є інтексецид, що діє погірше соляри. Тобто перебиває запах меду і відлякує чужих краще за дифлофос. Тож зупинялись крадіжки після обробки пижмом стінок вулика навіть на сильних стадіях. Для того что бы не было недопонимания со стороны , надо просто было прописать что бы соединили два сообщения ? Окей. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 blek-269, На щастя у мене нападів практично не буває. Злодюжок і злих я стараюсь позбуватись. А ось на кочовках з чужими бджолами бувало. У пижмі є інтексецид, що діє погірше соляри. ? Честно скажу , я за нападением очень смотрю , что бы мои не бомбили и чужие не лезли к моим , для этого надо иметь хорошие улья без дыр , а если таковы имеются заклеить скотчем прикрыть летки и что бы пчёлы были накормлены А если пошёл нападение , то пижма не поможет , ставили поливалку над ульем что бомбили и целый день лили и всё рамно лезли . Пижмой (деревий у нас зовут) , раз пользовался сверху рам ложил . Как распространитель запаха , не какой через пару минут нет . Полынь лучше . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Затрудняем охранникам определение свой-чужой, перебивая запах как своих, так и чужих. ? Пользуюсь соляркой, отработкой. Пыжму варить некогда. Плохо! Но это единичные случаи, изредка при сборке гнезд в зиму. Про "определение свой-чужой" мыслю так: На начальном этапе воровки идут на запах, а мы его убираем. Свои, кроме запаха, имеют визуальные ориентиры - место, улей, леток. Им деваться некуда - зайдут. Но, если начался "погром", т.е. уже и воровки знают место, где "халява" - тогда зайдут и путаница в охране. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 убираем. Свои, кроме запаха, имеют визуальные ориентиры - место, улей, леток. Соглашусь на все 100,этот момент многие упускают из виду,пчела очень сильно привязывается к месту и цвету (летка) В большинстве случаев виновата халатность пчеловода. Ксожелению этот факт не оспорим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Пижмой (деревий у нас зовут) , раз пользовался сверху рам ложил . Как распространитель запаха , не какой через пару минут нет . Полынь лучше ? blek-269, Деревій - це ще інша назва - тисячолисник, це трохи не те. Хоча дуже часто зустрічав різні назви однієї й тої ж рослини. І навпаки,- навіть є, що й люди з сусідніх сіл одним і тим ім'ям називають абсолютно різні рослини. ДМоже, з Вашого дозволу, у медоносах виставити пижмо з припискою,- бо це не медонос, а лише пилконос. Хоча кажуть дає й нектар. Я цього не стверджую. Але ближче до теми. Треба натирати пижмом - квітами і самою рослиною ,- вона тоді виділяє відповідну речовину й бджоли реагують, особисто переконувався не один раз. Особливопотрібно обробляти передню стінку і прилітну та місця, де вони проникають. Ще можна добавляти в димар. Але якщо перейшло критичну точку,- коли знищили вже матку і свої ж починають обкрадати своє гніздо, то вже все. Треба заносити вулик у темне приміщення, а тоді - не ближче 10 км кудись перевезти. Пользуюсь соляркой, отработкой. Пыжму варить некогда. Плохо! Но это единичные случаи, изредка при сборке гнезд в зиму. ? Петрович 49, Її - пижму- варити не треба. Просто з куща вирвіть і натріть пердню стіку. Я її якось з цією метою спеціально був пересадив поближче до пасіки. Прийнялася. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 ... у медоносах виставити пижмо з припискою,- бо це не медонос, а лише пилконос. Хоча кажуть дає й нектар. Я цього не стверджую. Але ближче до теми. Треба натирати пижмом - квітами і самою рослиною ,- вона тоді виділяє відповідну речовину й бджоли реагують, особисто переконувався не один раз. Особливопотрібно обробляти передню стінку і прилітну та місця, де вони проникають. Ще можна добавляти в димар. ? У медоносах виставив окрему тему про пижмо, здається з достатньою інфо. Хто бажає, - можете ознайомитися. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 У нас каждую осень в безвзяточный период нападаю на меньшие семьи. ? Andri714, Найперший спосіб від крадіжок,- забезпечення беперебійним взятком, знищення всіх дир у корпусах. Бджола не ведмідь-шатун, що шукає поживи бо не запасся жиром на зиму. Бджола шукатиме взяток і при повному залитому медом гнізді. Тож і рискає попід льотками та щілинами. Отож - самий надійний спосіб від крадіжок,- забезпечення сімей хоч малим, але все ж беперебійним взятком. А далі - все за списком , як за репцептом лікаря. Тут і сильні сім'ї, гарні вулики, вміла поведінка при осмотрах сімей і тп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 З моіми все клас то сусідські рискають вмене доглянуті .Він осінню корм економить. ? Andri714, Так, Боже, убережи від таких сусідів. А я позавчора чотири години розсівав крутай- головатень, синяк та буркуни довкола пасіки. Оце і є мій вклад до бази боротьби з крадіжками бджіл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorobets Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 я також не раз зупиняв напад саме пижмом,і скажу що ні полин ні меліса з мятою не допомають навіть на половину Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 я також не раз зупиняв напад саме пижмом,і скажу що ні полин ні меліса з мятою не допомають навіть на половину ? Васильевич, Радий, що знайшлись спеціалісти з подібним досвідом. А то переконую тут усіх, та ніби мало хто й вірить. А пижмо - достойне на нашу увагу, воно має рости неподалік вуликів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 убираем. Свои, кроме запаха, имеют визуальные ориентиры - место, улей, леток. Соглашусь на все 100,этот момент многие упускают из виду,пчела очень сильно привязывается к месту и цвету (летка) В большинстве случаев виновата халатность пчеловода. Ксожелению этот факт не оспорим А також різка зміна умов при взятку.Що при кочовому бджільництву і приводить до грабунку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 А ми домовились два пустири засіяти акацією.Але не з цим сусідом з дальшим пчеловодом.Це не проти нападу. ? Andri714, Гарна нектарна база ще жодній бджолі не навредила... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Прибыв на пасеку обнаружил такую картину .Вся пасека бушует .Видно лазила помощница в свой улей ,может проверяла не пора ли качать и спровоцировала напад .А бакам только дай повод .Летки позакрывал верхние, но на нижнем безлад .Сама на сутках на роботе .Завтра только в 8-00 придёт . 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шулянский Александр Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Найбільше чого не люблю в осени це нападу і поки був три неділі на лікарняному одну сімейку слабеньку розбомбили .Ранвше таким нестрадав коли пасіка була в батьків,атепер поруч колгоспна пасіка і відкривати вулик після10:00 шкідливо ,один рік навіть складав в зиму з. фонариком в ночі бо налітали хмароб цілою. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Да не приятно . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
виталийЗ Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Сегодня одна семья Кордован,от Дениса,устроила погром на пасеке.Разбомбила отводок с запасной маткой,на 5 рамок пчелы,а потом устроила проверку еще трем Украинским лежакам.Вот и показали Итальяшки свои наклонности к воровству. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 3 часа назад, виталийЗ сказал: Сегодня одна семья Кордован,от Дениса,устроила погром на пасеке.Разбомбила отводок с запасной маткой,на 5 рамок пчелы,а потом устроила проверку еще трем Украинским лежакам.Вот и показали Итальяшки свои наклонности к воровству. Выставляйте счет Денису . Интересно еще что у меня будет когда вернусь. После двух недельного прогула-отдыха-отпуска. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 3 часа назад, виталийЗ сказал: Сегодня одна семья Кордован,от Дениса,устроила погром на пасеке У меня беспредел устраивают местные прилетевшие рои,темно серые падлюки. 4 минуты назад, aleksanderche сказал: . Интересно еще что у меня будет когда вернусь. У тебя еще твоя пчела в отводках ,ну,разве что ,летки настежь открыты 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 А мне вон в суботу качать, и сокращать гнезда в зиму и помощников как назло не будет... Во вторник дали малость поработать с 8:00 до 10:00 а там пришлось прекращать до 17:00 чтоб лишний раз не провоцировать... А итальянка и бакфаст не воровиты а просто предприимчивы :))) Блин пишу а сам стремаю... Как это я сам буду с гнезд качать рамки ну совсем не охота на золотарнике в зиму пускать... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 10 часов назад, виталийЗ сказал: Сегодня одна семья Кордован,от Дениса,устроила погром на пасеке.Разбомбила отводок с запасной маткой,на 5 рамок пчелы,а потом устроила проверку еще трем Украинским лежакам.Вот и показали Итальяшки свои наклонности к воровству. Пробомбят пасеки макаронницы ,у многих желание пропадёт их заводить у себя на пасеке 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts