Павло Михайлович Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 В 18.08.2017 в 23:04, Федір сказав: Можна зробити ловушку крадійкам пустий вулик вставити трубку так шоб вхід був на рівні льтка а всередині щоб торчала на сантиметрів 10 15 по типу ятера для риби( чи ловушки з бутилок для ос) .... то зайти вони зможуть а от вийти вже не так просто. Таке я бачив . сам не робив але видно що потрібно. то можна весь рій собі вловити))) потім обкурити з селітрою- кажут памороки забиває так що вони вже не знають де їх хата і залишаються жити там де "просинаються"))) То зроби...Наловиш своїх бджіл........... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ну то не мої були, я ж своїх знаю))) І не зовсім рекомендація до дії - так інформація до роздумів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwlo Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 хочу поділитись своїм методом боротьби із бджолами злодійками.Недавно бачу ,що почався дуже активний літ біля одного вулика,хоча була вже вечірня пора.Почався напад .Взяв росинку і десь годину імітував дощ,Злодійки розлетілись по своїм вуликах,після цього передню стінку вулика намазав соляркою.Після огляду сімї на 2 день виявив ,що матки немає(трутовка)Прийшлось сімю розформувати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 В 18.08.2017 в 23:04, Федір сказал: Пострадав я цього сезону... Одна сімя залишилась без матки, віришів розформувати ... Але не встиг... Відбувся напад винесли все.... Інші теж була спроба грабувати то активно відбилися... Але напад був страшений.... є відео, тре закинуть для колекції ПРо ТРУБКУ.... Можна зробити ловушку крадійкам пустий вулик вставити трубку так шоб вхід був на рівні льтка а всередині щоб торчала на сантиметрів 10 15 по типу ятера для риби( чи ловушки з бутилок для ос) .... то зайти вони зможуть а от вийти вже не так просто. Таке я бачив . сам не робив але видно що потрібно. то можна весь рій собі вловити))) потім обкурити з селітрою- кажут памороки забиває так що вони вже не знають де їх хата і залишаються жити там де "просинаються"))) Про селітру хтось писав років 5 назад... Про трубку ловушку, здаеться я теж у нас колись бачив. І навіщо Вам бджоли, яким залишилось жити два-три тижні? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 2 минуты назад, Mаксим сказал: І навіщо Вам бджоли, яким залишилось жити два-три тижні? Відповідь можна розділити на дві- перше це боротьба зі злодійками назад то вони з ловушки не вийдуть! і не прилетять ще раз, і не раз. друге про селітру- інфа була колись тут на форумі( років надцять назад) сам не перевіряв, але ж хтось думаю той робив раз писав( я поновив інформацію)- але як до цього дійти було - селітрою обкурювать біг зна.... може пробували з кліщем боротися по типу кореня хріну... ...мені вони точно не потрібні... ну тількі може для перетворення сіропу в зимній корм))))-жарт! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Тюркин Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 2 часа назад, Федір сказал: Відповідь можна розділити на дві- .-жарт! 1. Сосед из соседней пасеки отобёот Вам бошку.. 2. Сосед из соседней пасеки вызовет полицию. всё зафиксируют. и через суд вы будите востанавливать ему пасеку..( проблемы все спишут на Вас. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Сергей Тюркин да, а третій варіант? Сусід? закриє своїх в безвзятковий період приносячих бджіл і буде радуватись що хоть хтось залишився у вулику( скоріш за все таких сімей не багато можливо і одна)???? підходить? і Да, я таки і не знаю, хто той сусід сам би міг по першому(вашому) варіанту певно поступити чи по другому... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 42 хвилини тому, Федір сказав: Відповідь можна розділити на дві- перше це боротьба зі злодійками назад то вони з ловушки не вийдуть! і не прилетять ще раз, і не раз. друге про селітру- інфа була колись тут на форумі( років надцять назад) сам не перевіряв, але ж хтось думаю той робив раз писав( я поновив інформацію)- але як до цього дійти було - селітрою обкурювать біг зна.... може пробували з кліщем боротися по типу кореня хріну... ...мені вони точно не потрібні... ну тількі може для перетворення сіропу в зимній корм))))-жарт! Це не я придумав, але 100% підтримую: Бджолині крадіжки легше відвернути, ніж боротися потім з ними . Нормальна сильна сім'я з маткою цілком здатна захиститися, у мене навіть 3-4 рамкові відводки ніхто неображає. Якщо є наглі напади, шукайте причину, вона обов'язково є, або матка пропала, або десь Ви даєте привід до крадіжок 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 davolodya безматкова була, хотів розформувати(((( та не встиг... хотя по правді там і розформовувати вже не було особо що. А неправильно те, що я як колись мапет висловився "бжоляр виходного дня"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 13 часа назад, Федір сказал: Не зовсім зрозумів, що саме Ви мали на увазі? В 18.08.2017 в 23:04, Федір сказал: то зайти вони зможуть а от вийти вже не так просто. Таке я бачив . сам не робив але видно що потрібно. то можна весь рій собі вловити))) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 В 18.08.2017 в 23:18, Серж 82 сказал: Ви більше нічого не могли придумати? Хіба так годиться робити? то що напад пропустити? і радуватись? як в тому кіні - "чо без намордніків і не радуетесь"??? чи не забагато толерантності до крадійок?? і да цей пристрій придумав не я... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 10 минут назад, Федір сказал: то що напад пропустити? і радуватись? як в тому кіні - "чо без намордніків і не радуетесь"??? чи не забагато толерантності до крадійок?? і да цей пристрій придумав не я... " хазяїн - барін", робіть як вважаєте за потрібне 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 8 минут назад, Федір сказал: то що напад пропустити? і радуватись? як в тому кіні - "чо без намордніків і не радуетесь"??? чи не забагато толерантності до крадійок?? і да цей пристрій придумав не я... Треба не боротися з крадійками, а не допускати їх появи. У нападі винен лише пасічник. На пасіці з повноцінними сім"ями, скороченими льотками, цілими вуликами та обережним поводженням з рамками/корпусами/сиропом/оглядом не потрібні ніякі пристрої для вловлювання крадійок 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Только что, Mаксим сказал: Треба не боротися з крадійками, а не допускати їх появи. У нападі винен лише пасічник. На пасіці з повноцінними сім"ями, скороченими льотками, цілими вуликами та обережним поводженням з рамками/корпусами/сиропом/оглядом не потрібні ніякі пристрої для вловлювання крадійок Яким би не буть акуратним, всерівно в безвзятковій є рискання.... і стопроцентної гарантії ніхто не дасть- нажаль... Крім того, є породи що схильні до такої поведінки(крадійства)... В мене була проблема- виправити я її не міг( матку в цей період вже ніде було взяти... І по "пристрою"... Думаю хтось тихенько та собі таке зробить чи робив(описували ж тут- я собі памятаю тай памятаю.... Толерантність до порід які таким займаються вигідна тількі "окремо взятим"... Он толерантність в Європі до чого привела)))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Федор,мне кажется нужно почистить немного компьютер.Вирусов нахватался.Вы же видите ,что Ваш подход не поддерживается,значит причину нужно искать в себе. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 10 минут назад, Федір сказал: по "пристрою"... Думаю хтось тихенько та собі таке зробить чи робив На щастя по сусідству не маю початківців, які б прислухались до Ваших порад. А ті що є прислухаються до моїх. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 КАЕ Ви думаете мені піддримка потрібна??? я поділився інформацією І да, за безпеку мого компа( я так думаю ви не голову мою мали на увазі??))) не переживайте ... і підхід теж вважаю вірним... Хотів би я побачити на реакцію дописувачів якби проблема та стала у них))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 4 минуты назад, Серж 82 сказал: На щастя по сусідству не маю початківців, які б прислухались до Ваших порад. А ті що є прислухаються до моїх. Шановний, такого ажіотажу я не памятаю тей раз коли читав .... Цікаво от що так збурило- невже кавказянку викохуемо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 3 минуты назад, Федір сказал: КАЕ Ви думаете мені піддримка потрібна??? я поділився інформацією І да, за безпеку мого компа( я так думаю ви не голову мою мали на увазі??))) не переживайте ... і підхід теж вважаю вірним... Хотів би я побачити на реакцію дописувачів якби проблема та стала у них))) Сусід накриває вулик який бомлять агроволокном, а не біжить у магазин за селітрою 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 22 минуты назад, Федір сказал: Хотів би я побачити на реакцію дописувачів якби проблема та стала у них))) Любая порода пчел с любой пасеки будет брать то,что плохо лежит.Пчела для того и существует ,чтобы найти и принести в свой улей.Так что нужно поменять в принципе отношение к этой проблеме.Не считаете же Вы Федор ,что у Ваших оппонентов не было таких проблем?И все сделали вывод.Но вывод немного другой. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 не помогло накриття.... і закриття льотків не помогло... і дощувальна установка не помогла і обкурювання і уккус ... Помогло тількі коли всіх бджіл струсив в ройовню то свої залишились спокійно сидіти а крадійкі собі розлетілись.... От цих я і спас від боротьби. обєднав з їх позаторішнім відводком, тай все було мирно далі... а злодійкія і далі перлися в пустий вулик де вже і рамок не залишилось... до речі про селітру- це було в темі про роїння))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Только что, КАЕ сказал: Любая порода пчел с любой пасеки будет брать то,что плохо лежит.Пчела для того и существует ,чтобы найти и принести в свой улей.Так что нужно поменять в принципе отношение к этой проблеме.Не считаете же Вы Федор ,что у Ваших оппонентов не было таких проблем?И все сделали вывод.Но вывод немного другой. висновок я робив не раз і по цій проблемі теж... мені цікаво чо так взбудоражило що чуть на "лічності" не перешли? По поводу висновків других початківців та зубрів? мало хто відписався хто як боровся))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 11 минуту назад, Федір сказал: висновок я робив не раз і по цій проблемі теж... мені цікаво чо так взбудоражило що чуть на "лічності" не перешли? По поводу висновків других початківців та зубрів? мало хто відписався хто як боровся))) Просто подобное описывали для увеличения пасеки.Это аморально.Вот и воспринимаются подобные методы в штыки.Все таки нужно не допускать,хоть Ваш метод и может действовать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 16 минут назад, Федір сказал: Шановний, такого ажіотажу я не памятаю тей раз коли читав .... Цікаво от що так збурило- невже кавказянку викохуемо? От сиджу і думаю - чого це я Вам поради даю? У Вас стаж не менший чим у мене, тож може і краще розбираєтесь в бджільництві чим я. ПС краще гляну в тему -почем нинче мед, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Федір Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 2 минуты назад, КАЕ сказал: Просто подобное описывали для увеличения пасеки.Это аморально.Вот и воспринимаются подобные методы в штыки.Все таки нужно не допускать,хоть Ваш метод и может действовать. ну тут по правді треба сказати так не збільшиш пасіку))), а напад відбити впринципі можна ТО що, аморально десь таки погоджусь. але напад то війна і тут всі "средства хороши"- Ось наприклад Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts