hena Posted April 6, 2008 Share Posted April 6, 2008 А при чем здесь пчелы,Жека?Мы же для мурашей стараемся.Да и вспомните времена не столь далекие,когда поддоны смазывали постным маслом,дабы осыпавшийся клещ прилипал и не возвращался на полосатых. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Да врядли масло пчёлам навредит, а вот вместо ПЭТ - бутылок можна кружки из полиэтилена поставить на колья. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Обнаружил я в одном из ульев муравьев.... Они уже гнездо себе начали обустраивать. Главное быстро, за неделю. Отставил улей в сторону, метров аж на пять от этого места. Каково же было мое удивление, когда через пару дней в этом улье снова почти поселились муравьи, хотя от муравейника другие ульи были расположены ближе чем этот. Я интуитивно заменил в улье утеплительные подушки. Прошла неделя, а муравьев нету... Тьху, тьху... И клеенку пробовал, и селитру - ничего не помогает. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Там где растет папоротник, там муравьи не водятся Желательно ОРЛЯК Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 . Селитры этой - полно везде. ? А я использую поваренную соль, её еще везде полнее, помогает. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 А я использую поваренную соль, её еще везде полнее, помогает. ← Я соль не рискую использовать - пасека в саду, хто его знает как это на деревья подействует. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Струк Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 Если муравьи завелись в утеплении, то я соль прямо туда и сыплю и вокруг колышков подставки тоже. Трава продолжает в тех местах расти. Думаю и деревьям вреда не будет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted June 13, 2008 Share Posted June 13, 2008 Мне еще один способ посоветовали, попробовал - действует. На потолочины надо положить несколько перьев свежего лука, муравьев как небывало в улье, хотя вокруг ползают. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted June 13, 2008 Author Share Posted June 13, 2008 На потолочины надо положить несколько перьев свежего лука, муравьев как небывало в улье, хотя вокруг ползают. ← Я вам еще что скажу - легко спутать результат работы соли, лука или еще чего с погодными условиями. С наступленияем жаркой погоды - муравьи сами бесследно уходят из улья. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 С наступленияем жаркой погоды - муравьи сами бесследно уходят из улья. ← Точное замечание. Муравьи сами не выгревают свой расплод, а переносят всегда туда где есть тепло. В солнечные дни все муравьиные коконы находятся под самой поверхностью. Глубиной регулируют температуру вокруг коконов. Поэтому если слякотная или холодная погода, стараются найти другие источники тепла, например ульи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
олександр Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 С наступленияем жаркой погоды - муравьи сами бесследно уходят из улья. ? Точное замечание. Муравьи сами не выгревают свой расплод, а переносят всегда туда где есть тепло. В солнечные дни все муравьиные коконы находятся под самой поверхностью. Глубиной регулируют температуру вокруг коконов. Поэтому если слякотная или холодная погода, стараются найти другие источники тепла, например ульи. недавно вытрусил из утепления кучу муравьиных яиц, а теперь нет ни одного Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 У мене на точку в лісі з приходом весни відбувається напад лісових мурашок,боротися з ними не так легко,як може здатися на перший погляд.В окремі роки напад був такий сильний,що доводилось спалювати мурашники поблизу,бо недопомагали жодні методи,мурахи лізли на дерева і з них падали на вулики,причому масово.Напади тривають як правило в березні-квітні,коли мурахи виходять на перший" обліт" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wik. Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 На своей пасеке пользуюсь порошком сухой горчицы, посыпаю возле улья и если нашёл гнездо муравьёв, то прямо на него сыплю. Муравьи уходят. Поливать водой не нужно, горчицу. Пробовал заливать гнёзда муравьёв крепким солёным раствором... тоже уходят, но потом селятся в другом месте. Порошок горчицы не вреден для пчёл, но во внутрь улья сыпать не нужно, только вокруг улья на землю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Если пасека стационарная нужно посадить папоротник, муравьи его не любят. Можно постелить возле ульев, тоже отпугивает на некоторое время, пока ветки не высохнут Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Прошлым летом успешно боролся с муравьями древесным пеплом.Густо опудривал места их скопления и тут же рыхлил землю.Помогало месяца на два.Таким образом не страдала экология да и земля получила дополнительное удобрение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Славік2 Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 У мене на точку в лісі з приходом весни відбувається напад лісових мурашок,боротися з ними не так легко,як може здатися на перший погляд.В окремі роки напад був такий сильний,що доводилось спалювати мурашники поблизу,бо недопомагали жодні методи,мурахи лізли на дерева і з них падали на вулики,причому масово.Напади тривають як правило в березні-квітні,коли мурахи виходять на перший" обліт" Ви знаєте в мене теж вулики біля лісу.Минулого року було багато муравлів ,я зними боровся попелом посипав по периметру вулика,сіллю теж посипав під вуликом, пера часнику ставив під дашок і компостом поливав мурашині гнізда.Для мене муравлі була трагедія,я дамав що вони поїдять бджіл і хотів чим поскоріше їх знищити любими способами і помогло Ще брав старий чеснок заливав водою щоб настоявся добре і тим поливав мурах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 хотів чим поскоріше їх знищити любими способами ← Мурахи корисні створіння. Вирішувати прблему треба мирним шляхом. Рятуючи одних, винищувати інших не вихід Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olegfk Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 я викошую траву на пасіці і під вуликами - помітив закономірність - де під вуликом кропива розвелася - там і мурахи, а взагалі мурахи -це ж санітари леса, вони на пасіці трупики прибирають Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 а взагалі мурахи -це ж санітари леса, вони на пасіці трупики прибирають ? Весною бджоли що прилітають з пилком часто непопадають на прилітну дошку і сідають перед вуликом відпочити,але більшість з них одразу зазнає нападу десятку мурах і взетіти вже неможе.Коли підійшов до мурашника,то більшість бджіл,що несли мурахи були з пилком,а ви кажете санітари .Вони корисні,але весною не гребують нічим. я зними боровся попелом посипав по периметру вулика ? На місці спаленого мурашника за місяць два як правило появляється нова колонія-тому попіл тут точно не допомагає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 Весною бджоли що прилітають з пилком часто непопадають на прилітну дошку і сідають перед вуликом відпочити ← Для цього і ставлять дощечку на прильотну, але з зазором, щоб бджола пролізла а мураха ні. Між вуликом і підставкою поліетиленову плівку, з опущеними краями. Біля вулика посаджена папороть, та й по всій пасіці якщо посадити не зашкодить. Тоді і полити не мурах не потрібно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Славік2 Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 хотів чим поскоріше їх знищити любими способами ? Мурахи корисні створіння. Вирішувати прблему треба мирним шляхом. Рятуючи одних, винищувати інших не вихід Поясніть як бо ви просто написали що ваше "мнєніє" може їм теж вулик або гніздо зробити? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacya Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 У мене проблема. 30 березня преглядав свої сім"ї, почитстив, все нормально всі живі нормально розвиваються. В одній із сімей бачив декілька чорних великих мурашок, але сьогодні заглянув, а вони вже зробили собі гніздо на потолочині під утеплюючим мішком, вже насіяли яєць. Я їх подушив кого встиг, але десь половина втекли у вуллик, положив нарызану цибулю, не знаю допоможе чи ні, раніше я завжди проти мурах ложив пір"я цибулі на потолочину та за заставні дошки. Що порадите шановні, чим боротись з цим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 . Я їх подушив кого встиг, але десь половина втекли у вуллик, положив нарызану цибулю, не знаю допоможе чи ні, раніше я завжди проти мурах ложив пір"я цибулі на потолочину та за заставні дошки. ? У мене є кілька старезних вуликів, ще від "австрійських" бджолярів з подвійними стінками. Та й дошки в багатьох місцях сильно потовчені шашелем. І в них постійно присутні мурахи (є де сховатись і гнізда облаштувати). Люблять вони дуже простір над стельовими дощечками. Дивився вже є (хоч і не багато покищо). Тому кожного року запасаюсь цибулею старою (а потім молода буде) і дрібно січу (одна на сім"ю) і висипаю на потолочину. А якщо трапляється, що розводиться багато, то ще одну січу і на дно. На тиждень вистачає. Мурахи підуть. Буде хіба кілька штук. Але, як за тиждень цибуля висохне, то повертаються. Так, що обробляю весь час практично до серпня. В серпні їх вже не буває. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Теж незнаю як ефективно боротись проти мурах. Уже перепробував різні способи. та нічого не допомагає. підкажіть будь-ласка щось. Дятую! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 А що коли на підставку під вулик покласти лист заліза промазаного знизу якоюсь мазутою. І мурахам, і мишам, щоб пройти у вулик, треба пересікти полосу мазуту рухаючись "по стелі". Думаю це не під силу їм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts