СЄРЖ Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Дякую. випалював ближній, полив бензином і по мірі згасання відкопував середину гнізда, зараз окупувалися по краю розкопаного. дріжді + цукор без додавання води? а дріжді в кришечках як густо ставити? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 а дріжді в кришечках як густо ставити? ← Головне не густо, головне щоб вони завжди були поки будуть брати, а знайти вони все одно знайдуть Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 ще раз дякую, відпишу обов"язково після застосування. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhuy Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Я в прошлое лето воевал с муравьями с переменным успехом. В сахарный сироп добавлял борную кислоту и ставил под ульями. Чтобы пчелам было не доступно, я накрывал сироп сеткой. то ли они погибали, то ли просто уходили я не понял, но они исчезали. Еще пробовал в сироп добавлять немного дрожжей. непонятно какой рецепт сработал, но результат был хороший. в ульях муравьев не стало. Это я с ними весной воевал, а летом забросил это дело, они опять начали хозяйничать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
REWKOM Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Когда то очень давно мой дедушка ставил ножки от подставок в консервные банки с какой то жидкостью, а меня заставляли рвать траву под ульями,чтобы по ней не поднимались мураши. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
гигиги Posted April 11, 2012 Share Posted April 11, 2012 в даній місцевості знайшов цілу колонію-4 мурашника, і чомусь порівняно з минулим роком дуже агресивні. перший в 10 м. від вуликів,а інші в метрах 5 від цього мурашника. підскажіть як мені від них збутися. ? Думаю что надо уничтожить ихнее жилье вместе с ними, яб их потжарил паялной лампой.. Це варварство. Чи не краще вулика перенести в інше місце, якщо проблема настільки серйозна та інші засоби не допомагають? Люди, які займаються колективними комахами - бджолами, як можуть розкопувати, поливати бензином, випалювати мурашники? Були у мене проблеми з мурахами, вони селилися весь час в одному вулику під дахом на утепленні. В іншому - жили в подвійній стінці вулика. Всі ці проблеми пов'язані зі старими вуликами, в яких щілини і місця, недосяжні для бджіл, де мурахи можуть жити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egor Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 в даній місцевості знайшов цілу колонію-4 мурашника, і чомусь порівняно з минулим роком дуже агресивні. перший в 10 м. від вуликів,а інші в метрах 5 від цього мурашника. підскажіть як мені від них збутися. ? Думаю что надо уничтожить ихнее жилье вместе с ними, яб их потжарил паялной лампой.. Це варварство. Чи не краще вулика перенести в інше місце, якщо проблема настільки серйозна та інші засоби не допомагають? Люди, які займаються колективними комахами - бджолами, як можуть розкопувати, поливати бензином, випалювати мурашники? Були у мене проблеми з мурахами, вони селилися весь час в одному вулику під дахом на утепленні. В іншому - жили в подвійній стінці вулика. Всі ці проблеми пов'язані зі старими вуликами, в яких щілини і місця, недосяжні для бджіл, де мурахи можуть жити. В мене також були напали прошлий рік на один доречі новий вулик зранку по вулеку лазило з дисяток мурах вечором уже був увесь вулик облиплений в гніздо невспіли пирибраться але на потолочені було мабуть більше чим в вулику бджіл. Обробив підставки салідолом та добре опсипав солю на другий день небуло жодного. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolstiy Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 Есть такой гель, помоему " Тарацид" называется, я с его помощью борюсь с мурахами на деревьях что-бы тлю не носили . Делаю вокруг свола замкнутую полоску и дорожка прервалась, не переходят ее и уходят! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Це варварство. Чи не краще вулика перенести в інше місце, якщо проблема настільки серйозна та інші засоби не допомагають? Люди, які займаються колективними комахами - бджолами, як можуть розкопувати, поливати бензином, випалювати мурашники? Були у мене проблеми з мурахами, вони селилися весь час в одному вулику під дахом на утепленні. В іншому - жили в подвійній стінці вулика. Всі ці проблеми пов'язані зі старими вуликами, в яких щілини і місця, недосяжні для бджіл, де мурахи можуть жити. я теж так думав коли читав про те як люди з мілкашки да по синичкам. в мене не на один вулик напали, а на всі. тільки одну сім"ю ту що блище вложили. я писав вже, що від мурашників до вуликів не дорошки а цілий чумацький шлях. нового місця для перевезення вуликів немає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abv Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Гель " Тарацид" в крышках на "чумацький шлях" через три дня не будет муравьев. Так вывел муравьев у себя в доме, ползали везде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Гель " Тарацид" в крышках на "чумацький шлях" через три дня не будет муравьев. Так вывел муравьев у себя в доме, ползали везде. дякую, а де продається? сьогодні дав "бражки" - варення+ сироп + 2 пачки дріждів, в одному мурашнику на таку пирушку навіть ті що з крилами вийшли. в тому році мурах було менше і вони не лізли так масово до вуликів, а зараз неможна зупинитися зразу на тебе вилазять. пару фоток : 1.з заду вулики за 10 м., з ліва 3м. марашник- попереду наступний. 2. це той мурашник який видно на 1. фото., з права ще один- обведені червоним і з заду невеликий. 3. крилаті мурахи. ви гадаєте вистачить Гелю " Тарацид". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 крилаті мурахи. ? Колись бачив як через подвір"я кудась юрбою прямувала купа таких мурах - дуже було схоже на "рій" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 дуже було схоже на "рій" ← Так воно і є, так вони розмножуються, тільки маток багато і кожна свою колонію утворює Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abv Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 дякую, а де продається? ? Я купил в т.ц."Ашан", но думаю такое добро есть на любом рынке, представляет собой шприц 20 мл. с зеленым гелем. Когда в октябре заехали в дом, кроме тех муравьев которые ползают, были и летающие особенно как печку растопишь они чувствуют тепло и все на стену (100-200) и так каждый день, сперва собирали пылесосом, давили, мели, потом гель на листочке картона на их тропу (которая вела к бутлям с медовухой, облепляли так что с далека казались серыми), три дня и ВСЕ!!! Только на улице надо продумать чтоб на него вода не попадала. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 дякую, а де продається? ? Я купил в т.ц."Ашан", но думаю такое добро есть на любом рынке, представляет собой шприц 20 мл. с зеленым гелем. Когда в октябре заехали в дом, кроме тех муравьев которые ползают, были и летающие особенно как печку растопишь они чувствуют тепло и все на стену (100-200) и так каждый день, сперва собирали пылесосом, давили, мели, потом гель на листочке картона на их тропу (которая вела к бутлям с медовухой, облепляли так что с далека казались серыми), три дня и ВСЕ!!! Только на улице надо продумать чтоб на него вода не попадала. дякую, дружина в агромаркеті бачила такий. вихидить, що мені потрібно гелем по всьому периметру перекрити підходи від мурашників ди вуликів в сухий період? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 вихидить, що мені потрібно гелем по всьому периметру перекрити підходи від мурашників ди вуликів в сухий період? ← Можна просто ножки в підставках помастити Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abv Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 вихидить, що мені потрібно гелем по всьому периметру перекрити підходи від мурашників ди вуликів в сухий період? ? Просто разложи приманки в капроновых крышках на их тропе. Это для муравьев еда, они берут приманку и несут в муравейник, кормят детву, матку, и через время их нет. Пробовал тоже с борной кислотой и яйцом, берут, численность их очень падает, но через время перестают брать приманку, адаптируются. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Вот еще полезная тема про муравьев _http://www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=718 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolstiy Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Позавчера вечером заметил дорожку к одному из ульев, открыл крышку, а у них там дискотека, намазал ноги(ульев) тарацидом, вчера заглянул чисто!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasha_max Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 А я в прошлом году как провел "терапию" о которой писал ранее, так больше проблемы тьфутьфу не возникало. А вот двуххвостки (щипалки) в прошлом году задолбали - пока что еще их нет, надеюсь что и не будет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 дякую, а де продається? ? Я купил в т.ц."Ашан", но думаю такое добро есть на любом рынке, представляет собой шприц 20 мл. с зеленым гелем. Когда в октябре заехали в дом, кроме тех муравьев которые ползают, были и летающие особенно как печку растопишь они чувствуют тепло и все на стену (100-200) и так каждый день, сперва собирали пылесосом, давили, мели, потом гель на листочке картона на их тропу (которая вела к бутлям с медовухой, облепляли так что с далека казались серыми), три дня и ВСЕ!!! Только на улице надо продумать чтоб на него вода не попадала. Затарился и я ТАРАЦИДОМ - повоюем... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 я як на роботу до них заглядаю. підсипаю, підкормлюю, підпоюю . біля вуликів кількість в рази зменшелась, пропав доступ до солоденького. буду продовжувати й далі, може їм надоїсть і перейдуть куди небуть. погоди немає дощить, а на препаратах написано щоб не було дощу 3-5 днів, немає коли застосувать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
др.айболит Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Помню как у тестя муравьи сахар тырили.Мешок сахара стоял на кухне,так они во входную дверь,через веранду,коридор параллельно плинтусам на кухню.Так интересно было смотреть-одна колона туда,вторая обратно с грузом.Не помню как воевали,помоему рисовали карандашами. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
валера 2 Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 Пробуйте дріжджі з цукром. А какое соотношение? Спасибо! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 А какое соотношение? Спасибо! ← Дріжджі 1х1х1 см зверху посипати цукром і перемішувати поки не почне ріднути, ящо не хоче, ще чуть цукру додати, поки не стане текти. В такому стані даю мурашкам. Я даю повну чайну ложку, на один куб. см Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts