Jump to content

Муравьи

Recommended Posts

бджіл переселити в другий корпус, а цей обробити чимось на зразок RAID MAX?бджіл переселити в другий корпус, а цей обробити чимось на зразок RAID MAX?
Та щось треба буде робити, можливо і з частковою розборкою. Тільки б ще час знайти...

Рыжие крупные убивают ?

Получается что да! У меня после нападения муравьев со дня улья удалил горсти три мертвой пчелы

• 1 month later...

Мама купила 5 куряток породи бройлер і випустила їх гуляти біля вуликів,бо вони обгороджені,то вони винищили тих мурах і гнізда їхні порозгрібали і тепер спокій:)

post-1244-1279830141_thumb.jpg

Мама купила 5 куряток породи бройлер і випустила їх гуляти біля вуликів,бо вони обгороджені,то вони винищили тих мурах і гнізда їхні порозгрібали і тепер спокій

От всім би таких мам. Дай Боже їй здоров"я. Але це повідомлення заставляє мене подумати та звернути увагу. Бо на одному точку господар обгородив пасіку сіткою (десь так 120-130 см) і запустив туди кур. Ясно, що траву усю знищили. А от на мурах якось уваги не звертав (очевидно не турбували, не було). Ну і на додачу смішинка. Був колись давно в Карелії. Цікаво було, як люди живуть. Там суцільні двометрові дерев"яні плоти. Знайшов шпаринку. Заглядаю. А господар ззаду підкрався і питає: "Що я тут шукаю." Пояснив. Та й питаю, А чого у Вас подвір"я в самій траві (првда покошене). Каже "гарно". Я погодився. Питаюсь далі а яку свійську худобину тримаєте (трави то море). А він каже, у естонця на краю села все є, в кількох українців також щось водиться. А йому це не потрібно, бо є ферма колгоспна з якої молочне жінка приносить, а хліб раз на тиждень завозять. Ясно кажу. Ну а курей тримаєте. Господар при цих словах схопився за голову, так на мене глянув, ніби я Анцихриста спом"янув та й заверещав :"Курка птица вредная!!! Ходит все клюєт, клюєт, всю траву мне тут виклюет. Никогда ей места тут не будет!!" От так з тих пір всі кури яких бачу е для мене ВРЕДНИМИ.

Очень понравилось осыпать вокруг колышков аммиачной селитрой и муравьи исчезают. Найдя муравейник черных муравьев посыпав холмик прекращаем их жизнедеятельность в этом месте. Рыжих уважаю и имею один муравейник работают как санитары.
якщо є загроза, беру роскаль (лопата), рукавиці і салідол. Під вуликом вириваю усю траву потім лопатую мурах з травою і з глиною до кошика і винести геть, сім'ї (моравїні) що поблизу знищити, ноги до вулика очищую, файно салідолом намазати щоб пропусків бо - знайдуть дорогу, і спокій на пів сезона є, головне щоб трави високої не було до вулика. А після салітри ж трава почне рости з часом :IMHO1:

, файно салідолом намазати щоб пропусків бо - знайдуть дорогу, і спокій на пів сезона є, головне щоб трави високої не було до вулика. А після салітри ж трава почне рости з часом

Це так, та мороки повно. І сам будеш смердіти два дні. А у мене підставки - переважно ящики з під пляшок. Туди не залізеш щоб траву висмикати.

• 9 months later...

День добрый ,хочу поделиться своей проблемой .Муравьи атаковали серьёзно,купил клей для борьбы с вредителями ,обмазал ножки.Через пару дней он стёк и испарился.можно применить салидол но он впитается в древесину и стечёт.Есть рецепт -пушсало и мастика антикорзийка 1\1 зимой и летом остаётся в едином состоянии.А прикормки для муравьёв -туфта уже испытал.

Особисто я для себе це питання вирішив тільки після того як зварив підставки під вулик і поставив їх в отработку (під ніжки кусок пласмасової бутилки із отработкою). Сіль, часник, цибуля, поливання, мазання деревяних ніжок - мої мурахи, я так розумію, самі виносливі.

Зробив 3 відводки. Поставив у тінь, під дерево. Наче все нормально. Але тієї ночі мурахи на позачерговому зїзді поклялися - бджолам тут не жити... День намагався якось від них відбитися, але сили були не рівні. Під вечір згадав, що в машині лежить двосторонній скотч. На один вулик його хватило. Хвилин 10 сидів, з садистським задоволенням дививсь на ту паніку. :af: Жодна мураха не перейшла через нього. Завтра докуплю, та обмотаю інші вулики. Розумію, що не на довго, зате швидко і ефективно.

Особисто я для себе це питання вирішив тільки після того як зварив підставки під вулик і поставив їх в отработку (під ніжки кусок пласмасової бутилки із отработкою).

А много пчёл плавает в этих бутылках-банках с отработкой?

Особисто я для себе це питання вирішив тільки після того як зварив підставки під вулик і поставив їх в отработку (під ніжки кусок пласмасової бутилки із отработкою).

А много пчёл плавает в этих бутылках-банках с отработкой?
Не задумувався над цим. Порахував - 9 шт. (з них 5 трутнів). Цікаво те, що у пласм.бутилках - жодної, а всі у двох тарілочках - вони низькі.

post-3503-1306777461_thumb.jpg

post-3503-1306777485_thumb.jpg

Я не знаю як для вуликів , але на винограднику є така сама проблема - жруть,в прямому смислі слова жруть молоду лозу, а коли виноградник молодий то біда чорна. То поки що маю один спосіб боротьби з ними : обсипаю кругом винограду ( де скопано, діаметром 50 см ) попелом. Щоб не здувало , то спочатку змочу землю водою, а потім посипаю. Мурах як вітром здуває. Коли попіл видує вітрами, змиє дощем - все заново, але на недільки 2 хватає.

Может будет немного смешно звучать но если залить гнездо обычной мочей, то муравьи уходят. Данный метод используют оказывается с древних времен. Короче было у меня пару гнезд рядом с точком (в одном были вообще здоровенные рыжие) - теперь проблема решена.... Ну метод такой канеш не особо приятный, но он помогает 100%. А до того был и салидол и пепел и соль вокруг уликов и лук покрошенный на рамки. Все помогало но не на долго. ;)

Я не знаю як для вуликів , але на винограднику є така сама проблема - жруть,в прямому смислі слова жруть молоду лозу, а коли виноградник молодий то біда чорна. То поки що маю один спосіб боротьби з ними : обсипаю кругом винограду ( де скопано, діаметром 50 см ) попелом. Щоб не здувало , то спочатку змочу землю водою, а потім посипаю. Мурах як вітром здуває. Коли попіл видує вітрами, змиє дощем - все заново, але на недільки 2 хватає.
Дуже дякую за підказку :hi: .Попіл явно"рулить" :ay: .Учора обсипав кругом вулика попелом :angry:,сьогодні мурах немає :ae:

Вставлю пять копеек :) , мои варианты : 1. Подкладываю целофан под улей , действует но плохо 2. Радикальный и быстрый способ - солярку в бутылку с маленькой дырочкой в пробке , обливаю подставку , проблема устраняется недели на две-три (особенно важно для отводков и пакетов, пока осваиваются) 3. Пепел - до первого ливня , накрывал улья с большим нахлестом , пепел лежит долбше (месяц ) , потом опять лезут . 4. Отработка - аналогично соляре , но чуть дольше держит ... 5. Стараюсь косить траву возле улья "в ноль" , мурашки намного меньше лезут .

Может будет немного смешно звучать но если залить гнездо обычной мочей, то муравьи уходят. Данный метод используют оказывается с древних времен. Короче было у меня пару гнезд рядом с точком (в одном были вообще здоровенные рыжие) - теперь проблема решена.... Ну метод такой канеш не особо приятный, но он помогает 100%. А до того был и салидол и пепел и соль вокруг уликов и лук покрошенный на рамки. Все помогало но не на долго. ;)
У мене ці бандити минулого року перерили повністю альпійську гірку - нічого не росло нормально. Цього року переніс гірку в інше місце (2 дні лопатою махав :ah: ), але разом з нею й мурах :angry: Засів за інтернет і почав лопатити все що знайду по відвадженню мурах. Знайшов наступні прості рецепти, крім вказаного Пашею. Всі пов'язані з різкими запахами, яких мурахи не переносять посипати в місцях появи комах: порошком тютюну порошком гірчиці корицею чорним перцем полити оцтом сечею відваром полину, листя помідорів, тютюну Сам спробував гірчичний порошок - мурах не стало враз.

Может будет немного смешно звучать но если залить гнездо обычной мочей, то муравьи уходят. Данный Сам спробував гірчичний порошок - мурах не стало враз.
Полынь режется мелко (1 - 1,5 см) сыпется на крышу, потолочину, вокруг улья и тд. 100 % уходят, но, самое главное, экологически чисто и без вреда природе.post-1746-1307460437_thumb.jpg

• 1 month later...

У мене стався випадок- поставив я ловушку на роя у лісі на дереві в 1м від мурашника червоні великі. Надиво рій влетів найперший і солідний, і зновуж та це місце за другим роєм, дні 4 назад батько заїхав глянути сказав ніби уже сидить(влітають і вилітають), я у чора поїхав знімати - дивлюсь льоту пчіл немає, підходжу я до дерева а там колоніями стешки по стовбуру дерева, залажу до ловушки таке враження що упіймав я мурах -усе у мурахах уже почали мене кусати відразу запахло оцтовою кислотою. Зняв я ловушкуу дома розбираю а там кубло мертвих мишей і купа мурах. Я так зрозумав розвідники були але мурахи їх вигнали або й і запах метрвих мишей відлякав. :blink:

Не знаю, может немного не в тему, но спрошу: лазят у меня по потолочинам и внутри улья совершенно безнаказанно такие насекомые как уховёртки ( их ещё называют щипалками). В старой литературе читал, что они классифицируются как вредители пчёл, так как разносят всяческую заразу. И что же с ними делать? Пока вручную давлю.

И что же с ними делать? Пока вручную давлю.

Давить, химию в улье не примените :IMHO1:

И что же с ними делать? Пока вручную давлю.

И я давлю, давлю, давлю... Стало меньше :ay::wave:

• 8 months later...

сталося непоправне. перезимував добре, запасу ще на пів зими хватить ( без розплоду), гарний перший обліт. приїхав садити дерева, а тут така біда, весь вулик в лісових мурахах, льоту немає + на іншому теж мурахи. мабуть було холодно і бджілки сиділи на розплоді, а мурахи їх масово атакували. при вскритті вся бджола лежала на дні, на одній рамці з двох сторін запечатаний розплід, мед не встигли винести. випалив в цьому вулику всих паяльною лампою, також обпалив ніжки підставки і навколо вулика, ніжки підставки помазав відпрацьованим авто. маслом. брат повідомив через день, що знову на цьому вулику мурахи в дуже великій кількості. сьогодні всі живі вулики, тобто ніжки підставок поставив в банки з відпрацьованим авто. маслом. прочитавши цей розділ ще раз приступив до дій але не все дієве. ось короткий звіт про заастосовані припарати: 1. салітра аміачна- гуляє братва незнаказано по ній; ( коли на сам мурашник висипав то кількість мурах відразу зросла) 2. сіль кухонна- теж ніякої реакції, переходять через неї на ножки підставок. 3. відпрацьоване масло- коли мурахи потрапили під його вплив мруть масово, ( на мурашнику ) і на нього майжж не лізуть, чого не скажеш про ніжки підстави під вулик. 3.а. на мурашнику їм непереливки , а чомусь на той самий вулик вони вже наступного дня масово вибрались, можливо вітер обдув. 4. Порошок гірчиці- потрусив той вражений вулик де було море мурах і за декілька годин мурах зменшелося до мінімуму, чого незкажнш про мурашник. ( до кінця дня їх кількість зменшилапся до якогось десятку в вулику ) поки стоїш біля вулика то мурахи залазять під одяг, не встигаєш в вулик заглянути. того року вони теж були але якісь спокійніші. ну сім"ї я привіз в середині травня, можливо в мурах зараз нехватка жратви ?! в даній місцевості знайшов цілу колонію-4 мурашника, і чомусь порівняно з минулим роком дуже агресивні. перший в 10 м. від вуликів,а інші в метрах 5 від цього мурашника. підскажіть як мені від них збутися.

post-3773-1333653577_thumb.jpg

це фото - коли мурахи лазять по селітрі, висипаної 7 днів назад. post-3773-1333654534_thumb.jpg фото з мобільного, вони жваво перебираються по мін.добреву. допоможіть ще порадами. всі експеременти будить опупліковані.

підскажіть як мені від них збутися.

Пробуйте дріжджі з цукром. Додавати цукру, помішуючи, поки не стануть рідкими. Розкласти в кришечках навколо гнізд, правда якщо мурашок дуже багато, то і дріжджів треба багато, але дієво, попробуйте :hi:

в даній місцевості знайшов цілу колонію-4 мурашника, і чомусь порівняно з минулим роком дуже агресивні. перший в 10 м. від вуликів,а інші в метрах 5 від цього мурашника. підскажіть як мені від них збутися.

Думаю что надо уничтожить ихнее жилье вместе с ними, яб их потжарил паялной лампой.. :angry:

• Алёнка changed the title to Методи боротьби з мурашками у вулику