Kolja.BI Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Не нашел, тему где можно было обсудить о целесообразности удерживания максимального количества ульев на одном точке. У меня было 40, на следующий сезон планирую 60. Плучится ли прибавление меда в полтора раза, и до каких пор. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 14 минуты назад, Kolja.BI сказал: Не нашел, тему где можно было обсудить о целесообразности удерживания максимального количества ульев на одном точке. У меня было 40, на следующий сезон планирую 60. Плучится ли прибавление меда в полтора раза, и до каких пор. Ви перейдете критичну точку одного точка (товтологія тут якраз до місця ). Звичайно, все залежить від медоносів. І, якщо в районі льота ваших бджілок 10 га акації чи пару га мордовника, а в сусідських полях гектарів з 3-5 фацелії чи синяка з люцерною - тоді - ок! При Союзі робили точні дослідження. І вважалась критична середня межа одного точка не більше 40 - 50 бджолосімей. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 1 час назад, Kolja.BI сказал: Не нашел, тему где можно было обсудить о целесообразности удерживания максимального количества ульев на одном точке. У меня было 40, на следующий сезон планирую 60. Плучится ли прибавление меда в полтора раза, и до каких пор. Так що частину я б, на вашому місці, кудись все ж перевіз би. Ліпше б, покусючіших, - до тещі на город. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 1 час назад, ДобровоЛ сказал: Ви перейдете критичну точку одного точка (товтологія тут якраз до місця ). Звичайно, все залежить від медоносів. І, якщо в районі льота ваших бджілок 10 га акації чи пару га мордовника, а в сусідських полях гектарів з 3-5 фацелії чи синяка з люцерною - тоді - ок! При Союзі робили точні дослідження. І вважалась критична середня межа одного точка не більше 40 - 50 бджолосімей. 40-50 оптимальний варіант, краще ще десь по сусідству зробити аналогічний. Менше навантаження і зручність в роботі. У мене цього року доходило до 100 на одному точку, нектару вистачало через наявність посівів, але це багато. А по полях стояли по 20, то було взагалі супер і по медозбору і по роботі з ними. Якщо канадці роблять по 30, то це все недарма. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 9 минут назад, ДобровоЛ сказал: Так що частину я б, на вашому місці, кудись все ж перевіз би. Ліпше б, покусючіших, - до тещі на город. та я теж мабуть шукатиму на весні нове місце,трохи забагато на одному місці, ніби і знайшов, но попередньо треба з господарями обговорити деталі,щоб потім не було, а я думав, а я думала, те нове місце забуте старе,це те де падь являється головним взятком,но нажаль там вже інші люди,а може і добре хто зна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
крымлы Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 25 минут назад, miro сказал: та я теж мабуть шукатиму на весні нове місце,трохи забагато на одному місці, ніби і знайшов, но попередньо треба з господарями обговорити деталі,щоб потім не було, а я думав, а я думала, те нове місце забуте старе,це те де падь являється головним взятком,но нажаль там вже інші люди,а може і добре хто зна Тоже нашел аж три точки . по любому будут обстоятельства " а я думал и т.п. " Думаю для начало поставлю небольшое количество отводков ( что бы можно было за одну ночь на авто прицепе вывести ) . а там по обстоятельствам 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolja.BI Posted December 21, 2016 Author Share Posted December 21, 2016 2 часа назад, ДобровоЛ сказал: При Союзі робили точні дослідження. І вважалась критична середня межа одного точка не більше 40 - 50 бджолосімей. На колишній колгосній пасіці було до120 сімей, а в сусідньому селі до 200, там працювали знайомі, обладнано все було, як треба: і зимівники, і медоноси кожного року висівались 1 час назад, ДобровоЛ сказал: Так що частину я б, на вашому місці, кудись все ж перевіз би. Ліпше б, покусючіших, - до тещі на город. Не помогло, бо живу у тещі в приймах, одного року картоплю копали в масках, разом із тестем, терплячі вони у мене. Новий точок це нові заботи, як потім мед відкачувати, точок повинен мати хоч якесь приміщення, бо при наших дорогах рамки з медом не перевезеш. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 1 час назад, ДобровоЛ сказал: Так що частину я б, на вашому місці, кудись все ж перевіз би. Ліпше б, покусючіших, - до тещі на город. Ви дивіться обережно з порадами, ато може тещі і сподобатись ( як в тому анекдоті- А НУ ЙОГО ТОЙ АВТОМОБІЛЬ, ДАВАЙ КРАЩЕ ВУЛИК КУПИМО). і всі бджоли підуть на апітерапію, а хто буде мед носити? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FaBos Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Ось натрапив 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Я думаю что до 100 можно держать на одном точке если подсаживать медоносов .Больше уже надо часть перевезти .Например .Всего 130 семей .Два точка по40 на выездных точках .И 50 семей на центральном . 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЮВ. Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Добрий вечір, я так розумію що говорять про кількість сімей при умові що в радіусі польоту бджіл пасік немає ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЖекаNL Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 37 минут назад, FaBos сказал: Ось натрапив старая таблица сейчас приносят больше 100кг на семью - нужны новые расчёты! 32 минуты назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал: Я думаю что до 100 можно держать на одном точке если подсаживать медоносов .Больше уже надо часть перевезти .Например .Всего 130 семей .Два точка по40 на выездных точках .И 50 семей на центральном . я тоже так думаю пока есть 60 -80 семей нечего их и делить ,а когда число достигнет чтоб было по 50 шт на одном месте тогда нужно развозить . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Тюркин Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 3 часа назад, Wladimir_K сказал: А по полях стояли по 20, то було взагалі супер і по медозбору і по роботі з ними. Якщо канадці роблять по 30, то це все недарма. Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу. я просто забуду где я их пораставлял. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 13 минуты назад, Сергей Тюркин сказал: Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу. я просто забуду где я их пораставлял. Для цього є сучасні технології, поставили GPS-трекери і потім збираєте, єдине потрібно бути впевненим, що ніхто раніше Вас їх не збере. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 15 минут назад, Сергей Тюркин сказал: Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу. я просто забуду где я их пораставлял. GPS навігатор Вам у поміч. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 2 минуты назад, Фанат сказал: У нас в одном селе в прошлом году (где и я стоял) было по рассказам около 1000 (тысячи) штук и все получили по бидону с улья за сезон при том что акации не было и в июне у нас ничего не цвело. Ну это так .... для рассуждений и раздумий.... За то було до 1000 га. напевне соняшнику. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 34 минуты назад, Wladimir_K сказал: Для цього є сучасні технології, поставили GPS-трекери і потім збираєте, єдине потрібно бути впевненим, що ніхто раніше Вас їх не збере. Замаскувати в утеплювач в крайньому вулику i ловити крадiя стане не важко 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 3 минуты назад, Мико сказал: Замаскувати в утеплювач в крайньому вулику i ловити крадiя стане не важко В какую они стоимость? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 4 минуты назад, Пчеломучитель_ua сказал: В какую они стоимость? 1310 грн до 3500 и выше Гугл знает всё 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudla14 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 2 часа назад, Сергей Тюркин сказал: Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу. я просто забуду где я их пораставлял. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 -Питання потребуе обстеження медоносної флори місцевості,наявності інших пасік.Для прикладу- незаливні (суходольні) луки з бідною медодайною базою -ставити до 20 вул.Якщо навкруги сонях то при розташуванні на точку 180 вул. зменшення денних привесів колеги не спостерігали в порівнянні з меншими точками.План кочівлі,підготовку точків дехто з завбачливих пасічників готовить восени попереднього року.Ціеї осені побачив поле,гек. сто,добре розвинутих рослин ріпакі і це спонукало для думок:чи доцільно вивозить?депоставить?хто привезе і де поставлять інші пасічники? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 59 минут назад, Винодел сказал: -Питання потребуе обстеження медоносної флори місцевості,наявності інших пасік.Для прикладу- незаливні (суходольні) луки з бідною медодайною базою -ставити до 20 вул.Якщо навкруги сонях то при розташуванні на точку 180 вул. зменшення денних привесів колеги не спостерігали в порівнянні з меншими точками.План кочівлі,підготовку точків дехто з завбачливих пасічників готовить восени попереднього року.Ціеї осені побачив поле,гек. сто,добре розвинутих рослин ріпакі і це спонукало для думок:чи доцільно вивозить?депоставить?хто привезе і де поставлять інші пасічники? Сонях так само і ріпак це короткий умовно період 1 місяць в середньому, а точки більш використовують на постійній основі, тому 80 і більше це вже перенасичення краще розділити, особливо корисність відчуєте в кінці літа і осінню. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Тюркин Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 1 час назад, Винодел сказал: :чи доцільно вивозить?депоставить?хто привезе і де поставлять інші пасічники? 17 часов назад, Wladimir_K сказал: 40-50 оптимальний варіант, краще ще десь по сусідству зробити аналогічний. Менше навантаження і зручність в роботі. У мене цього року доходило до 100 на одному точку, нектару вистачало через наявність посівів, але це багато. А по полях стояли по 20, то було взагалі супер і по медозбору і по роботі з ними. Якщо канадці роблять по 30, то це все недарма. Володя у Вас немного меньше насыщенность пчёлами и есть смысл разбивать точки. А у нас если стоит пасека в 200-300 семей то возможно на голову с верху больше никто и не припрётся. а если найти нормальное место и разбить точки до 100 семей то скорей всего ещё кто то приедет со своими 100-200 семьями и станет за 300-1000 метров. В итоге семей на точку не меньше но точков больше. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 12 минуты назад, Сергей Тюркин сказал: Володя у Вас немного меньше насыщенность пчёлами и есть смысл разбивать точки. А у нас если стоит пасека в 200-300 семей то возможно на голову с верху больше никто и не припрётся. а если найти нормальное место и разбить точки до 100 семей то скорей всего ещё кто то приедет со своими 100-200 семьями и станет за 300-1000 метров. В итоге семей на точку не меньше но точков больше. Це і мав на увазі 500-1000 м. на одному місці і це вже позитив, при відборі і роботі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Тюркин Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 6 минут назад, Wladimir_K сказал: Це і мав на увазі 500-1000 м. на одному місці і це вже позитив, при відборі і роботі. С этим проблем у меня нет. в безвзяточьный период работы спокойно выполняю. и всё на 1 точке. согласен что нужно разгрузить территорию но где найти подходящие места это у меня проблема. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts