valik1986 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 а кто как благодарит хазяев тех домов возле которых розмещаете пасику? там сколько меда с улья или денег... или бонус бесплатная апитерапия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoncikk Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Соседям з каждой качки, бутылёк мёда Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valik1986 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 соседям то понятно, а при кочевке если ставите не в чистом поле а у людей....как рощитуетесь, на что договариваетесь? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Я ставил на даче .Платил за 100 отводков 2000 гр .На два месяца .Только деньги . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontroler Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 20 минут назад, valik1986 сказал: соседям то понятно, а при кочевке если ставите не в чистом поле а у людей....как рощитуетесь, на что договариваетесь? На нашем хуторе почти в каждый двор приезжают. Договариваются по разному, кто платит деньгами , кто медом, кто отводками, но в основном деньгами. Было - минимальная пенсия в месяц, в этом году как то не интересовался. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valik1986 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 я пока "платил" по 3-5 л меда за 3 недели (10 ульев) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladimir5 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 19 часов назад, Kolja.BI сказал: На колишній колгосній пасіці було до120 сімей, а в сусідньому селі до 200, там працювали знайомі, обладнано все було, як треба: і зимівники, і медоноси кожного року висівались Не помогло, бо живу у тещі в приймах, одного року картоплю копали в масках, разом із тестем, терплячі вони у мене. Новий точок це нові заботи, як потім мед відкати, точок повинен мати хоч якесь приміщення, бо при наших дорогах рамки з медом не перевезеш. Ні чого нікуди не треба возити. Років 5 качаємо в палатці 3х3 м по боках сітка ,зверху брезент, така палатка продається в магазині Епіцентр.Встановлюється за півгодини, продувається з усіх сторін, а якщо поставити в тіні дерев, взагалі супер -рекомендуюне те що раніше обливались потом в будиночку. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 10 минут назад, vladimir5 сказал: Ні чого нікуди не треба возити. Років 5 качаємо в палатці 3х3 м по боках сітка ,зверху брезент, така палатка продається в магазині Епіцентр.Встановлюється за півгодини, продувається з усіх сторін, а якщо поставити в тіні дерев, взагалі супер -рекомендуюне те що раніше обливались потом в будиночку. А не пробували поділити на невеликі точки і тоді ніякої палатки не потрібно. Цього року вивіз прямо в поля і кругом одні медоноси і ніяких пасік, останній раз качав 4 вересня і без палатки після цього ще встиг закормити і бджоли трохи собі піднесли ще й підросли. У мене є палатка, в ній можна качати, але якщо бджоли не дають вона не врятує. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 16 минут назад, Wladimir_K сказал: А не пробували поділити на невеликі точки і тоді ніякої палатки не потрібно. Цього року вивіз прямо в поля і кругом одні медоноси і ніяких пасік, останній раз качав 4 вересня і без палатки після цього ще встиг закормити і бджоли трохи собі піднесли ще й підросли. У мене є палатка, в ній можна качати, але якщо бджоли не дають вона не врятує. під час медозбору перший раз без проблем,а другий раз трохи вже цікавились бджілки, чи то я часом не знахабнів,а під кінець медозбору я так і в кузові тентованої газельки і викачував,не сподобалось їм, щось було мої останні відвідини Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolja.BI Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 В 22.12.2016 в 14:21, Wladimir_K сказал: А не пробували поділити на невеликі точки і тоді ніякої палатки не потрібно Дуже добре розказуєте панове, А як зі збором врожаю, коли на точку 20 сімей. точок в глухому селі(підсобники домовлені, реманент підготовлено до виїзду), і пішов дощ: думаю плани рухнули, особливо коли, таких точків не один, і працювати треба саме там де нема дороги, А коли роїння і тиждень підряд лиє і потрібно прийти на всі точки одночасно в перший же погожий день. Вважаю краще 2 точки по 100 ніж 10 по 20. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 6 минут назад, Kolja.BI сказал: Дуже добре розказуєте панове, А як зі збором врожаю, коли на точку 20 сімей. точок в глухому селі(підсобники домовлені, реманент підготовлено до виїзду), і пішов дощ: думаю плани рухнули, особливо коли, таких точків не один, і працювати треба саме там де нема дороги, А коли роїння і тиждень підряд лиє і потрібно прийти на всі точки одночасно в перший же погожий день. Вважаю краще 2 точки по 100 ніж 10 по 20. У мене є декілька точків і часу зовсім обмаль і знаю що кажу. Більше 70 це вже втрати і незручності. Коли доведете до 100 на одному точку посеред села тоді зможете оцінити мій пост. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 В 21.12.2016 в 21:03, Сергей Тюркин сказал: Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу. я просто забуду где я их пораставлял. Сейчас 40 колод в лесу, планирую довести до 50-ти, разбросанные на немалой территории. В основном по 2-3 колоды рядом (от 30 до 100 м одна от другой) в одном месте. Устанавливаю еще до 20-ти ловушек и 5-8 рамочных ульев. Пчелы в рамочных разделены на две части: 5-10 считай стационарно дом-лес и 15-25 кочует. И еще ни разу не потерял. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uran Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 В мене .якщо вулики ставити на піддони по 4 то місця хватить на 300 вуликів...насиченість бджолами невелика...привозили в цілому на медозбір коло 300 бджолосімей . І ще місця хватить під домом для нуклеусного парку, в наявності до 60 нуків і вуликів розділених по чотири- пять рам різних систем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolja.BI Posted January 10, 2017 Author Share Posted January 10, 2017 20 часов назад, бігунець сказал: Сейчас 40 колод в лесу, планирую довести до 50-ти, разбросанные на немалой территории. В основном по 2-3 колоды рядом (от 30 до 100 м одна от другой) в одном месте. Устанавливаю еще до 20-ти ловушек и 5-8 рамочных ульев І жодного разу, жодної сім`ї, жодної рамки з медом не зперли ??? У мене вкрали ловушку без бджіл, прикручену саморізами і на дереві 20 часов назад, Wladimir_K сказал: Коли доведете до 100 на одному точку посеред села Ой і коли ж це таке вже буде, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бігунець Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 2 часа назад, Kolja.BI сказал: жодного разу, жодної сім`ї, жодної рамки з медом не зперли ? Дякувати Богу все добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pchel Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 В 21.12.2016 в 21:03, Сергей Тюркин сказал: Если я развезу по полям по 20 уликов я их потом не соберу. я просто забуду где я их пораставлял. В таких випадках Google Earth може виручити. На кочівлі, під лісом орендую 2 старі покинуті двори, які стоять поряд. Пасіку розділяє одна із хат. Хати старі, валяться. Ніколи не задумувався, але виходить це так, що у мне 2 точка, один в одному дворі, а другий в іншому. Третій на стаціонарі, за 30 км. Але там почалися проблеми з сусідами і ми там рідко буваємо. Хіба що частина пасіки, коли посіють десь рядом сонях. І то поки картопельку копати ми стараємося покинути рідні місця, так як ні нова маска, ні бутиль меду не допомагають. Все рівно починається розбір польотів. Чия бджола кого вжалила. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts