Shepa Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Я так хочу, чтобы лето не кончалось... Михайлово чудо. 19 сентября 2016 г. Харьков. 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Безработный 20лет Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 не вірно,, це певно фермер без ума і тепер без грошей 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 8 часов назад, Безработный 20лет сказал: не вірно,, це певно фермер без ума і тепер без грошей Зато деякi пасiчники з медом (чii бджоли на суцвiттях) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 15 минут назад, Мико сказал: Зато деякi пасiчники з медом (чii бджоли на суцвiттях) Та він вже нічого не дає, який мед? 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixaskm Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 14 минуты назад, ВАДОС сказал: Та він вже нічого не дає, який мед? Щас стимульнет яйцекладку)))))) Будет новогодний расплод. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 15 минут назад, ВАДОС сказал: Та він вже нічого не дає, який мед? Правильно нічого не виділяє, а фермер міг посіяти на зелену масу. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кагарлик Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 1 час назад, ВАДОС сказал: Та він вже нічого не дає, який мед? І урожаю з нього небуде! У нас пізній сонях (третя декада серпня) у цьому році нектару недав. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunflower Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 1 час назад, Мико сказал: Зато деякi пасiчники з медом (чii бджоли на суцвiттях) Но без пчел в зиму. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Були випадки по рокам що в цей час до 0,5 кГ сонях виділяв, але це приводить до поганих наслідків (пізній засів, багато бджоли залишається на суцвітях на ніч, бджоли не встигають до холодів переробити занесене) і на весну виходять слабі сім*ї. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олексій Івженко Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Та то нічого, сьогодні бачив поле квітуючоі гречки! Сфотографувати, неміг. Ото до чого дійшли - озима гречка! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Позавчера ехал на Сумы видел два поля цветущей гречки даже репу почесал свою от удивления 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 А бджоли ці поля відвідували? мабуть також посіяно на сидерат. До речі, якщо сидератна культура зацвіла, то фермер своєї цілі добився- має цінне органічне добриво разом з проведеною роботою по знищенні бурянів 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пчеломучитель_ua Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 1 час назад, tolik2362 сказал: Позавчера ехал на Сумы видел два поля цветущей гречки даже репу почесал свою от удивления Это вы по какой трассе и с какой стороны ехали? У нас сирень зацвела, и клубника обычная второй раз начала цвести, один куст даже одну зрелую клубнику дал...=)) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 3 минуты назад, Пчеломучитель_ua сказал: Это вы по какой трассе и с какой стороны ехали? У нас сирень зацвела, и клубника обычная второй раз начала цвести, один куст даже одну зрелую клубнику дал...=)) Ехал по харьковской трассе . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 В наших краях сонях що квітував в другій і третій декаді серпня непогано віділяв,колеги покачали по 9-10 кг.Мене цікавить як це відіб*еться на зимівлі,весняному розвитку,можливо,весною матимем якусь думку власників.А ще вчора в зоні моеї досяжності бачив поле(гектарів 50) озимого ріпаку в гарному стані,був здивований таким гарним розвитком рослин при місячній посухі(дощ10-15мм.пройшов позавчора),потів дав поясненя такому диву-поле було під чорним паром,тепер дивуюсь тому, що попару посіяли ріпак.Днів п*ять тому мав змістовну розмову з агрономом,хлопец ,трохи менший від мене,цікавиться своею справою,добре обізнаний(на мій майже ділетанський погляд) в сучасних досягненнях науки(агрохімії),один з небагатьох хто робить агрохімічне дослідження грунту(N,P,K,гумус,кислотність,структуру) і на їх основі розраховуе внесення міндобрив під сонях.Так от при такому підході він мае збільшення врожайності при сівбі соняха по соняху(одне поле дало по27ц\га,друге тільки молотили) і покращення агрохім. показників грунту.За його словами помітна частина насінин була порожня-відвівалась віялкою комбайна і це з ближнього до мого точка края поля.Недостатне запилення?Тепер не можу пригадати як відвідувались бджолами кошики при квітуванні. Пожнивний соняшник.Таке явище можливе і в нашому р-ні при умові достатньої вологості в стерні при посіві.У кого е досвід нектарування такого соняха,як пізній взяток вплинув на підготовку до зимівлі та зимівлю з весняним розвитком? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shepa Posted September 22, 2016 Author Share Posted September 22, 2016 23 минуты назад, Винодел сказал: У кого е досвід нектарування такого соняха,як пізній взяток вплинув на підготовку до зимівлі та зимівлю з весняним розвитком? Самому интересно. Моим до этого поля метров 300. Почти такое же поле в 200 метров только отцвело. Последний осмотр ульев показал, что взятка особого последние три недели не было. Хотя погода была вполне себе. При нынешней температуре и облачности надежд даже на поддерживающий взяток нет никаких. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Наверно Боги не сошли с ума .А вот времена года начали путать 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 В ?22?.?09?.?2016 в 09:10, Кагарлик сказал: І урожаю з нього небуде! У нас пізній сонях (третя декада серпня) у цьому році нектару недав. А мої донедавна літали на такий же сонях не ближче 4 км по прямій...Про їх відвідини свідчила окраска спинки. Ближче полів з соняхом немає. В ?22?.?09?.?2016 в 22:55, Винодел сказал: В наших краях сонях що квітував в другій і третій декаді серпня непогано віділяв,колеги покачали по 9-10 кг.Мене цікавить як це відіб*еться на зимівлі,весняному розвитку,можливо,весною матимем якусь думку власників.А ще вчора в зоні моеї досяжності бачив поле(гектарів 50) озимого ріпаку в гарному стані,був здивований таким гарним розвитком рослин при місячній посухі(дощ10-15мм.пройшов позавчора),потів дав поясненя такому диву-поле було під чорним паром,тепер дивуюсь тому, що попару посіяли ріпак.Днів п*ять тому мав змістовну розмову з агрономом,хлопец ,трохи менший від мене,цікавиться своею справою,добре обізнаний(на мій майже ділетанський погляд) в сучасних досягненнях науки(агрохімії),один з небагатьох хто робить агрохімічне дослідження грунту(N,P,K,гумус,кислотність,структуру) і на їх основі розраховуе внесення міндобрив під сонях.Так от при такому підході він мае збільшення врожайності при сівбі соняха по соняху(одне поле дало по27ц\га,друге тільки молотили) і покращення агрохім. показників грунту.За його словами помітна частина насінин була порожня-відвівалась віялкою комбайна і це з ближнього до мого точка края поля.Недостатне запилення?Тепер не можу пригадати як відвідувались бджолами кошики при квітуванні. Пожнивний соняшник.Таке явище можливе і в нашому р-ні при умові достатньої вологості в стерні при посіві.У кого е досвід нектарування такого соняха,як пізній взяток вплинув на підготовку до зимівлі та зимівлю з весняним розвитком? Мед і будь-який (окрім паді) взяток лишніми ніколи не бувають. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 В ?20?.?09?.?2016 в 22:50, Shepa сказал: Я так хочу, чтобы лето не кончалось... Михайлово чудо. 19 сентября 2016 г. Харьков. А може, ще встигне й зібрати... Зараз вже нічому не дивуються... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЖекаNL Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Какой нектар от гречки ? гречка хоть бы выделяла в нормальных условиях летом ,а тут уже осень - гречка точно годится только на удобрение - уверен она даже пыльцы не даст! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 4 минуты назад, Ляшенко сказал: Какой нектар от гречки ? гречка хоть бы выделяла в нормальных условиях летом ,а тут уже осень - гречка точно годится только на удобрение - уверен она даже пыльцы не даст! Ви праві щодо гречки, їй С-градус потрібен для виділення нектару. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЖекаNL Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 10 минут назад, ДобровоЛ сказал: А може, ще встигне й зібрати... Зараз вже нічому не дивуються... Звичайно встигне , сонях відцвіте , ще трохи неділю дві поросте ,далі замість того що гірбіцидом де хто травить сонях щоб той скоріше сохнув ,зараз мороз неділі через дві три придаве і той за неділю висохне і фермер буде в ШОКОЛАДЕ. Гадаю агроном у цього фермера не дурний добре підгадав по строкам. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 30 минут назад, Ляшенко сказал: Звичайно встигне , сонях відцвіте , ще трохи неділю дві поросте ,далі замість того що гірбіцидом де хто травить сонях щоб той скоріше сохнув ,зараз мороз неділі через дві три придаве і той за неділю висохне і фермер буде в ШОКОЛАДЕ. Гадаю агроном у цього фермера не дурний добре підгадав по строкам. О! І землі без лишньої хімії радість, та й грошики зекономить і не малі. Про пасічників мовчу. Й так ясно. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shepa Posted October 1, 2016 Author Share Posted October 1, 2016 1 октября 2016г. Температура воздуха +20 по Цельсию. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 7 часов назад, Shepa сказал: 1 октября 2016г. Температура воздуха +20 по Цельсию. І проблеми у сусідніх пасіках. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts