Подолянин Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 продам 10-12 маточок Бакфаст Ф1, облітаних на віддаленому (2- 2.5 км)точку, сформованому з чистопородного матеріалу. Матеріал від Теплова. Ціна 200 грн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deka777 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 4 часа назад, Подолянин сказал: продам 10-12 маточок Бакфаст Ф1, облітаних на віддаленому (2- 2.5 км)точку, сформованому з чистопородного матеріалу. Матеріал від Теплова. Ціна 200 грн. блин, там же степная, в чистоте жила, а вы баков туды сунули)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 Готовий працювати із степовою. Баків привезли в цю місцевість до мене. Я почас працювати лише з цієї весни, а ярко виражені ознаки баків у матках і трутнях зустрів ввперше 2 роки тому. в приватних бесідах пасічники давно хвалили (і не безпідставно) баків. Проте дискусії на ці теми є в інших розділах, а тут тема все-таки купи-продай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 Маю ще 2 карніки Ф1 прима, 3-4 бакфасти Ф1, і дві "соціальні" Ф2 чорні (бігають і сіють проте не мають міток - чи забув , чи може з підставленог маточника- було ставив взамін відібраної матки) по 50 грн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 Сьогодні відбирав маток для відправки і виявив, що вони перестали сіяти. Тому приходиться ліберазувати цінову політику. Ф1- 100грн, ф2(1шт)-50грн. Для початківців прихований Джек-Пот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЖекаNL Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Отличная цена Вы молодец - делаете добро другим пчеловодам доступной ценой! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 35 минут назад, Ляшенко сказал: Отличная цена Вы молодец - делаете добро другим пчеловодам доступной ценой! И каку матководам , которые тратят еврики , для приобретения племматериала Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЖекаNL Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 1 час назад, Мико сказал: И каку матководам , которые тратят еврики , для приобретения племматериала скоро и я буду толкать маток ф1 ф2 итальянка кордован бакфаст по соответствующей цене ! и уверен я не первый и не последний! это рынок! как говорят спрос порождает предложение.хотя качество будет уверен достойное да + ХПП маток - вообще бомба . уверен с этого и нужно начинать продавать своих маток ! с доступной цены. а если качество будет гавно - то люди это увидят и потом даже за 30 гривен попробуйте их заставить купить, а если качество гуд - то тогда наработав определённое количество постоянных клиентов то и цену можно подымать. легко говорить матководам которые не один год в этом варятся ,да вас и так можно понять - конкурент ведь - но скоро нас станет очень много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 1 час назад, Мико сказал: И каку матководам , которые тратят еврики , для приобретения племматериала Навіть якщо я і продам цих кілька маточок по "каковій" ціні у цю пору(шкода Їх просто викинути), то це не зробить погоди на ринку маточок. І скоріш за все їх куплять пасічники -початківці, яким варто було б хоч чимось допомогти. Усі матководи "першої руки" в цей час вже давно закінчили сезон. Проте з початку сезону виходити з цінового коридору, який зададуть передові матководи, я і не думаю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergei 08 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 40 минут назад, Ляшенко сказал: скоро и я буду толкать маток ф1 ф2 итальянка кордован бакфаст по соответствующей цене ! и уверен я не первый и не последний! это рынок! как говорят спрос порождает предложение.хотя качество будет уверен достойное да + ХПП маток - вообще бомба . - но скоро нас станет очень много! и цена ефок импортных пород сравняэтся с карпаткой и степной Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 2 часа назад, Ляшенко сказал: скоро и я буду толкать маток ф1 ф2 итальянка кордован бакфаст по 50 гривен и уверен я не первый и не последний! это рынок! Правильно, все мы на правильном пути . Абсолютно всё дорожает ,только все производимые пчеловодство должны дешеветь ,и чем ниже цена ,тем легче продать Закупiвельникам тоже надо пересмотреть закупочную цену и уменьшить её в пять раз .Никуда не денутся ,будут сдавать и по соответствующей цене .Потом со временем поднять можно, но немножко .Лишь бы на хлеб хватало .Машину на прикол и работать ,больше работать за меньшие деньги Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Только что, Andriy1968 сказал: Даёшь ТРУДО ДНИ Много и долго работать за галочки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 Як на мою думку метод пресингування починаючих матководів ( ти диви яке і звідки воно вилізло) ні до чого доброго не приведе. Більш досвідчені колеги повинні вести нас по шляху, який передбачає не внутрішні чвари, а хоча-би повернення тих позицій, які українські пасічники втратили на зовнішньому ринку. Ви тільки погляньте які наші люди підприємливі та палають ентузіазмом. Взяти хоча б штучне осіменіння: за якихось 3-4 роки в Україні появилася певна кількість майстрів цієї справи, хоча загляньте на початок теми. Я не хочу сказати , що все так погано. Є лідери, які гуртують біля себе однодумців і вирішують і будуть успішно вирішувати наші проблеми, але не потрібно думати що це пройде без нас. Отож гуртуймося браття, нам все по плечу... Може забагато пафосу але це Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 2 минуты назад, Подолянин сказал: Більш досвідчені колеги повинні вести нас по шляху, який передбачає не внутрішні чвари, а хоча-би повернення тих позицій, які українські пасічники втратили на зовнішньому ринку. I яким же чином повернути втраченi позицii на зовнiшньому ринку .Видати указ про скасування "вiдкатiв " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 1 час назад, Мико сказал: I яким же чином повернути втраченi позицii на зовнiшньому ринку .Видати указ про скасування "вiдкатiв " . Ніяким указом- наказом нічого вирішити неможливо, крім як зупинити потяга. А для діла потрібно мати якісний, конкурентно здатний товар насамперед. А далі проблеми вирішуються спільно і по мірі поступлення. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 2 часа назад, Мико сказал: I яким же чином повернути втраченi позицii на зовнiшньому ринку .Видати указ про скасування "вiдкатiв " Внешние рынки не потеряны. они временно законсервированы т.к довольно высокий спрос и нормальные цены на маток и на внутреннем рынке...Как только мы сможем производить стабильно качественных ИО маток они пойдут в Европу...Реальная конкуренция со стороны начинающих матководов быстро не появится , делать много качественных маток тяжело, нужен опыт и база. Пара хороших пролетов с погрызенными маточника , разбитыми и слетевшими нуками и продавать дешевых маток желание пропадет. У кого одна две породистые матки легко могут их потерять во время зимовки, та и тихую смену ни кто еще не отменил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 15 минут назад, Брониславович сказал: У кого одна две породистые матки легко могут их потерять во время зимовки, та и тихую смену ни кто еще не отменил... На их место становятся матки F-1.от которых выводятся F-2, которые предлагаются по 50 гривен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 2 минуты назад, Мико сказал: На их место становятся матки F-1.от которых выводятся F-2, которые предлагаются по 50 гривен Себестоимость плодной матки не может быть 50 грн, продавая маток по такой цене работаешь себе в убыток, кто то понимает это раньше , кто то позже... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 6 минут назад, Брониславович сказал: Себестоимость плодной матки не может быть 50 грн, продавая маток по такой цене работаешь себе в убыток, кто то понимает это раньше , кто то позже... Либо некогда это самое страшное . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 есть и еще один момент, ето когда матковод уже скажем так не новичок... но маток делает больше чем может продать ... к примеру помню в какомто журнале БК Комисар предлагал маток по 50 грн.. пару лет назад было.. я думаю никто не будет говорить что Комисар новичок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Подолянин Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 31 минуту назад, Брониславович сказал: .Реальная конкуренция со стороны начинающих матководов быстро не появится , делать много качественных маток тяжело, нужен опыт и база. , весь сезон потратив на притирку технології виводу, заміну маточок не нижче ф1, організацію напівізольованого облітника бакфасту, хоча і почав удачно осіменяти маточок ще в середині червня.Без міцної бази справи не буде.Та й досвіду ніде не купиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixaskm Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 14 минуты назад, Паланочка сказал: Комисар предлагал маток по 50 грн Так давайте всех не востребованных с нуков так же продадим)))))))))) Пусть новички тестируют + будет небольшая реклама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 15 минут назад, mixaskm сказал: Так давайте всех не востребованных с нуков так же продадим невостребованых так и продадим.(или в банку закосервируем) а востребованых цены озвучил сейчас в своей теме, уже некоторые матки заказаны, Будут ли востребованы все увидим через недельку... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Дешевые матки , пчелы, пакеты в конечном итоге порождают дешевый мед... 28 минут назад, Паланочка сказал: в каком то журнале БК Комиссар предлагал маток по 50 грн.. пару лет назад было.. То что было 50 грн "пару лет назад" это 150 сегодня... Еще одна интересная закономерность. Если в нуке с Бакфастом выведется свищевая матка она буде Ф2 и часто внешне отличается от Ф1 , а свищевая карпатка или УСП это обычная матка, которой золотая цена 50 грн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 8 минут назад, Паланочка сказал: невостребованных так и продадим.(или в банку законсервируем ) Легко... конструкция моих нуков позволяет зимовать по 2 матки в улье, но надо сделать некоторые телодвижения. после которых стоимость матки автоматически увеличивается... спрос на зимовалых маток стабильный и высокий. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.