Паланочка Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 пасічники присилають неплідних маток на осіменіння... а з неплідкою 2-3 бджоли, що на мою думку явно замало ... я так розумію бджіл набирають по одній.... показав як набираю бджолу я. 36 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
realto Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 1 час назад, Паланочка сказал: пасічники присилають неплідних маток на осіменіння... а з неплідкою 2-3 бджоли, що на мою думку явно замало ... я так розумію бджіл набирають по одній.... показав як набираю бджолу я. дякую, дуже практичне відео! також набираю подібним чином, але прямо з рамки дадан. на металічній кришці мабуть більш зручно вуходить. спочатку набирав по десятку а зараз зупинився на 5 бджолах, так як при великих кількостях воспіталки просідають ;-) з 5 бджолами матки також добре себе почувають. +++++++++++++++++++++++++++ (на сонці на металічній кришці накритій кліточкою бджолам буде капец через 5 хвилин (парниковий ефект), або якщо виживуть і перегріються то потім їх життездатнісь значно падає... і можуть через сутки загинути як результат попереднього перегріву... теж саме і з матками в кліточках які попали на сонце на пару хвилин, достатні щоб відчутно нагріти кліточку... тобто вони виживають, якщо тільки трохи підігрілись, а потім через сутки двоє гинуть без причини.) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 6 часов назад, realto сказал: +++++++++++++++++++++++++++ (на сонці на металічній кришці накритій кліточкою бджолам буде капец через 5 хвилин (парниковий ефект), або якщо виживуть і перегріються то потім їх життездатнісь значно падає... і можуть через сутки загинути як результат попереднього перегріву... теж саме і з матками в кліточках які попали на сонце на пару хвилин, достатні щоб відчутно нагріти кліточку... тобто вони виживають, якщо тільки трохи підігрілись, а потім через сутки двоє гинуть без причини.) Было сказано ,что погода плохая солнца нет,ну и и голова зачем то нужна.Главное -сама идея. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted July 22, 2016 Author Share Posted July 22, 2016 8 часов назад, realto сказал: також набираю подібним чином, але прямо з рамки дадан. з рамки не зручно, рамка не рівна і до тогож мягка, бджола засовуе голову в комірку і ви не можете закрити кліточку.. ну і так далі, спробуйте так як я показав на відео. Якщо у вас сонце і кришка гаряча, не проблема візьміть заставну , (в мене заставна пінопласт вставлений в рамку і загорнутий фольгоізолом.) і беріть бджолу з неї. Я набираю практично кожен день до 20 кліточок (в сезон), на рамці набирати ще те задоволення. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 А я матку с бджолами відбираю флобером і зразу в кліточку. У мене флобер не для мітки маток, а для набору бджіл з маткою в кліточки. Дуже зручно і швидко. Пару секунд і все, готово. Якось зніму ролик 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 6 часов назад, Fabro сказал: Дуже зручно і швидко. Пару секунд і все, готово. Якось зніму ролик Чекаемо видео-пособие Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Сними ролик интересно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolik2362 Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Ваня нарисуй картину маслом пожалуста посмотрим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергій К Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 12 часа назад, Fabro сказал: А я матку с бджолами відбираю флобером і зразу в кліточку. У мене флобер не для мітки маток, а для набору бджіл з маткою в кліточки. Дуже зручно і швидко. Пару секунд і все, готово. Якось зніму ролик З першу подумав про Флобер шо то пістоль гадаю що о це так бджоли він їм пістоля вони в шеренгу 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 В 22.07.2016 в 09:47, Fabro сказал: Якось зніму ролик В 22.07.2016 в 16:17, Мико сказал: Чекаемо видео-пособие В 22.07.2016 в 22:22, tolik2362 сказал: Ваня нарисуй картину маслом пожалуста посмотрим. В 22.07.2016 в 22:02, Стрельчук Олег Анатольович сказал: Сними ролик интересно 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
datura01 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Вот эти желтые клеточки, кто изготовитель? Конструкция несколько иная от Гайдаровских - чем отличаются? Лучше, хуже? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
военрук Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 25 минут назад, datura01 сказал: Вот эти желтые клеточки, кто изготовитель? Конструкция несколько иная от Гайдаровских - чем отличаются? Лучше, хуже? От Гайдаровских хуже. но дешевле. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Виталик К. Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 29 минут назад, военрук сказал: От Гайдаровских хуже. но дешевле. один мінус точно є, доступ до канді виламується з кінцями, тобто кліточка одноразова. А ще які? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 32 минуты назад, военрук сказал: От Гайдаровских хуже. но дешевле. зато в них матку видно четко через прозрачную крышечку. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 46 минут назад, военрук сказал: От Гайдаровских хуже. но дешевле. Добавляйте что это Ваше мнение. От Гайдаровских они не хуже, по крайней мере они закрываются лучше, осмотр через крышечку лучше и литье лучше. Минус только в том что там выламываеться заслонка и ее больше нет, но опять же , не совсем она одноразовая, так как при подсадке матки отделение забиваем канди и в отводок или семью. Зато эта клеточка более презентабельна для отправки маток и для этого дела она самое то. Тапаталкнул с пасеки 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Какая цена ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 26 минут назад, Виталик К. сказал: один мінус точно є, доступ до канді виламується з кінцями, тобто кліточка одноразова. А ще які? Я такими клеточками пользуюсь по несколько раз, заслонка не отламывается а отгинается, при повторном использовании заслонку втискиваю во внутрь, после чего она надежно держится . Для выковыривания заслонки использую обычно саморез( у меня их проще найти в машине чем спички) 19 минут назад, Fabro сказал: От Гайдаровских они не хуже, А я у гайдаровских обычно заслонки теряю 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 11 минуту назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал: Какая цена ? Загляните в инт.магазин банер которого есть на главной странице нашего форума Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Це польські найдешевші. Брав декілька в магазині. Інтернет магазин польський. Закупка оптом ще дешевша. По курсу десь 3 грн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 кліточки Польські. Ціна близько 4.00 грн. на опті. трохи замілка, нормальний маточник не вміщається, для пересилки маток , самий раз. Клапаночки до корму можна не виломлювати, досить зсунути на прохід кришечку і стороною з кандіі покласти над вуличкою, понад рамочки. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 12 часа назад, Fabro сказал: Если боковое отверстие флобера не используется , проще его заглушить и освободить палец и коленку от работы 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fabro Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Если боковое отверстие флобера не используется , проще его заглушить и освободить палец и коленку от работы Может быть, я всего лишь показал как я отбираю маток с пчелами , и так как я делаю это давно то мне не мешает ни занятый палец, ни коленка, к тому-же, как в нашем деле без коленки? ![emoji6] Тапаталкнул с пасеки 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted July 26, 2016 Author Share Posted July 26, 2016 12 часа назад, datura01 сказал: Лучше, хуже? с одной стороны лучше с другой хуже, в общем лучше. недостаток клеточка намного открытей гайдаровской, у маток ноги вываливаются через решетку, при плохом приеме и подсадке через клеточку могут порвать. предназначена сугубо для пересылки маток и можно неплодок держать, но не для маточников. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
военрук Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 15 часов назад, Виталик К. сказал: один мінус точно є, доступ до канді виламується з кінцями, тобто кліточка одноразова. А ще які? Я считаю минусом то.что легко открывается.При пересылке маток приходится страховаться и перематывать скотчем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Выписал .Попробую на практеке что за клеточка ? Раньше работал с деривяными и Гайдара . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts