Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, Mihail-ves сказал:

Додаю дівкам по корпусу вощини. Кому пятий корпус а кому і шостий. На підході цвітіння основого соняшнику. Вже маяки викинув. А місця під мед немає.

зараз поки що така картина.

29bbaa32932c3394480dd322d432e875.jpg

f9abeacc250e5216f0a8910294bac7b2.jpg

Надіюсь експортери не заходять в цю тему:umora:

Не купляйте УС тип Штукарський, бо спині відпочинку не буде.;)

Можливо причина не в породі а в різних термінах цвітіння соняшника.:IMHO:

16 минут назад, AVA сказал:

Щось сонях втрачає свої позиції

і по ходу ці показники кожен рік міняются в залежності від регіону ,

Сонях за огородами зелёный 

за посадкой ещё поле 210 га одного дня посева 

Через недельку будет фото с  этой точки уже цветущего подсолнечника 

001 (640x480).jpg

10 хвилин тому, uam_63 сказав:

Можливо причина не в породі а в різних термінах цвітіння соняшника.:IMHO:

Цього року все склалось так як треба. Порода (тому що при жарі в 37-39 градусів тільки УС може працювати цілий день) плюс терміни цвітіння змістились з 5 липня на 17 липня, плюс вологи в нас випадало стільки як колись бачив в Бучачі. Тому соняшник навіть зараз при спеці і повному бездощів'і цвіте біля 10-13 днів. А із=за травневих бурянів, поля пересівали в різні терміни. Поки що мене все влаштовує, минулий рік навіть згадувати не хочу. Тоді тільки одного язика був знайшов у вуликах. А зараз вже нікуди їх складувати. 

1 годину тому, asot сказав:

Який процент сімей відроївся у вас цей рік?

Півтори сім*ї, одна отпустила рій - бачив, інша гадаю що також. Чому відповідаю? - тому що більшість моєї пасіки це дочки та внучки - УС 31 СМС.

За 6 днів +7 кг. 

Помаленьку, але прибавляється меду в корпусах.

2 часа назад, Лавр сказал:

це дочки та внучки - УС 31 СМС

Якої сили сімї у вас щас?

А за класикою рекомендують льотки на північ влітку. 

У себе на стаціонарі чітко бачу, коли сонце на вулик попадає, движ добрий, а ті що в затінку, повільніші. 

Тож вважаю, що кілька годин сонечка на добу для бджілок необхідно, звісно краще не полуденного. А якщо обирати між раннішнім і вечернім, то в вечорі у мене льоту взагалі немає, хоч і на півпасіки сонце світить, тож я за ранкові промені, бо прокидаються вони в мене запізно. 

2 часа назад, Бджолопотам сказал:

За 6 днів +7 кг. 

Помаленьку, але прибавляється меду в корпусах.

Похожая беда пока что привесов больше 2 кг день так и не увидел.....

Мене також часто питають про силу сімї. Я не знаю як  і для чого визначати силу сімї влітку. В зиму зрозуміло, зібрався клуб і видно силу. А літом як її визначити коли стоїть пять 300тих корпусів? Ставити лічильник на льоток чи як?

Скільки там бджіл мене не цікавить, мене цікавить кількість рамок з медом і скільки в них ще є запасного місця для маневрів.

Якщо простими словами, відкрив вулик і бджоли самі скажуть що їм треба. Іноді вистачає навіть глянути на прилітну дошку, але то може бути обманка. Тому краще на рамки дивитись.

Сьогодні приїджав пасічник і питав чи буду я вже качати мед, бо в нього вулики лежаки на 20 рамок, залили всі рамки медом, але печатки ще немає. Тож і питає чи качати такий мед. Моя відповідь була " майже повна печатка рамки" інакше може бути біда з відкачаним. Ось в чому переваги БК, кинув лишній корпус і нехай несуть. І саме головне, треба памятати що матка повинна сіяти без зупинки, в нас скоро буде осінь, і сила сім'ї в зиму повинна бути 9-13 рамок.

3 минуты назад, Mihail-ves сказал:

пять

А навiщо стiльки?)))

Тільки що, ved сказав:

А навiщо стiльки?)))

щОб було що в бочку качати.

2 години тому, asot сказав:

Якої сили сімї у вас щас?

В перерахунку на 300 то від 25 до 35 рамок, найсильніші 3 рута+ 3 на 145

21 хвилину тому, Александр К. сказав:

Похожая беда пока что привесов больше 2 кг день так и не увидел.....

Так в мене так вже третій чи четвертий тиждень.. Я не скаржусь... Хай краще потрішки але постійно ніж за тиждень зібрали що можна і знову годуй:IMHO:

8 годин тому, Мико сказав:

А  меня продолжения начала 

Сегодня наконец то освободил сотохранилище

90 % на семи корпусах ,нуки на 3 -4 

Подсолнух первый отцвёл ,  второй начинается , третий зелёный

Романовичу, а чим ви тих фермерів поїли весною ?  Чи не знаменитим вашим мед-вином, що вони посіяли у вас у такі привабливі строки ?.. :ah:

А у мене стабільно - 2,5 кг за два дні. Правда, сьогодні гарно носили навіть вже й о 20.30. з чого - не знаю.:dntknw:

42 минуты назад, Mihail-ves сказал:

Моя відповідь була " майже повна печатка рамки"

І шо, Ви хочете сказати, що матимете 5 корпусів повнопечатних трьохсотих?

2.6 сьогодні ,але по ходу мед весь в гніздах 

56 минут назад, Бджолопотам сказал:

Так в мене так вже третій чи четвертий тиждень.. Я не скаржусь... Хай краще потрішки але постійно ніж за тиждень зібрали що можна і знову годуй:IMHO:

Для моей местности более характерны привесы в 4-6 кг... 2 кг то такое на подсолнухе... особенно если учесть что я кочевой...

1 час назад, Mihail-ves сказал:

Мене також часто питають про силу сімї. Я не знаю як  і для чого визначати силу сімї влітку. В зиму зрозуміло, зібрався клуб і видно силу. А літом як її визначити коли стоїть пять 300тих корпусів? Ставити лічильник на льоток чи як?

І ще цікаво, як вам вдається наростити таку силу сім'ї, на 4-5 корпуса дадан, і при цьому зберегти бджолу від потрав? Чи у вас не поливають хімією? В нас на Полтавщині в цьому році "прокотились" дві хвилі потрав льотної бджоли, якраз перед соняшником, з інтервалом 10 днів. Якраз коли спека була. І що саме головне, ніде не видно слідів злочину. 

Вроді поля оброблялись пізно вечером або вночі, і проводились розмови з місцевими фермерами і агропідприємствами і т.д. А льотна бджола "лягла"

31 минуту назад, ромео сказал:

Они их даже не зальют.....

6 часов назад, Рус сказал:

Они их даже не зальют.....

4 сверху ели снимаешь,если хорошо залит.5 Даже не представляю.После акации перероятся такие сильные семьи.

7 годин тому, ромео сказав:

Я хочу сказати що я буду мати мед, і він буде відкачуватись тоді коли з рамки не буде капати при струшування бджілок. А це все можливе після закінчення ГВ. Зараз таке отримати можна тільки з печатних рамок.

7 годин тому, Дмитрий 94 сказав:

І ще цікаво, як вам вдається наростити таку силу сім'ї, на 4-5 корпуса дадан, і при цьому зберегти бджолу від потрав? Чи у вас не поливають хімією? В нас на Полтавщині в цьому році "прокотились" дві хвилі потрав льотної бджоли, якраз перед соняшником, з інтервалом 10 днів. Якраз коли спека була. І що саме головне, ніде не видно слідів злочину. 

Вроді поля оброблялись пізно вечером або вночі, і проводились розмови з місцевими фермерами і агропідприємствами і т.д. А льотна бджола "лягла"

Від потрав Бог милував. Весною трішки було мертвих бджіл на прилітних дошках, але то скоріше за все сади їй допомогли. 

Та і не велика там сила бджіл, просто у мене вони не сидять без діла, або будують, або збирають нектар. Не люблю коли сидять на вулиці і курять бамбук.

2 часа назад, Mihail-ves сказал:

просто у мене вони не сидять без діла, або будують, або збирають нектар. Не люблю коли сидять на вулиці і курять бамбук.

Просто у Вас  добрий медоносний край що взяток хоча і не великий але постійний, без взятку ніхто нічого будувати не буде, тільки вощину погризуть.

За 20,07 - 21,07 привєс + 3,4 кг тобто по 1,7 кг на добу.

За 22,07 - 23,07 + 2,4 кг привєс по 1,2 кг на добу, сонях починає відцвітати.

За період цвітіння соняха цього року максимальний привєс  за добу 2,2 кг.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...