uam_63 Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 1 час назад, Mihail-ves сказал: Додаю дівкам по корпусу вощини. Кому пятий корпус а кому і шостий. На підході цвітіння основого соняшнику. Вже маяки викинув. А місця під мед немає. зараз поки що така картина. Надіюсь експортери не заходять в цю тему Не купляйте УС тип Штукарський, бо спині відпочинку не буде. Можливо причина не в породі а в різних термінах цвітіння соняшника. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 16 минут назад, AVA сказал: Щось сонях втрачає свої позиції і по ходу ці показники кожен рік міняются в залежності від регіону , Сонях за огородами зелёный за посадкой ещё поле 210 га одного дня посева Через недельку будет фото с этой точки уже цветущего подсолнечника 7 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 10 хвилин тому, uam_63 сказав: Можливо причина не в породі а в різних термінах цвітіння соняшника. Цього року все склалось так як треба. Порода (тому що при жарі в 37-39 градусів тільки УС може працювати цілий день) плюс терміни цвітіння змістились з 5 липня на 17 липня, плюс вологи в нас випадало стільки як колись бачив в Бучачі. Тому соняшник навіть зараз при спеці і повному бездощів'і цвіте біля 10-13 днів. А із=за травневих бурянів, поля пересівали в різні терміни. Поки що мене все влаштовує, минулий рік навіть згадувати не хочу. Тоді тільки одного язика був знайшов у вуликах. А зараз вже нікуди їх складувати. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 1 годину тому, asot сказав: Який процент сімей відроївся у вас цей рік? Півтори сім*ї, одна отпустила рій - бачив, інша гадаю що також. Чому відповідаю? - тому що більшість моєї пасіки це дочки та внучки - УС 31 СМС. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 За 6 днів +7 кг. Помаленьку, але прибавляється меду в корпусах. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asot Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 2 часа назад, Лавр сказал: це дочки та внучки - УС 31 СМС Якої сили сімї у вас щас? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ласунчик Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 А за класикою рекомендують льотки на північ влітку. У себе на стаціонарі чітко бачу, коли сонце на вулик попадає, движ добрий, а ті що в затінку, повільніші. Тож вважаю, що кілька годин сонечка на добу для бджілок необхідно, звісно краще не полуденного. А якщо обирати між раннішнім і вечернім, то в вечорі у мене льоту взагалі немає, хоч і на півпасіки сонце світить, тож я за ранкові промені, бо прокидаються вони в мене запізно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 2 часа назад, Бджолопотам сказал: За 6 днів +7 кг. Помаленьку, але прибавляється меду в корпусах. Похожая беда пока что привесов больше 2 кг день так и не увидел..... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 Мене також часто питають про силу сімї. Я не знаю як і для чого визначати силу сімї влітку. В зиму зрозуміло, зібрався клуб і видно силу. А літом як її визначити коли стоїть пять 300тих корпусів? Ставити лічильник на льоток чи як? Скільки там бджіл мене не цікавить, мене цікавить кількість рамок з медом і скільки в них ще є запасного місця для маневрів. Якщо простими словами, відкрив вулик і бджоли самі скажуть що їм треба. Іноді вистачає навіть глянути на прилітну дошку, але то може бути обманка. Тому краще на рамки дивитись. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 Сьогодні приїджав пасічник і питав чи буду я вже качати мед, бо в нього вулики лежаки на 20 рамок, залили всі рамки медом, але печатки ще немає. Тож і питає чи качати такий мед. Моя відповідь була " майже повна печатка рамки" інакше може бути біда з відкачаним. Ось в чому переваги БК, кинув лишній корпус і нехай несуть. І саме головне, треба памятати що матка повинна сіяти без зупинки, в нас скоро буде осінь, і сила сім'ї в зиму повинна бути 9-13 рамок. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ved Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 3 минуты назад, Mihail-ves сказал: пять А навiщо стiльки?))) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 Тільки що, ved сказав: А навiщо стiльки?))) щОб було що в бочку качати. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 2 години тому, asot сказав: Якої сили сімї у вас щас? В перерахунку на 300 то від 25 до 35 рамок, найсильніші 3 рута+ 3 на 145 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 21 хвилину тому, Александр К. сказав: Похожая беда пока что привесов больше 2 кг день так и не увидел..... Так в мене так вже третій чи четвертий тиждень.. Я не скаржусь... Хай краще потрішки але постійно ніж за тиждень зібрали що можна і знову годуй 6 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 24 июля, 2021 Автор Share Опубликовано 24 июля, 2021 8 годин тому, Мико сказав: А меня продолжения начала Сегодня наконец то освободил сотохранилище 90 % на семи корпусах ,нуки на 3 -4 Подсолнух первый отцвёл , второй начинается , третий зелёный Романовичу, а чим ви тих фермерів поїли весною ? Чи не знаменитим вашим мед-вином, що вони посіяли у вас у такі привабливі строки ?.. А у мене стабільно - 2,5 кг за два дні. Правда, сьогодні гарно носили навіть вже й о 20.30. з чого - не знаю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 42 минуты назад, Mihail-ves сказал: Моя відповідь була " майже повна печатка рамки" І шо, Ви хочете сказати, що матимете 5 корпусів повнопечатних трьохсотих? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asot Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 2.6 сьогодні ,але по ходу мед весь в гніздах 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 56 минут назад, Бджолопотам сказал: Так в мене так вже третій чи четвертий тиждень.. Я не скаржусь... Хай краще потрішки але постійно ніж за тиждень зібрали що можна і знову годуй Для моей местности более характерны привесы в 4-6 кг... 2 кг то такое на подсолнухе... особенно если учесть что я кочевой... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Дмитрий 94 Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 1 час назад, Mihail-ves сказал: Мене також часто питають про силу сімї. Я не знаю як і для чого визначати силу сімї влітку. В зиму зрозуміло, зібрався клуб і видно силу. А літом як її визначити коли стоїть пять 300тих корпусів? Ставити лічильник на льоток чи як? І ще цікаво, як вам вдається наростити таку силу сім'ї, на 4-5 корпуса дадан, і при цьому зберегти бджолу від потрав? Чи у вас не поливають хімією? В нас на Полтавщині в цьому році "прокотились" дві хвилі потрав льотної бджоли, якраз перед соняшником, з інтервалом 10 днів. Якраз коли спека була. І що саме головне, ніде не видно слідів злочину. Вроді поля оброблялись пізно вечером або вночі, і проводились розмови з місцевими фермерами і агропідприємствами і т.д. А льотна бджола "лягла" Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рус Опубликовано 24 июля, 2021 Share Опубликовано 24 июля, 2021 31 минуту назад, ромео сказал: І шо, Ви хочете сказати, що матимете 5 корпусів повнопечатних трьохсотих? Они их даже не зальют..... 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Стахановский Опубликовано 25 июля, 2021 Share Опубликовано 25 июля, 2021 6 часов назад, Рус сказал: Они их даже не зальют..... 4 сверху ели снимаешь,если хорошо залит.5 Даже не представляю.После акации перероятся такие сильные семьи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 25 июля, 2021 Share Опубликовано 25 июля, 2021 7 годин тому, ромео сказав: І шо, Ви хочете сказати, що матимете 5 корпусів повнопечатних трьохсотих? Я хочу сказати що я буду мати мед, і він буде відкачуватись тоді коли з рамки не буде капати при струшування бджілок. А це все можливе після закінчення ГВ. Зараз таке отримати можна тільки з печатних рамок. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 25 июля, 2021 Share Опубликовано 25 июля, 2021 7 годин тому, Дмитрий 94 сказав: І ще цікаво, як вам вдається наростити таку силу сім'ї, на 4-5 корпуса дадан, і при цьому зберегти бджолу від потрав? Чи у вас не поливають хімією? В нас на Полтавщині в цьому році "прокотились" дві хвилі потрав льотної бджоли, якраз перед соняшником, з інтервалом 10 днів. Якраз коли спека була. І що саме головне, ніде не видно слідів злочину. Вроді поля оброблялись пізно вечером або вночі, і проводились розмови з місцевими фермерами і агропідприємствами і т.д. А льотна бджола "лягла" Від потрав Бог милував. Весною трішки було мертвих бджіл на прилітних дошках, але то скоріше за все сади їй допомогли. Та і не велика там сила бджіл, просто у мене вони не сидять без діла, або будують, або збирають нектар. Не люблю коли сидять на вулиці і курять бамбук. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 25 июля, 2021 Share Опубликовано 25 июля, 2021 2 часа назад, Mihail-ves сказал: просто у мене вони не сидять без діла, або будують, або збирають нектар. Не люблю коли сидять на вулиці і курять бамбук. Просто у Вас добрий медоносний край що взяток хоча і не великий але постійний, без взятку ніхто нічого будувати не буде, тільки вощину погризуть. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 25 июля, 2021 Share Опубликовано 25 июля, 2021 За 20,07 - 21,07 привєс + 3,4 кг тобто по 1,7 кг на добу. За 22,07 - 23,07 + 2,4 кг привєс по 1,2 кг на добу, сонях починає відцвітати. За період цвітіння соняха цього року максимальний привєс за добу 2,2 кг. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.