Перейти к содержанию

Заменители пыльцы весной

Васька!

Рекомендуемые сообщения

3 минуты назад, дочинец сказал:

Робіть сміло , не забродить.

Яка на Вашу думку оптимальна концентрація пилку у пасті?

7 минут назад, Серж 82 сказал:

Яка на Вашу думку оптимальна концентрація пилку у пасті?

Дивлячись для яких цілей даєте пасту.

Для зимової підгодівлі до обльоту якщо потрібно підкормити бажано давати канді без пику.Канді без пилку бджоли практично в рамки не переносять,просто їдять по потребі.

Для заселення нуклеусів я добавляю в пасту 4-5 % пилку.Таку пасту бджоли переносять в соти і добре відбудовують соти.

При нестачі пилку в природі для збільшення розплоду додають 15 - 20 %.

• 2 weeks later...
В 24.02.2018 в 19:38, Серж 82 сказал:

На 10 кг пудри беру 1.2 кг мороженого пилку

Якщо пилок (обножку в пакетиках) купити на базарі - підійде для цього рецепту?

1 минуту назад, Пчелолюбитель сказал:

Якщо пилок (обножку в пакетиках) купити на базарі - підійде для цього рецепту?

Підійде, розмочите водою і вперед. Якщо не має меду то можна замість меду дати у пасту сироп(2 :1)..

• 3 weeks later...

В12 скільки добавлять у воду є ампули 1мл 0.05 % і 0.02% ( 0.5мг/мл і 0,2мг/мл )

Помню ампулу на 2-3 літра  води тільки якого 0.05% чи 0.02%

один пасічник радив молоко давати, звичайне, хтось рецепт знає??? в неті просто хвалиться, але як використати, не пишеться

Перестаньте Вы, ребята, ерундой заниматься. Эти все ваши подкормки только забирают силы у и без того ослабленных пчёл за зиму. и никакого положительного эффекта не дадут и дать не могут.

В 07.04.2018 в 20:39, BezGmo сказал:

один пасічник радив молоко давати, звичайне, хтось рецепт знає??? в неті просто хвалиться, але як використати, не пишеться

1 л. свіжого молока нагрівають до 60-90*С, додають 1 кГ цукру, розмішують. По 200 - 300 г. на сім'ю щоденно.  Деякі автори рецептів додають ще й воду, або замінюють нею частину молока. За висновками авторів така підкормка зміцнює здоров'я бджіл, збільшує плодючість маток, сприяє відбудові сот.

Основна неприємність від закисання молока.

За що купив - за те і продав :).

2 години тому, Петрович 49 сказав:

1 л. свіжого молока нагрівають до 60-90*С, додають 1 кГ цукру, розмішують. По 200 - 300 г. на сім'ю щоденно.  Деякі автори рецептів додають ще й воду, або замінюють нею частину молока. За висновками авторів така підкормка зміцнює здоров'я бджіл, збільшує плодючість маток, сприяє відбудові сот.

Основна неприємність від закисання молока.

За що купив - за те і продав :).

а замість цукру можна використати мед????
Дякую за відповіді

2 часа назад, BezGmo сказал:

А чом би й "ні"? Якщо не жалко. Тільки температуру розчинення обмежити до 40-60*:IMHO: аби мед залишався медом. Концентрацію можна збільшити, підберіть самотужки, адже мед містить воду.

До речі, я ніколи і нічим не кормив - "Наскоковое пчеловодство..." Відповів Вам з чисто земляцьких мотивів :hmm:.

PS: Эх, борода, согревает в холода! :) (Из старой шуточной песни)

53 хвилини тому, Петрович 49 сказав:

А чом би й "ні"? Якщо не жалко. Тільки температуру розчинення обмежити до 40-60*:IMHO: аби мед залишався медом. Концентрацію можна збільшити, підберіть самотужки, адже мед містить воду.

До речі, я ніколи і нічим не кормив - "Наскоковое пчеловодство..." Відповів Вам з чисто земляцьких мотивів :hmm:.

Я це зрозумів. дякую. Я  Біля первомайського. Шевченківського району, і в данний момент у нас нічого не цвіте, от і хочеться підкормити

1 година тому, Петрович 49 сказав:

Мед залишається медом при температурі не більше + 40 С. Вище - він карамелізується і стає навіть шкідливим для людини. :IMHO:

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Мед залишається медом при температурі не більше + 40 С. Вище - він карамелізується і стає навіть шкідливим для людини. :IMHO:

Поцікавтеся, при якій температурі наші заготівельники декристалізують соняшниковий мед в 40 л. бідонах.

6 часов назад, BezGmo сказал:

і в данний момент у нас нічого не цвіте

У нас така ж історія.:dntknw:

Робив сироп 1:1(меду трохи більше по вазі).Розчіняв теплою водою -40*.

Давати не більше літра - може скиснути:hmm:.

1 година тому, Петрович 49 сказав:

Поцікавтеся, при якій температурі наші заготівельники декристалізують соняшниковий мед в 40 л. бідонах.

Та ми ж, Петровичу, слава Богу , -  не вони!  Людей не травимо!

І в березні,думаю,  незакристалізованого соняшникового не маємо.:ah::az:

А замінників пилку не признаю. Обніжку не лінуюсь заготовляти влітку та зберігати до весни.

10 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Та ми ж, Петровичу, слава Богу , -  не вони!  Людей не травимо!

І в березні,думаю,  незакристалізованого соняшникового не маємо.:ah::az:

А замінників пилку не признаю. Обніжку не лінуюсь заготовляти влітку та зберігати до весни.

та я тоже так хотыв, але боявся, що мало сім'ям буде от наприклад зараз у мене 3 сім'ї, скільки пилко збирачів ставити і на який час, щоб не обмежити розвиток???

11 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Якщо її не заморожувати - як краще зберегти до наступного сезону?

48 хвилин тому, Пчелолюбитель сказав:

В мене приятель збирає пилок, можна сказати, промислово..Весь сезон. Сушить в камері, і сухий зберігає в куботейнерах, або фасує в поліетиленові пакети, які мають замочок,  та закриваються герметично.  Я тримаю в холодильнику, в закритих банках.  Але  то для себе трішки...

А ранньої весни, до появи пилку, даю червоний мелений перець. Не знаю, наскільки від нього велика користь, але перець бджоли забирають найохочіше. в порівнянні з іншими замінниками, наприклад сухою гірчицею, чи якоюсь мукою. Зважаючи, що перець додають в сиропи для боротьби з деякими хворобами. то можливо і при забиранні його бджолами, теж є якийсь лікувальнй ефект.:IMHO:  Але це можуть підтвердити тільки лабораторні дослідження. Як тільки з"являється пилок в природі, на годівницях бджоли зникають.

та я тоже так хотыв, але боявся, що мало сім'ям буде от наприклад зараз у мене 3 сім'ї, скільки пилко збирачів ставити і на який час, щоб не обмежити розвиток???

Відповім в чисто Одеській манері. А воно Вам треба?!  Пилок зібрати, висушити, зберегти до наступного сезону. Занадто тонка грань між забрати зайве і "не обмежити розвиток". Потрібно "набити руку" відповідно до цвіту Ваших пилконосів. З "молоком" простіше.

Доки ми тут мітингуємо, зацвіте верба, клен, абрикоси, кульбаби. Ніщо бджлам не замінить свіжого пилку. Я би зосередився на нарощувнні сили сімей.

12 години тому, BezGmo сказав:

А для чого зараз їх обкрадати? Хай розів"ються. А пилковловлювачі поставите десь після 15-20 травня, коли сім"ї наберуть достатньо сили.:IMHO:

12 години тому, Пчелолюбитель сказав:

Висушити й закрити в баночку. А можна й залити ще й медом. Тоді обніжка збережеться повністю.:IMHO:

10 годин тому, ДобровоЛ сказав:

А для чого зараз їх обкрадати? Хай розів"ються. А пилковловлювачі поставите десь після 15-20 травня, коли сім"ї наберуть достатньо сили.:IMHO:

я не за зараз питав, питання було про сезон. В який місяць сезону це бджоли не відчують. хоча я сумніваюся що є такий місяць

5 годин тому, BezGmo сказав:

я не за зараз питав, питання було про сезон. В який місяць сезону це бджоли не відчують. хоча я сумніваюся що є такий місяць

Цей рік не зовсім такий, як усі. Але , як розвинуться сім"ї до 7-8 обсиджуваних рамок Дадана , можна виставляти пилковловлювачі.

Здебільшого, як зацвітають сади та кульбаба , це вже можна робити сміливо.:IMHO:

В 07.04.2018 в 20:39, BezGmo сказав:

Пораджу, ліпше з молоком не мати справу - воно дуже швидко закислюється. Тож  матимете проблеми з його видаленням.:IMHO:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...