Серж 82 Опубликовано 24 февраля, 2018 Share Опубликовано 24 февраля, 2018 3 минуты назад, дочинец сказал: Робіть сміло , не забродить. Яка на Вашу думку оптимальна концентрація пилку у пасті? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 24 февраля, 2018 Share Опубликовано 24 февраля, 2018 7 минут назад, Серж 82 сказал: Яка на Вашу думку оптимальна концентрація пилку у пасті? Дивлячись для яких цілей даєте пасту. Для зимової підгодівлі до обльоту якщо потрібно підкормити бажано давати канді без пику.Канді без пилку бджоли практично в рамки не переносять,просто їдять по потребі. Для заселення нуклеусів я добавляю в пасту 4-5 % пилку.Таку пасту бджоли переносять в соти і добре відбудовують соти. При нестачі пилку в природі для збільшення розплоду додають 15 - 20 %. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчелолюбитель Опубликовано 8 марта, 2018 Share Опубликовано 8 марта, 2018 В 24.02.2018 в 19:38, Серж 82 сказал: На 10 кг пудри беру 1.2 кг мороженого пилку Якщо пилок (обножку в пакетиках) купити на базарі - підійде для цього рецепту? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 8 марта, 2018 Share Опубликовано 8 марта, 2018 1 минуту назад, Пчелолюбитель сказал: Якщо пилок (обножку в пакетиках) купити на базарі - підійде для цього рецепту? Підійде, розмочите водою і вперед. Якщо не має меду то можна замість меду дати у пасту сироп(2 :1).. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 30 марта, 2018 Share Опубликовано 30 марта, 2018 В12 скільки добавлять у воду є ампули 1мл 0.05 % і 0.02% ( 0.5мг/мл і 0,2мг/мл ) Помню ампулу на 2-3 літра води тільки якого 0.05% чи 0.02% Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ukr-nik Опубликовано 5 апреля, 2018 Share Опубликовано 5 апреля, 2018 В этом году пробую так. https://www.youtube.com/watch?v=Tl7baSwdbt8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BezGmo Опубликовано 7 апреля, 2018 Share Опубликовано 7 апреля, 2018 один пасічник радив молоко давати, звичайне, хтось рецепт знає??? в неті просто хвалиться, але як використати, не пишеться 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 8 апреля, 2018 Share Опубликовано 8 апреля, 2018 Перестаньте Вы, ребята, ерундой заниматься. Эти все ваши подкормки только забирают силы у и без того ослабленных пчёл за зиму. и никакого положительного эффекта не дадут и дать не могут. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 В 07.04.2018 в 20:39, BezGmo сказал: один пасічник радив молоко давати, звичайне, хтось рецепт знає??? в неті просто хвалиться, але як використати, не пишеться 1 л. свіжого молока нагрівають до 60-90*С, додають 1 кГ цукру, розмішують. По 200 - 300 г. на сім'ю щоденно. Деякі автори рецептів додають ще й воду, або замінюють нею частину молока. За висновками авторів така підкормка зміцнює здоров'я бджіл, збільшує плодючість маток, сприяє відбудові сот. Основна неприємність від закисання молока. За що купив - за те і продав . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BezGmo Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 2 години тому, Петрович 49 сказав: 1 л. свіжого молока нагрівають до 60-90*С, додають 1 кГ цукру, розмішують. По 200 - 300 г. на сім'ю щоденно. Деякі автори рецептів додають ще й воду, або замінюють нею частину молока. За висновками авторів така підкормка зміцнює здоров'я бджіл, збільшує плодючість маток, сприяє відбудові сот. Основна неприємність від закисання молока. За що купив - за те і продав . а замість цукру можна використати мед???? Дякую за відповіді 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 2 часа назад, BezGmo сказал: а замість цукру можна використати мед???? А чом би й "ні"? Якщо не жалко. Тільки температуру розчинення обмежити до 40-60* аби мед залишався медом. Концентрацію можна збільшити, підберіть самотужки, адже мед містить воду. До речі, я ніколи і нічим не кормив - "Наскоковое пчеловодство..." Відповів Вам з чисто земляцьких мотивів . PS: Эх, борода, согревает в холода! (Из старой шуточной песни) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BezGmo Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 53 хвилини тому, Петрович 49 сказав: А чом би й "ні"? Якщо не жалко. Тільки температуру розчинення обмежити до 40-60* аби мед залишався медом. Концентрацію можна збільшити, підберіть самотужки, адже мед містить воду. До речі, я ніколи і нічим не кормив - "Наскоковое пчеловодство..." Відповів Вам з чисто земляцьких мотивів . PS: Эх, борода, согревает в холода! (Из старой шуточной песни) Я це зрозумів. дякую. Я Біля первомайського. Шевченківського району, і в данний момент у нас нічого не цвіте, от і хочеться підкормити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 1 година тому, Петрович 49 сказав: А чом би й "ні"? Якщо не жалко. Тільки температуру розчинення обмежити до 40-60* аби мед залишався медом. Концентрацію можна збільшити, підберіть самотужки, адже мед містить воду. До речі, я ніколи і нічим не кормив - "Наскоковое пчеловодство..." Відповів Вам з чисто земляцьких мотивів . PS: Эх, борода, согревает в холода! (Из старой шуточной песни) Мед залишається медом при температурі не більше + 40 С. Вище - він карамелізується і стає навіть шкідливим для людини. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 2 часа назад, ДобровоЛ сказал: Мед залишається медом при температурі не більше + 40 С. Вище - він карамелізується і стає навіть шкідливим для людини. Поцікавтеся, при якій температурі наші заготівельники декристалізують соняшниковий мед в 40 л. бідонах. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kolo Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 6 часов назад, BezGmo сказал: а замість цукру можна використати мед???? 2 часа назад, BezGmo сказал: і в данний момент у нас нічого не цвіте У нас така ж історія. Робив сироп 1:1(меду трохи більше по вазі).Розчіняв теплою водою -40*. Давати не більше літра - може скиснути. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 апреля, 2018 Share Опубликовано 9 апреля, 2018 1 година тому, Петрович 49 сказав: Поцікавтеся, при якій температурі наші заготівельники декристалізують соняшниковий мед в 40 л. бідонах. Та ми ж, Петровичу, слава Богу , - не вони! Людей не травимо! І в березні,думаю, незакристалізованого соняшникового не маємо. А замінників пилку не признаю. Обніжку не лінуюсь заготовляти влітку та зберігати до весни. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BezGmo Опубликовано 10 апреля, 2018 Share Опубликовано 10 апреля, 2018 10 годин тому, ДобровоЛ сказав: Та ми ж, Петровичу, слава Богу , - не вони! Людей не травимо! І в березні,думаю, незакристалізованого соняшникового не маємо. А замінників пилку не признаю. Обніжку не лінуюсь заготовляти влітку та зберігати до весни. та я тоже так хотыв, але боявся, що мало сім'ям буде от наприклад зараз у мене 3 сім'ї, скільки пилко збирачів ставити і на який час, щоб не обмежити розвиток??? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пчелолюбитель Опубликовано 10 апреля, 2018 Share Опубликовано 10 апреля, 2018 11 часов назад, ДобровоЛ сказал: А замінників пилку не признаю. Обніжку не лінуюсь заготовляти влітку та зберігати до весни. Якщо її не заморожувати - як краще зберегти до наступного сезону? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Володимир Джос Опубликовано 10 апреля, 2018 Share Опубликовано 10 апреля, 2018 48 хвилин тому, Пчелолюбитель сказав: Якщо її не заморожувати - як краще зберегти до наступного сезону? В мене приятель збирає пилок, можна сказати, промислово..Весь сезон. Сушить в камері, і сухий зберігає в куботейнерах, або фасує в поліетиленові пакети, які мають замочок, та закриваються герметично. Я тримаю в холодильнику, в закритих банках. Але то для себе трішки... А ранньої весни, до появи пилку, даю червоний мелений перець. Не знаю, наскільки від нього велика користь, але перець бджоли забирають найохочіше. в порівнянні з іншими замінниками, наприклад сухою гірчицею, чи якоюсь мукою. Зважаючи, що перець додають в сиропи для боротьби з деякими хворобами. то можливо і при забиранні його бджолами, теж є якийсь лікувальнй ефект. Але це можуть підтвердити тільки лабораторні дослідження. Як тільки з"являється пилок в природі, на годівницях бджоли зникають. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 10 апреля, 2018 Share Опубликовано 10 апреля, 2018 2 часа назад, BezGmo сказал: та я тоже так хотыв, але боявся, що мало сім'ям буде от наприклад зараз у мене 3 сім'ї, скільки пилко збирачів ставити і на який час, щоб не обмежити розвиток??? Відповім в чисто Одеській манері. А воно Вам треба?! Пилок зібрати, висушити, зберегти до наступного сезону. Занадто тонка грань між забрати зайве і "не обмежити розвиток". Потрібно "набити руку" відповідно до цвіту Ваших пилконосів. З "молоком" простіше. Доки ми тут мітингуємо, зацвіте верба, клен, абрикоси, кульбаби. Ніщо бджлам не замінить свіжого пилку. Я би зосередився на нарощувнні сили сімей. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 10 апреля, 2018 Share Опубликовано 10 апреля, 2018 12 години тому, BezGmo сказав: та я тоже так хотыв, але боявся, що мало сім'ям буде от наприклад зараз у мене 3 сім'ї, скільки пилко збирачів ставити і на який час, щоб не обмежити розвиток??? А для чого зараз їх обкрадати? Хай розів"ються. А пилковловлювачі поставите десь після 15-20 травня, коли сім"ї наберуть достатньо сили. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 10 апреля, 2018 Share Опубликовано 10 апреля, 2018 12 години тому, Пчелолюбитель сказав: Якщо її не заморожувати - як краще зберегти до наступного сезону? Висушити й закрити в баночку. А можна й залити ще й медом. Тоді обніжка збережеться повністю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BezGmo Опубликовано 11 апреля, 2018 Share Опубликовано 11 апреля, 2018 10 годин тому, ДобровоЛ сказав: А для чого зараз їх обкрадати? Хай розів"ються. А пилковловлювачі поставите десь після 15-20 травня, коли сім"ї наберуть достатньо сили. я не за зараз питав, питання було про сезон. В який місяць сезону це бджоли не відчують. хоча я сумніваюся що є такий місяць 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 11 апреля, 2018 Share Опубликовано 11 апреля, 2018 5 годин тому, BezGmo сказав: я не за зараз питав, питання було про сезон. В який місяць сезону це бджоли не відчують. хоча я сумніваюся що є такий місяць Цей рік не зовсім такий, як усі. Але , як розвинуться сім"ї до 7-8 обсиджуваних рамок Дадана , можна виставляти пилковловлювачі. Здебільшого, як зацвітають сади та кульбаба , це вже можна робити сміливо. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 11 апреля, 2018 Share Опубликовано 11 апреля, 2018 В 07.04.2018 в 20:39, BezGmo сказав: один пасічник радив молоко давати, звичайне, хтось рецепт знає??? в неті просто хвалиться, але як використати, не пишеться Пораджу, ліпше з молоком не мати справу - воно дуже швидко закислюється. Тож матимете проблеми з його видаленням. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.