Перейти к содержанию

Сравнение пород в Украине. Практический опыт

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, Хадзуми сказал:

А кто первий начал хамить :ah: на хамство хамством и ответил. 

5 часов назад, Андрей Сумчанин сказал:

То мне обоим бан или как? Кнопочка Жалоба зачем? Я и модераторы не всегда все читают. 

18 минут назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

У.С по маточном молочку сработала стабильно . 400 г с семьи .Кто брал с других пород .Какие результаты ? :hi:

Бакфаст не очень подходит для работы по ММ. :IMHO1: Как минимум с УС у меня были результаты получше. При том что с УС я начинал, а с Бакфастом уже вроде как с опытом был. 

3 часа назад, miro сказал:

"Сравнение пород в Украине. Практический опыт", ось Вами назва теми, на мою думку йде нормальне обговорення, якщо Ви хотіли щоб порівнювали тільки бакфаст,карніка і італьяна так треба було про це зразу і написати,але сама тема відкрила актуальність двух порід карніка і карпатка, Ви пишіть про те що у Вас є я собі "відмічу", по ходу тієї теми я вже оприділився, що бакфаст і італьянка для мене безперспективна бджола, може в інших регіонах вона цікава, то нехай і вони дають їй оцінку порівняльну. У Вас є бакфаст і італьянка розкажіть про Ваші успіхи, професіональний підхід, як селекціонера-матковода,щоб всі могли взнати, як можна їх утримувати з якою періодичністю закуповувати материнки і чи це потрібно для пасічників з малими  стаціонарними пасіками і тд.

Sanich, прошу вас приділяти увагу модерації даної теми і видаляти повідомлення, що їй не відповідають, бо вже деякі особи починають загальні звернення трактувати на свою адресу і показувати себе не так як слід, не вчитавшись в саме повідомлення.

На першій сторінці теми я чітко говорив про обговорення порівняльного досвіду всіх порід, що є в Україні, тому мої слова не варто перекручувати. Говоримо і про карпатку, і про карніку, і про бакфаст і т.д.

1 час назад, Sanich сказал:

То мне обоим бан или как? Кнопочка Жалоба зачем? Я и модераторы не всегда все читают.

Мне уже без разницы хоть на пожизненно. Ну модераторы вчера часть моих сообщений удалили сразу, так что все притензии к ним. Я бы им (модераторам) дал возможность банить пользователей временно на 6 часов до выяснений обстоятельств админом.

1 час назад, Sanich сказал:

Бакфаст не очень подходит для работы по ММ. :IMHO1: Как минимум с УС у меня были результаты получше. При том что с УС я начинал, а с Бакфастом уже вроде как с опытом был. 

Мне интересна итальянка в этом плане, как для молочка так и для вывода маток, хотелось бы услышать как они работают, в этом году только получу матку и испытать уже не успею.

20 минут назад, Sanich сказал:

Как минимум с УС у меня были результаты получше. При том что с УС я начинал, а с Бакфастом уже вроде как с опытом был. 

У итальянки даже у однодневной личинки молочка много, у бакфаста перед прививкой молочко добавлял в мисочку, у итальянки за один заход личинку кидаю.

Италянка пергу не складывает во вторую рамку, распределяет по рамкам у передней стенки.

Итальянка сеет очень сильно тут спора нет а как она отдает молоко ?:hi:

23 минуты назад, кузмич сказал:

Я же предлагаю сравнить карпатку, карнику, УС, итальянку, бакфаст.

И Сумчанин для того и создал эту тему, чтоб в нормальном русле, сравнить ХПП всех этих пород , в разных регионах.

Мало того, у Сумчанина созданы отдельные группы с разными породами, и пчеловодам промышленникам , уже сегодня необходимо работать с промышленной пчелой, пока мы тут меряемся генофондами. :hi:

Я хочу сам протестувати наявні зараз в мене три породні групи сімей, і поділитися цим досвідом, чи ділитися ним по ходу і висвітлювати. Також хочу чути інших по цьому питанню, як і решта, кому це цікаво чи потрібно для визначення своєї подальшої роботи.

А коли починають розмови "ну що вона вам дасть та італійка, чи той гібридний бакфаст, чи оту карніку навіщо везете?", то це вже ні в які ворота не лізе.

У нас є можливості кожному брати тих бджіл яких хочеш і працювати на практиці з ними, і до того ж порівнювати, і це я вважаю чудовою можливістю. То ж давайте нею користатися сповна!!!! І бджоли повинні єднати нас.

4 часа назад, miro сказал:

ну як не відбувається,купіть бакфаст і живіть на тому генофонді, скільки виведете мабуть і до трьох років не дотяне, ніхто ні в кого не забирає бджоли, а тільки аналізують,характеризують, висновки дають, а рішення приймати нам кожному.

Ну по перше бакфаст не раз ріднився з українською степовою, далекосхідною і македонською і від того не зменшив потенціал в медозборі, а що до поєднання його з карнікою і карпаткою провокується рійливість як мінімум...в дослідах Брат Адам про карніку згадує що окремо це цінна порода але бакфасту не підходить.Цінність карніки і карпатянки на ранніх взятках і в цілому ніхтоне применшує...але там роботи неміряно по селекції...маю на увазі в Україні...до речі я передав в Львівську область  до девяти маток дочок В10ї і внучок В158TR, а крім того  люди купили в Львівській області бакфаст цінних маток з Німеччини...працюйте...оприлюднюйте свої результати. До речі вароа резистентність це не тільки боротьба сімї бджіл проти кліща, але і прти гнильців і т.д.

44 минуты назад, кузмич сказал:

Разрешите не согласиться , вы предложили натравить Стретовича, и ввести запрет на ввоз других пород.

Но в тоже время, вы не против чтоб завозили карнику т.к. это типа то же самое что карпатка.

Хотя карпаток несколько популяций, каждая из них оригинальна, облётывая карпатку на карнике , получаем гибрид.Вот и всё кино.

Я же предлагаю сравнить карпатку, карнику, УС, итальянку, бакфаст.

И Сумчанин для того и создал эту тему, чтоб в нормальном русле, сравнить ХПП всех этих пород , в разных регионах.

Мало того, у Сумчанина созданы отдельные группы с разными породами, и пчеловодам промышленникам , уже сегодня необходимо работать с промышленной пчелой, пока мы тут меряемся генофондами. :hi:

як Ви думаєте, право на власну думку і захист своєї позиції я маю чи ні, чи це обговорення має закінчитись, о як гарно кузмич з Андрієм Сумчанином говорять і сліпо без власної думки піти за вами.Так основні породи ми вже майже оприділили і зрозуміли, що в цій темі про них і буде йти річ, так не однаково породи покажуть по регіонах показники, а це вже корисна інформація і тема не даром, думаю, що відверто треба називати основні показники хоча б як ми порою маєм характеристику на певну лінію бджоли, хоча б приблизно.Відносно позиції кожного, моя повага, але обговоренню тим більше згодою, чи не згодою, мені ніхто не заборонить, з повагою до всіх miro.

Зараз проводжу качку меду, і можу говорити, що і карніка, і бакфаст, і італійки мед виносять через роздільні решітки і складають в медових корпусах. Тобто в роботі з решітками ці породи ідентичні, принаймі в мене. В гніздах розплідних лише на бокових рамках корми або невеликі пояски поверх розплоду. 

Решітки використовую польські віндурінові.

26 минут назад, Uran сказал:

Ну по перше бакфаст не раз ріднився з українською степовою, далекосхідною і македонською і від того не зменшив потенціал в медозборі, а що до поєднання його з карнікою і карпаткою провокується рійливість як мінімум...в дослідах Брат Адам про карніку згадує що окремо це цінна порода але бакфасту не підходить.Цінність карніки і карпатянки на ранніх взятках і в цілому ніхтоне применшує...але там роботи неміряно по селекції...маю на увазі в Україні...до речі я передав в Львівську область  до девяти маток дочок В10ї і внучок В158TR, а крім того  люди купили в Львівській області бакфаст цінних маток з Німеччини...працюйте...оприлюднюйте свої результати. До речі вароа резистентність це не тільки боротьба сімї бджіл проти кліща, але і прти гнильців і т.д.

тобто Ви повідуєте, що гібрид бакфаст свій вплив здійснює, я тому не сомніваюсь, я цього боюся, а те що Ви комусь передали у Львівську область, то не Ви один, от чого ми хочем, сісти на гібрид чи мати породу питання, яку по регіонах варте ще обговоренню

48 минут назад, miro сказал:

як Ви думаєте, право на власну думку і захист своєї позиції я маю чи ні, чи це обговорення має закінчитись, о як гарно кузмич з Андрієм Сумчанином говорять і сліпо без власної думки піти за вами.Так основні породи ми вже майже оприділили і зрозуміли, що в цій темі про них і буде йти річ, так не однаково породи покажуть по регіонах показники, а це вже корисна інформація і тема не даром, думаю, що відверто треба називати основні показники хоча б як ми порою маєм характеристику на певну лінію бджоли, хоча б приблизно.Відносно позиції кожного, моя повага, але обговоренню тим більше згодою, чи не згодою, мені ніхто не заборонить, з повагою до всіх miro.

Якщо Ви глянете в журнал український пасічник за 30 ті роки то побачите, що ареал поширення українських бджіл і включає вашу область...і метизація була скоріше навпаки, тобто українські бджоли метизували карніку і карпатку, так як були розповсюджені по лісо степовому поясі від Європи до Уралу і тому так багато схожого в цих породах в зовнішності і не більше. Що до апробації порід і кращих представників їх в Львівській області то звичайно треба все обєктивно дослідити самому...при теперішніх медодаях у наших областях все потібно заново дослідити. І не забувайте ніхто не дасть вам чи комусь іншому  величезну територію під ваш облітник окремої породи...інакше діло коли ви використовуєте ШЗ, або маєте острів чи інший абсолютно ізольований обєкт для роботи, або  великі бджолосімї сконцентровані в одній місцевості(100-300), де перевіряються генетично результати спаровувань і поблизу всі пасіки не мають трутня...

21 минуту назад, miro сказал:

тобто Ви повідуєте, що гібрид бакфаст свій вплив здійснює, я тому не сомніваюсь, я цього боюся, а те що Ви комусь передали у Львівську область, то не Ви один, от чого ми хочем, сісти на гібрид чи мати породу питання, яку по регіонах варте ще обговоренню

вам відповів повністю в вище сказаному...краще подивіться відео ролик в ютубі де вам і іншим відповів Артем Майстерчук(Паланочка)...в чому  я з ним на всі 100 згоден.Хай  компетентні люди з розплідників порід займаються своїм....а ми тестуємо їх результати і утримуємо тих бджіл які нам підходять

17 часов назад, Паланочка сказал:

"смешались в кучу кони люди и залпы тысячи орудий слились в протяжный вой"..............перемішали Божий дар з яєшницею.............:blink:

Цю тему напевно треба закрити, а то пересваряться всі.

3 часа назад, miro сказал:

от чого ми хочем

Хочу!

Чтобы десятирамочный корпус на 300 был полностью занят расплодом от бруска, как говорится. до бруска! Как будет называться порода - не важно.

Вот такая семья сейчас стоит на подсолнухе. Перед выездом была откачана практически в "ноль".  За две недели принесла +35кг.  С пятницы привес более 4кг в день. Три корпуса. Дал четвертый под низ медовых.

Носят издалека. Опыляемый гибрид обходят не замечая...

3 часа назад, Андрей Сумчанин сказал:

В гніздах розплідних лише на бокових рамках корми або невеликі пояски поверх розплоду. 

Ну и чего еще желать? :)

6 часов назад, miro сказал:

з Вами як розмовляти, просто є декілька способів, щоб не образити не називаю, ось цей бакфаст 2012року скільки отримано поколінь (F1.F2.F3.F4)

у нас матка 2013 года,и до сих пор с нее выводится ф1.пересадили в нук .пытаемся сохранить на след год

7 часов назад, Андрей Сумчанин сказал:

Романович, хіба я не правий?

Правий , на 100 % 

В 11.07.2016 в 12:53, Саша К. сказал:

а обычно в июле температура под 40, все повысыхало, степь стоит желтая, взятка 0.

Но пробовать, конечно, надо. 

так неподход

ящие условия для итальянки вродебы она для пром кочевого пчеловодства в частности для опыления в том числе 

на слабые или нестабильные стационары она зачем?

20 часов назад, Патриот17 сказал:

Расскажите это Карпатке после 6- ти месяцев зимовки в лесистой местности России. Не всегда так, но год на год не приходится. Им дешевле купить пакет, чем подготовить пчелу к зимовке.

расскажу 

при зимовке на сахаре и без противоназематозной обработки гибнет от 10 чащще 20 и до 50% ежегодно 

на меде даже не пытался .......зимовать 

тем немение карпатка в сибири поопулярна 

А что по другим породам :hi:?

самое смешное что итальянка бывала и в сибири 

и язнаю пчеловодов двух один Букреев из Курганской области и один с Омской 

которые считают итальянку отличной пчелой для своих пасек и держали их получая высокие медосборы и приемливую зимовку 

что это были за линии ...уже непонятно 

возможно какие то эфки 

-зимовку сокращали мартовской выстовкой до 4.5  ..5 месяцев 

сам ясомневаюсь что итальянка бы выдержала 6.7 месяца и 6.5 месяца безоблёта что были у меня в зиму 2014-15  и 2013-14 гг

Среднеруская (родная )как по медозбору относительно карпатки или карники .

Только что, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

А что по другим породам 

хорошо  по зимовке показали себя приокские (СГК+СР) и чешкие и словацкие карники (там тоже прослеживается влитие СР на каком то этапе ) 

по УСП был один плохой отзыв и я не рискнул проверять лично (опять же что за материал и что за мед в зиму)

дальневосточки всегда зимуют без подмора хоть на чём 

СР у знакомого так  же идеально зимует 

бакфаст разный ......у меня Ф2 все вымерли в одну зиму а Ф1 ослабли ...хотя я по бакфасту народ подвёл не повёз матерьял от Соловьева и вина на мне --может тот был тем что надо 

Только что, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

у меня СР нет 

бывала когда то в 1997-8 гг неск семей близких к СР по экстерьеру  печатке поведению отрицательному фототаксису

средняя продуктивность на разнотравии в бору 

Юра а Приокскую откуда берете материал ?

брал как сгк 

при промерах показала 36% СР ,74 %сгк

думаю что поставщик является дилером по маткам с красной поляны и поставил мне приокских заместо СГК 

иначе его пасека 7 км от сочи в Пластунке ...какие там приокские???? не верю за это 

лигустики и карники там по 1 % вылезло  все остальное СР и СГК  треть СР и 2 трети СГК

5 минут назад, Стрельчук Олег Анатольович сказал:

очень хороша на гречке и в тайге по отзывам 

на луговом разнотравье неочень 

Интересно а СР и СГК как они в экстерере .Желтезна  вырожена или нет :hi:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...