Перейти к содержанию

Сравнение пород в Украине. Практический опыт

Рекомендуемые сообщения

3 минуты назад, Александр К. сказал:

Да да я  не против... лишь бы меда на всех хватило... :umora:

У человека  карника, значит должно хватить :al:

1 година тому, Александр К. сказав:

И сколько кг с вербы на семью?

Рік на рік неприходиться, може бути і 8 магазинних рамок,  може бути і всього кілька рамок... Але якщо в сім'ї є корму достатньо, то чому б цих кілька рамок  не відкачати?

20 хвилин тому, Valik740 сказав:

У человека  карника, значит должно хватить :al:

Должно хватить - це не означає, що всім вистачить. На такий ранній свіженький мед є гарний попит, мені його ніколи невистачає, весь розходиться в роздріб за якийсь тиждень-другий , по нормальній ціні

В 25.08.2020 в 16:37, Andri714 сказал:

Это зимовка

Я как-то по-другому считаю количество пчелы: пчела весной может собираться под потолочиной, там может быть 2 рамки пчелы, которые растянулись на 7 -9 рам (верхней части рам). А вот если достать рамки, то можно точно увидеть количество пчелы.

10 рамок . Гарантирую .

В другой семье видно что семь . В карнике видно . На бакфасте оборвалось но чуть чуть видно что после зимы осталось три . Сейчас я уже знаю бакфаст нужно серьезно обрабатывать от клеща . 

Не грубите . И на вы пожалуйста .

Я просто по советовался с бакфастчиками и всё . Я не стыжусь советоваться

Может быть через то что бак идёт в зиму большей колоние чем другие породы....  ему нужно на пару полосок  , и на один клуб дыма больше , Вот и вся ''серьёзность '' обработки от клеща 

Я раньше всегда только ставил полоски и всё как вы видите для кавказянки и карники хватало на видео видно . Для бакфаста мало . Стал дополнительно обрабатывать водным раствором щавелевой кислоты два года отлично . Но Юра Вальчук посоветовал когда похолодает обработать Тактиком . Обработаю проверю будет ли падать клещ . Я не фантазирую я слушаю и пробую .

• 4 weeks later...

Кто знает где на форуме есть информация как крылья пчел померять для определения породы?

12 хвилин тому, <Юра> сказав:

Кто знает где на форуме есть информация как крылья пчел померять для определения породы?

Тут: 

• 4 weeks later...

бджоли маленьку  задні ноги  довгі як в коника стрибунця агресивні вона злодійкувата   рані взятки використовуе добре конюшина люцерки носить пробле  зимуе погано прополісація сильна краще тримати шось одне наші більше меду носять и закліщоності немае такой е хароші сторони е погані  аби взяток був мед буде

В минулому році була різниця в силі сімей. В зиму  2019-2020 баки займали 8-10 рам в цей рік сила - 7 рідко 8 дадан. Карніка і карпатка по силі в зиму вирівнялись 5-7 - хоча в минулому карніка в зиму йшла сильніша , крім фактору засухи та кліща є здогадка, що на маток 20 року вплинула зміна трутового фону,а на маток 19 їх вік.  Є над чим подумати в ракурсі моїх попередніх дописів у цій темі. Може я рано зробив висновок про необхідність тільки однієї породи на точку і  списав карпатку тільки на виховалки. ВЕСНА покаже.

Вже не від одної людини чую прогноз на складну зимівлю 20-21, через привітання від кліщів та посухи.

9 часов назад, слава 1987 сказал:

Вже не від одної людини чую прогноз на складну зимівлю 20-21

Сьогодні дзвонив знайомий, каже що бджола на воді. Попереду ще багато цікавого буде.

23 часа назад, Серж 82 сказал:

Сьогодні дзвонив знайомий, каже що бджола на воді. Попереду ще багато цікавого буде.

Ідуть на воду тому що ще активні ,повишена температура і у вулику не конденсується волога.

Як трохи рамки остинуть ,зовнішня температура зменшиться ,тоді тепло від клуба почне конденсуватися.

Цікаве у нас із зимівлею кожного року,але тепер головне не мішати бджолам,вони знають краще нас що їм потрібно.

21 час назад, дочинец сказал:

Цікаве у нас із зимівлею кожного року,але тепер головне не мішати бджолам,вони знають краще нас що їм потрібно.

Та пчелы тоже в шоке от погоды и природы.

4 часа назад, Сіверянин сказал:

Та пчелы тоже в шоке от погоды и природы.

нічого страшного. Бджоли живуть в регіонах де зовсім нема зими і непогано  переносять зими по 6-7 місяців.

Тут головне щоб наші нерви не здавали і ми не робили помилок.

27.07.2020 в 16:59, слава 1987 сказав:

По банкам проблема вгадати в кого брати, рулетка. Залишаю в роботу на 2021 меду взяли більше за карніку  бистріше печатать, але рік не стандартний ранніх медоносів не було. 

Уважна перечитав  Ваш звіт по всій проведеній роботі, дякую, що викладаєте інфу.....

Стосовно в кого брати баків, перше, що скажу це те, що брати маток вільного обльоту   в матководів де "вінігрет на пасіці" можна але це будуть лише користувацкі матки, пчола яких вже як мінімум  наполовину не та порода і тому будь який аналіз і порівняння не зовсім коректні. Тому проблеми вгадувати матководів не бачу, можна вичислити:umora: 

Друге; який саме родовід,  чи вже перевірена конкретна матка то тут  таки  є питання .....досить часто сам матковод  ще немає повної інформації  який буде результат, інколи ми занадто рано робимо висновки.  Наприклад в травні я зформував дві тестові групи від своїх маток баків, одна з них на соняху ще "хромала"  в порівнянні з іншою а от при нарощуванні в зиму впевнено обігнала. Причина дуже проста кожна лінія має свої індувідуальні особливості, в даному випадку, дочки одніє матки розсіялись трохи раніше  чим другої а весна покаже хто з них кращий. А от порівнювати майських маток і червневих по силі  нарощеної до зими взагалі не коректно, порівняєм по темпах весняного розвитку.

• 4 months later...
В 28.10.2020 в 12:10, слава 1987 сказал:

В минулому році була різниця в силі сімей. В зиму  2019-2020 баки займали 8-10 рам в цей рік сила - 7 рідко 8 дадан. Карніка і карпатка по силі в зиму вирівнялись 5-7 - хоча в минулому карніка в зиму йшла сильніша , крім фактору засухи та кліща є здогадка, що на маток 20 року вплинула зміна трутового фону,а на маток 19 їх вік.  Є над чим подумати в ракурсі моїх попередніх дописів у цій темі. Може я рано зробив висновок про необхідність тільки однієї породи на точку і  списав карпатку тільки на виховалки. ВЕСНА покаже.

Вже не від одної людини чую прогноз на складну зимівлю 20-21, через привітання від кліщів та посухи.

Вчора дозволяла погода, оглянув сім'ї, почистив дно. 

Із зими найкраще вийшла карпатка, кормів ще на зиму, підмору по стакану.

Карніка і бакфаст відзимували однаково добре. Відійшло дві сімї (МОВА про сім'ї, що описувались тут вище)

Одна сім'я карніки (рівномірно по дну осипалась бджола і жменька,  що осталась застила в морози) Більш за все упали полоски і  не достатньо зняв кліща, полоски знайшов на дні.

Одна сім'я баків сипонула із 7 рам залишилось 3. Одиницю ліквідував (не шукаючі матку приєднав до сусідньої сімї).

Ставлю крапку в  дослідженні  на предмет порід на пасіці. Вивод по етогу досліду для себе зробив дещо неочікуваний.

В моїх умовах. Результат сезону і зимівлі набагато більше залежить від роботи  господаря, підготовки бджоли в сезон до медозбору, а в серпні до зими. 

28 минут назад, слава 1987 сказал:

Ставлю крапку в  дослідженні  на предмет порід на пасіці. Вивод по етогу досліду для себе зробив дещо неочікуваний.

Невже українська степова? :)

3 минуты назад, chajka2005 сказал:

Невже українська степова? :)

Коли починав випробування не знайшов (не зміг замовити з джерела  якому б довіряв) ні f0 ні f1. Тому УС не приймала участі. Хоча я добре пам'ятаю цю бджолу на дідовій пасіці. Та і сусід в мене тримає свою бджолу називає УС (розшифровка   - Усрусь, а триматиму свою)  його бджола влаштовує. Людина навчилася з нею працювати і відібрала під себе. Вихід на зимувалу не гірше моїх породних, на соняху не просідають в зиму потужні сім'ї . Ті що не підходять або самі відходять або з цих сімей продає пакет. Давав йому f1 карніка і баків Відповів "і даром не потрібні не візьму."

В 31.10.2020 в 01:39, дочинец сказал:

нічого страшного. Бджоли живуть в регіонах де зовсім нема зими і непогано  переносять зими по 6-7 місяців.

Тут головне щоб наші нерви не здавали і ми не робили помилок.

Я с такого региона .

Спросите меня как тут живут пчелы .

А ладно так расскажу .

Завозят их сюда 

Регулярно

Подсадили на пакеты 

Местных практически не осталось .

А что осталось ,это помеси .

Плюс завезенные болезни 

В 23.03.2021 в 07:26, Рудаков Юрий сказал:

Подсадили на пакеты 

Местных практически не осталось .

А что осталось ,это помеси .

Плюс завезенные болезни 

Підсадили тому що економічно вигодніше завести пакети.

А якщо потрібно то любителі бджіл зимують.

• 1 month later...
В 30.09.2019 в 16:27, Женя К сказал:

лучше бакфаста по весеннему развития пока что не видел . карпатки были  больше 15 лет до этого местный венигрет , сейчас  бакфаст , итальянки , УС,карпатки ,карники   и всё это от разных заводчиков . Карпатка неплоха сама по себе для пакетов то что надо развитие очень хорошее даже по сравнению с баками(карпатка 100 Паращинца удивила в этом году), в общем карника слабее , Сингер Краутера неплох не хуже пакетной карпатки, но на голову выше по мёду .Но если весенние условия отличные то лучше бакфаста и итальянок не видел , УС пока тестируем ,но у неё и так подразумевается позднее весеннее развитие , поэтому она как бы не в счёт от неё нужны другие показатели...в этом году накупил ещё пакетных карпаток Миська , Йовбака, карпатка есть от Паппа.Карпатка Паппа похожа на карник - довольно неплохо, карпатка Игоря Йовбака на мой взгляд самые лучшие по летнему развитию и наращивании семьи в осень , но  по мёду они выступили намного хуже отводочков бакфаст, будем посмотреть,что дальше. Так таковой особой разницы в весеннем развитии очень тяжело заметить, и будет очень сильно отличатся от местных условий одни и те же семьи в разных местах по разному себя проявят! Именно по этому всё сам тестирую у себя на пасеке , особо, на  количество бочек с мёдом это не влияет...

Какие выводы можете сделать по породам и линиям по прошлому году?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...