Кривич Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Проведал сегодня один точек , летаем, таскаем бледно желтую пыльцу. Температура в тени +14, но ветерок, ревизию делать не решился, Открыл проверил канди, пчелы сразу выкучились около верхнего летка. Семьи что в хорошо изолированых ульях сидят, то еще в клубе, те что с доски 35 уже полностью клуб распался. Да, вот такое заметил сегодня Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 20 часа назад, ПасекаВВ сказал: +4 зимуем.Последние сообщение в теме пишу,так как скоро весна,тема Эта не актуальна будет!!!Создавайте Весна-Лето))))))))))))))))) в принципі по суті обговорень ми увійшли у весну Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Провідував сьогодні своїх в зимівнику (мав сьогодні виносити, але зранку такий сильний і холодний вітер....) виявив що одна сімейка голосніше жужить... перевірив - так і є - відчувається тепло.... А прогноз знову змінився на похолодання - тепер вже й не знаю коли його виносити P.S. По багаточисельним проханням трудящихся... спілкуємось у весняній темі і чекаємо справжнього тепла Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 11 час назад, Бджолопотам сказал: Провідував сьогодні своїх в зимівнику тепер вже й не знаю коли його виносити P.S. По багаточисельним проханням трудящихся... спілкуємось у весняній темі і чекаємо справжнього тепла Для початку спiлкування в темi весна лiто 2016 ,треба хоча б щоб бджоли облетiлися .Так шо нам мабуть ще зарано в цю тему Зимуємо Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 1 минуту назад, Мико сказал: Для початку спiлкування в темi весна лiто 2016 ,треба хоча б щоб бджоли облетiлися .Так шо нам мабуть ще зарано в цю тему Зимуємо Я вчора вже всіх переглянув, кому додав, у кого відібрав. В тіні було +14. Так що веснуємо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 2 минуты назад, Мико сказал: Для початку спiлкування в темi весна лiто 2016 ,треба хоча б щоб бджоли облетiлися .Так шо нам мабуть ще зарано в цю тему Зимуємо Ну это у кого как у нас уже давно на юге облетелись и работают потихоньку за февраль до 10 хороших дней было. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 1 час назад, sij сказал: Я вчора вже всіх переглянув, кому додав, у кого відібрав. В тіні було +14. Так що веснуємо А як з одвічним Романовича ( - ) у цій темі? Є мінуси у вас чи у сусідів? Просто цікавлюсь ситуацією у ваших краях із результатами зимівлі. 1 час назад, Мико сказал: Для початку спiлкування в темi весна лiто 2016 ,треба хоча б щоб бджоли облетiлися .Так шо нам мабуть ще зарано в цю тему Зимуємо Аватарка - супер! Весняна! Тільки я, Романовичу, щось став недобачати... Ваш сіяч, що - без штанів? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 12 часа назад, Бджолопотам сказал: Провідував сьогодні своїх в зимівнику (мав сьогодні виносити, але зранку такий сильний і холодний вітер....) виявив що одна сімейка голосніше жужить... перевірив - так і є - відчувається тепло.... А прогноз знову змінився на похолодання - тепер вже й не знаю коли його виносити P.S. По багаточисельним проханням трудящихся... спілкуємось у весняній темі і чекаємо справжнього тепла Десь з 5-6 березня обіцяють початок потепління днів на 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 24 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Аватарка - супер! Весняна! Тільки я, Романовичу, щось став недобачати... Ваш сіяч, що - без штанів? Щойно зiстрибнув з диванчика , штани точно забув вдягнути .Та так йому звичнiше 27 минуты назад, ДобровоЛ сказал: Просто цікавлюсь ситуацією у ваших краях із результатами зимівлі. Поiду на пасiку розпитаю .Поки не знаю . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 29 минуты назад, ДобровоЛ сказал: А як з одвічним Романовича ( - ) у цій темі? Є мінуси у вас чи у сусідів? Просто цікавлюсь ситуацією у ваших краях із результатами зимівлі. Поки що з 21-го, один відводок - мінус, а всі решта перезимували добре і кормів залишилось багато Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кривич Posted February 29, 2016 Author Share Posted February 29, 2016 Я топик стартер новой сезонной темы, уряяяяя 20 минуты назад, sij сказал: Поки що з 21-го, один відводок - мінус, а всі решта перезимували добре і кормів залишилось багато Пока с 11 -1 поздний рой, снятый в конце июля, рой снятый в конце сентября на сухих абсолютно рамках, ни капли меда, пока в норме. Из 2-х роев пущеных в зиму, один имевший большие шансы выжить не перенес морозов -20. Пускал в лежаках через перегородку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 12 минуты назад, Кривич сказал: Я топик стартер новой сезонной темы, уряяяяя Пока с 11 -1 поздний рой, снятый в конце июля, рой снятый в конце сентября на сухих абсолютно рамках, ни капли меда, пока в норме. Из 2-х роев пущеных в зиму, один имевший большие шансы выжить не перенес морозов -20. Пускал в лежаках через перегородку. Не як в кого а для мене це нормальне явище, коли пасічник свідомо ризикує пускаючи в зиму відводки-слабачки. Саме серед них високий відсоток відходу, за то є шанс мати резерв маток весною. Завжди лишаю десь 10% пасіки для резерву. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 7 минут назад, Wladimir_K сказал: Не як в кого а для мене це нормальне явище, коли пасічник свідомо ризикує пускаючи в зиму відводки-слабачки. Саме серед них високий відсоток відходу, за то є шанс мати резерв маток весною. Завжди лишаю десь 10% пасіки для резерву. В мене в зиму пішло 5 відводків на 2-х рамках кожний, от один і не витримав лихої долі, всі решта перезимували, не можна сказати що ідеально, але живуть і є запасна матка на всякий випадок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Та в мене цього року практично всі сім'ї як відводки, лише одна зимувала на 9 рамках (там зараз на трьох! рамках розплід з долоню), як результат - -1сім'я, в двох досить багато підмору, в решту по декілька бджіл. Вчора робив ревізію - в кожній сімї вже є розплід... гнізда поскорочував, утеплив, почистив від підмору і сміття. Тобто з сьогоднішнього дня відкрили новий сезон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Вот и кизил своим раним цветением проголосовал за весну: Фото сегодня 29 февраля (Измаил). В 14 и 15 году цвел на 10-14 дней позже, хорошо посещается пчелами собирают нектар при солнечной погоде и + 14 и выше, как раз на неделе обещают. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 6 часов назад, ДобровоЛ сказал: Аватарка - супер! Весняна! Тільки я, Романовичу, щось став недобачати... Ваш сіяч, що - без штанів? Та ні, в бруках! бежевага цвета Link to comment Share on other sites More sharing options...
BVL_Studio Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 1 час назад, aleksanderche сказал: Вот и кизил своим раним цветением проголосовал за весну: Фото сегодня 29 февраля (Измаил). В 14 и 15 году цвел на 10-14 дней позже, хорошо посещается пчелами собирают нектар при солнечной погоде и + 14 и выше, как раз на неделе обещают. У нас пока кизил молчит но я на него очень надеюсь у меня на пасеке 6 больших деревьев и пару штук маленьких. Пчелами он посещается очень охотно. Вот у нас кизил на 8 апреля 2015 года был такой Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 19 час назад, Бджолопотам сказал: Провідував сьогодні своїх в зимівнику (мав сьогодні виносити, але зранку такий сильний і холодний вітер....) виявив що одна сімейка голосніше жужить... перевірив - так і є - відчувається тепло.... А прогноз знову змінився на похолодання - тепер вже й не знаю коли його виносити P.S. По багаточисельним проханням трудящихся... спілкуємось у весняній темі і чекаємо справжнього тепла А я сьогодні своїх виніс, хоча погода була +10 і пасмурно, але вирішив винисти, бо на четвер і п'ятницю обіцяють дощі, нехотів потім болото місять. Та маю надію на завтра, післязавтра облеттяться, а з ранку планую дена почистить, ну а ревізія після обльоту. Бджоли всі живі, як сім'ї так і відводки з запасними матками (2-3 рам), але попереду ще реавізія. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 8 часов назад, Мико сказал: Для початку спiлкування в темi весна лiто 2016 ,треба хоча б щоб бджоли облетiлися .Так шо нам мабуть ще зарано в цю тему Зимуємо Ну в мене дві сім'ї зимувало на дворі (старі важкопідйомні лежаки) і вони вже облетілись...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 1 час назад, Бджолопотам сказал: Ну в мене дві сім'ї зимувало на дворі (старі важкопідйомні лежаки) і вони вже облетілись...... Ну тодi ви Миколо ,на чверть ступнi в ций темi законно 3 часа назад, ромео сказал: Та ні, в бруках! бежевага цвета Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorstep Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Вийшли із зими всі, пропало дві матки,нічого страшного- зєднав і норма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Зробив побіжний огляд. Всі живі і досить сильні. Більша половина розсипана. Тепла і волога. Там де було 2 рамки покладені нагору повністю з"їджені. А на нижній печатний розплід 10х10см. Отже до тепла ще цілий місяць. А кормів катма. Їдемо по цукор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 я то, шо то не доганяю у Вас, що два корпуси, "верхні зїли нижні з розплодом"........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Миха Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Сезон в нас почався ще два тижні тому Перезимували всі..навіть відводок на 3 рамках...Що зими тої було, з місяць...А раз вже і бджіл настала весна, то думаю може і опалення час вимикати? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovchik v Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Так . Не зима , а казка . У всіх , майже все перезимувало. Зразу видно що клімат міняється . В нас уже шпаки прилетіли і підсніжники розпускаються . Так що думаю морозів вже не буде ( приморозки - да ). І картоплю в березні з такою погодою скоро садити будем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.