Wladimir_K Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 3 минуты назад, asaltan сказал: 1. Такі субвенції не передбачені ніяким документом, отже ділити легко, бо нічого. 2. У Вас є проблеми з відшкодуванням ПДВ, у мене їх немає і у більшості експортерів меду цієї проблеми нема, бо купляють мед без ПДВ. 3. Дотація за експорт суперечить умова СОТ, навряд щоб Україна пішла на конфлікт через експортерів меду. Висновок: Ви пишете про речі, на яких не розумієтесь. На скільки мені відомо в деяких країнах ЄС є дотації фермерам на сівбу медоносів, а також і обкладання податками пасічників, які маю більш-менш великі пасіки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 1 час назад, альп сказал: И сейчас выдают молоко за вредность, как прописано в Законодательстве Украины. Если не выдают - то значит это нарушение Закона предприятием и нужно требовать. Только должна быть атестация рабочего места. Так, добре, але я молока не вживаю, я можу мати вибір? якщо так то виберу мед - тільки будь ласка внесіть зміни в закон. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 1 час назад, asaltan сказал: 1. Такі субвенції не передбачені ніяким документом, отже ділити легко, бо нічого. 2. У Вас є проблеми з відшкодуванням ПДВ, у мене їх немає і у більшості експортерів меду цієї проблеми нема, бо купляють мед без ПДВ. 3. Дотація за експорт суперечить умова СОТ, навряд щоб Україна пішла на конфлікт через експортерів меду. Висновок: Ви пишете про речі, на яких не розумієтесь. я розуміюсь в визначеннях, але мені не відомі діючі положення та нормативні акти і вивчати мені їх потреби немає... - це потрібно вам, час мого імпексу минув. За роз'яснення дякую однак зауважу на Вашу не доброзичливість. Та й взагалі я більше для прикладу як для активації питань. Пропонуйте свої бачення. а субвенцій дійсно немає, тому за них і піклуюсь. Чому б пасічній громаді не отримувати субвенції хоча б на посів чи посадку медоносів? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ВАДОС Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Ця група, за відміну районування бджіл, точно не проголосує. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ильич (альп) Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 1 час назад, Любомир сказал: Так, добре, але я молока не вживаю, я можу мати вибір? якщо так то виберу мед - тільки будь ласка внесіть зміни в закон. Пусть вносят, буду и я брать медом. Мне молоко тоже не дают, т.к. надо давать 2 л в день согласно вредности. Дают талоны на питание, на довольно полноценный обед. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 їх зібрали щоб добре вирахували яки податок установити пасічникам 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Херсонец Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 До робочої групи входять Барабаш, Дмитрук та Верес і я впевнений, що на форумі є люди, які з ними підтримують зв'язок то може нехай вони для спільної справи порозпитують у них і нам усім в цій темі напишуть що вони там цікавого планують. А на рахунок податків яких тут дуже бояться то я думаю скоріш за все зроблять як за кордоном і будуть брати з однієї бджолосім'ї. А контроль, як через експортерів так і через обласні спілки. Але, думаю платити нам всеж таки доведеться бо вони вже зрозуміли і звернули увагу що з експорту меду можна мати нехилі кошти. Он виробники зерна платать аж бігом і нас таке чекає. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 11 час назад, Херсонец сказал: Он виробники зерна платать аж бігом і нас таке чекає. виробники зерна не платять із зерна, а платять податок за землекористування, який на цей рік збільшили до 3% від грошової оцінки. 1. Платники - власники земельних ділянок, долей, паїв і землекористувачі. 2. Об'єкти оподаткування - земельні ділянки (власні або в користуванні); власні земельні долі (паї). 3. База оподаткування - нормативна грошова оцінка ділянок, враховуючи коефіцієнт індексації або площа ділянок, для яких не проведена нормативна грошова оцінка. 4. Ставка податку зa земельні ділянки, нормативну грошову оцiнку якиx проведено, встановлюється у розмірі нe більше 3 відсотків їx нормативної грошової оцінки, для сільськогосподарських угідь – нe більше 1 відсотка їx нормативної грошової оцінки (згідно п. 274.1 ПКУ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 спочатку нехай пропишуть закон про захит бжолосімей коли і чим мають фермера обробляти поля відновлять іститути бжільництва щоб ми не шукали хорошої бжоли за кордоном а потім ми можем і податки платити а у нас усе наоборот 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Херсонец Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Не розумію, як податки пов'язані до хорошої бджоли якої в нас немає? Я наприклад навпаки радий, що у нас з'вилася можливість спробувати продукцію закордонних матковивідних господарств. Нехай наші дивляться і теж вчаться так само працювати - відповідати за якість продукції яку виробляють. Нехай теж починають нарешті займатися селекцією і заводити паспорти на своїх маток, а то якщо чесно храктеристика "та бджола в мене найкраща медова" якось вже не викликає довіри. Ми самі винуваті, що наш внутрішній ринок займають закордонні матководи. І не всі вони там мають наукову ступінь. А на рахунок наукових інститутів то вони нікуди не ділися просто їхня робота настільки неефективна, що про них всі геть позабували. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladimir5 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 22 часа назад, Wladimir_K сказал: На скільки мені відомо в деяких країнах ЄС є дотації фермерам на сівбу медоносів, а також і обкладання податками пасічників, які маю більш-менш великі пасіки. В країнах ЄС пасічники отримують допомогу як від своїх країн, так і від ЄС, та ще й від запилення, а у нас ні першого, ні другого, ні третього.Спочатку допомога держави (від запилення на 30-50% збільшуеться врожай).Інакше-вбити конкурента.І це треба донести до членів робочої групи. Хто ще пам"ятає, колись був такий Ульянов (Ленін),так він одним з перших прийняв декрет, яким відмінив податки для бджолярів.Мабуть розумів, яка величезна користь,не тільки від продуктів бджільництва, а і від запилення і що "доїти" бджолярів аморально. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 6 минут назад, vladimir5 сказал: В країнах ЄС пасічники отримують допомогу як від своїх країн, так і від ЄС, та ще й від запилення, а у нас ні першого, ні другого, ні третього.Спочатку допомога держави (від запилення на 30-50% збільшуеться врожай).Інакше-вбити конкурента.І це треба донести до членів робочої групи. Хто ще пам"ятає, колись був такий Ульянов (Ленін),так він одним з перших прийняв декрет, яким відмінив податки для бджолярів.Мабуть розумів, яка величезна користь,не тільки від продуктів бджільництва, а і від запилення і що "доїти" бджолярів аморально. Щось Ви помиляєтесь, і в Польщі і Румунії і напевне в інших країнах пасічники при великих пасіках платять податок. І в принципі ми вже те ж. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Сплата податку це пароль до системи держпідтримки. Якщо Ви заплатили податок 1000 грн за 100 сімей то відповідно Ви є в реєстрі платників податків пасічників і фінансова система Вас може ідентифікувати за реквізитами і Ви маєте право і можливість одержати. дотацію чи субвенцію чи інше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ангул Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Нові зміни, проблеми ті самі. МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ Мінагрополітики вул. Хрещатик, 24, м. Київ, 01001 тел. 226-25-39, факс 278-76-02 web: www.rainagro.gov.ua код ЄДРПОУ 37471967 e-mail: info@minagro.gov.ua MINISTRY OF AGRARIAN POLICY AND FOOD OF UKRAINE Minagropolicy 24, Khreshchatyk str., Kyiv 01001 tel. +380-44/226-25-39 fax +380-44/278-76-02 web: www.minagro.gov.ua e-mail: info@minagro.gov.ua Ha № від 27.10.2016 № 37 -20 – 13/17211 Установи та організації (за списком) Щодо оновленого складу робочої групи з питань розвитку бджільництва У зв'язку з кадровими змінами, а також для залучення зацікавлених представників науки, бізнес-спільноти та влади, наразі проводиться оновлення складу робочої групи Мінагрополітики з питань розвитку бджільництва (наказ Мінагрополітики від 30.07.2015 року № 296). Основним завданням зазначеної робочої групи є створення умов для підвищення продуктивності та розвитку бджільництва як галузі, в тому числі і через інструменти правового регулювання та імплементації відповідного законодавства Європейського Союзу в рамках реалізації Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV "Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року 228-р). Враховуючи зазначене, прошу до 09 листопада поточного року підтвердити чи надати пропозиції щодо представників до складу робочої групи (із зазначенням повної посади та контактної інформації) в паперовому та електронному вигляді на е-шаіі: oiga.dolinska@minagro.gov.ua. і Заступник Міністра з питань європейської інтеграції О. Трофімцева Долінська 278-67-24 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 23 минуты назад, ангул сказал: в паперовому та електронному вигляді на е-шаіі: oiga.dolinska@minagro.gov.ua. і Як в паперовому на мейл? Дивно та жаль, що не беруть представників від громадськості. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ангул Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 Громада потрібна тільки на виборах. Статути громадських спілок пишуться у відповідності до законів України. один з цих законів це «Закон України про громадські об'єднання». Стаття 3. Принципи утворення і діяльності громадських об'єднань п. 7. Прозорість, відкритість передбачає право всіх членів (учасників) громадського об'єднання мати вільний доступ до інформації про його діяльність, у тому числі про прийняті громадським об'єднанням рішення та здійснені заходи, а також обов'язок громадського об'єднання забезпечувати такий доступ. Публічність означає, що громадські об'єднання інформують громадськість про свої мету (цілі) та діяльність. На сьогоднішній день прозорість , відкритість та публічність спостерігається тільки по сплаті членських внесків. З моменту коли створили «ОГО - ОГО» тільки це і обговорюють на всіх зустрічах. Вся інша інформація як у «масонів» тільки для ізбраних. 1 час назад, Sanich сказал: Як в паперовому на мейл? Дивно та жаль, що не беруть представників від громадськості. Громада потрібна тільки на виборах. Статути громадських спілок пишуться у відповідності до законів України. один з цих законів це «Закон України про громадські об'єднання». Стаття 3. Принципи утворення і діяльності громадських об'єднань п. 7. Прозорість, відкритість передбачає право всіх членів (учасників) громадського об'єднання мати вільний доступ до інформації про його діяльність, у тому числі про прийняті громадським об'єднанням рішення та здійснені заходи, а також обов'язок громадського об'єднання забезпечувати такий доступ. Публічність означає, що громадські об'єднання інформують громадськість про свої мету (цілі) та діяльність. На сьогоднішній день прозорість , відкритість та публічність спостерігається тільки по сплаті членських внесків. З моменту коли створили «ОГО - ОГО» тільки це і обговорюють на всіх зустрічах. Вся інша інформація як у «масонів» тільки для ізбраних. 1 час назад, Sanich сказал: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 24, 2016 Share Posted November 24, 2016 33 минуты назад, ангул сказал: Статути громадських спілок пишуться Громадскість не дорівнює громадська спілка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ангул Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 В 24.11.2016 в 11:34, Sanich сказал: Громадскість не дорівнює громадська спілка. І правильно ви кажете. Неможна довіряти тому що ви не знаєте. Багато інформації про роботу спілки, пасічник не знає, його просто не інформують. Зате про внески відомо все і усім. Отак і живемо, спілка своїм життям а пасічник своїм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 2 часа назад, ангул сказал: І правильно ви кажете. Неможна довіряти тому що ви не знаєте. Багато інформації про роботу спілки, пасічник не знає, його просто не інформують. Зате про внески відомо все і усім. Отак і живемо, спілка своїм життям а пасічник своїм. Я взагалі не про громадські спілки і тим більше не про взноси. Мабуть те питання вас сильно турбує, тому зрозуміли мене як зрозуміли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Цікаво, а хто з дописувачів має бажання, один раз на місяць, кожен місяць, за свої кошти! поїхати на зібрання робочої групи до Києва? Витратити свій час, кошти і нерви , поїхати назад. А може хтось хоче взяти на себе, за власний кошт і власний час, підготовку документів що стосуються бджільництва для імплемінтації Українського законодавства до регламентів ЕС. Походити з цими документами по кабінетах "слуг народу" і довести хоч якісь з озвучених тут пропозицій до логічного завершення? Я готовий рекомендувати цю людину в Робочу групу від нашої організації. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 6 минут назад, Іван Михайлович сказал: Цікаво, а хто з дописувачів має бажання, один раз на місяць, кожен місяць, за свої кошти! поїхати на зібрання робочої групи до Києва? Чому б і ні - як мінімум з інтересу про що йде мова. Картоплю ніби ж то не завтсавлять копати. Але не запрошують представників громадськості. 9 минут назад, Іван Михайлович сказал: Я готовий рекомендувати цю людину в Робочу групу від нашої організації. Ви про СМУ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiyko74 Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Добрий день! Маю таке бажання! Ця бюрократична "кухня" мені знайома за основним місцем роботи. З мовами проблем не маю. З величезним задоволенням долучився б до цієі роботи. Якби не фейсбук та Точок - взагалі не дізнався би. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Іван Михайлович Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Чому не запрошують? Запрошують. Думаєш прислухаються? Попробуй. Всі ці комісії створюються для " галочки", щоб показати "діяльність" ! робити нічого ніхто з тих "слуг народу" не хоче. Можеш носитися з своїми пропозиціями, стукати в різні двері, тебе будуть уважно вислуховувати різні "спеціалісти" і.... врешті тобі це набридне. Якщо хочеш до цієї групи, напиши мені в приват свої дані і я підготую клопотання щоб тебе включили в робочу групу. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imker Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 В 16.01.2016 в 22:50, Херсонец сказал: До робочої групи входять Барабаш, Дмитрук та Верес і я впевнений, що на форумі є люди, які з ними підтримують зв'язок то може нехай вони для спільної справи порозпитують у них і нам усім в цій темі напишуть що вони там цікавого планують. А на рахунок податків яких тут дуже бояться то я думаю скоріш за все зроблять як за кордоном і будуть брати з однієї бджолосім'ї. А контроль, як через експортерів так і через обласні спілки. Але, думаю платити нам всеж таки доведеться бо вони вже зрозуміли і звернули увагу що з експорту меду можна мати нехилі кошти. Он виробники зерна платать аж бігом і нас таке чекає. Щоб брати як за кордоном, потрібно щоб і закони діяли як за кордоном. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ангул Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Галузь бджільництва це не зерно і не м'ясо. Мед це не основний продукт діяльності бджіл, основна робота яку роблять бджоли це опилення. Прибуток від опилення дає в рази більший прибуток державі ніж мед. Тому, наклавши податок на мед, це потягне за собою зменшення кількості Б/С . держава втратить на опиленні значну частину валютних надходжень (ріпак, соняшник, гречка, люцерна, овочі та фрукти). Отут і випливає не достаток нашої програми освіти у вузах де майбутнім чиновникам не дають ази бджільництва. І чиновники не знають що за пасічника податок платить бджола, запилюючи ентомофільні культури. А тому потрібно не обкладати податками пасічника, а навпаки, допомагати державними коштами. А для цього потрібно пасічникам об’єднуватися і добиватися справедливих субсидій від держави. Чи може хтось скаже що я неправий? 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts