Перейти к содержанию

Сховище для зберігання рамок

venchyk

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, Deka777 сказал:

У меня 90% укс кислота, так вот моль и ее дети рядом сидели и ржали от моих потуг.))) не работает(((((. Оговорюсь:" я герметично не закрывал" хотя глаза выедало.

Нужна герметичность, чтобы поддерживать высокую концентрацию паров. :IMHO1:

В моем случае ставил рамку с большим количеством личинок на уксус - на утро все личинки были дохлые, мало того, они все покинули рамку и лежали на дне ящика.

Обробляю сіркою в димарі, димар ставлю на металеву підставку  у великій скрині оббитій целофаном, вміщується 100 стандартних рамок, 2 рази через день, після цього складаю по сім рамок у мішки з під цукру зав'язую їх і на горище, а  маломедні і пергові у ящиках з" ДВП"  на 25 штук ,зберігаю в літній кухні.

Та тепер вже міль не страшна. При похолоданнях вона не плодиться. А я крім уксусу (найкращою виявилася уксусна кислота) пересипаю стільники  листям з грецького горіха.:ay:

1 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

Та тепер вже міль не страшна. При похолоданнях вона не плодиться. А я крім уксусу (найкращою виявилася уксусна кислота) пересипаю стільники  листям з грецького горіха.:ay:

Мені здається, якщо рамка вже заражена яйцями, то горіх не дуже допоможе. Хоча можу і помилятися. 

24 минуты назад, Sanich сказал:

Мені здається, якщо рамка вже заражена яйцями, то горіх не дуже допоможе. Хоча можу і помилятися. 

Це так. Але я суш складую у вулики, щільно закривши усі шпарини, вже перед самими холодами. До цього тримаю її збоку гнізда. Взимку вони на вулиці промерзають. А горіх відлякує своїм запахом восени і вже навесні. Перевіряв не один раз - спрацьовує. Але дві умови - додаткова обробка уксусною кислотою восени перед постановкою на збереження і ліквідація усіх шпарин у вулику.:IMHO:

В 4 октября 2015 г. в 21:08, venchyk сказал:

Хто де зберігає рамки.Поділіться досвідом.

Я сушь храню таким образом https://youtu.be/P4psVS3-bqo

22 минуты назад, Strelec сказал:

Я сушь храню таким образом https://youtu.be/P4psVS3-bqo

Отличный способ , тоже таким пользуюсь. Лайк за познавательное видео и комментарий оставил на канале 

А кто то пробовал покупать круглые коробочки от моли в магазинах,  есть эффект какой-то?? 

2 минуты назад, Jabar сказал:

А кто то пробовал покупать круглые коробочки от моли в магазинах,  есть эффект какой-то?? 

да от бабочек проганяет.

1 час назад, Jabar сказал:

И чуток пахнет, а так эффекту ноль)))))))))))

Суш необсушена зберигаэм в корпусах 10рамочних , оставляэм по 8 рамок  для бильшого мижрамочного, складали в стовпи до потолка , звергу пикладали листом жести,

Суш в яки не виводився росплод , и необсушена оставляли уси 10 рамок . Ничим не обробляли, ничого не клали. Бильше шкоди було вид мишей .

8 часов назад, ДобровоЛ сказал:

ліквідація усіх шпарин у вулику

Якщо виконати цю умову, то після зими стільники будуть зберігатись як завгодно довго без будь яких обробок. Перевірено.

В ?19?.?10?.?2016 в 11:28, venchyk сказал:

Обробляю сіркою в димарі, димар ставлю на металеву підставку  у великій скрині оббитій целофаном, вміщується 100 стандартних рамок, 2 рази через день, після цього складаю по сім рамок у мішки з під цукру зав'язую їх і на горище, а  маломедні і пергові у ящиках з" ДВП"  на 25 штук ,зберігаю в літній кухні.

Сірка діє добре. Тільки завжди пам"ятайте, що пари сірки надзвичайно шкідливі. Я чотири з половиною роки після Чорнобиля перехворів астмою. Тож у цьому питанні майже "професор". І один раз випадково  дихнув був тих парів. Відкашлювався тиждень.:dntknw:

В 26.09.2016 в 20:18, vetal_61123 сказал:

а у меня в старом комоде, на улице. рамки перекладываю листьями грецкого ореха - борьба с молью.

20160924_135040.jpg

20160924_122414.jpg

то у Вас напевно молі не має, у мене такі харчі скоріше за приправу пішли. Допомогає лише протяги, світло і велика кількість диму сірки.

В 20 октября 2016 г. в 14:22, Лавр сказал:

рамки перекладываю листьями грецкого ореха

Я тоже когда то переложил и забыл :umora:и ящик начали есть.

• Алёнка changed the title to Сховище для зберігання рамок
  • 3 weeks later...
В 24.01.2018 в 20:57, dust сказав:

Примітивне сотосховище, яке  працює

сотосховище.jpg

Чесно кажучи там не має чого зберігати:IMHO: Я такі рамки тільки на перетопку...:dntknw:

3 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Чесно кажучи там не має чого зберігати:IMHO: Я такі рамки тільки на перетопку...:dntknw:

Не исключено что они и ждут своего времени перед перетопкой ?

3 минуты назад, NVN сказал:

Не исключено что они и ждут своего времени перед перетопкой ?

Учитывая что от мышей защиты нет 

наверное таки да  , идут на перетопку 

В 24.01.2018 в 21:00, Мико сказав:

мишi подякують :ay:

Коти теж подякують...:)

23 хвилини тому, Мико сказав:

Учитывая что от мышей защиты нет 

Якщо  рамки осушені бджолами, то що там мишам робити? Ніколи не помічав інтересу мишей до порожніх рамок....

Хіба що залишки перги вигризати...:hmm:

15 минут назад, Бджолопотам сказал:

Якщо  рамки осушені бджолами, то що там мишам робити? Ніколи не помічав інтересу мишей до порожніх рамок....

Так пишу ,  бо маю гiркий досвiд втрати 100 сушiн в 10 корпусах рути всього однiею мишею 

10 часов назад, Бджолопотам сказал:

Ніколи не помічав інтересу мишей до порожніх рамок....

Да какой там интерес,разве что дырок насверлить через 10 штук зараз,как тоннели в метро.

В 26.01.2018 в 21:34, Бджолопотам сказав:

теж можу підтвердити, гризуть. можливо приваблює запах.

В 26.01.2018 в 21:34, Бджолопотам сказал:

Виявляється, що миші гарні помічники, осушену бджолами, свежевідбудовану рамку ніколи не тронуть, звісно  якщо в ній не має перги, а от темненьку, ту яку вже пора на перетопку одна миша за зиму с стопкою магазинів  справиться, при чому світлі ділянки залишить не тронутими.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...