Solo Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 8 годин тому, Ю.М. сказав: А чому не для меду??? На відомих мені промислових пасіках вулики постійно стоять на піддонах. На них кочують, на них зимують. Якщо їх роками не рухають, чому не спростити конструкцію? Навіщо зайві суміжні стінки? А тоді навіщо піддон, якщо можна прибити 2 бруски до дна вулика? Як добавляти корпуси для розширення? Яка конструкція тих корпусів повинна бути? Цей вулик, це чотири альпійці в одному. Я собі не уявляю як з нього зняти верхній корпус, навіть якщо магазинні рамки будуть Н-108. По вазі буде вісім стандартних рамок в загальному магазині (біля тридцяти кілограмів з висоти, приблизно, півтора метра). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 9 часов назад, Solo сказал: Як добавляти корпуси для розширення? Яка конструкція тих корпусів повинна бути? Цей вулик, це чотири альпійці в одному. Я собі не уявляю як з нього зняти верхній корпус, навіть якщо магазинні рамки будуть Н-108. По вазі буде вісім стандартних рамок в загальному магазині (біля тридцяти кілограмів з висоти, приблизно, півтора метра). В.А. Паламарчук показував кілька варіантів вулика по кількості рамок у відділенні. Я бачу оптимальним для меду варіант - 4 відділення по 12 українських рамок, під мед - стандартні магазини на 230 рамку, або 2й корпус на 12 українських, поставив і забув. Єдине що під дах потрібно ставити корпуси відразу на 4 відділення. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chernega Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Чи не підкажете де можна придбати вулики Паламарчука? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Володимир 74 Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 В 29.09.2019 в 04:44, Solo сказав: Як добавляти корпуси для розширення? Яка конструкція тих корпусів повинна бути? Цей вулик, це чотири альпійці в одному. Я собі не уявляю як з нього зняти верхній корпус, навіть якщо магазинні рамки будуть Н-108. По вазі буде вісім стандартних рамок в загальному магазині (біля тридцяти кілограмів з висоти, приблизно, півтора метра). вага корпуса під мед на 6 рутовських рамок є комфортною для праці. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 В 20.10.2019 в 21:27, Володимир 74 сказав: вага корпуса під мед на 6 рутовських рамок є комфортною для праці. Вулик ще навіть не заселений. Зробіть або купіть собі хоча б п'ять таких вулики, потримайте в них бджіл декілька років ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Володимир 74 Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 В 25.10.2019 в 16:14, Solo сказав: Вулик ще навіть не заселений. Зробіть або купіть собі хоча б п'ять таких вулики, потримайте в них бджіл декілька років ... Зробив і заселив. Залишилося потримати в них бджіл декілька років. криша утеплена пінопластом Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex 83 Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 В 29.10.2019 в 19:37, Володимир 74 сказал: Зробив і заселив. Залишилося потримати в них бджіл декілька років. криша утеплена пінопластом Цікаво який результат уже пройшло пару років Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Володимир 74 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 11.09.2021 в 13:06, Alex 83 сказав: Цікаво який результат уже пройшло пару років вулик працює, результатом задоволені - використовуємо для отримання пакетів (відводків), як донори для відбору розплоду. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts