Перейти к содержанию

Весна - літо 2015 рік

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

То це ваш дим нас заполонив? Сьогодні зранку і зараз під вечір все, ніби в тумані. Говорять, що це з-під Києва дим до нас дійшов. Але вітер то західний.  

Точно не знаю, але якщо вітер західний, може бути. Лісу вигоріло достатньо кажуть, що з 100 га.

В жару полінувався зняти дві ловушки, обидві були з роями. Вчора вже похолодало (+17-20), поіхав і зняв одну і сьогодні другу.В першій в червні був невеликий рій, відбудував три рамки. Зараз немає ні одної бджоли, соти пусті, на дні воскова крихта - значить налетіли сильніші і взяли рій в "полон" разом з медом ( у нас півтора місяця немає приносу - все вигоріло). В другій ловушці коли знімав теж було тихо. Вдома розкрив і бачу що є бджіл на дві вулички, відбудовано 4 рамки, матка ще сіє яйця (кілька штук), ні одної личинки і ні краплі меду. Це сиділи, мабуть, останні дні перед смертю без їжі. Стало мені їх жалко, переселив у добрий вулик і дав дві рамки з медом. І не треба мені ця сім"я та і не виживе, хіба що об"єднаю пізніше. До чого цей пост:  в моїх умовах червневий рій сам не перезимує тай до зими не доживе. І той хто ловить "дикі" рої просто рятує їх від смерті.:IMHO:

В жару полінувався зняти дві ловушки, обидві були з роями. Вчора вже похолодало (+17-20), поіхав і зняв одну і сьогодні другу.В першій в червні був невеликий рій, відбудував три рамки. Зараз немає ні одної бджоли, соти пусті, на дні воскова крихта - значить налетіли сильніші і взяли рій в "полон" разом з медом ( у нас півтора місяця немає приносу - все вигоріло). В другій ловушці коли знімав теж було тихо. Вдома розкрив і бачу що є бджіл на дві вулички, відбудовано 4 рамки, матка ще сіє яйця (кілька штук), ні одної личинки і ні краплі меду. Це сиділи, мабуть, останні дні перед смертю без їжі. Стало мені їх жалко, переселив у добрий вулик і дав дві рамки з медом. І не треба мені ця сім"я та і не виживе, хіба що об"єднаю пізніше. До чого цей пост:  в моїх умовах червневий рій сам не перезимує тай до зими не доживе. І той хто ловить "дикі" рої просто рятує їх від смерті.:IMHO:

У мене теж 1 рій попався такий, зараз матки немає, бджіл на 1 рамку. Хоча спочатку було на 3. Але є й інші приклади - 2 рої що залетіли в 2-й половині червня нанесли собі меду стільки, що на зиму і годувати не потрібно. Один відбудував 6 рамок вощини, інщий 9 рамок 145 з язиками до низу (в якості ловушки стояв корпус 230). Я думаю це просто природний відбір працює.

Я думаю це просто природний відбір працює.

Я також даю можливість роям по працювати місяць-півтора. Зразу видно що він собою являє. Ті що слабше розвиваються - об'єдную і даю молоду матку.  Два червневих роя (об'єднав) на сьогоднішній момент займають 20 рамочний український вулик (з 20  було 17 вощин)+ ще магазин частково відбудували і нанесли туди меду - вчора відкачував.Ще два роя підуть в зимовку в роєловках (в якості запасних маток). Були рої на 3 рамочки (роєловка на 8 рамок) до цього часу нормально розвинулись і нанесли собі меду на зимівлю (правда обом міняв на породні матки). Весною якщо маток не треба буде - просто приєднаю до будь-якої сім'ї. 

У нас біля міста вже другий день горить ліс, кругом дим. Гроза що пройшла зранку лише трохи допомога. Кажуть що вигоріло достатньо, згоріло 2 хати і хлів біля пасік знайомих. Чекаємо дощу.

А у нас теж. Село Зазим"є, де про  сильну пожежу у лісі по теле  говорили, десь км за 10. Але з димом терпимо,- роза вітрів спасає.

Корпусні буду скорочувати і відкачувати з 7 вечора...

Цікаво, а як саме Ви їх скорочуєте? Бо я 230 переводжу в два корпуси. Десь по 4-7 рамок в корпусах.На нижній ставлю - РР.

Цікаво, а як саме Ви їх скорочуєте? Бо я 230 переводжу в два корпуси. Десь по 4-7 рамок в корпусах.На нижній ставлю - РР.

Дивлюсь по кількості бджіл. Скорочую до двох-трьох корпусів (145) Зайві медові рамки на відкачку і ставлю потім на осушку зверху. В кінці місяця буду дивитись по ситуації, можливо ще скорочувати до 6-7 рамок в корпусі при двох корпусах - будемо бачити. Того року сім'ї йшли в основному на 7=6 рамках, чомусь були слабенькі. А поза того року майже всі йшли в цілих корпусах

напередодні виявив при огляді в одній сім'ї зробили самозміну. І як писав відомий поет і письменник '' Дивлюсь я у вулик і думку гадаю'' де трутня взяти. Якщо його майже нема. Що з цього буде незнаю але залишив як було.

• 2 weeks later...

Знайти або штучно зробити трутову сімейку - відділити відводок без матки і розплоду

Надіслано від мого i501, використовуючи Tapatalk

....... Не те слово.....

Опубликовано: 52 минуты назад · ЖалобаЛюбомир

Знайти або штучно зробити трутову сімейку - відділити відводок без матки і розплоду

Странный непонятный совет.

ЧТОТО НЕПРАВЕЛЬНО ЦЫТАТЫ ВСТАВИЛ.

Знайти або штучно зробити трутову сімейку - відділити відводок без матки і розплод

Навiщо ?

дивна порада. Але все пройшло добре сьогодні провіряв матка вже почала червити.

Навiщо ?

Та то Любомир, очевидно, писав, що потрібно було б самому виростити трутня. Але ж те треба було б зробити за місяць до того,- трутню , щоб подорослішати потрібно більше часу, чим матці .

Саме так. Колега питав:"Де тпутня взяти?"

Саме так. Колега питав:"Де трутня взяти?"

Червонію за каламбур. Перепрошую. Це від незвички :

1 - інший інтерфейс

2 - зміна тел.апарату

3 - моб версія

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...