gardener Опубликовано 8 октября, 2024 Share Опубликовано 8 октября, 2024 41 хвилину тому, ромео сказав: А мишей? Бо я не знаю куди заховати... Порозкидають трохи, поки сохне на рафах. А в мішок ше не лізли. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 октября, 2024 Share Опубликовано 8 октября, 2024 35 хвилин тому, yu1986ra сказав: Не тече той віск з мерви. то того що у Вас 36 хвилин тому, yu1986ra сказав: з пресом проблема 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 октября, 2024 Share Опубликовано 8 октября, 2024 1 годину тому, yu1986ra сказав: Скільки часу і ресурсів витратили на тих 4,5 кг? В мене з пресом проблема, але я якось пробував - шкурка вичинки не варта. Не тече той віск з мерви. Взагалі якийсь дріб'язок отримав, порівняно з витратою часу. А як перевести на гроші, взагалі виходить ПШИК, особливо при малих об"ємах . Я все здавав на переробку після сонячної воскотопки. І думаю, що робив правильно,згадуючи очищення посуду опісля... Це точно не Клондайк, на цьому не заробиш... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 октября, 2024 Share Опубликовано 8 октября, 2024 10 годин тому, Сергій-апі сказав: Мерва без пресу, то гроші на вітер. Малий мішок мерви після пресу на 4-5 гк. а може і більше, легший від мішка не тисненої мерви. Дальше арифметика проста ті 4-5 кг різниці, це віск, 5 кг воску = 1200 грн. А 5 гк мерви до 200 грн. Причому що мерву беруть по однаковій ціні тиснену і не тиснену (принаймі так у мене). Думаю, що при великих об"ємах може і є смисл у цьому. А на пасіці у 10-15 вуликів не варто й замащувати посуд. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 октября, 2024 Share Опубликовано 8 октября, 2024 1 година тому, yu1986ra сказав: Скільки часу і ресурсів витратили на тих 4,5 кг? Приблизно: добрий оберемок дров + думаю 0.2-0.3кВт електроенергії + 30л дощової води. По часу: десь 30-40хв. зайняла підготовка: воду залити в парогенератор, дров принести, сірники знайти, центрофугу загрузити. Ще приблизно так само 30-40 йде на розігрів парогенератора. Ну і центрофугою 20хв можна і більше. Ще мерву витягнути ну ще 10хв. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 октября, 2024 Share Опубликовано 8 октября, 2024 17 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Думаю, що при великих об"ємах може і є смисл у цьому. А на пасіці у 10-15 вуликів не варто й замащувати посуд. Звісно якщо в сезон топити кілька десятків рамок та навіть і сотню то не варто навіть і заморочуватись. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 5 годин тому, Конструктор сказав: Звісно якщо в сезон топити кілька десятків рамок та навіть і сотню то не варто навіть і заморочуватись. В мене мало не половина сонячної мерви від переробки забрусу. Там, взагалі, якийсь підгорілий чорний шлак лишається. Не знаю чи таке візьмуть як мерву. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 6 годин тому, Конструктор сказав: Приблизно: добрий оберемок дров + думаю 0.2-0.3кВт електроенергії + 30л дощової води. По часу: десь 30-40хв. зайняла підготовка: воду залити в парогенератор, дров принести, сірники знайти, центрофугу загрузити. Ще приблизно так само 30-40 йде на розігрів парогенератора. Ну і центрофугою 20хв можна і більше. Ще мерву витягнути ну ще 10хв. Вартість обладнання у вашому випадку на порядок вища. Сама центрифуга + парогенерстор це вам не гвинтовий прес для яблучного соку (як в мене) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 1 година тому, yu1986ra сказав: Вартість обладнання у вашому випадку на порядок вища. Сама центрифуга + парогенерстор це вам не гвинтовий прес для яблучного соку (як в мене) Звісно вища, але воно того і варто: швидкість роботи в рази швидша ніж пресом, разхід дров набагато менший, фізичної роботи значно менше. Взагалі центрофугу робив сам з пральної машинки матеріали десь до 2т + час. А от парогенератор 200₴, правда то давно було коли ще 1₴ по 8 був. В рік топлю десь 1000 рамок, то за рахунок кращого виходу набігає +30-40кг воску. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Затуливітер Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 шановні колеги. хтось використовував для сонячноі воскотопки склопакет? є однокамерний то не трісне від температури? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 40 хвилин тому, Іван Затуливітер сказав: шановні колеги. хтось використовував для сонячноі воскотопки склопакет? є однокамерний то не трісне від температури? Ні не трісне. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 3 години тому, Іван Затуливітер сказав: шановні колеги. хтось використовував для сонячноі воскотопки склопакет? Ще зустрічав таку інформацію, що якщо вдало підібрати відстань між склом то виникає ефект лінзи. Таке чув, але сам не перевіряв. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 3 години тому, Конструктор сказав: Ще зустрічав таку інформацію, що якщо вдало підібрати відстань між склом то виникає ефект лінзи. Таке чув, але сам не перевіряв. В склопакеті такого ефекту бути не повинно - бо у виробників були б проблеми 6 годин тому, Іван Затуливітер сказав: шановні колеги. хтось використовував для сонячноі воскотопки склопакет? є однокамерний то не трісне від температури? Якщо і трісне, то залишите одне скло. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 12 годин тому, Конструктор сказав: Звісно вища, але воно того і варто: швидкість роботи в рази швидша ніж пресом, разхід дров набагато менший, фізичної роботи значно менше. Взагалі центрофугу робив сам з пральної машинки матеріали десь до 2т + час. А от парогенератор 200₴, правда то давно було коли ще 1₴ по 8 був. В рік топлю десь 1000 рамок, то за рахунок кращого виходу набігає +30-40кг воску. Скільки за раз заливаєте мерви в кг? Хтось пробував використовувати побутову центрифугу для білизни? Там одна проблема, що завантаження до 2 кг. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 39 хвилин тому, yu1986ra сказав: В склопакеті такого ефекту бути не повинно - бо у виробників були б проблеми Якщо і трісне, то залишите одне скло. У сонячній воскотопці температура висока - якось я навіть ожог мав від неї. А як попаде хоч трохи води на поверхню, навіть конденсат, то, думаю, писець буде, хоч може ж і не зразу. Та найліпша воскотопка із товстої дерев"яної дошки. А оті всі новітьні матеріали, як на мене, не довговічні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 7 годин тому, Конструктор сказав: Ні не трісне. Як казала одна моя сусідка - "Сумніваюсь я однако..." Сонце буває ж так вжарить, що й не подумаєш, що то просто сонце нагріло... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 37 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Як казала одна моя сусідка - "Сумніваюсь я однако..." Сонце буває ж так вжарить, що й не подумаєш, що то просто сонце нагріло... І при якій температурі лопає скло? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 1 годину тому, yu1986ra сказав: Скільки за раз заливаєте мерви в кг? Ви думаєте я її важу з 60-80 рамок. 1 годину тому, yu1986ra сказав: Хтось пробував використовувати побутову центрифугу для білизни? Якщо не помиляюсь то таку пан Ворон використовує. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 1 годину тому, ДобровоЛ сказав: Та найліпша воскотопка із товстої дерев"яної дошки. Замість скла? 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 08.10.2024 в 07:33, yu1986ra сказав: Я не розумію, що вона там може їсти. Білок весь прожарюється і висушується. Колись давно ''бракував'' навіть рамки з пергою і молі не було. Може рано дістаєте мерву з воскотопки. мабуть так,бо воскотопка гріється газом 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 9 октября, 2024 Share Опубликовано 9 октября, 2024 3 години тому, Конструктор сказав: Ви думаєте я її важу з 60-80 р Тоді хоч у відрах скажіть? 10, 20, 30 літер? В цю побутову хріть здається тільки по 2 л можна буде встромити. 1 годину тому, wwlo сказав: мабуть так,бо воскотопка гріється газом А нащо в сонячній воскотопці газ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 октября, 2024 Share Опубликовано 10 октября, 2024 5 годин тому, yu1986ra сказав: А нащо в сонячній воскотопці газ? А з чого Ви взяли шо в нього сонячна? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 октября, 2024 Share Опубликовано 10 октября, 2024 2 години тому, gardener сказав: А з чого Ви взяли шо в нього сонячна? Розмова ніби починалась про мерву з сонячної. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 октября, 2024 Share Опубликовано 10 октября, 2024 8 годин тому, yu1986ra сказав: Тоді хоч у відрах скажіть? 10, 20, 30 літер? Бак діаметром 48см. висота 25см. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 октября, 2024 Share Опубликовано 10 октября, 2024 1 година тому, yu1986ra сказав: Розмова ніби починалась про мерву з сонячної. В мене не має сонячної воскотопки. То знайомому перетопив, було 12кг вони і влізли може і більше влізе не міряв. Коли свої товплю, то рамки розпаруються в ящику, далі це закидаю на віджим. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.