Jump to content

Червяки в цукрі


wus47

Recommended Posts

Кілька років тому назад, я замітив, що після заливки сиропу в годувальниці, на стельових дощечках появились невеликі білі хробаки (довжиною до 10 мм. та діаметром приблизно 1 мм). Просто деяка частина сиропу розлилась на стельові дощечки. Весною 5 сімей, яким було згодовано такий сироп (з тростникового цукру) загинули. Мої догадки - що причиною був саме тростниковий цукор (який був заражений яйцями тропічних хробаків). Не так давно на одному з телеканалів показували сюжет із цукерками з яких вилазили хробаки. Виявляється шо навівть кипятіння сиропу не вбиває яйця тропічних хробаків - вони термостабільні. Подібні випадки я знайшов і на польському форумі бджолярів. Там був опублікований список недобросовісних продавців такого цукру. Але цю проблему вирішили інакше. Держава виділила кошти на побудову цукрового заводу спеціально для бджолярів з посиленим контролем за якістю такого цукру.

Link to comment
Share on other sites

Не так давно на одному з телеканалів показували сюжет із цукерками з яких вилазили хробаки. Виявляється шо навівть кипятіння сиропу не вбиває яйця тропічних хробаків - вони термостабільні.

вот и ешь после такого конфеты. :at:
Link to comment
Share on other sites

Подібні випадки я знайшов і на польському форумі бджолярів. Там був опублікований список недобросовісних продавців такого цукру. Але цю проблему вирішили інакше. Держава виділила кошти на побудову цукрового заводу спеціально для бджолярів з посиленим контролем за якістю такого цукру.

в основном, мне сказывали, что мол сахарные заводы, если работают, то работают круглогодично. осенью буряк, всё остальное, сырьё заморское. то есть завод , если по соседству работает, то с тростника работает...сахароза она и в Африке сахароза.
Link to comment
Share on other sites

Весной порвало водопровод и затопило подвал. На стелаже лежал сахар (мешков пять). Воду откачал и уехал на кочевку. Осенью вспорол мешок и .... :blink: В сахаре были черви. Сахар бурачный - брал на заводе который работает 1 месяц в году, и только на свекле.

Link to comment
Share on other sites

Кілька років тому назад, я замітив, що після заливки сиропу в годувальниці, на стельових дощечках появились невеликі білі хробаки (довжиною до 10 мм. та діаметром приблизно 1 мм). Просто деяка частина сиропу розлилась на стельові дощечки. Весною 5 сімей, яким було згодовано такий сироп (з тростникового цукру) загинули. Мої догадки - що причиною був саме тростниковий цукор (який був заражений яйцями тропічних хробаків).
На мою думку ніякого відношення це до цукру не має. В деяких вуликах в мене також між стельовими дощечками є білі червячки і літом і зимою. Цукром не підгодовую взагалі, тільки на меду... Я думаю що це воскова міль, або щось подібне :dntknw:
Link to comment
Share on other sites

Если не пить и не курить в яйцах могут завестись хробаки...С точки зрения банальной эрудици одной сахарозы мало для существования форм жизни,подобной нашей

Link to comment
Share on other sites

Кілька років тому назад, я замітив, що після заливки сиропу в годувальниці, на стельових дощечках появились невеликі білі хробаки (довжиною до 10 мм. та діаметром приблизно 1 мм). Просто деяка частина сиропу розлилась на стельові дощечки. Весною 5 сімей, яким було згодовано такий сироп (з тростникового цукру) загинули. Мої догадки - що причиною був саме тростниковий цукор (який був заражений яйцями тропічних хробаків). Не так давно на одному з телеканалів показували сюжет із цукерками з яких вилазили хробаки. Виявляється шо навівть кипятіння сиропу не вбиває яйця тропічних хробаків - вони термостабільні. Подібні випадки я знайшов і на польському форумі бджолярів. Там був опублікований список недобросовісних продавців такого цукру. Але цю проблему вирішили інакше. Держава виділила кошти на побудову цукрового заводу спеціально для бджолярів з посиленим контролем за якістю такого цукру.
Вважаю, що тут треба думати так: білки дорослої форми цих хробаків точно не витримають температури приготування сиропу, та і яйця теж вони ж не в термостійкій капсулі, тому не слід гадати, що яйця хробаків попали з сиропом від цукру.
Link to comment
Share on other sites

Осенью вспорол мешок и .... В сахаре были черви. Сахар бурачный

ну и перегнал конечно на сомогон. :baby: Месяц назад , меня пригласили на мясокомбинат - месяц не ем колбасы. две недели назад , пригласили меня на молокозавод - две недели, ни сметаны, ни сыра, ни йогурта. на завтра приглашают на ликёро-водочный - я ни за что не пойду !! :umora:
Link to comment
Share on other sites

Подібні випадки я знайшов і на польському форумі бджолярів. Там був опублікований список недобросовісних продавців такого цукру. Але цю проблему вирішили інакше. Держава виділила кошти на побудову цукрового заводу спеціально для бджолярів з посиленим контролем за якістю такого цукру.

в основном, мне сказывали, что мол сахарные заводы, если работают, то работают круглогодично. осенью буряк, всё остальное, сырьё заморское. то есть завод , если по соседству работает, то с тростника работает...сахароза она и в Африке сахароза.
не знаю в регионе ни одного сахарного завода работающего не в сезон. А у нас их много.
Link to comment
Share on other sites

Вважаю, що тут треба думати так: білки дорослої форми цих хробаків точно не витримають температури приготування сиропу, та і яйця теж вони ж не в термостійкій капсулі, тому не слід гадати, що яйця хробаків попали з сиропом від цукру.
Але коментар санепідстанції до сюжету в телеканалі про цукерки з хробаками стверджує, що яйця тропічних хробаків термостабільні і витримують кипятіння сиропу. Можливо що треба кипятити сироп півгодини а не 2-3 хвилинги. Після такої тривалої стерилізації високою температурою яйця хробаків може згинуть. До інших коментарів відповім, що хробаки були лише на тих стельових дощечках які були над годувальницею (тобто там, звідки заливався сироп). А личинки воскової молі набагато грубші в діаметрі ніж згаданих хробаків
Link to comment
Share on other sites

Але коментар санепідстанції до сюжету в телеканалі про цукерки з хробаками стверджує, що яйця тропічних хробаків термостабільні і витримують кипятіння сиропу. Можливо що треба кипятити сироп півгодини а не 2-3 хвилинги. Після такої тривалої стерилізації високою температурою яйця хробаків може згинуть. До інших коментарів відповім, що хробаки були лише на тих стельових дощечках які були над годувальницею (тобто там, звідки заливався сироп). А личинки воскової молі набагато грубші в діаметрі ніж згаданих хробаків

Вам бы знать производство сахара :hi: Кажись когда его отбеливают то используют известь , а американцы при отбеливании кислоту . Да и для получения сахара надо свеклу поварить , а не 2-3 минуты :ah: Инет поможет точно узнать производство :hi:
Link to comment
Share on other sites

Вам бы знать производство сахара Кажись когда его отбеливают то используют известь , а американцы при отбеливании кислоту . Да и для получения сахара надо свеклу поварить , а не 2-3 минуты

blek-269, Ви праві. Я добре знайомий з цукрозаводами, Сироп варять у кілька прийомів. До виходу його на сушку проходить не одна година, а очищення проходить з добавлянням і вапна, і помолу з кісток, і ... та краще не буду описувати. бо дедмазай, і цукор не їстиме. А білі черев'яки у вулику - то, видно, міль.
Link to comment
Share on other sites

Вам бы знать производство сахара Кажись когда его отбеливают то используют известь , а американцы при отбеливании кислоту . Да и для получения сахара надо свеклу поварить , а не 2-3 минуты

blek-269, Ви праві. Я добре знайомий з цукрозаводами, Сироп варять у кілька прийомів. До виходу його на сушку проходить не одна година, а очищення проходить з добавлянням і вапна, і помолу з кісток, і ... та краще не буду описувати. бо дедмазай, і цукор не їстиме. А білі черев'яки у вулику - то, видно, міль.
Формалин на стадии диффузии, известковое молоко на стадии дефекации, СО на стадии сатурации, сернистый газ на стадии выпаривания. Плюс три фильтрации, многократное кипячение, вакуумная варка кристалов, центрофугирование, сушка. Это технология 20-лет назад была, как сейчас не знаю. Кстати раньше помола костей не использовали....смею предположить что это для пеногашения сатурационого сока - раньше додавали говяжий жир. :hi:
Link to comment
Share on other sites

Формалин на стадии диффузии, известковое молоко на стадии дефекации, СО на стадии сатурации, сернистый газ на стадии выпаривания. Плюс три фильтрации, многократное кипячение, вакуумная варка кристалов, центрофугирование, сушка. Это технология 20-лет назад была, как сейчас не знаю. Кстати раньше помола костей не использовали....смею предположить что это для пеногашения сатурационого сока - раньше додавали говяжий жир. :hi:
фігасі... і не думав, шо таке мое бути. А вони - черв'яки... в цукрі...
Link to comment
Share on other sites

Формалин на стадии диффузии, известковое молоко на стадии дефекации, СО на стадии сатурации, сернистый газ на стадии выпаривания. Плюс три фильтрации, многократное кипячение, вакуумная варка кристалов, центрофугирование, сушка. Это технология 20-лет назад была, как сейчас не знаю. Кстати раньше помола костей не использовали....смею предположить что это для пеногашения сатурационого сока - раньше додавали говяжий жир. :hi:
фігасі... і не думав, шо таке мое бути. А вони - черв'яки... в цукрі...
И я о том же. Больше всего что червячки наши, домашние :umora: , и появляются уже после варки дома сиропа для пчел. С конфетами думаю дело не в тростниковом сахаре, а в так называемом сырце ( при союзе этот сироп перли из Кубы а наши заводы варили сахар). Так вот, кажется этот сироп идет на конфеты не обрабатываясь :hi:
Link to comment
Share on other sites

Осенью вспорол мешок и .... В сахаре были черви. Сахар бурачный

ну и перегнал конечно на сомогон. :baby: Месяц назад , меня пригласили на мясокомбинат - месяц не ем колбасы. две недели назад , пригласили меня на молокозавод - две недели, ни сметаны, ни сыра, ни йогурта. на завтра приглашают на ликёро-водочный - я ни за что не пойду !! :umora:
Шутки-шутками, а я после того, как работал на молзаводе - лет 5 творог не ел :ak:
Link to comment
Share on other sites

Осенью вспорол мешок и .... В сахаре были черви. Сахар бурачный

ну и перегнал конечно на сомогон. :baby: Месяц назад , меня пригласили на мясокомбинат - месяц не ем колбасы. две недели назад , пригласили меня на молокозавод - две недели, ни сметаны, ни сыра, ни йогурта. на завтра приглашают на ликёро-водочный - я ни за что не пойду !! :umora:
Шутки-шутками, а я после того, как работал на молзаводе - лет 5 творог не ел :ak:
Тю...балованный Вы барин. А в армии капусту все ели? А на закваску для части не посылали? :umora:
Link to comment
Share on other sites

Формалин на стадии диффузии, известковое молоко на стадии дефекации, СО на стадии сатурации, сернистый газ на стадии выпаривания. Плюс три фильтрации, многократное кипячение, вакуумная варка кристалов, центрофугирование, сушка. Это технология 20-лет назад была, как сейчас не знаю. Кстати раньше помола костей не использовали....смею предположить что это для пеногашения сатурационого сока - раньше додавали говяжий жир.

Рус, Найповніша інфо! А я навіть не хотів писати про сатурацію та дифузію. Думав - ніхто не зрозуміє... Браво Рус,!
Link to comment
Share on other sites

Найповніша інфо! А я навіть не хотів писати про сатурацію та дифузію. Думав - ніхто не зрозуміє... Браво Рус,!
8-мь лет начальником ремонтно-силового цеха на 5-ти тысячнике отработал :)
Link to comment
Share on other sites

Тю...балованный Вы барин. А в армии капусту все ели? А на закваску для части не посылали? :umora:
Я як згадаю смак армійської капусти...до цих пір дурно робиться
Link to comment
Share on other sites

Формалин на стадии диффузии, известковое молоко на стадии дефекации, СО на стадии сатурации, сернистый газ на стадии выпаривания. Плюс три фильтрации, многократное кипячение, вакуумная варка кристалов, центрофугирование, сушка.

Это технология 20-лет назад была, как сейчас не знаю.

:ay: Ничего не поменялось все так же. Формалин адская штука. На стадии диффузии ещё добавляют серную кислоту. Молотые кости сейчас не добавляют там что то другое...
Link to comment
Share on other sites

Найповніша інфо! А я навіть не хотів писати про сатурацію та дифузію. Думав - ніхто не зрозуміє... Браво Рус,!
8-мь лет начальником ремонтно-силового цеха на 5-ти тысячнике отработал :)
Часом не на Липнязькому цукровому?
Link to comment
Share on other sites

Найповніша інфо! А я навіть не хотів писати про сатурацію та дифузію. Думав - ніхто не зрозуміє... Браво Рус,!
8-мь лет начальником ремонтно-силового цеха на 5-ти тысячнике отработал :)
Часом не на Липнязькому цукровому?
Нет, на Долинке. Но на Лыпняжке был... по обмену опытом :az::umora:
Link to comment
Share on other sites

Часом не на Липнязькому цукровому?

ЄВГЕН З ОДЕСИ, На Лучанському на Київщині, - звідти я родом. Порізали й його - переше підприємство "комуністичної праці" в галузі, а разом з ним й ще 15 заводів в області - дані чотирирічної давності.
Link to comment
Share on other sites

Есть в природе споры и яйца личинок выдерживающие кипячение и погибающие например только при температуре 120-160 градусов. Так что версия имеет право на существование, хотя больше склоняюсь к тому, что скорее заражаться сахар может при упаковке и транспортировке.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...