Перейти к содержанию

Мастерская пчеловода

Рекомендуемые сообщения

Приклоняюсь,клас. :ay:

Замечательно! Слава нашим мастерам! :ay:
І саме головне, що дійсно тягне на екологічно чисту прлдукцію. Поки що вона у нас не начасі. Та в подальшому мабуть можна зробити бізнес на такій тарі.

І саме головне, що дійсно тягне на екологічно чисту прлдукцію.

І на витвір мистецтва, я б сказав, також тягне :ay:

Моя медогонка. Передмова:Прийшла пора качати мед,ВПЕРШЕ В ЖИТТІ!!!.Позичив в сусіда медарку і ... пішов робити свою.Медарка 63р.на 10 років старша від мене,коротше старе ржаве відро. Ітак сам процес.Зразу скажу нічого нового я не придумав, звичайна дерев`яна медогонка, так би мовити робота для душі,на пару днів відволікся від дверей,вікон :ole_ole: По матеріалам: будівельні шпильки м10,м8-2шт.,гайки,шайби відповідно. полоса оцинкована 30*1.5*4м.п. підшипники №18-3шт.,№100-2шт.В мене їх було б.у. від різного електроінструменту(амортизація одначе). Матеріал на діжку: модрина(листвинница рус.) вологостійка,несмолиста,легша ніж дуб. На лсті ДВП креслим коло D620мм,ділим на 24 сектора(чим більш к-ть тим кругліш діжка вийде),ширина клепки вийшла 81мм,довж. =700,товщина=20мм.З отриманого сектора робим шаблон для кута кромки. На фуганку робимо ось такі заготовки: Я кромку пропускав на вертикальнофрезерному але можна й на гиблярці під кутом.Тут є один нюанс: потрібно виставити ножи так щоб кромка виходила чуть дугоподібна тобто склавши до купи дві клепки по краям повинно світитись.Цей зазор ліквідується обручами, інакши потрібно буде ще посередині третій. З допомогою тимчасових обручів збираємо діжку: Стягуєм стяжкою, виміряєм вже точну довжину полоси мінус 3см. Приварюєм до полоси втулку і гайки: post-2264-1281291251_thumb.jpg Ставимо постійні обручі, вирівнюємо низ і затягуємо болти. Перевертаєм і з допомогою конусної фрези ручним фрезером робимо ось такий паз: Циркульом в середені паза вимірюєм шість рівних частин, це йбуде точний радіус дна. Попередньо склеївши в щит вирізаєм лобзиком дно.З допомогою тієї ж фрези фрезеруєм кромку дна: Промащуєм краї воском,вставляєм в паз дно й затягуєм обруч. Обрізаєм верх,знімаємо фаски на верхніх і нижніх кромках (все таж фреза) і можна квасити на зиму капусту, а можна продовжити дальше...
на таких Українцях Україна тримається.

Моя медогонка. Продовження: З брусків 24*24 ,матеріал ясень, збираєм ось таку "карусель": Для того щоб не свердлити довгим свердлом, ось виготовляєм дуже просто: фрезеруєм паз 10*5мм і склеюєм з двох частин: З обох сторін контримо підшипники двома гайками, запресовуєм в нижню п'яту і верхню планку попередньо просвердливши під посадку підшипників отвори. Привід медогонки може бути як електричний (дрель,шуруповерт) так і ручний. Прекрасно підходять шківи від старих пральок. Але так як медарка з дерева то шківи теж зробимо з дуба. Краще виточити на токарному, проте з допомогою лобзика і фрезера(конусна фреза) теж мож виготовити такі шківи: post-2264-1281765580_thumb.jpg Кріплення шківа меже бути на пазах болтами. Тут мені пощастило, знайшов таку струбцинку від настольноЇ лампи. Навіть отвір під вісь d10 підійшов: post-2264-1281765989_thumb.jpg На рівні дна сверлим отвір d25мм і з дуба вирізаєм ось такий клапан: post-2264-1281766189_thumb.jpg post-2264-1281766223_thumb.jpg post-2264-1281766252_thumb.jpg На клею шурупами прикручуєм кран до медогонки. Кріпимо шурупами корзину: вверху планкою, знизу п'яту до дна: post-2264-1281766679_thumb.jpg Усьо медогонка майже готова. Залишилось доробити касети(ну ніяк неможу знайти сітку нерж.) post-2264-1281766958_thumb.jpg Післямова:Ітак у підсумку було витрачено три дня, 00грн00коп(у доброго газди усьо було :umora: ) Вважаю при великому бажанні і деяких навиках кожен пасічник може таке витворити :hi: Всім успіхв.

Но я не знал что есть такая тема а вот сегодня случайно наткнулся.

Надеемся увидеть много интересного, может и себе что-нибудь сделаем из вашего. :)
Правда, після медогонки цей станок миша після лева. Ну як і обіцяв я цей станок виготовив але він мені вже не подобається. Буду виготовляти щось по потужніше.

post-1472-1281798859_thumb.jpg

Надеемся увидеть много интересного, может и себе что-нибудь сделаем из вашего. :)
Правда я використаю від цього станка все крім вала від печатної машинки.

post-1472-1281798985_thumb.jpg

Правда, після медогонки цей станок миша після лева. Ну як і обіцяв я цей станок виготовив але він мені вже не подобається. Буду виготовляти щось по потужніше.
вчепіть потужніший мотор.

Потужності мотора хватає, у нього 250 ват і 5000 обертів на хвилину, я шківами зменшив оберти до 1000 а це означає що потужність виросла до 1 Кв. Мені не подобається кріплення вала, на осі 6 мм. і різба М4. Я тільки поміняю вал. вірніше їх буде два на одні стороні цей що є а перекинувши пас на другу сторону буде потужніший вал на якому будуть другі функції.. Перевернувши станок вверх нажками, я виготовлю другу станину.

post-1472-1281811291_thumb.jpg

Не знаю хто, але запитували про болгарку. Я нею ріжу пази та четверть. ось. :umora:

post-1472-1281817566_thumb.jpg

И ще ось.

post-1472-1281817636_thumb.jpg

Моя медогонка.....

Хороший столяр или плохой пчеловод. :IMHO1:

Моя медогонка.....

Перепрошую кого і що ви мали наувазі.

Потужності мотора хватає, у нього 250 ват і 5000 обертів на хвилину, я шківами зменшив оберти до 1000 а це означає що потужність виросла до 1 Кв. Мені не подобається кріплення вала, на осі 6 мм. і різба М4. Я тільки поміняю вал. вірніше їх буде два на одні стороні цей що є а перекинувши пас на другу сторону буде потужніший вал на якому будуть другі функції.. Перевернувши станок вверх нажками, я виготовлю другу станину.
Я не зрозумів станок то шліфувальний чи фуговальний? Для фуганка 1000 об\хв. малувато.

Я не зрозумів станок то шліфувальний чи фуговальний? Для фуганка 1000 об\хв. малувато.
Шліфувальний.

Моя медогонка.....

почему плохой пчеловод?

И ще ось.
На болгарку боковий упор більший б, і захист, НЕБЕЗПЕЧНО!

Я плечики зарізаю за один прохід по два-три бруска на ось такому: post-2264-1281939236_thumb.jpg

Післямова:Ітак у підсумку було витрачено три дня, 00грн00коп(у доброго газди усьо було opr06K9J.gif ) Вважаю при великому бажанні і деяких навиках кожен пасічник може таке витворити opr06K93.gif Всім успіхв.

Тут питання зовсім і не в грошових витратах. Сам факт виготовлення такої медогонки унікальний. :hi:

Красиво, себе хотелось бы иметь такую медогонку :ay: и обезательно нужно показать ее на сходке у деда Василя. Конечно сделать такуюж красивую подставку.

gucul, вы медогонку в деле испытывали?

Післямова:Ітак у підсумку було витрачено три дня, 00грн00коп(у доброго газди усьо було opr06K9J.gif ) Вважаю при великому бажанні і деяких навиках кожен пасічник може таке витворити opr06K93.gif Всім успіхв.

Тут питання зовсім і не в грошових витратах. Сам факт виготовлення такої медогонки унікальний. :hi:
Дякую за позитив.Ну у нас медогонка з золота (тобто нерж.) коштує 2050грн., алюм.-1600. не останній аргумент.

Неа не встиг, так і касети на рамки ще неготові.Зима довга ;)

Супер! Підрахуйте собівартість і можливо робити хороший бізнес. Тим паче руки у вас - золото. А діжки ви робите?.

• 4 weeks later...
Супер! Підрахуйте собівартість і можливо робити хороший бізнес. Тим паче руки у вас - золото. А діжки ви робите?.
Дякую.Ніяк не зберусь зробити собі відерко в сауну, на діжки часу не вистачає. :(

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...