Adam Опубликовано 9 августа, 2010 Share Опубликовано 9 августа, 2010 Приклоняюсь,клас. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 9 августа, 2010 Share Опубликовано 9 августа, 2010 Замечательно! Слава нашим мастерам! І саме головне, що дійсно тягне на екологічно чисту прлдукцію. Поки що вона у нас не начасі. Та в подальшому мабуть можна зробити бізнес на такій тарі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 10 августа, 2010 Share Опубликовано 10 августа, 2010 І саме головне, що дійсно тягне на екологічно чисту прлдукцію. ← І на витвір мистецтва, я б сказав, також тягне Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ИГОРЬ73 Опубликовано 10 августа, 2010 Share Опубликовано 10 августа, 2010 Моя медогонка. Передмова:Прийшла пора качати мед,ВПЕРШЕ В ЖИТТІ!!!.Позичив в сусіда медарку і ... пішов робити свою.Медарка 63р.на 10 років старша від мене,коротше старе ржаве відро. Ітак сам процес.Зразу скажу нічого нового я не придумав, звичайна дерев`яна медогонка, так би мовити робота для душі,на пару днів відволікся від дверей,вікон По матеріалам: будівельні шпильки м10,м8-2шт.,гайки,шайби відповідно. полоса оцинкована 30*1.5*4м.п. підшипники №18-3шт.,№100-2шт.В мене їх було б.у. від різного електроінструменту(амортизація одначе). Матеріал на діжку: модрина(листвинница рус.) вологостійка,несмолиста,легша ніж дуб. На лсті ДВП креслим коло D620мм,ділим на 24 сектора(чим більш к-ть тим кругліш діжка вийде),ширина клепки вийшла 81мм,довж. =700,товщина=20мм.З отриманого сектора робим шаблон для кута кромки. На фуганку робимо ось такі заготовки: Я кромку пропускав на вертикальнофрезерному але можна й на гиблярці під кутом.Тут є один нюанс: потрібно виставити ножи так щоб кромка виходила чуть дугоподібна тобто склавши до купи дві клепки по краям повинно світитись.Цей зазор ліквідується обручами, інакши потрібно буде ще посередині третій. З допомогою тимчасових обручів збираємо діжку: Стягуєм стяжкою, виміряєм вже точну довжину полоси мінус 3см. Приварюєм до полоси втулку і гайки: Ставимо постійні обручі, вирівнюємо низ і затягуємо болти. Перевертаєм і з допомогою конусної фрези ручним фрезером робимо ось такий паз: Циркульом в середені паза вимірюєм шість рівних частин, це йбуде точний радіус дна. Попередньо склеївши в щит вирізаєм лобзиком дно.З допомогою тієї ж фрези фрезеруєм кромку дна: Промащуєм краї воском,вставляєм в паз дно й затягуєм обруч. Обрізаєм верх,знімаємо фаски на верхніх і нижніх кромках (все таж фреза) і можна квасити на зиму капусту, а можна продовжити дальше... на таких Українцях Україна тримається. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 Моя медогонка. Продовження: З брусків 24*24 ,матеріал ясень, збираєм ось таку "карусель": Для того щоб не свердлити довгим свердлом, ось виготовляєм дуже просто: фрезеруєм паз 10*5мм і склеюєм з двох частин: З обох сторін контримо підшипники двома гайками, запресовуєм в нижню п'яту і верхню планку попередньо просвердливши під посадку підшипників отвори. Привід медогонки може бути як електричний (дрель,шуруповерт) так і ручний. Прекрасно підходять шківи від старих пральок. Але так як медарка з дерева то шківи теж зробимо з дуба. Краще виточити на токарному, проте з допомогою лобзика і фрезера(конусна фреза) теж мож виготовити такі шківи: Кріплення шківа меже бути на пазах болтами. Тут мені пощастило, знайшов таку струбцинку від настольноЇ лампи. Навіть отвір під вісь d10 підійшов: На рівні дна сверлим отвір d25мм і з дуба вирізаєм ось такий клапан: На клею шурупами прикручуєм кран до медогонки. Кріпимо шурупами корзину: вверху планкою, знизу п'яту до дна: Усьо медогонка майже готова. Залишилось доробити касети(ну ніяк неможу знайти сітку нерж.) Післямова:Ітак у підсумку було витрачено три дня, 00грн00коп(у доброго газди усьо було ) Вважаю при великому бажанні і деяких навиках кожен пасічник може таке витворити Всім успіхв. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 Но я не знал что есть такая тема а вот сегодня случайно наткнулся. ? Надеемся увидеть много интересного, может и себе что-нибудь сделаем из вашего. Правда, після медогонки цей станок миша після лева. Ну як і обіцяв я цей станок виготовив але він мені вже не подобається. Буду виготовляти щось по потужніше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 Но я не знал что есть такая тема а вот сегодня случайно наткнулся. ? Надеемся увидеть много интересного, может и себе что-нибудь сделаем из вашего. Правда я використаю від цього станка все крім вала від печатної машинки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ИГОРЬ73 Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 Но я не знал что есть такая тема а вот сегодня случайно наткнулся. ? Надеемся увидеть много интересного, может и себе что-нибудь сделаем из вашего. Правда, після медогонки цей станок миша після лева. Ну як і обіцяв я цей станок виготовив але він мені вже не подобається. Буду виготовляти щось по потужніше. вчепіть потужніший мотор. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 вчепіть потужніший мотор. Потужності мотора хватає, у нього 250 ват і 5000 обертів на хвилину, я шківами зменшив оберти до 1000 а це означає що потужність виросла до 1 Кв. Мені не подобається кріплення вала, на осі 6 мм. і різба М4. Я тільки поміняю вал. вірніше їх буде два на одні стороні цей що є а перекинувши пас на другу сторону буде потужніший вал на якому будуть другі функції.. Перевернувши станок вверх нажками, я виготовлю другу станину. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 Не знаю хто, але запитували про болгарку. Я нею ріжу пази та четверть. ось. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 И ще ось. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
темир Опубликовано 14 августа, 2010 Share Опубликовано 14 августа, 2010 Моя медогонка..... ? Хороший столяр или плохой пчеловод. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 15 августа, 2010 Share Опубликовано 15 августа, 2010 Моя медогонка..... ? Хороший столяр или плохой пчеловод. Перепрошую кого і що ви мали наувазі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 15 августа, 2010 Share Опубликовано 15 августа, 2010 вчепіть потужніший мотор. Потужності мотора хватає, у нього 250 ват і 5000 обертів на хвилину, я шківами зменшив оберти до 1000 а це означає що потужність виросла до 1 Кв. Мені не подобається кріплення вала, на осі 6 мм. і різба М4. Я тільки поміняю вал. вірніше їх буде два на одні стороні цей що є а перекинувши пас на другу сторону буде потужніший вал на якому будуть другі функції.. Перевернувши станок вверх нажками, я виготовлю другу станину. Я не зрозумів станок то шліфувальний чи фуговальний? Для фуганка 1000 об\хв. малувато. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vanych Опубликовано 15 августа, 2010 Share Опубликовано 15 августа, 2010 вчепіть потужніший мотор. Потужності мотора хватає, у нього 250 ват і 5000 обертів на хвилину, я шківами зменшив оберти до 1000 а це означає що потужність виросла до 1 Кв. Мені не подобається кріплення вала, на осі 6 мм. і різба М4. Я тільки поміняю вал. вірніше їх буде два на одні стороні цей що є а перекинувши пас на другу сторону буде потужніший вал на якому будуть другі функції.. Перевернувши станок вверх нажками, я виготовлю другу станину. Я не зрозумів станок то шліфувальний чи фуговальний? Для фуганка 1000 об\хв. малувато. Шліфувальний. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ИГОРЬ73 Опубликовано 15 августа, 2010 Share Опубликовано 15 августа, 2010 Моя медогонка..... ? Хороший столяр или плохой пчеловод. почему плохой пчеловод? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 16 августа, 2010 Share Опубликовано 16 августа, 2010 И ще ось. На болгарку боковий упор більший б, і захист, НЕБЕЗПЕЧНО! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 16 августа, 2010 Share Опубликовано 16 августа, 2010 Я плечики зарізаю за один прохід по два-три бруска на ось такому: Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 16 августа, 2010 Share Опубликовано 16 августа, 2010 Післямова:Ітак у підсумку було витрачено три дня, 00грн00коп(у доброго газди усьо було opr06K9J.gif ) Вважаю при великому бажанні і деяких навиках кожен пасічник може таке витворити opr06K93.gif Всім успіхв. ← Тут питання зовсім і не в грошових витратах. Сам факт виготовлення такої медогонки унікальний. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Adam Опубликовано 16 августа, 2010 Share Опубликовано 16 августа, 2010 Красиво, себе хотелось бы иметь такую медогонку и обезательно нужно показать ее на сходке у деда Василя. Конечно сделать такуюж красивую подставку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
einar Опубликовано 16 августа, 2010 Share Опубликовано 16 августа, 2010 gucul, вы медогонку в деле испытывали? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 18 августа, 2010 Share Опубликовано 18 августа, 2010 Післямова:Ітак у підсумку було витрачено три дня, 00грн00коп(у доброго газди усьо було opr06K9J.gif ) Вважаю при великому бажанні і деяких навиках кожен пасічник може таке витворити opr06K93.gif Всім успіхв. ? Тут питання зовсім і не в грошових витратах. Сам факт виготовлення такої медогонки унікальний. Дякую за позитив.Ну у нас медогонка з золота (тобто нерж.) коштує 2050грн., алюм.-1600. не останній аргумент. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 18 августа, 2010 Share Опубликовано 18 августа, 2010 gucul, вы медогонку в деле испытывали? Неа не встиг, так і касети на рамки ще неготові.Зима довга Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Dan Опубликовано 18 августа, 2010 Share Опубликовано 18 августа, 2010 gucul, вы медогонку в деле испытывали? Неа не встиг, так і касети на рамки ще неготові.Зима довга Супер! Підрахуйте собівартість і можливо робити хороший бізнес. Тим паче руки у вас - золото. А діжки ви робите?. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 13 сентября, 2010 Share Опубликовано 13 сентября, 2010 gucul, вы медогонку в деле испытывали? Неа не встиг, так і касети на рамки ще неготові.Зима довга Супер! Підрахуйте собівартість і можливо робити хороший бізнес. Тим паче руки у вас - золото. А діжки ви робите?. Дякую.Ніяк не зберусь зробити собі відерко в сауну, на діжки часу не вистачає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.