Ілюха Опубликовано 4 ноября, 2010 Share Опубликовано 4 ноября, 2010 Щось давненько про майстерські ніхто не пише. А хотілось б чути думки різних людей, як організувати краще все у майстерні. Про пили, фрези і тому подібне. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 6 ноября, 2010 Share Опубликовано 6 ноября, 2010 Щось давненько про майстерські ніхто не пише. А хотілось б чути думки різних людей, як організувати краще все у майстерні. Про пили, фрези і тому подібне. А що саме цікавить?План майстерні Ілюха вже треба було продумати, коли заливаєш підлогу добре б закласти кабеля/заземлення в припущеному місці станка.Ще краще передбачити витяжні труби, хоча їх можна пустити й по стелі.Основний станок (універсальний) ставив по центру,щоб максильну довжину дошки можна пропустити до і після ст.(всяке буває пропускав дошку 5м на борти ЗІЛа).Решту під стіну-фрезерний,шліфувальний,торцювальний, токарний. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 6 ноября, 2010 Share Опубликовано 6 ноября, 2010 gucul , Вже вимурував і накрив , короче закрив. Сьогодні заніс ціркулярку, фуганок,та рейсмус. У вівторок занесу фрезер, довбальний , сверлильний, токарню. Хочу ще зробити торцовку. Та мрія провести три фазі, але як завжди діло у фінансах. І взагалі багато чого потрібно ще. Тому хочу узнати не тільки про саму майстерню, але й про . як кажуть начинку її. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 7 ноября, 2010 Share Опубликовано 7 ноября, 2010 gucul , Вже вимурував і накрив , короче закрив. Сьогодні заніс ціркулярку, фуганок,та рейсмус. У вівторок занесу фрезер, довбальний , сверлильний, токарню. Хочу ще зробити торцовку. Та мрія провести три фазі, але як завжди діло у фінансах. І взагалі багато чого потрібно ще. Тому хочу узнати не тільки про саму майстерню, але й про . як кажуть начинку її. Тю,так ти на одній фазі "сидиш" .Зле,зараз трьохфазка шалені гроші коштує +хабар(у них ліміт на підключку).Це ж, що всі станки на пускових кондьорах чи мотори однофазні? Торцовку свою викладу в "электроинструменте" пізніше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 7 ноября, 2010 Share Опубликовано 7 ноября, 2010 Я маю два великі кондесатори з трансформаторів. А сиджу на одній , тому що будуюсь на , як кажуть чистім полі, не було нічого. Та нічого счасом буде усе, є надія. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mirohlebkr Опубликовано 7 ноября, 2010 Share Опубликовано 7 ноября, 2010 Сам стол циркулярки регулируется по высоте по принципу домкрата. Подскажите как лучше сделать регулируемый по высоте стол циркулярки? Что за "амортизаторы" на снимке у sewerby и не разшатывают ли они всю конструкцию? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sewerby Опубликовано 7 ноября, 2010 Share Опубликовано 7 ноября, 2010 Так на фото и есть самый простой стол. Обведена труба на которую надета другая труба (направляющие) подъем и опускание по принципу автомобильного домкрата. На фото это хорошо видно. Распиливал 50-60мм х 4500мм - выдерживает уже лет 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 7 ноября, 2010 Share Опубликовано 7 ноября, 2010 Так на фото и есть самый простой стол. Обведена труба на которую надета другая труба (направляющие) подъем и опускание по принципу автомобильного домкрата. На фото это хорошо видно. Распиливал 50-60мм х 4500мм - выдерживает уже лет 10 ? Самопал, чи заводське виконання? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 7 ноября, 2010 Share Опубликовано 7 ноября, 2010 Для чого опускати стіл на циркулярці, як можна зробити собі фрезер, на простім валі від циркулярки. Не обов`язково щоб регулювався, можна тонкими кольцами. Це моя думка , а втім хто що хоче , той те робить. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sewerby Опубликовано 8 ноября, 2010 Share Опубликовано 8 ноября, 2010 Самопал, чи заводське виконання? ? Заводський самопал. За нього зробив чоловікові вікна з його матеріалу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 8 ноября, 2010 Share Опубликовано 8 ноября, 2010 Заводський самопал. За нього зробив чоловікові вікна з його матеріалу. ? Добра штука. А я примітивно: підкладаю прокладки. Правда тепер роблю новий станок, але підіймається пила з валом. Зроблю покажу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 8 ноября, 2010 Share Опубликовано 8 ноября, 2010 Для чого опускати стіл на циркулярці, як можна зробити собі фрезер, на простім валі від циркулярки. Не обов`язково щоб регулювався, можна тонкими кольцами. Це моя думка , а втім хто що хоче , той те робить. Стіл на циркулярці опускають для регулювання пропилу,тобто пила повинна виступати над заготовкою декілька мм.Так вона менше гуляє й пропил точніший(більша к-сть зубів одночасно в роботі). Знову ж таки для фрезерування добре такий рухомий стіл.А вал рухомий ще круче, лиш би люфта не було. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 10 ноября, 2010 Share Опубликовано 10 ноября, 2010 Стіл на циркулярці опускають для регулювання пропилу,тобто пила повинна виступати над заготовкою декілька мм.Так вона менше гуляє й пропил точніший(більша к-сть зубів одночасно в роботі). Знову ж таки для фрезерування добре такий рухомий стіл.А вал рухомий ще круче, лиш би люфта не було. ? Це я знаю, та мені здається що зробити невеликий фрезер простіше. А щоб пропил був нормальний, є різний діаметр пил. А от принцип регуліровки у sewerby, супер, я такий хочу зробити собі на рейсмус (самопал). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
glider Опубликовано 10 ноября, 2010 Share Опубликовано 10 ноября, 2010 Очень классная и объемная тема: "Самодельный стол для фрезера". Действительно много оригинальных решений и приспособ - рекомендую. По крайней мере, я много идей оттуда почерпнул! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 13 ноября, 2010 Share Опубликовано 13 ноября, 2010 книжка, дуже багато ідей для тих хто щось для себе робить Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 14 ноября, 2010 Share Опубликовано 14 ноября, 2010 sij Ви колись хотіли стрічкопильний ст-к робити-получилось?На "деревянуму"сайті мужик дуже простий робочий станочок замутив з двох моторів . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 14 ноября, 2010 Share Опубликовано 14 ноября, 2010 книжка, дуже багато ідей для тих хто щось для себе робить ? Мені сподобадась. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 майстри підкажіть будь-ласка! порвався ремінь на станку маркіровка 0-800, купили z-800, розмір наче той самий, але шось він у дуже великому натягу, що робити? боюся натягувати щоб підшипники не полетіли? чи є різниця між 0 та z? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
einar Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 Теоретично- немає, а практично- є). ПРи одинаковому маркуванні ремні різних виробників (особливо китайських ) інколи мають розбіжність до 1 см ЗІ 3 роки їх продавав... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 майстри підкажіть будь-ласка! порвався ремінь на станку маркіровка 0-800, купили z-800, розмір наче той самий, але шось він у дуже великому натягу, що робити? боюся натягувати щоб підшипники не полетіли? чи є різниця між 0 та z? ? При СССР ишли ещё и профил--то есть ширина клина ---А-Б-В-Г чем дальше тем ширина увеличивалась скорей всего Вы купили размер тот , а ширина клина другая ---поменяйте на тоньше должно подойти Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skif Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 майстри підкажіть будь-ласка! порвався ремінь на станку маркіровка 0-800, купили z-800, розмір наче той самий, але шось він у дуже великому натягу, що робити? боюся натягувати щоб підшипники не полетіли? чи є різниця між 0 та z? ? При СССР ишли ещё и профил--то есть ширина клина ---А-Б-В-Г чем дальше тем ширина увеличивалась скорей всего Вы купили размер тот , а ширина клина другая ---поменяйте на тоньше должно подойти на станку стояв 0-800, пошукав по неті, надибав що на ньому має бути А-800, купили z-800, буду шукати o дякую за швидку відповідь ) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ілюха Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 майстри підкажіть будь-ласка! порвався ремінь на станку маркіровка 0-800, купили z-800, розмір наче той самий, але шось він у дуже великому натягу, що робити? боюся натягувати щоб підшипники не полетіли? чи є різниця між 0 та z? ? blek-269, пише добре, не той профіль. Поміняйте на о-800 і все буде в порядку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 Профіль ремня починається з нульового. 0 і z(zero) один і той самий профіль,просто старий ремінь був дуже розтягнутий.Довго служать Чешські ремні,рекомендую. Не можу вставити таблицю,даю зсилку Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
einar Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 на станку стояв 0-800, пошукав по неті, надибав що на ньому має бути А-800, купили z-800, буду шукати o Профіль А ширший чим z (або 0), буде ще коротший. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gucul Опубликовано 14 декабря, 2010 Share Опубликовано 14 декабря, 2010 на станку стояв 0-800, пошукав по неті, надибав що на ньому має бути А-800, купили z-800, буду шукати o Профіль А ширший чим z (або 0), буде ще коротший. Довжина ремня-по осі (центру)перетину профілю і довжина 800 для 0 і А одинакова.В шків профіля А ремінь профіля 0 сидить глибше і натяг виходить слабший.Поміряй шнуром точно довжину по шківах,тепер є розміри любі,буквально по сантиметрах.Я б сильно не парився ремінь новий-розтягнеться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.