Jump to content

Майстер - клас у Градизьку

Бортник
 Share

Recommended Posts

За дорученням Ради Бджолярського Кругу повідомляю: Відкриття пасічницького сезону на горі Пивисі відбудеться 3-4 травня у Градизьку (табір "Чайка") Полтавської обл. В програмі: проведення VI майстер-класу "Все про відводки та пакети для продажу" провідними пасічниками та вченими країни; ознайомлення з новинками, презентація авторами нових книг та обмін досвідом; проведення відкритого засідання Ради Бджолярського Кругу ; Всеукраїнська виставка-ярмарка обладнання, пакетів, маток, вощини та продукції за участі провідних підприємств та господарств України, сусідів з Росії, Білорусі, Польщі та інших країн, яких ми ласкаво запрошуємо.. В майстер - класі та в обговоренні проблем галузі, ви почуєте директора ННЦ "Інститут бджільництва ім. П.І.Прокоповича проф. О.Є.Галатюка, відомих науковців та пасічників Гайдара В.А., Дочинця В.М., Комісара О.Д., Мильниченко О.В., Семенюка В.Ф та інших... В суботу святкова вечеря з нагоди відкриття сезону. Організатори заходу: Придніпровська (Градизько-Кременчуцька) спілка пасічників та медоварів, рада "Бджолярського кругу", журнал "Бджолярський круг". Захід проводиться за підтримки часописів: "Український пасічник", "Пасіка від А до Я","Пасека, пчела, здоровье", "Бджоляр", "Пасічницький вісник", «Пасічник», Форум ”На Точку” (ВСІ, окрім ж. «Пасіка»). Як їхати: автомобільний шлях Бориспіль-Дніпропетровськ: від Борисполя 220 км, від Кременчука 25 км. Маршрутки та автобуси з Києва на Кременчук, Дніпропетровськ, Сімферополь та в зворотному напрямі їдуть через Градизьк. Залізничні станції: Кременчук (потяги з Одеси, Херсона, Харкова, Києва, Бахмача) в 25 км; Oлександрія (потяги зі Львова та Донецька) в 70 км. Тим, хто на "конях", якщо їхати з Києва, то в Градизьку на перехресті (показчик на елеватор "Нібулон" ) повернути праворуч і всюди по головній, якщо з Кременчука, то на перехресті (показник на Погреби) повернути ліворуч і їхати кілометрів чотири. З автостанії у Градизьку таксі за 20 грн. привезе вас у табір. Не соромтесь-питайте: люди у нас привітні. Про гроші: оргвнесок 100 грн з учасника, проживання-50 грн; вечеря+сніданок 50 грн, ярмаркове місце-безкоштовно. Торби також не забувайте-вони вам згодяться. Заїзд у п'ятницю 2.05 з обіду, від'їзд у неділю 4.05 після 13.00. Початок майстер-класу у суботу 3.05 о 12.00. До цього реєстрація, поселення, ярмаркування, спілкування... Телефонувати: з питань виставки обладнання до Гуслія Юрія Михайловича 0968036189, 0504487725; з питань організаційних, ярмарку та побуту до Юхна Олександра Миколайовича 0669932853, 0975135676. по виступах до Соломки Василя Олексійовича 0984002742, 0501648852; До зустрічі на Дніпрових схилах!

Захід проводиться за підтримки часописів: "Український пасічник", "Пасіка від А до Я","Пасека, пчела, здоровье", "Бджоляр", "Пасічницький вісник", «Пасічник» (ВСІ, окрім ж. «Пасіка»).

А як же "Форум на Точку"? Треба внести зміни в прес-реліз! :IMHO1:

Захід проводиться за підтримки часописів: "Український пасічник", "Пасіка від А до Я","Пасека, пчела, здоровье", "Бджоляр", "Пасічницький вісник", «Пасічник» (ВСІ, окрім ж. «Пасіка»).

А як же "Форум на Точку"? Треба внести зміни в прес-реліз! :IMHO1:
Зроблено! Гадаю що організатори не заперечуватимуть, тим більше що Точок першим опублікував оголошення.

За дорученням Ради Бджолярського Кругу повідомляю: Відкриття пасічницького сезону на горі Пивисі відбудеться 3-4 травня у Градизьку (табір "Чайка") Полтавської обл. В програмі: проведення VI майстер-класу "Все про пакети (відводки для продажу)"провідними пасічниками та вченими країни; ознайомлення з новинками, презентація авторами нових книг та обмін досвідом; проведення відкритого засідання Ради Бджолярського Кругу; Всеукраїнська виставка-ярмарка обладнання, пакетів, маток, вощини та продукції за участі провідних підприємств та господарств України, сусідів з Росії, Білорусі, Польщі та інших країн, яких ми ласкаво запрошуємо.. з питань виставки обладнання до Гуслія Юрія Михайловичаш 0968036189, 0504487725; з питань організаційних, ярмарку та побуту до Юхна Олександра Миколайовича 0669932853, 0975135676. по виступах до Соломки Василя Олексійовича 0984002742, 0501648852; Ласкаво запрошуємо до гурту!
ОРГАНІЗУЄМО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЯРМАРОК!!! Нам потрібно це зробити з наступних причин: 1. Наше товариство вже доросло до серйозних заходів міжнародного рівня і нам є що показувати! 2. Заходи, які організовують чиновники, нас не влаштовують! 3. В Україні взагалі зникли сільськогосподарські ярмарки! 4. За відсутності дієвих пасічних організацій потрібно гуртуватися і захищати свої інтереси! 5. Потрібно виходити на прямі контакти з представниками інших країн. 6. Потрібно виходити на оперативний простір, а не тулитися в орендованих приміщеннях та на тісних майданчиках! 7. Відкрити сезон так, щоб люди бачили перспективу!!! З повагою до товариства, Гуслій Ю.М.

• 2 weeks later...
Але крім двох сторін – продавців та покупців, існує ще й третя сторона – організатори. Які далеко не завжди пам»ятають про 10 заповідей Божих. Надто велика спокуса використати багатолюдний захід у власних інтересах. За прикладами далеко хадити не треба – і та ж Апімондія в Києві, і великий Сорочинський ярмарок, та й наш, традиційний ярмарок « під парканом» Інституту Бджільництва все більше перетворюються на приватне підприємство для збору коштів з учасників. Причому куди і для чого ці кошти збираються – тайна за сімома печатками. Очевидно тільки те, що на загальну справу, для поліпшення умов торгівлі, покращення організації заходу та залучення покупців витрачається тільки невелика доля з заробленого. Дл нас, виробників товарів, це не тільки додатковий податок, але і втрата покупців бо ціни завищені, і неможливість показати весь товар, бо площа обмежена. І відсутність умов для демонстрації сучасного обладнання, бо до єдиної розетки 220В – не проштовхатися... А що говорити про людину, яка вперше намагається показати свою розробку, досягнення чи якісно зроблений інструмент? Я вже кілька років звертаюсь до організаторів про надання безкоштовних виставкових стендів, але ніде, крім зібрань «Бджолярського Кругу» не вдалося це зробити. Хоча є зафіксовані на відео обіцянки! Те ж саме з експонатами великих розмірів. Все більшу цікавість у професійних пасічників викликають засоби механізації, транспортні засоби, лінії для відкачування меду, фасування та упаковки продукції, виготовлення вуликів, рамок і т.п. Чи можна такі екпонати розмістити в палатці 2 х 3 м? І як їх підвезти, розмістити, показати людям? І не тільки як гарну «цяцьку», але і в роботі. Щоб можна було побачити, порівняти, заглянути всередину – адже ці вироби коштують чималі гроші, а купувати «кота в мішку» ніхто не хоче! Ще одне завдання – порівняльні випробування ообладнання різних виробників. Дуже цікаво було б робити тематичні майданчики для випробувань різниз типів пристроїв однакового призначення. Наприклад зараз в Україні виготовляють 6-7 типів воскотопок, а показати одночасно витопку на всіх – слабо? А дати відповідь зарозумілим іноземцям що вже везуть до нас своє ( не завжди якісне але блискуче) обладнання- це вже не тільки конкуренція, а й просвітницька робота! Саме з цих причин я двома руками голосую за організацію ярмарків самими пасічниками! Яскравий приклад – весняне зібрання Бджолярського кругу в Градижску, зініційоване Градижско – Кременчуцькою спілкою пасічників. Чудове місце, центр України, безкоштовні торгові місця та увага організаторів перетворили цей захід на найбільший весняний ярмарок вже міжнародного!!! рівня! Я радий за земляків – Полтавчан і закликаю всіх пасічників на свято! На весняний Ярмарок!
З повагою до товариства, Гуслій Ю.М.

• 4 weeks later...
оргвнесок 100 грн з учасника, проживання-50 грн; вечеря+сніданок 50 грн,

Бортник, це для тих, хто участвує??? А я хочу просто приїхати, подивитися, поспілкуватись з людьми, то можна замовити номер(поживання) та харчування? Чи краще зателефонувати
до Юхна Олександра Миколайовича

щоб роз"яснити ситуацію... :hi:

оргвнесок 100 грн з учасника, проживання-50 грн; вечеря+сніданок 50 грн,

Бортник, це для тих, хто участвує??? А я хочу просто приїхати, подивитися, поспілкуватись з людьми, то можна замовити номер(поживання) та харчування? Чи краще зателефонувати
до Юхна Олександра Миколайовича

щоб роз"яснити ситуацію... :hi:
А як Ви собі уявляєте приїхати, подивитися, поспілкуватися і при цьому не участвовать? Мені це не дуже зрозуміло....

Бажано почитати вступне слово Юхно Олександра Миколайовича.

А як Ви собі уявляєте приїхати, подивитися, поспілкуватися і при цьому не участвовать? Мені це не дуже зрозуміло....

В тому і справа, що слабо все це уявляю... :ak: Я перший раз збираюсь приїхати на такий захід, та ще й жінка проситься ( теж начинающий пасічник ), того й питаю за орг. внески, та за все інше. В цілому все зрозумів! :ole_ole: Тож зустрінемось на майстр-класі... :az:
Бажано почитати вступне слово Юхно Олександра Миколайовича.

Не зрозумів, а що ви цим хотіли сказати? Безумовно необхідно подзвонити до Олександра Миколайовича і про все домовитись... :hi: Іншого виходу я не бачу... :dntknw:

Ну примерно так. Приехал на ярмарку прикупить себе что то для пасеки и пообщаться с людьми. Там же на ярмарке и пообщался с пчеловодами. На лекции и мастер классы не ходить. Вечером пошел со всеми поужинать, после заночевал в оплаченном за ранее номере и утром домой. Или для того чтоб походить на ярмарке пообщаться вне семинаров и мастеркласов, и поужинать в компании "за свои же деньги " необходимо все таки ему платить оргвзнос???.
Анекдот с детства. Мальчик прискакал в клуб кино посмотреть.Подает кассиру 5 (пять) копеек.Та отвечает--"Билет стоит десять копеек".Шустрый мальчуган в ответ--"Тётенька,а я буду смотреть одним глазком"... Мальчуган вырос и стал... Берендеем.Шутка :umora:

Уважаемый, Берендей! Я думаю, что когда Вы начнете беседу за ужином, в столовой, :az: и продолжите ее до "схочу", :az: то на это не жалко потратить 100 гривен. Тем более, что во время ужина и после него всегда это действо сопровождается культурной программой, с участием месных "самородков". А их в Градызьке - хватает. :ah: Да и само общение :ae: вживую, стоит намного дороже гривенных бумажек, :IMHO1: уж это я понял давно.Так что приехав однажды, Вам это должно понравиться. Самого заманивали на "открытие" и "закрытие" сезона друзья - лет пять подряд. :ay: А теперь не могут от меня отбиться. :dntknw::hi:

Ну примерно так. Приехал на ярмарку прикупить себе что то для пасеки и пообщаться с людьми. Там же на ярмарке и пообщался с пчеловодами. На лекции и мастер классы не ходить. Вечером пошел со всеми поужинать, после заночевал в оплаченном за ранее номере и утром домой. Или для того чтоб походить на ярмарке пообщаться вне семинаров и мастеркласов, и поужинать в компании "за свои же деньги " необходимо все таки ему платить оргвзнос???.
Анекдот с детства. Мальчик прискакал в клуб кино посмотреть.Подает кассиру 5 (пять) копеек.Та отвечает--"Билет стоит десять копеек".Шустрый мальчуган в ответ--"Тётенька,а я буду смотреть одним глазком"... Мальчуган вырос и стал... Берендеем.Шутка :umora:
Зачем Вы так сразу :dntknw: охоту отбиваете?. Ведь Гуслий Ю.М. проповедует совсем другой формат общения, :ah: а Вы сразу ... . :af:

ето еще что ;) вот я в харькове на круге проплатил за общую вечерю , кстате и метролог со мной бил да и еще человек до 10 а вечери нам недосталось , потому как места нам за столом хватило только без вечери ;):umora: , так и пошли ми несчем в номер на свои харчи. обяснение как я понемаю в том что за стол сели те кто не платил тоесть зайци ;) ... вот такая петрушка ... Метролог подтверди :wave:

просто более доступно изложил виденье вопроса человека который хотел попасть на ярмарку и поужинать с единомышлениками но по непонятным причинам обязан оплачивать лекции и мастер-классы которые ему вовсе не интересен . Ведь получается что орг взнос идет на оплату услуг которыми человек не хочет пользоваться.

Отргвзнос - за участие во всём мероприятии. В том числе и за аренду места для торговли, насколько я понял, товарищ что-то прикупить имеет желание. Ведь с торгующих на мероприятиях Круга местового не берут. Мне бабушка рассказывала анекдот из жизни о том, как её подруга, односельчанка, в городской столовой решила сэкономить... Борщ брала без мяса и там еще что-то. Каково же было её удивление когда сумма за обед у них оказалась одинаковой... Меню есть меню. Так и в этом случае. Мероприятие организуется, за всё нужно платить. Причем наперед. Вы только представьте себе картину, что народ может не приехать и организаторы оказались в промоте... Кстати, в Градижске такой прецедент уже был.

. обяснение как я понемаю в том что за стол сели те кто не платил тоесть зайци ;) ... вот такая петрушка ... Метролог подтверди :wave:
Было дело. Хорошо что у всех с собой было чем друзей угостить. :hi: А было так. Что кое- кто пообещал приехать, а Бортник из собственного кармана заплатил, стол накрыли, коллеги съели. Хорошо аппетитом не страдаем. А осадок неприятный. Бортник подтвердит. Но, не смотря на все это. Встречи, разговоры и споры под :ole_ole::az::ole_ole: не чем не заменишь. Общение нас делает ближе и чище. Всем привет. :wave:

Но, не смотря на все это. Встречи, разговоры и споры под opr06KBF.gif az.gif opr06KBF.gif не чем не заменишь. Общение нас делает ближе и чище. Всем привет. opr06K91.gif

так точно :wave:

Но, не смотря на все это. Встречи, разговоры и споры под opr06KBF.gif az.gif opr06KBF.gif не чем не заменишь. Общение нас делает ближе и чище. Всем привет. opr06K91.gif

так точно :wave:
Брав участь в 8-ми зустрічах у "діда Василя" , 2013 перший раз у Градеську і дуже задоволений хлопці переймають досвід і це справа по розвитку нашої бджолярської справи. Не плати гроші ,нікуди не їздь і деградуєш.

• 1 month later...

Как обстоят дела с встречей в Градызьке? Какая планируется программа? Ведь сезон все же должен быть открыт. :ah::ay::az::az::hi:

Как обстоят дела с встречей в Градызьке? Какая планируется программа? Ведь сезон все же должен быть открыт. :ah::ay::az::az::hi:
Подготовительная работа в самом разгаре. Программа вроде изложена во всех пасечніх изданиях, "ПВ" подключится в апреле. :hi:

Можно уточнить? Как я понял, в любом случае что бы попасть на этот ярмарок нужно заплатить орг взнос 100грн. ??? Я просто не раз был на разных ярмарках и выставках, правда ни разу по пчеловодству (так как просто раньше этим не интересовался), и нигде не вдел что бы за это нужно платить, если я просто пришел посмотреть, может что то купить. Как мне казалось, платят те кто предлагают свои товары, услуги, идеи, технологии и т.д. А остальной народ, так сказать потенциальные покупатели, с них денег не берут, их просто приглашают, посмотреть, оценить, сравнить и может купить.

Можно уточнить? Как я понял, в любом случае что бы попасть на этот ярмарок нужно заплатить орг взнос 100грн. ??? Я просто не раз был на разных ярмарках и выставках, правда ни разу по пчеловодству (так как просто раньше этим не интересовался), и нигде не вдел что бы за это нужно платить, если я просто пришел посмотреть, может что то купить. Как мне казалось, платят те кто предлагают свои товары, услуги, идеи, технологии и т.д. А остальной народ, так сказать потенциальные покупатели, с них денег не берут, их просто приглашают, посмотреть, оценить, сравнить и может купить.

ето ведь не только ярмарка, ето еще и мастерклас . за знания надо платить.но если ви решите приехать и незаплатить орг взнос я думаю вас никто не вигонит. ;) но лично у меня мнение о себе упалоби , если би я незплатил. например в прошлом году я после апимондии приехал на круг , бил там всего пару часов , просто чтоби увидеть знакомих точковцев . но оргвзнос заплатил как и все потмоу как ну просто стидно перед собой . ну вот так както :wave:

Можна и неплатить.Ни одного посетителя если он незаплатит никто не выгонит.Просто этот праздник себе организовуют сами пчеловоды,а организация любого мероприятие стоит денег.И это не столько ярмарка сколько семинар,много что можна услышать нового,пообщатся,а 100 гр.не такие уж и большие деньги для пчеловода.Оно того стоит.(я к организаторам не отношусь.) пока я писал Паланочка ответил.

Я думаю так. Якщо хто приїхав, подивився ярмарок, поспілкувався зі знайомими, купив реманент, то платити він не зобовязаний. А якщо хто хоче брати участь в семінарах, майстер класі і т. Д. - платити оргвнесок зобовязаний.

Дело в том, что на семинары, праздник и т.д. у меня скорее всего не будет времени. Да и пчеловодом меня думаю пока не можно назвать. Я только в том году купил две семьи, а раньше ни когда с пчелами не сталкивался. Думал приехать на пару часов, не больше. Всем спасибо за ответы. Но теперь у меня еще появились вопросы)) А стоит ли туда ехать ради самой ярмарки??? Будет ли там на что посмотреть или все таки туда едут больше ради семинаров, общения и самого праздника???

Дело в том, что на семинары, праздник и т.д. у меня скорее всего не будет времени. Да и пчеловодом меня думаю пока не можно назвать. Я только в том году купил две семьи, а раньше ни когда с пчелами не сталкивался. Думал приехать на пару часов, не больше. Всем спасибо за ответы. Но теперь у меня еще появились вопросы)) А стоит ли туда ехать ради самой ярмарки??? Будет ли там на что посмотреть или все таки туда едут больше ради семинаров, общения и самого праздника???
Из-за жалости расстаться со своими кровными останетесь вечным... студентом.Семинары не нужны,общение по боку...Зачем тогда огород городить?

Шановне товариство! Засідання оргкомітету в Градежзьку 12.04. підтвердило відповідність графіку підготовки до заходу. формується програма майстер-класу. На сьогодні підтвердили участь в роботі і готовність виступів за темою: Гайдар В.А., Комісар О.Д., Дочинець В.М., Руденко Є.В., Маслій І.Г., Малихін В.Є., Семенюк В.Ф. (крім виступу за темою презентація нової книги), Нагорнюк В.І. (Світове бджільництво побував в 18 пасічних країнах, в т.ч. стажирувався, одна з найбільших промислових пасік України), Сенчук Н.Д. (правила взаємодії при потравах бджіл, досвід, комплект документів), Веред Л.І., Сорока А.В. (пасіка з очерету на рамках "Примітив"), Гуслій Ю.М. (нова технологія сушіння продуктів медом і обладнання не лише для цього методу), Кобцев О.М., (кваси), Мельниченко О.В., Бажин. А.В., Солдатов Д.К., Дейнека Ф.М. Барабаш В.С., Ворона А.П... Я Буду презентувати нову книгу: "Ульевая рамка. История. Новации. (Тайны улья Прокоповича. Новая рамка - новые возможности") з кресленням вулика Прокоповича і вулика виготовленого за цим кресленням... Запис на виступи продовжується. Пропоную Точок висловити побажання, зауваження... Прошу Ю.М.Гуслія, якщо є час, проінформувати про відомих на сьогодні учасників виставки-ярмарку. З повагою ВС ("ДіД Василь")