Галичанин Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 4 минуты назад, venchyk сказал: В усіх підручниках 900 грам. Найголовніше щоб були заготовлені весною. Особисто не проводжу підгодівлю весною ,тільки рамки з медом, а на зиму КАС з сиропом завжди! Так весною полину, що цвіте не заготуєш. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
venchyk Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 Только что, Галичанин сказал: Так весною полину, що цвіте не заготуєш. Не тільки квітучого але і в стадії вегетації важко знайти Готуємо сани влітку Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 22 часа назад, Галичанин сказал: Чи можна зараз приготувати КАС з аптечних компонентів, хто підскаже? що таке аптечні компоненти,Ви хочете спитати бруньки, що продаються в аптеці, чи підійдуть,звичайно що так. 4 часа назад, Галичанин сказал: Виникло декілька питань по застосуванню КАСу: 1. Класичний спосіб приготування - 50гр. бруньок, 50 гр. полину 1 типу + 100гр. полину іншого типу = і це все на 10 літрів води. В кінцевому варіанті іде 35 гр. відвару на літру сиропу. А якщо я на раз готую 7,5 літрів сиропу, варити мені недоцільно 10л, при потребі в 250 гр. відвару. А тому чи можливо варити в 5 раз менші об'єми сировини. 2. Чи можна використовувати свіжозрізані бруньки. 3. Чи добре я нарізав сьогоні бруньок: дайте щоб просохнули,хочаб тиждень,десь в сухе тепле місце, на батарею 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 взагалі то, я роблю свій "кас" (для профілактики вааратозу, зміцнення імунітету і стимуляції),рецепт такий: 150мл стакан бруньок на 5л води,кидаю на кіпяток,знімаю з плити закутою, на слідуючий день підігріваю до 60градусів даю 5 кг цукру,розмішую,остигає до 40градусів, даю півтора чайної ложечки настоянки червоного перцю (в аптеці є не дорого), і три столових ложки настоянки елеутерокока (в аптеці є) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 2 минуты назад, miro сказал: взагалі то, я роблю свій "кас" (для профілактики вааратозу, зміцнення імунітету і стимуляції),рецепт такий: 150мл стакан бруньок на 5л води,кидаю на кіпяток,знімаю з плити закутою, на слідуючий день підігріваю до 60градусів даю 5 кг цукру,розмішую,остигає до 40градусів, даю півтора чайної ложечки настоянки червоного перцю (в аптеці є не дорого), і три столових ложки настоянки елеутерокока (в аптеці є) Цікавий варіант, п. Михайле. Я от для своїх 7,5 л сиропу бачу такий варіант: взяти аптечних бруньок 10гр, 200гр. полину і варити у 2-х літрах води... мені ж то треба лише 250 грам відвару... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 4 минуты назад, Галичанин сказал: Цікавий варіант, п. Михайле. Я от для своїх 7,5 л сиропу бачу такий варіант: взяти аптечних бруньок 10гр, 200гр. полину і варити у 2-х літрах води... мені ж то треба лише 250 грам відвару... на рахунок полину не знаю, хоча б я наборот би зробив 10 полину, 200 бруньок, полин чесно не використовував, причина тому бачив як один начитаний дядько навесні згодував бджолам сироп на полині, з десяти, дві бджолосімї залишились, самі слабші вони не могли взяти підкормку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 20 марта, 2016 Share Опубликовано 20 марта, 2016 от тобі маєш тут в усіх рецептах полин як основа... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 23 марта, 2016 Share Опубликовано 23 марта, 2016 Сьогодні заготовляв соснові гілочкі. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 24 марта, 2016 Share Опубликовано 24 марта, 2016 В 23.03.2016в14:11, ВАДОС сказал: Сьогодні заготовляв соснові гілочкі. Вже виламується чи відрізали? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 24 марта, 2016 Share Опубликовано 24 марта, 2016 2 часа назад, Лавр сказал: Вже виламується чи відрізали? В цьому році зрізав сікатором, різав 5 см гілочки разом з брунькою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 24 марта, 2016 Share Опубликовано 24 марта, 2016 6 часов назад, ВАДОС сказал: В цьому році зрізав сікатором, різав 5 см гілочки разом з брунькою. В какой момент скармливаешь? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 25 марта, 2016 Share Опубликовано 25 марта, 2016 8 часов назад, кузмич сказал: В какой момент скармливаешь? Після всіх качок, в кінці літа коли роблю докорм сімей. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 26 апреля, 2016 Share Опубликовано 26 апреля, 2016 вже сосна готова для збору на КАС. бруньки правда трохи довші ніж потрібно але ще не розпустилися. шишки буду рвати трохи пізніше, ще дуже малі. до речі в тому році спробував не цукром засипати, а медом. забродили. можливо потрібно було в холодильнику настоювати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Опубликовано 26 апреля, 2016 Share Опубликовано 26 апреля, 2016 Серж добавляеш полынь и в каких пропорцыях если консервировать? Зарание спасибо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 26 апреля, 2016 Share Опубликовано 26 апреля, 2016 самим препаратом КАС ще не користувався, це зробив заготовку на майбутнє. полин буду обов"язково добавлять як в рецепті. до цього сезону з першої зимівлі сироп робив на полину й деревію. всі живі і без нозематозу перезимували на всі 100%. так що полин буде обов"язково. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 12 июня, 2016 Share Опубликовано 12 июня, 2016 Пора заготавливать полынь в стадии вегетации. Я уже две заготовки сделал, Очень сильно усыхает. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 12 июня, 2016 Share Опубликовано 12 июня, 2016 Теж вже висушив Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Artline Опубликовано 24 августа, 2016 Share Опубликовано 24 августа, 2016 Я еще добавляю уксус чуть меньше половины чайной ложки на 2 литра перед смешиванием, за раз даю по 2 литра на семью - 1 раз в неделю,всего 3 раза Отвар я не варю, а завариваю(закипело хорошо и выкл) мешаю после полного остывания - Все измельчаю до 2см и меньше= Полет отличный Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 30 апреля, 2017 Share Опубликовано 30 апреля, 2017 Время заготовки почек сосны Кому интересен КАС-81 ,нужно ехать в сосновый бор 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 30 апреля, 2017 Share Опубликовано 30 апреля, 2017 3 години тому, Мико сказав: Время заготовки почек сосны ....я ще в березні нарізав (гілочки по 2-3 см а бруньки на той час лише почали трохи набухати), давно десь читав що саме в такому вигляді для КАСу заготовлюють соснові бруньки....може я помиляюсь? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 29 июля, 2017 Share Опубликовано 29 июля, 2017 В Sun Mar 20 2016 в 21:48, miro сказал: взагалі то, я роблю свій "кас" (для профілактики вааратозу, зміцнення імунітету і стимуляції),рецепт такий: 150мл стакан бруньок на 5л води,кидаю на кіпяток,знімаю з плити закутою, на слідуючий день підігріваю до 60градусів даю 5 кг цукру,розмішую,остигає до 40градусів, даю півтора чайної ложечки настоянки червоного перцю (в аптеці є не дорого), і три столових ложки настоянки елеутерокока (в аптеці є) А по сколько и как часто даёте такую смесь пчелам? Видел несколько раз как подобные настойки не давали пчелам в кормушках, а поливать с росинки. Как думаете что эффективней? Мол таким образом пчелы будут облизывать друг друга и каждой попадёт своя доля. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 29 июля, 2017 Share Опубликовано 29 июля, 2017 2 години тому, Джаз сказав: А по сколько и как часто даёте такую смесь пчелам? Видел несколько раз как подобные настойки не давали пчелам в кормушках, а поливать с росинки. Как думаете что эффективней? Мол таким образом пчелы будут облизывать друг друга и каждой попадёт своя доля. з росинки це якось не гігієнічно ,взагалі зараз,весною цього року я почав давати канді,тобто туди ж витяжка бруньок +настойка полину,перцю червоного,перцю водяного і елеуторокок , на зиму дава трохи полину і червоного перцю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 29 июля, 2017 Share Опубликовано 29 июля, 2017 2 часа назад, miro сказал: з росинки це якось не гігієнічно ,взагалі зараз,весною цього року я почав давати канді,тобто туди ж витяжка бруньок +настойка полину,перцю червоного,перцю водяного і елеуторокок , на зиму дава трохи полину і червоного перцю. В зиму даёте 3-4 раза по литру? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 29 июля, 2017 Share Опубликовано 29 июля, 2017 32 хвилини тому, Джаз сказав: В зиму даёте 3-4 раза по литру? так,може і більше бути 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
seim Опубликовано 21 августа, 2017 Share Опубликовано 21 августа, 2017 Опоздал немного с цветущей полынью. Собрал уже отцветшую. Есть смысл готовить КАС с такой полынью? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.