Anatoliypasichnyk Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Я заготовлюю голки сосни, які ростутль поруч з бруньками ( приблизно 4-6 голок) і варю по рецпту, хотя були випадки коли заготовував без голок результат теж нормальни Нещодавно мені стало відомо, що є декілька способів приготування КАС 81. Я готую методом описаним у багатьох книгаг змішую 50 грам бруньок сосни, 50 грам полину до цвітіння і 900 грам під час цвітіння на 10 літрів води. Варю на легкому вогні 2-3 години. Далі окутою ковдрою і настоюю до 8-ми годин, а потім роздаю по 35 грам на літру цукрового сиропу. Єгошин Л. Р. радить всю сировину заляти крутим кіп'ятком і не варити. І згодовувати по 30 грам на літру сиропу. Єфіменко Т. М. рекомендує змішати по 80 грам полину до вигитації і під час вигитації із 40 грамами бруньок сосни і настоювати у 1 літрі 43- %-ному спирті. Або варити в 1 літрі води на водяній бані протягом 15-ти хвилин. А якаж вона дійсно істина, хто підскаже? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Немає там істини, в різних кліматичних умовах різні стартові інградієнти. Кожен рік смак КАСу відрізняється, навіть з тієї ж самої сировини КАС восени і весною не одинаковий. Готую пробую сам потім 100 - 150 мл на ніч наливаю, потім дозу збільшую. Якщо побачу де опоношення то в ту сімью добавляю до КАСу настоянку гіркого перцю. Важливо, смак гіркоти в меду лишається, треба це враховувати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кузьмич Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Я заготовлюю голки сосни, які ростутль поруч з бруньками ( приблизно 4-6 голок) і варю по рецпту, хотя були випадки коли заготовував без голок результат теж нормальни Нещодавно мені стало відомо, що є декілька способів приготування КАС 81. Я готую методом описаним у багатьох книгаг змішую 50 грам бруньок сосни, 50 грам полину до цвітіння і 900 грам під час цвітіння на 10 літрів води. Варю на легкому вогні 2-3 години. Далі окутою ковдрою і настоюю до 8-ми годин, а потім роздаю по 35 грам на літру цукрового сиропу. Єгошин Л. Р. радить всю сировину заляти крутим кіп'ятком і не варити. І згодовувати по 30 грам на літру сиропу. Єфіменко Т. М. рекомендує змішати по 80 грам полину до вигитації і під час вигитації із 40 грамами бруньок сосни і настоювати у 1 літрі 43- %-ному спирті. Або варити в 1 літрі води на водяній бані протягом 15-ти хвилин. А якаж вона дійсно істина, хто підскаже? Истина в том , что любая трава заливается НЕ кипятком, ну а варить почки это глупость.Любая трава заваривается при температуре не выше 70? . Да, кстати ,полынью передозировать нельзя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliypasichnyk Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Є багато трав, які рекомендують варити на слабкому вогні (шипшина, липовий цвіт та інші) , що стосується полину та бруньок сосни то за них не знаю, але відомо, що всі підручники в основному пропонують всю сировину варити 2-3 години і я так робив, і ефект був позитивний, але можливо із цього препарату можна отримати більшу користь , якщо його приготувати , як слід. Як говорив Гете : "" Усе лекарства есть яд и весь яд есть лекарствоя все зависит от дозы". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Які умови та строки зберігання препарату КАС81 найоптимальніші? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliypasichnyk Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Які умови та строки зберігання препарату КАС81 найоптимальніші? Я готую кожен раз перед роздачею корму, хотя були випадки коли і зберігав в льоху один- два дні. Шкідливого впливу не помітив, але чи була від нього користь не знаю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Внизу холодильника, більше тижня не застосовував КАС. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Планую використовувать КАС 81, зібрав соснові бруньки, але без гілочок 4 см, як книжка пише. Чи може ще гілочок підрізать, так би мовити розбавить бруньки? ? Если кто может сделайте фото какие должны быть почки сосны и сколько иголочек. Еще в какое время собирать. Можно просто иголки молодые использовать? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoliypasichnyk Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Не чикайте фото, а ідіть і заготовте бруньки сосни , які вони будуть з голками чи без це не сутево головне щоб заготовити вчасно, і щоб вони були, бо температура поволі підвищується і дерево розвивається з кожним днем, і коли сьогодні ще можна заготовляти то на слідуючій неділі вже буде, пізно. Я рву довжинаою до чотирьох сантиметрів, якщо буває, що запізнився то шукаю дерева в гущавині де їх розвиток сповільнюється. А коли рвете то біля шипаха бруьок є голки, які вирву по декілька від кожгого. На мою думку це теж не головне голок можна нарвати і на гілці. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Немає там істини, в різних кліматичних умовах різні стартові інградієнти. Кожен рік смак КАСу відрізняється, навіть з тієї ж самої сировини КАС восени і весною не одинаковий. Готую пробую сам потім 100 - 150 мл на ніч наливаю, потім дозу збільшую. Якщо побачу де опоношення то в ту сімью добавляю до КАСу настоянку гіркого перцю. Важливо, смак гіркоти в меду лишається, треба це враховувати. Лавр, підтверджую Вашу думку. Використовував я КАС-81 теж, ще коли появилися були перші повідомлення про нього в "Пчеловодстви". Перевіряв,- користь від нього була, але з різною ефективністю. Все залежало і від дози, а головне від якості складовиків. Те, що траву варити не потрібно,- утопія! Дивлячись - яку, бо деякі рослинні складовики, а особливо коріння, без кипіння в окропі не дають ніякого ефекту. Відмовився від нього саме через неясність з складовиками та розтягнутим періодом їх збирання,- через них дуже різною бувала його ефективність. А від ноземи та опоносу бджіл,- і тут наші погляди сходяться,- маю надійну, роками перевірену зброю,- столову ложку настоянки гіркого червоного перцю з аптеки на 4-5 літрів сиропу. Можна перець і власного приготування.Навіть інколи й кліща добре ганяє, а браули усобливо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorik Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 В 24 березня 2015 р.в16:30, Anatoliypasichnyk сказал: Анатолій пасічник писал: Я заготовлюю голки сосни, які ростутль поруч з бруньками ( приблизно 4-6 голок) і варю по рецпту, хотя були випадки коли заготовував без голок результат теж нормальни Нещодавно мені стало відомо, що є декілька способів приготування КАС 81. Я готую методом описаним у багатьох книгаг змішую 50 грам бруньок сосни, 50 грам полину до цвітіння і 900 грам під час цвітіння на 10 літрів води. Варю на легкому вогні 2-3 години. Далі окутою ковдрою і настоюю до 8-ми годин, а потім роздаю по 35 грам на літру цукрового сиропу. Єгошин Л. Р. радить всю сировину заляти крутим кіп'ятком і не варити. І згодовувати по 30 грам на літру сиропу. Єфіменко Т. М. рекомендує змішати по 80 грам полину до вигитації і під час вигитації із 40 грамами бруньок сосни і настоювати у 1 літрі 43- %-ному спирті. Або варити в 1 літрі води на водяній бані протягом 15-ти хвилин. А якаж вона дійсно істина, хто підскаже? ЭгошинЛ.Р.радить всю сировину залити не варити згодувати по 30гр на літр ця настоянка від кліща чи від нозематозу .Скільки часу настоювати? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Черкасець Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 В 27.03.2015в08:52, Anatoliypasichnyk сказал: Не чикайте фото, а ідіть і заготовте бруньки сосни , які вони будуть з голками чи без це не сутево головне щоб заготовити вчасно, і щоб вони були, бо температура поволі підвищується і дерево розвивається з кожним днем, і коли сьогодні ще можна заготовляти то на слідуючій неділі вже буде, пізно. Я рву довжинаою до чотирьох сантиметрів, якщо буває, що запізнився то шукаю дерева в гущавині де їх розвиток сповільнюється. А коли рвете то біля шипаха бруьок є голки, які вирву по декілька від кожгого. На мою думку це теж не головне голок можна нарвати і на гілці. мені привозять з Кацапстану хвойний єкстракт,завжди добавляю в цукровий сироп осінню,задоволений,весною жодного огиженого льотка.Доречі він коштує там до 40гр на наші. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZSV Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Раньше готовил КАС-81 всё время (весна,осень), в последние года 4 из всех ингредиентов (сосновые почки, полынь ну и ещё от себя тысячелистник) делаю настойки на водке и потом добавляю в сироп. Плохого эффекта не заметил (от водки), а вообще думаю пчёлам может быть даже немного веселее. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vetal_61123 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 33 минуты назад, Черкасець сказал: мені привозять з Кацапстану хвойний єкстракт,завжди добавляю в цукровий сироп осінню,задоволений,весною жодного огиженого льотка.Доречі він коштує там до 40гр на наші. может ссылку дадите, или названием поделитесь, чтобы поискать где приобрести Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Черкасець Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 15 минуту назад, vetal_61123 сказал: может ссылку дадите, или названием поделитесь, чтобы поискать где приобрести ссилку дати не можу,хоча при нагоді запитаю, знаю що працюють в Москві а купляють в аптеці.Ще що важливо що саме випускає одне підприємство це в м.Тіхвін. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Чи можна зараз приготувати КАС з аптечних компонентів, хто підскаже? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 В 10.01.2016в21:29, vetal_61123 сказал: может ссылку дадите, или названием поделитесь, чтобы поискать где приобрести Хвойный экстракт свободно можно приобрести в аптеках. Есть разных производителей. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Виникло декілька питань по застосуванню КАСу: 1. Класичний спосіб приготування - 50гр. бруньок, 50 гр. полину 1 типу + 100гр. полину іншого типу = і це все на 10 літрів води. В кінцевому варіанті іде 35 гр. відвару на літру сиропу. А якщо я на раз готую 7,5 літрів сиропу, варити мені недоцільно 10л, при потребі в 250 гр. відвару. А тому чи можливо варити в 5 раз менші об'єми сировини. 2. Чи можна використовувати свіжозрізані бруньки. 3. Чи добре я нарізав сьогоні бруньок: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venchyk Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 52 минуты назад, Галичанин сказал: Виникло декілька питань по застосуванню КАСу: 1. Класичний спосіб приготування - 50гр. бруньок, 50 гр. полину 1 типу + 100гр. полину іншого типу = і це все на 10 літрів води. В кінцевому варіанті іде 35 гр. відвару на літру сиропу. А якщо я на раз готую 7,5 літрів сиропу, варити мені недоцільно 10л, при потребі в 250 гр. відвару. А тому чи можливо варити в 5 раз менші об'єми сировини. 2. Чи можна використовувати свіжозрізані бруньки. 3. Чи добре я нарізав сьогоні бруньок: Полину другого типу у стадії цвітіння потрібно 900 грам на 10 літрів .Я беру по 25 грам сосни і полину першого, і 450 грам полину другого на 5 літрів води . Використовувати потрібно відразу бо він закисає. Сосна в рецепті не довше 5 см . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 10 минуту назад, venchyk сказал: Полину другого типу у стадії цвітіння потрібно 900 грам на 10 літрів .Я беру по 25 грам сосни і полину першого, і 450 грам полину другого на 5 літрів води . Використовувати потрібно відразу бо він закисає. Сосна в рецепті не довше 5 см . Як 900 гр. - 1 кг. сухого полину??? Так я так і різав, просто хвоя довга, а так короткі пагони з брунькою Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venchyk Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Только что, Галичанин сказал: Як 900 гр. - 1 кг. сухого полину??? Так я так і різав, просто хвоя довга, а так короткі пагони з брунькою Саме так! Можете готувати і менше розчину але він при варінні википає! Сосну я купував в аптеці як не було коли нарізати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Так я в рецептах читав, що 90 гр.: http://doctor-bee.at.ua/publ/invazijni_zakhvorjuvannja_bdzhil/varoatoz/prigotuvannja_preparatu_kas_81_dlja_borotbi_z_varoatozom/14-1-0-64 А сирі бруньки можна використовувати? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venchyk Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 2 минуты назад, Галичанин сказал: Так я в рецептах читав, що 90 гр.: http://doctor-bee.at.ua/publ/invazijni_zakhvorjuvannja_bdzhil/varoatoz/prigotuvannja_preparatu_kas_81_dlja_borotbi_z_varoatozom/14-1-0-64 А сирі бруньки можна використовувати? В усіх підручниках 900 грам. Найголовніше щоб були заготовлені весною. Особисто не проводжу підгодівлю весною ,тільки рамки з медом, а на зиму КАС з сиропом завжди! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Галичанин Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 А якщо використати настійку полину то в якій пропорції треба, а то сухого полину немає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venchyk Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Только что, Галичанин сказал: А якщо використати настійку полину то в якій пропорції треба, а то сухого полину немає. Настійку не використовував. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.