einar Опубликовано 6 января, 2014 Share Опубликовано 6 января, 2014 З'єдную не раніше першого зацвітання акації у місці, - це днів за три-чотири до моєї акації, обприскавши з росинки солодким розчином з додаванням олії меліси, перцевої м'яти і т.п. і вийнявши перегородку. Бджоли ніколи не чубились. Стараюсь залишити сильнішу матку. Іншу вісаджую у її ж вулик, що був звільнений восени. ? Які у вас взятки після акації? Що ви робите після акації з сім"єю медовиком? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 6 января, 2014 Share Опубликовано 6 января, 2014 Що ви робите після акації з сім"єю медовиком? ? а що і всі ( я в тому числі коли цим займався), на дерево за роєм ліз, і такі, я вам скажу пречудові рої виходили. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Медолюб Опубликовано 7 января, 2014 Share Опубликовано 7 января, 2014 Здраствуйте!Подскажите,поздней осенью обьединял и проходило все нормально.Сейчас хочу обьединить весной пару семеек после облета.Есть в этом какая то принципиальная разница или все делается также,просто подставить рамки из др семьи и все? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 12 января, 2014 Share Опубликовано 12 января, 2014 Здраствуйте!Подскажите,поздней осенью обьединял и проходило все нормально.Сейчас хочу обьединить весной пару семеек после облета.Есть в этом какая то принципиальная разница или все делается также,просто подставить рамки из др семьи и все? Осенью обьеденять более проблематично. Ранней весной обьединение ровно как и подсадка маток проходит на ура даже без особых "танцев с бубном". ЗЫ: говоря сейчас, Вы имели в виду весной... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uslav Опубликовано 12 января, 2014 Share Опубликовано 12 января, 2014 а що і всі ( я в тому числі коли цим займався), на дерево за роєм ліз, і такі, я вам скажу пречудові рої виходили. ? А коли постаріете тоді як на дерева лазити? і кому ті чудові роі потрібні Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 13 января, 2014 Share Опубликовано 13 января, 2014 А коли постаріете тоді як на дерева лазити? і кому ті чудові роі потрібні ? Перечитайте ще раз тему, ви не зрозуміли суть повідомлення. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 13 января, 2014 Share Опубликовано 13 января, 2014 Здраствуйте!Подскажите,поздней осенью обьединял и проходило все нормально.Сейчас хочу обьединить весной пару семеек после облета.Есть в этом какая то принципиальная разница или все делается также,просто подставить рамки из др семьи и все? Осенью обьеденять более проблематично. Ранней весной обьединение ровно как и подсадка маток проходит на ура даже без особых "танцев с бубном". ЗЫ: говоря сейчас, Вы имели в виду весной... Точно так, було що до кінця квітня дві матки після весняного об'єднання сіяли поруч. Абсолютно ніякої агресії. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uslav Опубликовано 13 января, 2014 Share Опубликовано 13 января, 2014 Цитата(einar @ 6.1.2014, 10:14) Що ви робите після акації з сім"єю медовиком?а що і всі ( я в тому числі коли цим займався), на дерево за роєм ліз, і такі, я вам скажу пречудові рої виходили. ? Перечитайте ще раз тему, ви не зрозуміли суть повідомлення. ? вопрос был такой Що ви робите після акації з сім"єю медовиком? Цитата(uslav @ 13.1.2014, 0:07)А коли постаріете тоді як на дерева лазити? і кому ті чудові роі потрібні ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 13 января, 2014 Share Опубликовано 13 января, 2014 вопрос был такой Що ви робите після акації з сім"єю медовиком? ? глибше дивитись треба , питання стояло " як найбільше хапнути акації " , варіантів маса- від нальотів до осінніх спарок, в результаті маєм на акацію сильні медовики. От тільки не задача " акація це лотерея" - то дощі неділями з вулика бджолу не випускають, то ночі холодні ( менше 8 градусів) і акація не виділяє. то жара спалить. Не відпрацьований медовик ( не залежно від того яка там матка була ) полізе на дерево. І не треба розповідати що бакфаст не роїться - на жовтому форумі в темі німецьке бджільництво люди це підтверджують. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uslav Опубликовано 13 января, 2014 Share Опубликовано 13 января, 2014 І не треба розповідати що бакфаст не роїться - на жовтому форумі в темі німецьке бджільництво люди це підтверджують. ? дак сыпать , или напичкать расплодом, то любая зароится, или подкармливать. лично у меня нероится, потому что ничем неподсиливаю неподкармливаю, и откачач акации 34кг. у немцев ввосномном мед рапсовый а дальше можно сказать ничево нету, и зажав любую семью то она зароится Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
larson Опубликовано 13 января, 2014 Share Опубликовано 13 января, 2014 и зажав любую семью то она зароится ? ну ми про шо і говорили. і в догонку. Якщо бакфаст НЕ роїрься зовсім то карпатянка роїться всьго 5 % Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Осенью обьеденять более проблематично. Ранней весной обьединение ровно как и подсадка маток проходит на ура даже без особых "танцев с бубном". ? k.an, Підсадка маток - так, а саме об'єднання нескладне й восени. Обкропити з росинки сиропом із запахом м'яти- меліси,- і все. А от підсадка матки восени в цю сім'ю вже буде складною. Тож з цим поспішати не варто. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Восени бджоли дуже неохоче йдуть на з'єднання сімей. А я ніколи не був прибічником з'єднань через газету і т. п. Просто збрискував їх сиропом з домішками олії м'ятної, меліси і цього було досить. А при дуже вже несприятливих умовах застосовую з'єднання способом "входження в нову сім'ю через льоток". Для цього до сім'ї, що приймає, підношу приєднувальну, обприскую ароматичним сиропом обидві. Далі на щит поставлений під нахилом градусів десь на 35- 45 до льотка почергово струшую тих бджіл, що йдуть на підсилку та димом і гусиним крилом спрямовую їх до льотка. Бажано прибрати з пасіки вулик, у якому жили до цього ті, що пішли на підсилку. Матку за звичай беру під ковпак або ж у кліточку днів на три-чотири. На фото якраз зафіксовано момент переселення. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 На фото якраз зафіксовано момент переселення. Бiльше схоже на заселення рою ,бо у вулику недокомплект рамок i бджоли не видно. Таке враження, що сильну приеднують до слабкоi, а не навпаки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 А я ніколи не був прибічником з'єднань через газету і т. п ? Метод добрий. Та восени не працює. Минулого року дві сім"ї загробив. Навіть як Мико не ризикую. Буду чекати на холода. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Метод добрий. Та восени не працює. Минулого року дві сім"ї загробив. Навіть як Мико не ризикую. Буду чекати на холода. це я так з'єднував два рої літом: стояли один над одним через сітку тиждень - по запаху вирівнялись, потім вдень відійняв матку у верхньому - осиротіли. через 4 години поставив на те місце новий вулик поставив рамки впереміш без бджіл, яких і з обидвох роїв зтрусив на сходи. Через льоток обидва заходили, але всеодно були багато загинувших в бою. Це експеримент з непередбачуваними наслідками. А от через сітчату перетинку між рамками з виходом на 2 окремі льотки - то надійніше випробував при з'єднанні 14-ох роїв. Після зєднання через 2-3 дні вийняв перетинку, та при нагоді переглянув та переформатував гніздо. Після переміщення на медозбір один льоток закрив. А що і як будете робити при настанні холодів? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Миколо Мико,28.8.2014, 7:03] Бiльше схоже на заселення рою ,бо у вулику недокомплект рамок i бджоли не видно. Таке враження, що сильну приеднують до слабкоi, а не навпаки ? Від Вас, Мико , нічого не сховаєш. А Ви, часом, слідчим не працювали? Так воно й було,- приєднував до нука з мною виведеної матки від знаменитої золотистої В-73 обезматочений відводок. Прийом матки був очевидним вже через добу. Хоча вже навчений, протримав її все ж до трьох діб. Зараз працює сім'я, "як бджілка" Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Метод добрий. Та восени не працює. Минулого року дві сім"ї загробив. Навіть як Мико не ризикую. Буду чекати на холода. ? Маркіян, От тому й так зробив. Треба ж нарощувати сили до зимівлі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 це я так з'єднував два рої літом ? Jivec, А у мене боїв не було. І з'єдналися абсолютно без полеглих у боях. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 А що і як будете робити при настанні холодів? ? Необхідно щоб температура була в районі 0 - +5. Не вища. А також щоб у найближчий час не потепліло. Тобто має початись зима. Тоді просто переставлю рамки з бджолами до основної сім"ї. Буде осип. Але незначний. А от минулого року зими не було. І тому одержав бійню. Та гору мертвих. Хоча матка збереглась. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 А от минулого року зими не було. І тому одержав бійню. Та гору мертвих. Хоча матка збереглась. ? Маркіян, а Ви спробуйте мій метод. Головне ж, що на нарощуванні на зиму працюватимуть разом. А це зовсім немаловажно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Від Вас, Мико , нічого не сховаєш. А Ви, часом, слідчим не працювали? Нi. Не працюю з часiв Андропова. Ви мабуть знаете ,генсеком був Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Нi. Не працюю з часiв Андропова. Ви мабуть знаете ,генсеком був ? Мико, Ок. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 У меня газета работает в любой сезон пока обходилось без серьёзной рубки. В периоды особой злобливости просто слой газеты даю больший, чтобы обнюхаться успевали и не было резко обширного контакта. Единственный недостаток - долго, бывает через 2 недели откроешь, а там 1-2 улочки проели и дружат себе. Ещё одна предосторожность в период плохой совместимости - безматочной должна быть более сильная семья. С пахучкой соединяю только если надо срочно или тара не подходит для соединения через газету. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 августа, 2014 Share Опубликовано 28 августа, 2014 Ещё одна предосторожность в период плохой совместимости - безматочной должна быть более сильная семья. ? rad, А чому ж? Після оприскування сиропом із запахом меліси-м'яти-піхти, і запуску таким чином як на фото через льоток, їм все одно хто сильніший. Головне матку на період з'єднання посадити під ковпачок не менш , ніж на три доби при нинішніх осінніх умовах. І чим сильніша матки сім'я, тим більший шанс і її прийому. Це логіка. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.