Jump to content

Апиславия

epicentr
 Share

Recommended Posts

Найсвіжіше Як стало відомо з джерел, що надійшли у ЗМІ, але далеко не відомо всій спільноті українських пасічників, і цьому є підтвердження – пошукайте у всіх інтернет-пошукачах, нічого не знайдете, що з 17 по 20 вересня цього року у Києві проходив ХVІІ міжнародний конгрес бджолярських організацій «Апіславія». Тема конгресу: «Стан і перспективи розвитку бджільництва в країнах центральної та східної Європи». На конгрес запрошені: Міністерство аграрної політики України, УААН, ННЦ «Інститут бджільництва ім..П.І.Прокоповича», Спілка пасічників України, національна асоціація «Укрбджолопром», НАУ, провідні вчені-бджолярі та практики України, РФ, Білорусії, Чехії, Словаччини, Македонії, Болгарії, Сербії, Греції, Румунії, Туреччини, Угорщини, Польщі, Словенії, представники науково-дослідних та вищих учбових закладів України, комерційних фірм, виробників – говориться у програмі ХVІІ конгресу. Конгрес проходив на класичний зразок радянської епохи, про яку вже давно забула Європа і світ. З короткими доповідями на конгресі, які не мали синхронного перекладу на інші мови, що давно є нормою для заходів міжнародного рівня, а також не передбачав сучасних мультимедійних презентацій, що також використовує весь цивілізований світ. Тобто все спілкування відбувалося на пальцях, а виступ Президента EVROTOMA делегати вислухали на болгарськый мовi. З доповiдями виступили деякі представники країн учасниць, міністр АПК України Мельник Ю.Ф. з привiтанням вiд Президента України та Кабiнета Мiнiстрiв, а також Президент Апіславії А.Бутов. Останнiй у своїй доповіді дав оцінку діяльності двох міжнародних організацій АПІСЛАВІЇ та АПІМОНДІЇ. Це прозвучало як не дипломатичний випад "великодержавного шовинизму". Характерною особливістю його виступу було некоректне порівняння діяльності цих організацій та спроба нагнітання протистояння між ціма двома авторитетними міжнародними організаціями. Безумовно його виступ приголомшив делегатiв ще матиме неоднозначну оцінку міжнародної бджолярської спільноти і УЖЕ ДАВ ПЕРШІ "РЕЗУЛЬТАТИ". Головне питання конгресу - переобрання Президента «АПІСЛАВІЇ», яким до цього конгресу у Києві був представник Росії А.Бутов. Голосування проходило у закритому режимі на Раді Голів країн учасниць. Як стало відомо головною СЕНСАЦІЄЮ ХVІІ конгресу у Києві стало обрання Президентом "Апіславії" пана Стефанова (Болгарія), з чим його і вітаємо! Пропозиція «товарища» Бутова провалилася. Україна втратила шанс очолювати європейську бджолярську спільноту. Чия кандидатура від України була запропонована, не важко здогадатися. Це була "медвежья услуга Украине" і підтверджує головне - діяльність українських метрів бджільництва і стан галузі, що офіційно не існує, не має підтримки в Європі. Як виявляється, Росія втрачає важелі впливу навіть у європейському середовищі бджолярів і вже не є першою скрипкою у європейському хорі. Цьому сприяє її непередбачувана і агресивна політика диктату. Європа шукає партнерів а не вчителів, підримує нове бачення і нові ідеї. До речі європейські принципи дiяльностi демонструє ВГО "Братство бджолярів України". Порівняйте хоча би міжнародну діяльність двох громадських організацій, Братства і Спілки, наприклад за останній рік, які є членами Апімондії, а Спілка ще й Апіславії. А також доречно порівняти вік діяльності цих двох організацій: Спілка існує 16 років (зареєстрована Мінюстом 15.12.1992р.), а "Братство бджолярів України"- 3 роки (2005 р.). Конгрес "Апіславія" закінчив роботу в режимі екскурсії по Києву. УКРАЇНСЬКИЙ БДЖОЛЯР, ДУМАЙ ЯКИЙ ШЛЯХ ОБИРАТИ, КУДИ І З КИМ ІТИ ! :wave:

ЦIКАВО i ФАКТ Главный российский сайт "Российского Национального Союза Пасечников", смотрите http://www.rnsp.ru/, был создан в 2003 году. Сегодня у нас 2008 год, т.е. 5 (пять) лет на главном сайте российских пасечников ДЕМОНСТРИРУЕТСЯ ВСЕМУ МИРУ ОШИБКА, А МОЖЕТ ПОЗИЦИЯ (!!!), УНИЖАЮЩАЯ НАШИХ РОССИЙСКИХ КОЛЛЕГ !!! ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ !! В ГЛАВНОМ МЕНЮ (горизонтальная выделенная строка) ГЛАВНОГО САЙТА РОССИИ вместо заглавия "О ВСТУПЛЕНИИ", повторяю пять лет (!!!!) написано "О Втуплении". Это что ошибка или унижение к нашим коллегам? Это уже не происки хохлов, это по всей видимости, безтолковое отношение к собственным пчеловодам. Я не говорю уже о содержании и наполнении ГЛАВНОГО РОССИЙСКОГО САЙТА, который не читает само руководство Российского Национального Союза Пасечников во главе с его Президентом. БУДЬМО ! :wave:

Стало відомо з джерел, що надійшли у ЗМІ, але далеко не відомо всій спільноті українських пасічників

В 3-му номері УП про це є оголошення. Передплачуйте журнал!!! :hi:

epicentr08,я так i не зрозумiв про який дiктат у бджолярствi йдеться мова ? Ви пишете- Пропозиція «товарища» Бутова провалилася. Україна втратила шанс очолювати європейську бджолярську спільноту. Чия кандидатура від України була запропонована, не важко здогадатися Ви такий ерудированний "бджоляр",що Вам не важко здогадатися,а менi важко ,пояснiть,будь ласка, я сподiваюсь ви маєте на увазi не пана Ющенка?. I далi-- УКРАЇНСЬКИЙ БДЖОЛЯР, ДУМАЙ ЯКИЙ ШЛЯХ ОБИРАТИ, КУДИ І З КИМ ІТИ ! Про який шлях йдеться мова???? Я так розумiю ви не знаєте з якого боку до вулика пiдходити,а вже посилаєте бджолярiв куди їм пiти. Я так розумiю,Росiя пропонує-це погано i не пропонує,теж погано. Ви як свекруха- невiстка завжди погана Ящо ми пiдемо за Вами,то буде як у Вашому профайлi- Вулики бiля хати Бджiл немає... Порода-карпатка Ще далi у Вас Я не говорю уже о содержании и наполнении ГЛАВНОГО РОССИЙСКОГО САЙТА Головний росiйський сайт це www.pchelovod.info на ньому спiлкуються бджоляри Росiї.та колишнього СРСР.Спiлкуються бджляри,а не апарат.

Lubitel-ю Я спочатку подумав, що Ви прикидуєтеся, а потiм зрозумiв що нi. Добре бiльш популярно, якщо Вам важко. Справа в тому що Президент України не грає в iграшки з рiзними Бутовими, у нього набагато складнiшi гравцi. А партнером Арнольда Георгiйовича завжди був "Леонiд Iллiч". Стосовно "посилаєте бджолярiв куди їм пiти", так я нiкого нiкуди ще не посилав! Я лише пропонував думати i вибирати шлях, бо їх, шляхiв, розвелося дуже багато, як i ВАших дiдiв-ведучих. I всi ведуть , i всi - головнi-ведучi. Cтосовно головних-ведучих є цiкава окрема iнформацiя, якщо бажаєте? Далi. Cтосовно "профайлу", так це щоб Вам було цiкавооо! Невiстка повинна не прислужуватися все життя перед свекрухою, а БРАТИ IНТЕЛЕКТОМ ! Стосовно сайту, то мова йшла якраз про апарат, який керував європейськими пасiчниками. Якi Ви щасливi, якщо окрiм есересеровського спiлкування Вам бiльше нiчого не потрiбно!!! Mapet-у А окрiм УП та Пасiки бiльше не iснує ЗМI? є двi причини: або бояться, або Lubitel-i. Навпаки такi мiжнароднi конгреси як Апiславiя повиннi гремiти на всю європу!!!! А у нас як завжди для ИЗБРАННЫХ. Хiба не так? Вас ведуть, а ви йдете у .... прiрву. :IMHO1:

Я хочу дати коментар деяким висловлюванням папа epicentr08 «Які не мали синхронного перекладу на інші мови» Навіщо їх треба було синхронно переводити, якщо майже всі делегати чудово доповідали на російській мові? За винятком представника Греції і Польщі. Але коли вони виступали саме вони був перекладач, так що все було зрозуміло і казати, що спілкування проходило на пальцях не можна. «А виступ Президента EVROTOMA делегати вислухали на болгарськый мовi». Це так. Але це була скоріше технічна накладка. По закінченню промови Бутов сказав, що промова буде переведена на російську (українську) мову і надрукована. Коротка промова Бутова дійсно була критична у відношенні деяких аспектів діяльності «Апімондії». Але мало хто може заявляти, що це був прояв «шовінізму» і «нагнітання противостояння», для цього треба мати аргументи, знати історію взаємин цих організацій і в загалі суть цих давніх суперечок. Якщо вони вам відомі – з задоволенням послухав би. Не знаю для кого стало сенсацією вибрання пана Стефанова Президентом, але це не виглядає як помста Бутову за його позицію в організації. Президенти там міняються дуже часто – така традиція. Може свою роль зіграло то, що наступна конференція відбудеться саме в Болгарії і буде ювілейна – 100 років з дня проведення першої конференції в Софії. «Як виявляється, Росія втрачає важелі впливу навіть у європейському середовищі бджолярів і вже не є першою скрипкою у європейському хорі. Цьому сприяє її непередбачувана і агресивна політика диктату. Європа шукає партнерів а не вчителів, підримує нове бачення і нові ідеї». На мою думку ви перебільшуєте. Мені здається, що ви занадто захопилися політичними війнами, що йдуть зараз у світі, проектуєте їх на бджільнитво, і забуваєте головне – «Бджола не знає кордонів». Це зайве переносити політичні свари в наше середовище. «До речі європейські принципи дiяльностi демонструє ВГО "Братство бджолярів України"». Я так і не зрозумів причому тут ВГО? Навіщо ці порівняння? Що ви хочете цим сказати? Що скрізь працюють погано, а ви краще? Але мені здається, що в Братстві не менш проблем чим в Спілці. Краще більше працюйте над тим, що вас об’єднує, а не скубайте друг друга за чуба. І в загалі, як говорять в чужом глазу замечаете пылинку, в своем не замечаете бревно. Ви критикуєте головний бджолиний сайт Росії, знаходити там орфографічні помилки, але зверніть увагу на сайт Братства. Він в усіх відносинах програє російському і взагалі невітримує ніякої критики. Що це? «Унижение к коллегам»? «Безтолковое отношение к собственным пчеловодам»? Чи це «європейський принцип» в дії? Чи може навіщо щось робити, коли ваш головний спонсор і Почесний Президент все одно його читати не стане? Читаючи такі повідомлення як ваші, дійсно замислюєшся я з ким і куди йти. І здається мені з вами не по дорозі... Повірте, я сам дуже критично ставлюся до того, що сталося на конгресі. І перш за все на сто відсотків згоден з вами що «такi мiжнароднi конгреси як Апiславiя повиннi гремiти на всю європу!!!!». Дуже слушне зауваження! Нажаль це не відбувається. Але я проти неаргументованих звинувачень, незрозумілих натяків, необ’єктивності, непотрібної люті, поділу на «своїх» і «чужих».

бо їх, шляхiв, розвелося дуже багато, як i ВАших дiдiв-ведучих.

А Ви , напевно, шкодуєте за тими часами, коли була одна" руководящая и направляющая" і всі змушені були слухати одного "діда"? Чи може авторитет тих дідів, які не рвуться до влади, а наполегливо працюють , щоб витягти наше бджільництво з 1Х сторіччя, не дає спокою? Залиште пасічників зі своїми політичними чварами. А ми, пасічники України (не спілки і не братства) а УКРАЇНИ! ,дасть Бог розуму, розберемось кого собі в гетьмани обрати. :IMHO1:

Шановний пане Хуторянин! Дякую за спілкування. Дозвольте і мені дещо прокоментувати, бо це в нас дискусія. Справа в тому, що у цивілізованому світі існують певні правила проведення таких заходів і якщо берешся за воза…. Так от. Не згоден з Вами. Більш переконливо виглядають сучасні презентації, коли доповідь доповнюється, чи ілюструється слоганами, тезами, діаграмами, відео і т.і. Це робиться з метою подати аудиторії якомога більше переконливої інформації, яка не може подаватися тільки зі слуху. Така практика існує у всьому світі і себе зарекомендувала. Це новий світовий підхід. А це був конгрес АПІСЛАВІЇ, це не рядова подія..... Питання: невже конгреси Апіславії, або які інші проводяться так часто в Україні, щоби набридли нашим пасічникам. Безумовно ні. Давайте будемо чесними – рівень наших керманичів не дотягує до міжнародного рівня. На жаль, але іншого шляху не має. Світ не поверниться до середньовіччя. Треба в своїх мозгах, безумовно переключатися, а не запевняти громаду , як деякі наші лідери, що «саме з цього моменту захід «приобретает» міжнародне значення». Було і таке у нашій вітчизняній практиці! І це вибачте, ганьба. Європа приїхала подивитися нашу відсталість? Невже один раз на десятиліття не можна «выложиться»? Це можна порівняти з олімпіадами, чемпіонатами світу, подивіться , ми живело у ХХІ столітті!!! Стосовно взаємовідносин двох президентів, то не будемо торкатися цієї теми, лише зауважу, що Президент АПІМОНДІЇ Юргенсен ніколи не дозволяв таких випадів у бік Бутова. То є високоосвічена людина, яку Бутов намагався принизити. Але учасники приїхали у Київ з Бухареста, де щойно проходив симпозіум Апімондії, бачили європейський рівень і не чули навіть натяків на якісь порівняння і оцінки. ТО Є РІВЕНЬ І ВИЩА КУЛЬТУРА ДО ЯКОЇ НАМ ЩЕ РОСТИ. І не причому тут політика. Тільки не треба оцих імперських замашок. Стосовно трісок і «брёвен» в очах, давайте краще не будемо, бо це запевняю буде не на користь Спілки. Як казав колись А.Д.Комісар, що Братство виникло з приводу бездіяльності Спілки. Хіба це не правда? Взагалі прогресивне суспільство частенько міняє своїх керманичів для розвитку і прогресу, а у нас як не у людей, вже доходе до «неприличия». Невже не існує у людей відчуття ситуації, совісті і часу? Тоді їм треба допомагати…. Стосовно сайту Братства, то він ЗАРАЗ уже, на мою думку, на багато кращий по змісту і оформленню сайта Наукового центру бджільництва імені П.І. ПРОКОПОВИЧА, а сайта Спілки взагалі не існує в природі. Братство розвивається, дайте тільки час. Воно ще мале дитя – 3 роки, а от Спілка – вже дівка на виданні. Але вибачаюсь – безтолкова. А Союз Пчеловодов Росии має столітню історію – і це на Ваш погляд виправдовує тупі помилки ? Це як хочете, честь країни. Тоді така країні і честь. Стосовно вибору дороги, то безумовно Вам пан Хуторянин не по дорозі з Братством. І навіщо? Є організації, а є різні неформальні угрупування. І запевняю Вас у останніх легше, бо не існує жодної відповідальності, це як стихія, зненацька прийшла підірвала людей і пішла. А організація – це серьозна справа. Мабуть такі цілі ставить перед собою Братство. А це дуже не просто. Стосовно люті, то вибачте до людей взагалі немаю. Як казав класик «ЗА ДЕРЖАВУ ОБИДНО». Всі люди, як люди, а ми як ізгої. Думаю я відповів і панові Струку. Дякую. :wave:

До речі, портали сайтів Братства, що створюються і насичуються інформацією:

До речі, ці посилання на "портали сайтів" :blink: вже викладалися на Форумі, тож перше ніж щось писати, хоч переглянте теми! :hi:;)

Струку популярно За тими часами, про які Ви говорите, жалкують лише ті, хто не здатен жити по-новому. Як я зрозумів, для Вас є великими авторитетами ті діди, що ПРАКТИЧНО ЗНИЩИЛИ ГАЛУЗЬ, а тепер «НЕ РВУТЬСЯ ДО ВЛАДИ», БІЛІ І ПУХНАСТІ???? ОЦІ ПОВОДИРІ ДАВНО ВИКОНУЮТЬ ВІДВЕДЕНУ ЇМ РОЛЬ, РОЛЬ ГАЛЬМА У СУСПІЛЬСТВІ. ХІБА ТАК ЖИВЕ ВЕСЬ СВІТ? ХІБА СЬОГОДНІ ЦЬОГО ПОТРЕБУЄ ЗНИЩЕНА ГАЛУЗЬ ???? ПОДИВІТЬСЯ ЩО ВОНИ ВСІ РАЗОМ З НЕЮ ЗРОБИЛИ??? КРАЇНА П’ЯТА У СВІТІ ПО ВИРОБНИЦТВУ НЕ МАЄ НІ ГАЛУЗІ НІ ДЕРЖАВНИХ КОНТРОЛЬНИХ І КООРДИНУЮЧИХ ФУНКЦІЙ. Хто протягом десятиліть підспівував на всі голоси??? ТРЕБА БУЛО ВІДСТОЮВАТИ ПРАВА ЦІЄЇ ГРОМАДИ, ЯКУ ДІДИ ОЧОЛЮЮТЬ. А кого воно очолюють??? НЕФОРМАЛІВ. ЗА ЯКЕ ВІДСТОЮВАННЯ ПРАВ ІДЕ МОВА??? А ви продовжуєте слухати «дідів, філософів, ідейних - вдохновителів». Де результат за 17 років ???? Де Ваш фонд пропаганди продукції бджільництва? В небытии. А ГАРНА ІДЕЯ! Вневнений, що гільдія медоварів піде далі!!! Поясню. ШЛЯХ ПОПУЛІЗМУ – НЕБЕЗПЕЧНИЙ ШЛЯХ і КЕРУВАТИ ГРОМАДОЮ ДУЖЕ НЕ ПРОСТО, А ВЕСТИ ЩЕ СКЛАДНІШЕ, а лише ЗБУРЮВАТИ ТА ПІДКИДАТИ ІДЕЇ – НЕ СКЛАДНО. До чого дійшло повальне медоваріння?? Ви що не реагуєте на перші смертельні випадки, чекаєте судових справ??? Що далі запропонує гільдія ???? Це також питання «пилинки и бревна в глазу». Далі що, звичайне «самогоноваріння»???? Так ви НЕ ПІДНІМАЄТЕ, А ДИСКРЕДИТУЄТЕ САМУ ІДЕЮ ВІДРОДЖЕННЯ ЦЬОГО НАПОЮ, НЕВЖЕ ВАШІ ДІДИ-КЕРМАНИЧІ ЦЬОГО НЕ РОЗУМІЮТЬ??? А ВАС, струків, ТІЛЬКИ ВИКОРИСТОВУЮТЬ, як ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МАТЕРІАЛ. І це називається «наполегливою працює, щоб витягти наше бджільництво з 1Х сторіччя»- (цитата)??? І ще одне. Які на себе хоче взяти функції ГІЛЬДІЯ МЕДОВАРІВ??? Вам пояснили??? Якщо буде офіційно створена ця організація, ТО ВОНА БУДЕ ПРИРЕЧЕНА В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ ВІДПОВІДАТИ ЗА ВСІ ВИПАДКИ. ВИ ГОТОВІ ДО ЦІЄЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ??? Тоді не відмахнеся і не відпишеся у форумі, тобто не обійдеся «лёгким испугом». Куди вас тягнуть керманичі, чи ведуть, і навіщо???? Оце важ стратегічний шлях??? ЦЕ ТІЛЬКИ ПОЛЕМІКА НА ТОЧКУ, А НЕ ПОЛІТИКА, А ДАЛІ БУДЕ КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. Оце приклад «воплощения» ідей наших вдохновителів. БАЖАЮ і НАДАЛІ ЙТИ ЦИМ ШЛЯХОМ. Стосовно братчиків. Розумію, що це рівень і менталітет кожної окремої людини. На привеликий жаль стало НОРМОЮ жити в країні і обливати цю ж країну брудом, тобто іншими словами ТАМ ДЕ ЖИВЕШ,ТАМ І ГАДИТИ І ПЕРСПЕКТИВУ БУДУВАТИ НА ЛАЙНІ. Ми говоримо не за критику, а критиканство та обливання брудом. Братство вже дещо бачило на своєму шляху. Тому, пан струк, я би радив вам бути відвертим, а не займатися, як зараз кажуть ПОДВІЙНИМИ СТАНДАРТАМИ. Якщо вам до душі неформальні зібрання, де тільки популізм, де не існує жодної відповідальності – то вибирайте своє. НІХТО НЕ ЗАБОРОНЯЄ. А ЯКЩО ВИ ВІДЧУВАЄТЕ ЗА СОБОЮ СИЛУ І ВПЕВНЕНІСТЬ, БЕРІТЬ В ОДНУ РУКУ СВІЧКУ, В ДРУГУ ГЕТЬМАНСЬКУ БУЛАВУ І ВПЕРЕД. Але не принижуйтеся! Не займайтеся обливанням брудом тої організації в якій ви є, яка піклується за членів вашої організації та ваших Волинських керівників. Братство має свою ідеологію і цінності. ТАК ПОВАЖАЙТЕ ЇХ. Якщо ні - то ВОЛЬНОМУ ВОЛЯ.... :IMHO1:

Спочатку хотiв вiдповicти epicentr08 а потiм прочитав пости Хуторянина i передумав. Вiн вiдповiв. Але подивився сайти братства. I що я бачу??? У роздiлi племiннi пасiки- В цьому краї пасічники зберегли одну з відомих популяцій українських бджіл Панове яку породу бджiл ведуть у Старiй Синявi? Я не знаю таку породу "УКРАЇНСЬКА БДЖОЛА" Якщо ви претендуєте на "науковicть" то й пишiть грамотно. Я знаю 2 породи бджiл в Українi- КАРПАТСЬКА i УКРАЇНСЬКА СТЕПОВА. 2 жалюгiдних фото з матковиводної пасiки ви називаєте ФОТОГЛЄРЕЯ??? Жодного слова про про бджiл. Хось яку методику чи наукове дослiдження... Ви як реклама корейського бджiльництва i cайт вiдкривається зразу не на українськiй мовi а iєроглiфами.. Що ПРАКТИЧНОГО може побачити бджоляр на Вашому сайтii? Дивлюсь я на український прапор на Вашому сайтi,та iєроглiфи пiд ним i думаю- "ЗА ДЕРЖАВУ ОБИДНО" А Вам панове з братерства?...

Тот конгресс Апиславии, по моему, не стоит той бумаги и времени что Вы о нем спорите. Что я как пчеловод могу использовать нового, данного мне конгрессом, чтобы в новом году пчелы принесли больше меда или прибыли? Ничего. Да и само название сборища - «Стан і перспективи розвитку бджільництва в країнах центральної та східної Європи», говорит о том что оно для аппаратчиков у медовой кормушки. Чем меньше сборищ - тем меньше потерянного времени.

Любителю Стосовно грамотності. Щоби користуватися інтернетом, то треба мати певну підготовку, любителю. Якщо ви не можете на сайті переключити мову та побачити більше 50 фотографій, то це ваші проблеми. Це і є ФОТОГАЛЕРЕЯ. Сайт для того і робився щоби якомога більше інформувати таких як ви любителів та професіоналів. Стосовно наукових питань, методик та наукових дослiджень, то у нас є НАУКОВИЙ ЦЕНТР З БДЖІЛЬНИЦТВА – ОДИН НА ВСІ КРАЇНИ СНД, туди валайте з усіма науковими запитаннями, хай ця установа відчує, що любителі хочуть стати професіоналами. І взагалі відчує що вона Вам потрібна. Короткий лік без. Породи бджіл. Відповідно до природнокліматичних і медозбірних умов на Україні сформувались і набули широкого розповсюдження 3 аборигенні породи бджіл: українська, карпатська, середньоросійська (поліська популяція). Бджоли цих порід мають сіре забарвлення, характеризуються високою зимостійкістю….. Цитата: «Що ПРАКТИЧНОГО може побачити бджоляр на Вашому сайтi ? Дивлюсь я на український прапор на Вашому сайтi,та iєроглiфи пiд ним i думаю….» Любителю, всі ваші діди –критикани взагалі роками не мають уяви про інформацію, не мають своїх сайтів. Для вас люди роблять гарну справу, надають інформацію, а ви не можете навіть нею користуватися. То ХТО ВИНЕН ??? Стосовно ПРАКТИЧНОГО, то воно повинно пройти через мозги та аналіз, а для цього і потрібно якомога більше знати. Так що вчиться користуватися тим, що робить Братство. Хуторянину. Хотілося би бачити ВАШ особистий сайт, його наповнення та адміністрування, а поки що це критиканство. Стосовно доповідей. Справа в тому, що «Леонід Ілліч», а також Міністр АПК Мельник Ю.Ф. доповідали на українській мові, яку на жаль не знають у Європі. І тому ТРЕБА БУЛО ГОТУВАТИ ЦЕЙ СЕРЙОЗНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ЗАХІД ЗА ІНШИМИ СВІТОВИМИ СТАНДАРТАМИ – ПЕРЕКЛАДАТИ НА АНГЛІЙСЬКУ, АБО ХОЧА Б РОСІЙСЬКУ. Це підготовка АПІСЛАВІЇ, чи ВІДВЕРТА НЕПОВАГА ДО ЗАПРОШЕНИХ? Всі європейці нічого не розуміли про що йде мова. Чи може це навмисно щоб Європа не знала стан справ в Україні? Бачите, не професіоналізм відразу викликає багато питань. І це у нас, а що про нас думають цивілізовані люди? І з таким рівнем претендувати на керівництво АПІСЛАВІЄЮ??? Оце саме і є ЗА ДЕРЖАВУ і ДЕРЖАВНИХ МУЖІВ ДУЖЕ «ОБИДНО». Висновок один: ЛЮДИНА ДАВНО НЕ ТЯГНЕ РОБОТУ, АЛЕ НАМАГАЄТЬСЯ ПІДГРЕБТИ ПІД СЕБЕ ЩЕ П’ЯТЕ КРІСЛО. НЕВЖЕ НЕ ВИСТАЧАЄ ЧОТИРЬОХ? ТО МОЖЕ ПОРА НА ДІЄТУ ? СКІЛЬКО МОЖНА ВАС ВСІХ ВИКОРИСТОВУВАТИ, А ВАМ ПОВЗАТИ НА КАРАЧКАХ ? Хто знає відповідь? :IMHO1:

Любителю PS. Я мав на увазі біля 50 фото тільки по одній тематиці. Бажаю успіху.
Мабуть достало розуму зайти на сайт братерства ,та побачити цi 2 фотки.Частiше заходьте панове на Свiй сайт! На вашому сайтi виходить cторiнка половина-українською,половина-корейською,ви що погано розумiєте? Це ж головна сторiнка! Ви ж так критикували росiйський сайт за 1 граматичну помилку,а в самих бог зна що! Я звичайно переключив мову. А тепер,то що Ви процитували напишiть-ЗВIДКIЛЯ??? Напишiть. Ви менi згадуєте Михайла Горбачова-говорите багато,та скрiзь-вода.Ви мабуть у Москвi працювали. Я запитав багато знайомих бджолярiв-КОМУ ДОПОМОГЛО БРАТСТВО? Багато хто нiчого про Вас не знає,жодному Ви не допомогли. Вашi cайти мабуть робили учнi 5 класу. Завiтайте до профi. Не плутайте породи бджiл з популяцiями. Невiстка повинна не прислужуватися все життя перед свекрухою, а БРАТИ IНТЕЛЕКТОМ ! Останнього у Вас панове дуже недостатньо...на жаль...

Терпіти не можу коли дискусія переходить на особистості. Ну навіщо? Хлопці схоменіться. Давайте спокійно обмінюватися думками, аргументами і бажано ближче до теми. Пан epicentr08, та що ви так причепилися до цих проекторів, відео, діаграми і ХХI сторіччя. Це ж все другорядні речі… Наявність всього цього, це не показник рівня проведення конгресу. Показушних речей і так було вдосталь, не хватало ще й цього! На другий день коли проходили засідання в секціях я був на одній з них. Був там проектор і інші прибамбаси і деякі виступаючи користувалися всім цім для ілюстрації сказаного. Нічого особливого – коли доповідь пуста, коли в ній нема нічого корисного і цікавого, хоч сто проекторів вмикай, толку не буде. Суть в тому, що весь симпозіум у відношенні до делегатів мав показушний, формальний характер. Делегати були в ролі масовки, ніхто не зміг би відповісти для чого і навіщо всі ми тут зібралися. Яка наша роль і чи є вона в загалі! Інформації про роботу конгресу, по те які питання планується розглядати і які рішення мають прийматися ні в кого не було. «Невже один раз на десятиліття не можна «выложиться»? Це можна порівняти з олімпіадами, чемпіонатами світу, подивіться , ми живело у ХХІ столітті!!!» Саме це і відбулося! Выложились у прямому і переносному значенні. Потратили біля міліонна державних і спонсорських грошей! Потратили цей мільйон на оренду мабуть самого дорогого залу в центрі Києва, концерти, готелі, фуршети, екскурсії, ремонти, а користі наскільки? І за раді чого я вас питаю? А я вам скажу – щоб виглядати краще, чим ми є на справді! Тільки для того щоб показати десятьом керівникам делегацій які ми гостинні і круті. Ми з вами займаємо однаково критичну позицію, але по різному. Вам цього викинутого на вітер мільйона мало – ще треба було тисячи на перекладачів, щоб світилися проектори, що ще там у цивілізованій Європі – бейджеки з фотографіями делегатів? А я вважаю, що зважаючи на стан справ у галузі не до жиру – делегатів треба було б зібрати в 10 раз менше – еліту галузі. Всіх їх, разом з керівниками закордонних делегацій, помістити в актовому залі Інституту бджільництва і нехай всі разом влаштують мозковий штурм: хай три дні працюють, думають, обмінюються досвідом, дискутують, пишуть звернення для своїх президентів і міністрів, виступають на телебаченні і радіо, дають поради нам пасічникам. А так, всі як один кажуть про кризу, про велики проблеми, а самі в той же час влаштовують «пир во время чуми». Вклались би в 100 тисяч, а 900 тисяч що залишилось потратили б на якусь корисну програму підтримку галузі. Що стосується Братства. Їм вже давно пора перестати роздуватися від важливості своєї місії, говорити багато пустих слів, шукати ворогів, публічно тюкати Спілку і Боднарчука, соромити не путьових пасічників, а працювати, краще мовчки і на результат, а не на публіку. І зробити для початку хоча б то, що не потребує великих затрат і зусиль, але доволі важливо. На сайт натякаю. Скільки б ви пан epicentr08 не доказували, що він не такий вже і поганий, але ваші аргументи можуть подіяти тільки на тих, хто не бачив нічого кращого. А таких тут немає. Що стосується майбутнього ВГО, то моя думка дуже песимістична: піде з великої політики наш Президент-пасічник, слід за ним у історію піде і Братство.

Вибачаюся,якщо когось образив. Молодець Хуторянин! Бiльще б таких бджолярiв,якi кажуть розумнi слова!

Вклались би в 100 тисяч, а 900 тисяч що залишилось потратили б на якусь корисну програму підтримку галузі.

На жаль, спірне питання. Тому що ці 900 тисяч пішли б... на користь чиєгось карману. Думаю, що і із заявленого мільйону половину коштів таки пішли, як і гроші з б"юджету... Поки в державі не будуть по справжньому боротися з корупцією - це все просто пуста розмова. :dntknw:

Любителю Як казав класик «Вот с таким материалом приходится работать». Пояснюю. 1. заходите на сайт http://www.honeyua.com/korea/index.php?opt...6&Itemid=34 2. Переключаєте мову (прапорці) –це я зрозумів у вас гарно виходить. 3. Далі вибираєте любу з цих тем ( у горизонталій стрічці): Організатори Семінар,Київ Семінар, Сеул Виставка Офіційні зустрічі Племінні Пасіки Переробка Меду Культурні та навчальні програми Контакти Наприклад : Племінні пасіки Клікаєте на цю назву. 4. А потім нажимаєте внизу на червоний квадрат з назвою: Фотогалерея з відвідувань матковивідного господарства в м.Старій Синяві І дивитеся цікаву інформацію (фото галерею). Так що, попробуєте? І так по кожній темі. Далі. У Москві не працював, а зараз не маю ніякого бажання. Цитата: Я запитав багато знайомих бджолярiв-КОМУ ДОПОМОГЛО БРАТСТВО? Багато хто нiчого про Вас не знає, жодному Ви не допомогли. Так ви ж спілкуєтеся серед « колишнього СРСР.Спiлкуються бджляри…».- ваші слова. Звідки Вам знати про Братство. На нього ллють бруд один з поперед одного. А стосовно допомоги скажу прямо – у нас ідеологія проста: НІХТО НАМ НЕ ДОПОМОЖЕ, ЯК НЕ МИ САМІ СОБІ. А Ви чекаєте манни з небу ? Не буде, скінчилася. А її і не було. При есересері людина получала 9 копійок з заробленого рубля, а решта йшла куда йшлр ніхто не міг навіть запитати. Бо за нас думали діди-вожді. З тих часів була закладена наша нищета. А зараз держава виділяє 19 млн. грн. на бджільництво і де вони? Невже Вам не цікаво? Питання про інтелект опускаю. Сподіваюся на Вашу порядність і вдячність. Адмін! Це що цензура? Ви вилучаєте посилання? Так у нас же демократія і свобода слова, а ви обмежуєте інформацію. Щось я такого не читав у ваших правилах! О це ВАША демократія? :IMHO1:

А зараз держава виділяє 19 млн. грн. на бджільництво і де вони? Невже Вам не цікаво?

Эти деньги выделяют не на развитие пчеловодства, а на содержание организаций и вблизи кормушки стоящих. Мне не интересно знать куда эти деньги уйдут, потому что в колхозном бухгалтере Ющенко я полностью разочаровался в 2006 году, когда правительство Янека не заложило в бюджет деньги на субсидии пчеловодам, а сунуло их, якобы, в питомники пчел и маток. Это все равно, что алкашам деньги на мебель давать зная что они их пропьют.
НІХТО НАМ НЕ ДОПОМОЖЕ, ЯК НЕ МИ САМІ СОБІ.

Так зачем Вам братство и корейцы? Соберите хлопцев и в Киеские леса, с автоматами - в Конче- Заспе возьмете больше 19 млн. гр. и не бюджетных денег, а наличкой. Особенно Вы не имеющие пчел и так болеющие за пчеловодов.
Так у нас же демократія і свобода слова,

Если у Вас свобода слова, то чего Вы обижаетесь? Никто Вам не поможет кроме братчиков. На сайте, как в жизни - у кого выключатель - тот и хозяин. Но узнать тяжело кто снял Вашу информацию - админы из разных областей. Уж мы бы его заклеймили позором и ему бы стало стыдно.

Любителю Дуже цікаво, поки я тут від душі хотів Вам допомогти, а Вас цікавлять інше: «Молодець Хуторянин! Бiльще б таких бджолярiв,якi кажуть розумнi слова!». От так завжди, на жаль… Хуторянину Багато чого ви тут нагородили і все без системно. Добре одне, погано інше…. А де головна лінія: ви хочете залишатися на узбіччі, чи пропонуєте щось нове для українського бджільництва??? Визначиться, бо багато чого плутаєте. Знаєте чого СРСР був великим і могучим? Перш за все тому, що залякував увесь світ. Такий бред несете, хто з європейців стане розглядати наші проблеми? У них своїх досталь і вони не кличуть нас допомагати їх вирішувати. Так і не соромно нам, п’ятій країні у світі , як любе стверджувати наш «Дорогой Леонід Ілліч». Значить Вас влаштовує ситуація з керівництвом, яке до речі приймає рішення і фінансові в тому числі! Світ вийшов на діяльність професійну і не гальмуйте цей процес, бо все одно не зможете. Можна було би коментувати кожне ваше слово, але наприклад мені , все зрозуміло. Стосовно Братства, скажу одне. Місія Братства полягає в тому, щоб розбудити сплячих. А ви продовжуєте спати, не заважайте молодим, не чіпляйтеся за портфелі та крісла. Рахую що Президент прийшов всерйоз і надовго. Але я не хотів би чепати цю суто політичну тему. :IMHO1:

Сергію Миколайовичу Ваші ідеї- це анархія і хаос. Це вища стадія ніж неформали і маргінали. Це ваш варіант і не жалійтеся на життя. Збирайте прихильників, якщо такі знайдуться. Ця утопія не дасть результату жодному, окрім главаря. До цього прагнуть пасічники? Так ми це вже проходили: є один "незаменимый" і багато-багато шавок. Це вже старе.... :IMHO1:

Вынужден перейти на русский,т.к. по украински оппонент не понимает. Основные тезы. 1. Вы хаете российский сайт,а у Вас сайт НЕДОРАБОТАН. При открытии сайта выскакивают несколько языковых версий-одни кнопки на русском,другие на корейском. так быть не должно-это явная недоработка.Т.е. мы видим "полуфабрикат" Тем более Вы используете государственную символику(будут думать ,что в Украине проблемы с грамотными программистами) Если бы Вы не так "выпячивались",ругая российский сайт,я бы не обратил на это внимание,для меня главное-СОДЕРЖАНИЕ. 2.По наполнению сайт -БЕДНЫЙ. Вы ратуете за возрождение породы(так и неясно какой).Мне как практическому пчеловоду хотелось посмотреть фото племенной пасеки,где должно осуществляться "возрождение" я кликнул на кнопку "фотогалерея",открылись 2 фото,причем ничего на них не увидеть.Вы посмотрите этот сайт www.tochok.info Очень содержательный,есть практические материалы,можно обратиться с проблемами и вопросами к таким же пчеловодам.Сайт -"живой" 3 Вы много говорите об идее и пути,но так и непонятно,то ли Вы заполитизированы,то ли размыто представляете куда идти.Если Вы помните "12 стульев" Ильфа и Петрова, то Вы проводите собрание "Меча и орала" Много говорите,никто так и не понимает о чем,и все время повторяете-"Запад нам поможет" Пока,что Запад Вам не хочет помогать.Вы похоже не заходили на сайт,который я Вам предлагал,а зря, там общаются болгары,немцы,поляки.И решают вопросы ПРАКТИЧЕСКОГО пчеловодства. Я просмотрел много украинских сайтов по пчеловодству и могу сказать-Точок один из лучших. И в плане практичности и в плане "демократии" И еще мне непонятны Ваши алегории насчет того,что все спят,а Вы пытаетесь разбудить.99 процентов пчеловодов на этом сайте не имеют никакого отношения к номенклатуре,их будить не надо,они от зари до зари "вкалывают" летом. Вы мне напоминаете пчеловода,который пытается "разбудить" пчел зимой. Изъясняйтесь яснее, пчеловодство-не майдан,ошибки здесь дорого обходятся. Если у Вас есть практические предложения по районированию пчел,борьбе с болезнями-озвучьте! Обсудим. И запомните -пчелам фиолетово,за красных Вы или за белых.

Любітелю 1. "у Вас сайт НЕДОРАБОТАН". Так допрацюють, бо є бажання. А що є у ВАС, окрім російського? На т...упе питання, така і відповідь. Про що розмова? Цей сайт відображає саме міжнародні стосунки, може туди повісити ВАШ портрет? Це стосовно символіки. 2. "я кликнул на кнопку "фотогалерея",открылись 2 фото" - чим я ще можу Вам допомогти????? 3. "..никто так и не понимает о чем.." - повторюю останній раз : Як казав класик «Вот с таким материалом приходится работать». :wave:

Адмін! Це що цензура? Ви вилучаєте посилання? Так у нас же демократія і свобода слова, а ви обмежуєте інформацію. Щось я такого не читав у ваших правилах!

Є спеціальний розділ і тема для реклами бджолярських сайтів. І там уже давно, до речі, є посилання на ці сайти.