Jump to content

Апиславия

epicentr
 Share

Recommended Posts

Цей сайт відображає саме міжнародні стосунки, може туди повісити ВАШ портрет? Це стосовно символіки Если Вы используете Флаг страны-будьте патриотом! Нечего рядом с флагом показывать свои недоработки(читай нижнее белье) А портреты Вы меняете в зависимости от того кто у власти,это уж хорошо известно! Не надо путать вопросы с констатацией фактов. Я Вас не просил отвечать по пунктам 1.,2.,3. Я понимаю все вопросы к Вашему сайту "тупые".Поэтому по части "тупых" ответов не стоит удивляться. Ответов просто нет. А такие люди как хуторянинчетко ии доступно излагают мысли,а главное у них душа болит за состояние пчеловодства в Украине.Многие пчеловоды общаются со своими братьями славянами с территории бывшего СССР. А Вы считаете -это зазорным. КАКОЕ ЖЕ ВЫ БРАТСТВО,ЕСЛИ С БРАТЬЯМИ ОБЩАТЬСЯ НЕ ХОТИТЕ? PS окрiм росiйського- www.tochok.info

А де головна лінія: ви хочете залишатися на узбіччі, чи пропонуєте щось нове для українського бджільництва???

Не зрозуміло звідки ви взяли, що я хочу залишитися на узбіччі? А головна моя пропозиція полягає в тому, щоб більш раціонально використовувати гроші які виділяються на галузь на прикладі проведення конгресу. А саме вкладати їх в справжне діло, краще в людей які роблять діло, чим викидати на вітер.
Такий бред несете, хто з європейців стане розглядати наші проблеми? У них своїх досталь і вони не кличуть нас допомагати їх вирішувати.

Чому бред? Чому наші проблеми? «Стан та перспективи розвитку бджільництва в країнах центральної та східної Європи» - самі ж писали. Багато спільних проблем і дійсно розумно їх вирішувати спільними зусиллями.
Значить Вас влаштовує ситуація з керівництвом, яке до речі приймає рішення і фінансові в тому числі!

Якщо я критикую конгрес значить мене влаштовую керівництво галузі – і де тут логіка? Кажу прямо - не влаштовує. Але ніхто і нічого тут не може вдіяти. Головою Спілки пасічників Боднарчука вибрали майже одноголосно (один чи два делегати з’їзду утримались), на інші посади його назначали за контрактом і зняти його без значущих причин ніхто не може. А причин таких поки що ніхто не вбачає. Навіть всемогутній Ющенко нічого не може вдіяти.
Світ вийшов на діяльність професійну і не гальмуйте цей процес,

А ви продовжуєте спати, не заважайте молодим, не чіпляйтеся за портфелі та крісла.

Шановний epicentr08, а чи можна вас запитати, а з ким це ви розмовляли? Щось вас зовсім не туди понесло. Всі тут тупі, заспані, гальма, анархісти і маргінали. Вам не позаздриш. З кім приходиться спілкуватися…

Але не принижуйтеся! Не займайтеся обливанням брудом тої організації в якій ви є, яка піклується за членів вашої організації та ваших Волинських керівників. Братство має свою ідеологію і цінності. ТАК ПОВАЖАЙТЕ ЇХ. Якщо ні - то ВОЛЬНОМУ ВОЛЯ.... opr06K9M.gif

Ото дожився! Де і коли я обливав брудом Братство? Та ми в Луцьку створили Братство тоді, коли ще ВГО ББУ на світ не народилась, а Спілка "померла ". І Ви мене звинувачуєте і навіть вказуєте на двері? Дякую красно! Судячи з азарту і юнацького максималізму ви дійсно вболіваєте за розвиток бджільництва в Україні, і я радий, що молодь береться за цю справу, але моя Вам порада - не шукайте ворогів там, де їх нема. А те що я вільна людина - Ви правильно замітили. І я на п"ятому десятку вже якось сам буду вирішувати куди мені їхати і кого слухати. Дякую за піклування.

За такими атаками,пане Struk,простежується спроба дискредитаціі вашого руху,а не Вашої особи персонально.Нагадаю Шекспіра--"Лживое лицо скроет все,что задумало коварное сердце."Ось тільки де воно перебуває,оте підстуане і чого прагне?

Струку Повтор "Братство має свою ідеологію і цінності. ТАК ПОВАЖАЙТЕ ЇХ." Ви цього не розумієте? Коректуйте, вносьте пропозиції, працюйте, як активний член організації. І це дуже важливо. Але не плутайтеся. Без чіткої визначеної ідеологіїи Братство ще довго будуть плутати між трьома соснами. Бо у нас 2 українця і 3 гетьмани. Оце і є спроба дискридитації, коли члени однієї організації, а відчувають себе чужими і їх тягне то наліво, то направо, до інших - простих неформалів. Там дійсно комфортніше, бо одні обіцянки - то фонди, то гільдії, то звернення до посадовців всіх рівнів!! Там свої ? Так навіщо вам тоді Братство? І це очевидно. Ви не можете усвідомити, що боротьба старого і нового не може бути половинчатою? От саме про це йде мова, а не про вільність Вас, як людини. Братство вже бачило різних філософів, анархістів і інших. Невже не зрозуміло??? Ви ж освітчена і патріотична людина. Дуже важко ліпити той стержень, який не піддається на різного роду провокації. :IMHO1: Стосовно зайважень Хуторянина, то дуже зрозуміла ваша чітка позиція. Виходить дуже цікаво! Це вже як адвокатський захист. Згідно з вашої теорії, якщо людина працює за контрактом, (я не маю на увазі обрання Президентом Спілки, бо то інша історія якій ми були всі свідки на V з'їзді спілки), то людину не можна аж ніяк звільнити з посати попри все що вона коїть? І ви пропонуєте СПІЛЬНОТІ почекати поки скінчиться КОНТРАКТ? А може його пролонгують без нас з вами? І що ТОДІ ? Це Ваша ПОЗИЦІЯ! ЗБЕРЕГТИ ПАПУ, А РАЗОМ З НИМ І ВСЮ СИСТЕМУ, ЯКУ ВІН ПІДГОДОВУЄ! БО БЕЗ ПАПИ ВИ ЗАЛИШИТЕСЯ ВСІ НА ТОМУ УЗБІЧЧІ, ПРО ЯКЕ Я КАЗАВ РАНІШЕ! І ВИ ЦЬОГО БОЇТЕСЯ! ОЦЕ Є ПРАВДА, ХОЧЬ ВОНА ВАМ НЕ ДО ВПОДОБИ! А ПРОСТІ ПАСІЧНИКИ ПОТЕРПЛЯТЬ ЩЕ ДО ЗАКІНЧЕННЯ ОЧЕРЕДНОГО КОНТРАКТУ!!!! А ПРО ЗМІНУ ТА ОМОЛОДЖЕННЯ- ЦЕ РИТОРИКА ДЛЯ ПУБЛІКИ, ЯКА БАЖАЄ ЦЕ ЧУТИ!!! БО КОЖЕН З ВАС В ЦІЙ В СИСТЕМІ ВИКОНУЄ СВОЮ РОЛЬ!!! А ТАКІ ЯК СТРУК ПІДДАЮТЬСЯ на ЦІ ПРОВОКАЦІЇ І ВІДВЕРТО ВАМ ВІРЯТЬ І ГОТОВІ ЧЕКАТИ РОКАМИ ОТІ ЗМІНИ, ЯКІ НЕФОРМАЛИ РОЖАЮТЬ ВЖЕ НЕ РОКАМИ, А ДЕСЯТИЛІТТЯМИ!! ОЦЕ БІДА!! Ви не знаєте (скоріше не хочете знати) як працюють громадські організації (повторюю офіційні, не неформали) у світі, то прийдіть розкажемо, як що це Вам потрібно. А ви наполегливо нас тягнете в те болото, яке абсолютно нічого не варте і не вирішує, окрім погомоніти та "піддати" разом. Бо це ВАША МІСІЯ. І не преба тут виглядати білими і пухнастими. :IMHO1:

ви пропонуєте СПІЛЬНОТІ почекати поки скінчиться КОНТРАКТ?

Я пропоную діяти виключно в рамках закону. Але вибачте вести з вами діскусію я не хочу. Ви абсолютно неадекватна людина.

Попалася цікава стаття, яку пропоную до уваги Чи сон, чи життя ? Не пам’ятаю нічого, а от сон, сон як реальне життя з його різноманіттям емоцій та переживань, який заповнив всю мою сутність. Куди там головний інстинкт, чи моменти отримання великих грошей. Не знаю з чим зрівняти сон, що мені наснився нещодавно, який вплинув на свідомість … …В душі відчуття надзвичайного свята. Я один, серед великої кількості діючих осіб цього дійства, яке чомусь називається дев’ятинами. Домірковую, мабуть це відзнака пошани чогось великого і доброго, якого вже з нами немає. Такого типу зібрання в народі називають ледь не всесвітніми подіями, або революціями, боротьбою за наше краще майбутнє, звісно за наш же з вами кошт! Ці зібрання містять завжди величезний обсяг інформації, перелік недоліків і негараздів, які правда давно і добре всім відомі, з подальшим написанням звернень та скарг до високопосадовців та урядовців всіх рівнів та майже всіх країн, на наявність проблем, що виникли в результаті попередніх дій, чи бездіяльності самих же учасників таких поважних зібрань. Далі це свято душі підкріплюється потоками критичної правди та нескінченними виступами правдолюбців, виливанням великої кількості бруду. А що, навіщо його накопичувати? Тут дістається всім, від рядового до головнокомандуючого! От де буде що згадати! Далі в офіційній частині - віддання великої пошани організаторам дійства, відзначення державними нагородами надзвичайних досягнень окремих діячів, які стали вирішальними та вплинули на загальний добробут всієї спільноти, бо є державно важливими! Раптом в боротьбу вдерлися передові бізнесові загони блукаючих форвардів, що дааавно і навмисно переплутали своїх і чужих, і детально та зі смаком почали розповідати, як мужньо спасали, якусь галузь бджільництва, різними методами прихватизації від ганебної державної власності. Вони відразу попередили, що тепер першими претендують на звання героїв. Ця запекла боротьба стала не вміщуватися в формат свята і все більше почала нагадувати “пир во время чумы”. Чомусь дійство проходить у середовищі так званої бджолярської чи то еліти, чи то опозиції, князьків всіх рівнів, погляди яких настільки різні і заплутані, що вони самі не можуть второпати навіщо вони тут і чого чекають від цього зібрання. Але не зважаючи на ці розумові негаразди, вони знову, як і раніше разом, і з року в рік залишаються елітянами по при всі негаразди. Кожен має свій роками напрацьований електорат і залишається на своєму посту до кінця. Кожен чітко знає куди вести ПРОСТИХ, які їм віддані і роками дозволяють керувати, хоч і без практичних успіхів, але на могутній теоретично - філософській основі. А як інакше ? Є відомі ведучі, правда їх стає все більше і більше, але залишається ще і велика кількість ПРОСТИХ, яких треба комусь і кудись вести. Навіщо потрібен пошук нових ідей і напрямків, якщо все стабільно відпрацьовано і булькає, як в болоті ? Ось вони і злітаються, як мухи, щоб одним повести, а іншим погудіти. І всі як завжди при ділі, і всім вистачає “тяжкої” роботи. Елітяни добре знають ПРОСТИХ і впевнені, що їм більше нічого і не потрібно, окрім таких свят, правдивих обговорень проблем та обіцянок, що імітують спільну діяльність. Тому десятиліттями і спрацьовує ця елітньо - простецька співдружність. А може це і є та, давно обіцяна всесвітня програма “Сотвори сам в собі кумира” і це всі ТВОРЦІ, що створили самих себе і собі подібних наполегливою самовідданою працею ? Так що це за дійство, для кого і для чого ? Питання залишаються без відповіді…., а душа летить далі і далі майже в майбутнє, втрачаючи відчуття часу і простору, де її чекає щось ще величніше та особисте. Як з’ясовується надалі, ще величнішим і особистим є найголовніше, від якого кругом голова. Все дійство завершується банально-загальним епохальним “застольем”! Все б добре, але саме серед головного, все поважне зібрання піджидає лихо. Практично нічого не створивши путнього у цьому загальному і запеклому гомоні, окрім епохального, князьки вважають всі свої дії за великі досягнення і як подобає світилам, дуже швидко підхвачують один від одного вірус зорепаду. Заглиблююся… і бачу в житті елітних зірок і зірочок не тільки ознаки, але і докази різних хвороб, не тільки однолюбства і самозакоханості, але і більш серйозних, наприклад ознаки стійкого українського менталітету з жаб’ячею хворобою, а в багатьох випадках, навіть не зовсім українського. В цьому відкритому середовищі всі відразу впізнають у собі і один у одному всю сутність. У деяких починається роздвоєння особистості. Якщо нестямно себе любиш, то як оце саме дороге, цю любов до себе, хоч її краплинку, можна відірвати від себе і віддати іншому, наприклад, якомусь ПРОСТОМУ пасічнику, не кажучи про цілу громаду. Це не можливо, бо це самознищення. Про які ж оздоровчі симптоми, якоїсь галузі бджільництва, нарешті розумію що по ній і дев’ятини, може йти мова, коли тяжко хворі головні герої на дефіцит любові і людяності? Виникає думка, що хвороба страшенно небезпечна, яка може заразити все бджолярське суспільство. А якщо епідемія ? Починається запекла боротьба з хворобою, під сумнів ставляться діагнози, особисті титули кожного окремого князька, а потім і всіх елітян. У деяких почалися галюцинації, буцім то громада чекає звіту, що зірками було зроблено елітно-зіркового за час їх діяльності для покращення життя ПРОСТИХ ? А якщо спрацює детектор брехні і стане відома відразу всім і вся правда? Це неможливо, це просто жахххх… Стан здоров’я елітян не покращується ні на йоту і стабільно погіршується…. Коли стала проходити криза, на що всі так сподівалися, то виникла інша симптоматика - потреба кусатися. Вона стає життєвою необхідністю і під зуб попадають здебільшого свої, бо об дійсних носіїв вірусу можна зламати навіть щелепа, тому їх в цілях свого самозбереження, інколи покусують, інколи полизують. Щоб виразити своє незадоволення та злобу, комусь підспівують, на когось підтявкують на всі голоси. З часом зірки-елітяни стали перевтілюватися в ангелів хранителів громадських інтересів ПРОСТИХ в образі флюгерів і почали вижидати з моря погоди, тобто звідки вітер повіє, туди вони й повернуться. Бо проти вітру, зрозуміло навіть малюку, що дуже небезпечно щось робити. Вони розмірковують - почекаємо, може розпогодиться. Куди спішити, в якесь Братство? Так воно ж вимагає якоїсь невідомої зіркам громадської діяльності на високому рівні, якому треба ще й вчитися? В їх то вік ? Їм добре разом і так. Чому ще можна навчитися, коли вони майже всі давно профффесори-вчені-зірки-елітяни, які все давно вміють. Все давно розклановано, кожен елітянин має своє, а ПРОСТІ – мають великий досвід поскаржитися один на одного і на всіх разом. Що їм ще треба? Ще почекають! Це і є дуже важлива і велика громадська діяльність. Зараз не час до покращення життя ПРОСТИХ. У них імунітет кріпкий, зміцнений маточним молочком з прополісом. За шістнадцять років не вимерли - значить виживуть ! Цю фразу зомбовано повторює один і той же голос. За весь час постійного гомону і тусування в цій спільноті, на мене нахлинуло гнітюче відчуття марно втраченого часу, що цей час ( мається на увазі 16 років) ніколи не повернеться і що такі дійства не тільки не ведуть до змін, не вказують напрямку отого тунелю, в кінці якого, колись може замаячить світло, а навпаки заганяють всіх у глухий кут. І, о диво …. Дочекалися, чимось повіяло особливим і відразу засвітило !!! З неба спустилися наші найвищі елітяни-метри з рідної альма-матри ! Відразу наступила тиша і елітяни-метри офіційно заявили: «Спокійно, ситуація під контролем ! Ми разом, загальними зусиллями терміново знайдемо вакцину від хвороби галузі !!! Від ПРОСТИХ потрібно лише одне – без вагань і питань дружно злитися в екстазі з досвідченим бізнесом, який так довго, понад 16 років будується і нарешті, вже дуже скоро стане (майже) нашим загальним !!! Тоді відразу всім стане добре на душі, на серці і в житті !!! Це і буде наш зоряний час, якого всі так довго чекали! Нарешті на прохання самого народу заварюється така смачна юшка з меду, каші та вінегрету, тобто з ПРОСТИХ і нашого елітянського бізнесу, що всім буде дуже смачно! Ото відразу буде покращення життя прямо вже зараз і втіха для всіх! Цю унікальну можливість втрачати не можна, бо в потилицю дихає і заважає нашим спільним довгорічним досягненням якесь Братство. То ж хлопці до …. рою, чи до бою…, потонуло у бурхливому океані одобрямсу….. У запаленій від напруги підсвідомості виникло питання, «Скільки ж їх князків, елітян, метрів розвелося, матір Божа ? Чому ніхто не питає згоди ПРОСТИХ, а видає все за їх рішення ? Океан оплесків і гомону ПРОСТИХ, новою хвилею накрив громаду, що дуже підбадьорило елітян –метрів. Але біда не ходить одна. Розгулялася хвора химера. З’явилися лідери-філософи, яким ПРОСТІ пасічники вже порядно набридли. Вони почали підбурювати ПРОСТИХ та відверто обзивати їх мавпами і маргіналами, не здатними ні на що, і навіть застосували найгірше. Стали дратувати їх апельсинами. ПРОСТІ не повірили юродивому сходству з братами меншими і дуже образилися. Філософи – авторитети запевняли їх, що це чиста правда, але ПРОСТІ образилися ще більше. Нарешті, після шквалу обурень слово надали «Братству», яке відразу спростувало образи, що ПРОСТІ пасічники - це виробники продукції, яких визнав весь світ. Вони мають славетні традиції і історичне коріння, і це треба відроджувати. До цього часу ПРОСТІ пасічники ще не зрозуміли, що їх сила тільки в об’єднаній громаді, основаній на новій сучасній діяльності. Куди їх ведуть метри і філософи ? В середневіччя, бо так легше ними керувати. Весь сучасний світ бджільництва застосовує нові методи громадської діяльності. ПРОСТІ пасічники, на протязі десятиліть влади елітян різних рівнів, загнані в глухий кут безнадії. Але серед них є багато нових, молодих, що думають про громаду і здатні її очолювати. Братство хотіло б співпрацювати з ПРОСТИМИ пасічниками на засадах прозорості і порозуміння, але їм треба негайно прокинутися, бо вони вже проспали все своє життя. Вони живуть у далекому совковому минулому. Пора змінитися, бо настав інший час, час ринкового сьогодення. ПРОСТІ пасічники мають свою гідність і право самим визначатися з ким їм бути. Братство доповіло, що існує в десятки разів менше ніж зірки - елітяни і що не згідне з їх “здобутками” у вигляді величезної гори проблем, що створена їх бездіяльністю, яку тепер всі разом звалюють на Братство. Братство запитало, що елітяни - метри створили за весь час ЗВЕРХУ, а що ЗНИЗУ? Де ці показники? Чи потрібна елітянам, взагалі громада ПРОСТИХ пасічників? Висновок один - не створено нічого чим можна пишатися, все зруйновано і забуто. Братство створює партнерство виробників НАЙКРАЩОГО МЕДУ У СВІТІ, здатних не боятися, довіряти і розуміти один одного, спроможних об’єднатися для співпраці, щоб разом знаходити нові рішення проблем, які у спадок залишилися від бездіяльності дідів-елітян. Від такого напруження у всіх разом не витримали нерви. І почалось, і пішло, і поїхало….. Фууу, оце погуділи… Де наші ? А де ПРОСТІ ? Що це був сон, як життя, чи життя, як сон ? Краще б це був сон, хоч і кошмарний… А якщо він віщий? Елітяни і ПРОСТІ пасічники ! Вам не сняться такі кошмари ? Ні ? Тоді ви щасливі, бо не переймаєтеся і все життя граєте визначену «метром» роль.

Пане епіцентре,де ця стаття публікувалася і що це за опус без прізвищ,аргументів,ба навііть без фактури!?Відчувається певна школа з відомої часів Кучми телепередачі,коли один шоумен змішував з багном всих і все,що відрізнялося від настанов Даниловича.Я проаналізував фразеологію,доказовість і методи подачі матеріалу і бачу,як низенько скотився ...гм-гм політолог.

Гена,epicentr08 никак не может понять-Вы,я, пчеловоды на этом сайте не князьки,не царьки,не элитяне,мы-ПЧЕЛОВОДЫ! Мы никогда не сидели в кабинетах,не рукоплескали вождям,не принимали решений,уничтожающих пчеловодство. Ему так хочется примерить на нас костюм "спящего" номенклатурщика. И не выходит! Это он все время "СПАЛ",теперь проснулся, несет какую-то ахинею,смешивая нас с грязью. Сразу хочу предупредить-пчеловодство для меня хобби,а не бизнес.Я просто не имею времени и сил одновременно работать и заниматься пчеловодством как бизнесом(о чем жалею) поэтому и ник у меня такой. Вы много "льете "воды,но ни одного имени и фамилии,на кого Вы считаете нам ПРОСТЫМ надо "равняться". Кто по-Вашему уже "проснулся"? PS По поводу пчеловодных сайтов. Возьмите за образец сайт белорусского пчеловода-матковода,(нашего брата) из Гродно Николая Поросятникова ,любо-дорого посмотреть-очень информативный,фото-высший класс,все видно,ясно и понятно.

Наскільки сильні стереотипи... Я про примітивний поділ пасічників на дві категорії - елітяни і прості... Проаналізувавши критерії класифікації епіцентру08, не зміг себе ідентифікувати :dntknw: , тому схильний вернуся до раніше виначеної для себе категорії - "людина шо тримає бджіл". Хотів би почути хоч одину причину потреби звертати увагу на якісь тертя, склоки, діяльність чи бездіяльність ЕЛІТЯН чи потребу перед кимось "раболепствовать". Я ПРОСТО ТРИМАЮ БДЖІЛ!!! Мені байдуже чи хтось надумає мені допомагати, чи ні. Я ще в силі сам дати раду тим двом десяткам сімей! Я скептично ставлюсь до "війни" якихось організацій. ЦЕ НЕ МОЯ ВІЙНА. Я не бачу в ній змісту і не стараюсь навіть спрогнозувати хто переможе і від чиєї перемоги буде більше користі галузі...Щиро кажучи, навіть і не стараюся вникати хто з ким і за що воює... Не тому що я байдужий - просто не бачу змісту перейматися ЇХНІМИ проблемами. Зокрема я люблю бджіл, я люблю людей, мені подобається те товариство, яке зібралося на Точку і я радий що трохи до цього причетний. Одним словом Я ПРОСТО ТРИМАЮ БДЖІЛ. І думаю що тут я далеко не один такий. Один з наших форумчан в особистій розмові сказав - "Я тримаю бджіл як рибок.. Хтось тримає рибок, а я бджіл - мені просто цікаво сісти біля вулика і дивитися як вони працюють". Та і взагалі - кожна людина - це окремий світ. А Ви кажете - ЕЛІТЯНИ і ПРОСТІ... :dntknw: Шануймося!!! :hi:

Спочатку хотів відповісти, а поті передумав. Не тому, що нема чого сказати. Просто не звик оправдовуватися, особливо тоді, коли нема за що. :hi:

Дякую всім, але вислухайте. Це певно автор дає художньо-публіцистичний твір в якому відображена загальна ситуація в українському сучасному бджільництві. Бо ХОЧЕМО чи НЕ ХОЧЕМО, але ми в ній Є. І кожен побачив себе, своє місце в цій системі і взагалі принцип її діяльності. Цей автор мабуть хотів вам показати ВСЮ СИСТЕМУ, ЩО СКЛАЛАСЯ, ЯК ВОНА ДІЄ, ПО ЯКИХ ЗАКОНАХ І НА КОГО ПРАЦЮЄ І ЩО ПРОГНОЗУВАТИ НА МАЙБУТНЄ. Невже це Вас не цікавить? Тут не потрібні прізвища, бо всі всих пізнали. Це, як казав Штірліц, інформація для роздумів. А наш брат думаючий. Принаймні так завжди вважалося. І навіть більше того… Так які у нас проблеми ? Чи може їх не існує і ми тут понапридумували бозна що ? Деякі вважають, як я зрозумів, що краща позиція – МОЯ ХАТА З КРАЮ. Назвати поіменно, тих що серед нас? Це Ваша позиція боягузів? Невже не набридло боятися? Не треба клеїти дурника, всі пасічники стогнуть десятиліттями, в прикидуються НЕ ЗРЯЧИМИ. Як стосується кожного особисто, то відразу в кущі. То що ви залишите своїм дітям і онукам??? Отакий наш мудрий брат …. Як на мою думку, що хотів донести автор статті? Відкриваємо журнал Пасіка №8 за 2007 рік, сторінка 10. Там надрукована, цитую: Структура та зв’язки Національного наукового центру « Інститут бджільництва ім..П.І.Прокоповича УААН». Розмальовано 13 прямокутників, які ми гарні і пухнасті і, що так багато робимо для кожного нашого бджоляра і для всієї держави!!! МИ САМІ КРАЩІ У СВІТІ!!! Від наукової діяльності, реалізації продукції, аж до громадської діяльності. А хто ж це робить? Так цеж наша національна інституція на чолі з ПАТРІАРХОМ!!!!! ВИНИКАЄ ПИТАННЯ : ТО ХТО ТОДІ БРЕШЕ, СТРУКТУРА ЯКА ДЕСЯТИЛІТТЯМИ «НАПОЛЕГЛИВО ПРАЦЮЄ НА ПАСІЧНИКІВ», ЧИ БРЕШЕ НАШ БРАТ БДЖОЛЯР, ЯКИЙ СТОГНЕ В ЯРМІ ? А ВИ ІНКОЛИ СОБІ ЗАДАВАЛИ ПИТАННЯ ПРО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ, КОМУ ВОНА ПОТРІБНА І ЩО БУДЕ ДАЛІ? ЧИ ЗНОВУ ВАША ХАТА З КРАЮ? ПОРАДА : ТОДІ НІЧОГО СЮДИ ВИСОВУВАТИСЯ, якщо така ваша позиція. Але, БЕЗУМОВНО ВСІ ВСЕ РОЗУМІЮТЬ, навіть любителі, АЛЕ ОЦЯ РАБСЬКА ПСИХОЛОГІЯ, а в кого і залежність. ЯКЩО МИ НІЧОГО НЕ БУДЕМО МІНЯТИ, ТО НАМ ВСІМ ХАНА! З НАШИМИ ІЛЛІЧАМИ! КИТАЙЦІ ПРОЇДУТЬ ПО НАС ВСІХ КАТКАМИ І РОЗЧАВЛЯТЬ!!!!! І ТОДІ пан Mapet БУДЕТЕ любити своїх бджілок на одинці, а пан Lubitel, навіть тоді не зрозуміє що трапилось, а пан Hena буде аналізувати політологів. Висновок: що ми тут вирішуємо, якщо комусь не зрозуміло, а хтось клеє дурника (роками)? КОМУ ПОТРІБНІ ЗМІНИ В ГАЛУЗІ, ЯКУ ЗНИЩИЛИ ? КОМУ ? :IMHO1:

ЧИ БРЕШЕ НАШ БРАТ БДЖОЛЯР, ЯКИЙ СТОГНЕ В ЯРМІ ?

Я не знаю хто кому бреше, але не розумію дійсно про яке ярмо Ви говорите...
ЯКЩО МИ НІЧОГО НЕ БУДЕМО МІНЯТИ, ТО НАМ ВСІМ ХАНА!

Скажіть нарешті що Ви хочете міняти і які Ваші КОНКРЕТНІ пропозиції.
З НАШИМИ ІЛЛІЧАМИ! КИТАЙЦІ ПРОЇДУТЬ ПО НАС ВСІХ КАТКАМИ І РОЗЧАВЛЯТЬ!!!!! І ТОДІ пан Mapet БУДЕТЕ любити своїх бджілок на одинці,

Мені китайців нема чого боятися, я все-одно буду їсти свій мед і мої знайомі і приятелі не поміняють мій мед на китайський. А фраза "любити на одинці" мені взагалі не зрозуміла, напевно розумом не вийшов до таких високих матерій... ;) . Ви висунули цілу купу звинувачень, навішали на всіх гору ярликів, але так конкретно нічогго і не запропонували. Тут на форумі вже звучало всезагальне звиеувачення - мов "ви там з хоругвами ходите, свічки виливаєте, а я тут парюся і мед свій не можу продати". Як зручно і як легко звинувачуючи в байдужості намагатися загрібати жар чужими руками. І що цікаво. Ви прийшли на цей форум, практично не знайшли тут підтримки. Звинуватили ВСІХ у байдужості. А вкінці щей зробили висновок
ТОДІ НІЧОГО СЮДИ ВИСОВУВАТИСЯ
. Нормальний хід! Тоді один вихід з ситуації - ВСІ забираються геть з цього форуму, бо ВИ не знайшли тут очікуваної підтримки!!! СУПЕР!!! Коли передавати доступ до адмінки? :umora:

КОМУ ПОТРІБНІ ЗМІНИ В ГАЛУЗІ, ЯКУ ЗНИЩИЛИ ? КОМУ ?

Мені однаково було коли галузь ще працювала і тепер коли, як ви кажете, галузь знищили. І змін я не помітив ні до, ні після.І взагалі мене не цікавить хто переможе у цій війні в бджільництві між двома структурами.

Навіть розгубився, що відповісти...., як що ВАС НЕ ХВИЛЮЄ НІ ІСТОРІЯ, НІ СУЧАСНЕ, НІ МАЙБУТНЄ І ....на мене нахлинуло гнітюче відчуття марно втраченого часу..... Потрібно 2 фактори: час і умови, щоб Ви зрозуміли ситуацію. Перший - час- скільки ще потрібно втратити часу, якщо ми вже плентаємося давно в аутсайдерах у світі, навіть досягнення АПІМОНДІЇ-2007 (до речі перші у нашій українській історії) ВАС НЕ ПРОЙМАЮТЬ??? Другий фактор- значить хто не розуміє - ПРИРЕЧЕНІ, ЯК МАМОНТИ. Значить Вас кожного мало вдарило по гаманцю, або ви лукавите....Скоро швиденько зрозумієте. Але форум, це ще не вся Україна. Я думав, що тут думаючі і освітчені люди, яким не байдуже майбутне.... :IMHO1:

Знову лозунги, цитати і високопарні слова. Пояснили б нарешті в чому конкретно ви бачите проблему і які шляхи її розв'язку, на Вашу думку. Складається таке враження, що Вас не цікавить сама проблеми чи її вирішення, а сам процес - всіх розкритикувати і звинуватити у байдужості. А Ви один такий пильний і пухнастий не можете достукатися до загалу... По моєму гаманці нічого не б'є - він мало залежать від стану в галузі. Бо я ПРОСТО ТРИМАЮ БДЖІЛ, а не живу з пасіки. А кількість меду - це просто як спортивний інтерес. Хтось з форумчан сказав - це як рибалка... ;) А на довершення полеміки хоч у сказати, що якраз тут на форумі не такі вже і байдужі люди, як на мене. Бо кожен вносить свою частку і хоч щось робить, в міру своїх можливостей. Бо бадужі люди не створювали б за свої гроші цей ресурс. Колектив УП, будучи байдужим, не відроджував би журнал(ми всі пам'ятаємо в які нелегкі часи це відбувалося), Дід Василь не робив би Дев'тин і не випускав би журнал. Байдужі люди не організовували б освячення хоругв і вшановування видатних пасічників - це все не приносить прибутків, а навпаки певні видатки. Нарешті бадужі люди не заходили б на Точок і не ділилися своїми здобутками чи спостереженнями з іншими, якби думали тільки про свій гаманець. І ще багато людей, які ЩОСЬ та роблять. Це все КОНКРЕТНІ СПРАВИ. Можна багато говорити про недоліки цих справ. І легше всього находити ці недоліки НІЧОГО НЕ РОБЛЯЧИ. Бо хто нічого не робить, той і не помиляється. Скажіть ЩО ВИ КОНКРЕТНОГО ЗРОБИЛИ для пасічництва? Хоч напишіть в практичних темах як Ви запускаєте бджіл на зиму, як зберігаєте рамки, чи натягуєте дріт, чим лікуєте бджіл, чи як оберігаєте їх від синиць. Та хоч напишіть де Ваша пасіка, скільки у Вас вуликів і якої вони системи. Від цього загалу, а значить і бджільництву буде конкретна користь. Я це відчув 3 роки тому, коли мені з нульовими знаннями випало доглядати 13 сімей... Бо все ж таки головна проблема пасічника(чи людини яка просто тримає бджіл) - це утримання сильних і здорових сімей і отримання від них якісних продуктів. А це залежить від дій пасічника, його знань, умінь і бажання, а не від "стану в галузі" :IMHO: Ви якось написали що пасічники стогнуть від проблем. Я ні одного такого не знаю - нема коли нашим пасічникам стогнати. Стогне той, хто не звик працювати і свої проблеми хоче звалити на чужі плечі. Балаканина завжди залишиться балаканиною і крім скептичного ставленя ніяких емоцій в людей, які хоч щось роблять, не викличе! Шануймося! :hi:

,,,"А це залежить від дій пасічника, його знань, умінь і бажання, а не від "стану в галузі" Ви якось написали що пасічники стогнуть від проблем. Я ні одного такого не знаю - нема коли нашим пасічникам стогнати."... ...а не від "стану в галузі" ... ВИ ГЛИБОГО ПОМИЛЯЄТЕСЯ, але Я НЕ СТАНУ ВАС ПЕРЕКОНУВАТИ. ....Я ні одного такого не знаю.... - це Ваш рівень ЗНАНЬ. БАЖАЮ НАПОЛЕГЛИВО ПРАЦЮВАТИ. БУДЬМО :IMHO1:

Не могу "врубиться",как решения АПИМОНДИИ повлияли на украинское пчеловодство? Хотел много написать,но все что хотел,озвучил Mapet. То,что китайцы пройдут по нам катками,это Вы верно подметили,после вступления в ВТО есть такая перспектива. Вы кричите,что Вам не дают работать,но в Ваших рядах-главный пасечник страны,принимайте законы. Кто мешает?!Я так понимаю,Вам не дают зарабатывать,а не работать. Неужели так трудно четко выразить мысли? Mapet четко сформулировал вопросы в своем последнем посте. Если про пчел Вам сказать нечего,то не тратьте свое драгоценное время на опусы о мамонтах...

Стосовно бджіл - то розмова в інших розділах форуму. Тема була Апіславія, від якої ви наполегливо всіх відволікаєте. А МЕНІ ВСЕ ЗРОЗУМІЛО. Часу на пусті розмови немає. БУДЬМО :IMHO1:

А МЕНІ ВСЕ ЗРОЗУМІЛО. Часу на пусті розмови немає.

Це жарт? :) Самому цікаво, скільки ж у вас бджіл і як довго ви їх водите?

Стосовно бджіл - то розмова в інших розділах форуму. Тема була Апіславія, від якої ви наполегливо всіх відволікаєте. А МЕНІ ВСЕ ЗРОЗУМІЛО. Часу на пусті розмови немає. БУДЬМО :IMHO1:
Шановний колего! Я довго спостерігав за цією темою і не втручався щоб Вас не відволікти від теми, або часом не збити з думки. Але дарйте мені, я не дуже розумію про що все ж таки Ви хочете розповісти, в чому переконати? Можливо, треба якось в інший спосіб сформулювати основну думку, якщо вона є. Бо можливо, що те що є важливим для Вас особисто, ми недооцінюємо, бо не розуміємо про що йдеться.А щоб краще зрозуміти хід думок співбесідника, треба з ним ближче познайомитися. Розкажіть у відповідних темах як Ви утримуєте бджіл, чим лікуєте, які проблеми постають перед Вами і як Ви їх вирішуєте, як саме для Вас почалось бджільництво, з чого почали і чого досягли в цій справі. Особисто мені це дуже цікаво, гадаю що громаді теж. Давайте ближче познайомимось! А тоді вже, коли буде ясно з ким маєш справу, легше знайти спільну мову, чи не так? Сподіваюсь, що я Вас не образив.

Самому цікаво, скільки ж у вас бджіл і як довго ви їх водите?

Пасека в: біля хати Стаж: я не пчеловод Kоличество семей: нету пчел

Здається епіцентр, прото функціонер від бджільництва :umora:
Хотел много написать,но все что хотел,озвучил Mapet.

Підписуюсь :hi:

Здається епіцентр, прото функціонер від бджільництва

Сподіваюсь, що ні. В іншому разі, просто позиція була б дивною.