Мико Опубликовано 20 октября, 2016 Share Опубликовано 20 октября, 2016 1 час назад, konoval_am сказал: Ще тільки вчора активний сезон добіг кінця а вже хочется весни і гучного дзвону на точку. А мне лучше отлежаться зиму и с новыми силами за "вёсла",в конце марта 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 20 октября, 2016 Share Опубликовано 20 октября, 2016 1 час назад, Мико сказал: лучше отлежаться зиму и Не залежуйтесь, бо по собі знаю, гірше. Час від часу ворушіться. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 20 октября, 2016 Share Опубликовано 20 октября, 2016 3 часа назад, Ksenya сказал: Це точно. Швидше б весна! А у вулику біля воріт найзліша чи наймиролюбніша сім’я? Звичайна бджолородина. Взагалі очевидно що близько від парканів стоять вулики. Але за поточний сезон з усіх членів родини або сусідів окрім мене тільки батько отримав кілька разів як активний співучасник. Тому наглядно видно ступінь злобливості породи. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
АТВ Опубликовано 21 октября, 2016 Share Опубликовано 21 октября, 2016 В 14 августа 2016 г. в 12:28, Мико сказал: и это заметно ,даже невооруженным глазом ага, особенно правым 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Влад_ Опубликовано 21 октября, 2016 Share Опубликовано 21 октября, 2016 21 час назад, Ksenya сказал: А у вулику біля воріт найзліша чи наймиролюбніша сім’я? То почтовый ящик. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SMJ Опубликовано 13 ноября, 2016 Share Опубликовано 13 ноября, 2016 Осінній спокій 23 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nory Опубликовано 30 ноября, 2016 Share Опубликовано 30 ноября, 2016 Зимнее безмолвие............ 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kontroler Опубликовано 30 ноября, 2016 Share Опубликовано 30 ноября, 2016 А у нас еще осень. Все так же как и полтора месяца назад Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
..... Опубликовано 1 декабря, 2016 Share Опубликовано 1 декабря, 2016 21 час назад, nory сказал: Зимнее безмолвие............ Коллега, при Ваших медоносных условиях, надо задуматься о резком увеличении пасечного хозяйства... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Flint Опубликовано 10 декабря, 2016 Share Опубликовано 10 декабря, 2016 Отака зимова казка! 17 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 В 20.10.2016 в 14:14, Лавр сказал: Не залежуйтесь, бо по собі знаю, гірше. Час від часу ворушіться. Трошки поворушився .Збив 400 рамок 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 11 час назад, Flint сказал: Отака зимова казка! А чому у Вас по два корпуси?Чи під низом пустий? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Flint Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 5 часов назад, Черкасець сказал: А чому у Вас по два корпуси?Чи під низом пустий? Внизу наполовину медові рамки, а зверху запечатаниий корм. Я так збираю в зиму. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 2 часа назад, Flint сказал: Внизу наполовину медові рамки, а зверху запечатаниий корм. Я так збираю в зиму. А то не забагацько корму залишаете ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Flint Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 7 часов назад, Мико сказал: А то не забагацько корму залишаете ? Я буваэ ще весной пiдкармлюю того шо в деяких сiм'ях залишаэться мало корму. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 4 часа назад, Flint сказал: Внизу наполовину медові рамки, а зверху запечатаниий корм. Я так збираю в зиму. Наскільки я бачу , у Вас корпуса на 300 ту рамку . Вилізає запитання , а скільки рамок іде в зиму , та скільки там вуличок зимує ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 10 минут назад, Flint сказал: Я буваэ ще весной пiдкармлюю того шо в деяких сiм'ях залишаэться мало корму. Мало ? Це скiльки ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Flint Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 56 минут назад, vovchik13033 сказал: Наскільки я бачу , у Вас корпуса на 300 ту рамку . Вилізає запитання , а скільки рамок іде в зиму , та скільки там вуличок зимує ? 18 рамок і десь 5-6 вуличок. 53 минуты назад, Мико сказал: Мало ? Це скiльки ? Десь по рамки три-чотири залишається. Але я перестраховуюсь і добавляю іще меду. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 4 минуты назад, Flint сказал: 18 рамок і десь 5-6 вуличок. . Круто . А рамки пліснявою не покриваються ? і мед там не закисає чи кристалізується ? І , вибачте на слові , а на кой на 5 - 6 вуличок залишати 18 рамок . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Flint Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 1 минуту назад, vovchik13033 сказал: . Круто . А рамки пліснявою не покриваються ? і мед там не закисає чи кристалізується ? І , вибачте на слові , а на кой на 5 - 6 вуличок залишати 18 рамок . Мені так спокійніше шо не так часто треба буде підкладати корм. А щодо плісняви то в деяких вуликах трохи буває. Ну і трохи кристалізується також. А як зимуєте ви і на якій рамці? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 Только что, Flint сказал: Мені так спокійніше шо не так часто треба буде підкладати корм. А щодо плісняви то в деяких вуликах трохи буває. Ну і трохи кристалізується також. А як зимуєте ви і на якій рамці? Та тоже на 300 - тій . Взиму йде як правило 6 - 8 рамок з 5 - 7 вуличками , рамки заповнені на 2\3 та повністю . Крайні старають щоб зовні були пустими . Цього хватає для зимівлі та початку розвитку . Весною , дивлюсь по обставинам , якщо потрібно добавляю маломедні рамки або сироп в залежності від погоди та від того що під руками є . Раніше залишав на запас 2 - 3 рамки з кормом у вулику , та більше вони мені гемороем були , бо , то запліснявіють або закристалізуються , тому зараз кормові зберігаю окремо . 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 24 минуты назад, Flint сказал: Мені так спокійніше шо не так часто треба буде підкладати корм. А щодо плісняви то в деяких вуликах трохи буває. Ну і трохи кристалізується також. А як зимуєте ви і на якій рамці? Чомусь у нас взимку майже усі, хто вперше чи вдруге зимує, прагнуть годувати бджіл. Навіть теми повідкривали: коли, чим і як краще! Та зрозумійте ж накінець! Це можна робити лише в самому крайньому разі, коли без цього сім"я просто пропаде ! Знайте, ви своїми власними діями наносите значно більше шкоди, а ніж добра! 13 часа назад, Мико сказал: Трошки поворушився .Збив 400 рамок Ну, на " М"ясний лінивий пасічник " це не дуже схоже! 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Flint Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 9 минут назад, ДобровоЛ сказал: Знайте, ви своїми власними діями наносите значно більше шкоди, а ніж добра! Я за вами повністю згоден, та я завжди переймаюсь шоб бджолам їжі вистачило 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 Завтра сделаю фото зимовки нуклеусов на воле ии посмотрю весной результаты зимовки дух симеек в одном нуке через перегородку на десяти рамках в двух корпусах без подкормок .А об основных семьях и отводках на трех читырех улочках и разговор вести не хочу потому как все работы были сделаны осени и кормов оставлено по силе семи которая на ходется в улье а лишний мед там не к чему.Все подкорми зимой приносят больше вреда чем пользы чтобы не бегать с кормами зимой надо оставлять столько корма чтобы их хватило до весны и температуры 14 градусов плюс а лутше до первого взятка .Семье с пяти улочек надо 15 кило меда и его хватит с головой такой семье. 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 11 декабря, 2016 Share Опубликовано 11 декабря, 2016 2 часа назад, Flint сказал: 18 рамок і десь 5-6 вуличок. Тобто по 9 у двох корпусах? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.