Jump to content

Матки УКРАИНСКОЙ СТЕПНОЙ селекции Егошина и Геруса

Recommended Posts

ви це рекомендували не мені дивіться ваше повідомлення №17

Якщо одне і те саме питання задають декілька відвідувачів, то відповідь одна для всіх. Читайте уважно повідомлення №3, 17, 20 на першій сторінці.
я так зрозумів що це обєднання матководів отже таку матку можна придбати в буть-якого матковода

Розуміете ви не правильно. У Ваших роздумах відсутня логіка. Одне з другого не слідує. У повідомленні №30 я розповідаю звідки беру матеріал сам для вивода маток, а Ви робите хибний висновок, що це і Вас стосується.
задали питання на яке він відповіді я так розумію не знав або з якихось причин не відповідав

Важко відповідати на роздуми, а не на питання...
Броніславович за це дякую , тел буду чекати.

Чекати нічого. Прочитайте уважно оголошення. Зверніть увагу на номер 2 у цьому списку.

У начинающего путь один: 1.прочитать литературу (не только журналы), найти хорошего наставника. А пчелы, порода. ульи, мед следуют из 1 пункта.
Больше двух лет занимаюсьпунктом 1. У наставника,как он честно признается - "дворняжки".Что мне,как прилежному ученику,мешает пойти дальше учителя и завести чистопородных Украинцев,одно название которых греет душу!Но где их взять в наше сумбурное время?Сделать "что-то" и продать "его" - две большие разницы.Даже в Законе о торговле прописано:продавец Обязан(!!!) знать в совершенстве продаваемый товар.Это в период тотального дефицита товара я учил своих продавцов ,что их гл. функция - типа попугая:спросили сколько стоит - ответил сколько.Если еще и продал -получишь премию.Я готов всеми силами и возможностями содействовать распространению украинской пчелки в Украине.Но хотелось бы быть уверенным в том,что я распространяю именно ее ... А без уверенности в правильности пути приходится искать другой.:hi:

Зверніть увагу на номер 2 у цьому списку.

звернув , справді чекати нічого ;)
Важко відповідати на роздуми, а не на питання...

ви ні на що не відповіли - ні на роздуми ні на питання. я думаю ми зрозуміли один одного і більше немає про що говорити. вам уже писали (не я) що у ваших повідомленнях одна вода, по суті нічого. :hi: пробачте якщо образив чим , бо ви явно ображені , та я питав прості запитання на які легко можна дати відповідь.

1. чи мають пасіки просторову ізоляцію , чи яким іншим чином досягаеться спарування матки з потрібним трутнем.? (У Егошина це насичення місцевості своїми трутнями, та навіть це не дає 100% гарантії, адже так?)Що плануете робити для досягнення цього?

Яка ж може бути просторова ізоляція в лісостепу де пасік на одному квадратному кілометрі більше ніж це можна собі уявити... Але є певні заходи щодо подолання "шкідливого" впливу трутнів інших пасік. Перше - це виводити трутнів від батьківських сімей дуже рано і у кілька разів більшій кількості. Але це вже специфіка технології, вважаю що задовільні результати аналізів дадуть відповідь на це питання.
2. Матки від яких обєднання виводить маток ? Що це за матки хто їх відбирає ? по яких критеріях ? чи є якась система? чи плануеться якщо немає?

Об'єднання само по собі маток не виводить, це не якась там юридична структура або ще щось на кшталт цього. Це більше як клуб по інтересах, люди втілюють у життя свою ідею. Я можу сказати лише за себе. Особисто я беру маток зимовалих, з числа таких же Єгошин формує племінне ядро пасіки. Ясна річ що і в мене вони виконують функції племінних.
3. ви говорите про аналіз на чистопородність кожного року, цей аналіз проводить хто? Субота Ю.В. всі пасіки обєднання проводять цей аналіз? чи тільки Егошин?

Цей аналіз для своїх бджіл до цього року проводив лише Єгошин, але тепер члени асоціації мають підтверджувати породність своїх бджіл аналізом. Принаймні я це буду робити як мінімум від племіних сімей, як максимум - від усієї пасіки..
ви теж рахуете що матки можуть бути 90% чистопородні?

Я не маю достатньо знань щоб підтверджувати або спростовувати цю тезу, але якщо уявити собі що якщо робоча бджола може бути нечистопородною, то чому не може матка бути такою ж, бо вони з'являються з однакових яєць... Але це питання до генетиків...
Я вважаю що чистопородна матка це матка без домісі крові будь якої , а якщо там 10 % іншого то якаж це чиста порода .

Я теж так вважаю. Але ж є показники що введені в життя науковцями. На мою думку, просто домовились що якщо 90% виведених від матки бджіл відповідають породі, значить матка чистопородна. Намагався бути максимально відвертим. Бо знаю що Ви питаєте
без сарказму

UkrStep,на мою думку Вам пора прининяти відписувати всім охочим бджолярам до ваших маток.Як видно з Вашого аватару пасічник :ay: А продавець :ak: А це як кажуть в Одесі дві великі різниці.Покупець-завжди правий.А Ви починаєте епітети різні придумувати :то клієнт з іншої планети,то в нього якісь фантазії...і т д. Переживаю щоб Ваш племений синдикат процвітав ,а то буде як анекдоті http://tochok.info/forum/index.php?s=&...st&p=135608

Я не давно разговаривал с Герусом на предмет покупки у него маток , так Герус говорит , что маток он не продает , а только выводит их для своих нужд.В 2013 году будет продавать 40 пакетов , но пакеты все заказаны пчеловодами из другой области(для справки Герус живет в Полтавской области).Так , что вывод таков , что его маток можна только увидеть в пакетах если останутся или в следующем году.

Хочу зробити замовлення на маток у пана Геруса Віктора Петровича.Чому саме його немає серед засновників Асоціації чи бодай його телефона?Подякую за розгорнуту відповідь. :hi:

ви ні на що не відповіли - ні на роздуми ні на питання. я думаю ми зрозуміли один одного і більше немає про що говорити. вам уже писали (не я) що у ваших повідомленнях одна вода, по суті нічого. пробачте якщо образив чим , бо ви явно ображені , та я питав прості запитання на які легко можна дати відповідь.

Я Вам про логіку в думках і словах (точніше про її відсутність), а Ви про якісь образи. Всі Ваші питання легко вирішуються за 3 хвилини шляхом набору номера на телефоні. А Ви організовуєте шторм у стакані на 3 сторінках, щось доказуете, мабуть самоутверджуетесь...

hena я ж написал ,Что Герус в 2013 году маток не продает , атолько выводит для себя.

Намагався бути максимально відвертим.

дякую за відвертість . :hi: я думаю ви читали про схему селекції в германії .? чи не думали ви (обєднання ) ввести щось подібне? зрозуміло що 5 чоловік мало але якби потужні матководи почали то до такої роботи моглиб підключитись і багато пасічників з 30- сімями , яких для випробування сімей аналогів булоб достаньо. якщо у цій роботі включений і відділ селекції і репродукції то вони моглиб атестувати ( проводити контроль) можна ж розробити критерії оцінки сімей по томуж принципу що і в германії не так все і складно, я просто дивлюсь зі свого погляду якби був матеріал з яким працювати , то міг би вести з 20 сімей аналогів , думаю найшовсяб не один 10 бджолярів які б підтримали таке , звичайно потрібно булоб провести пару курсів чи майстер класів, та це був би крок. Дуже вже мені до вподоби Германська схема селекції ;) і результат там видно буде.
Цей аналіз для своїх бджіл до цього року проводив лише Єгошин, але тепер члени асоціації мають підтверджувати породність своїх бджіл аналізом. Принаймні я це буду робити як мінімум від племіних сімей, як максимум - від усієї пасіки..

що це коштує не скажете? як це робиться?
А Ви організовуєте шторм у стакані на 3 сторінках, щось доказуете, мабуть самоутверджуетесь...

мабуть так...

UkrStep,на мою думку Вам пора прининяти відписувати всім охочим бджолярам до ваших маток

Треба поважати всіх пасічників і давати відповіді на питання (по суті оголошення). І якщо прочитати тему спочатку, пропустивши опуси - роздуми, то картина буде зрозумілою що пропонується до реалізації.
Покупець-завжди правий

Якщо є що купувати...

чи не думали ви (обєднання ) ввести щось подібне?

Задумки великі, але все тільки починається. Залучатимемо до асоціації і інших пасічників, дорога відкрита.
що це коштує не скажете? як це робиться?

Наразі ще не знаю..

Хочу зробити замовлення на маток у пана Геруса Віктора Петровича.Чому саме його немає серед засновників Асоціації

Серед засновників він є. Маток своїх у цьому році не реалізує, тому його нема в списку матководів.

ще 4 питання , ви теж рахуете що матки можуть бути 90% чистопородні? Я вважаю що чистопородна матка це матка без домісі крові будь якої , а якщо там 10 % іншого то якаж це чиста порода .

Этот вопрос легче рассмотреть на примере - Имеем племенную матку - это значит что ВСЕ пчелы ее семьи ( 100% ) по всем признакам соответствуют указанной породе. ( точка ). От этой матки вывели НЕплодных маток ( они чистопородны ). Эти матки облетелись на условно чистопородном трутневом фоне. Условно каждая матка спаривалась с 10 трутнями и имеет в спермотеке их сперму. Еще одно допущение, что сперма расходуется от всех трутней равномерно. При этом в СЕМЬЕ этой матки будет по 10% пчел от каждого трутня. Если сделаем анализ пчел от этой семьи на породность, можно выяснить все ли трутни были чистопородны. Если 90% пчел соответствуют породе, то один трут "залетный", 10% пчел гибриды ( не чистопородны ) ^ На 90% чистопородна ^ как племенной материал это брак, а как товарная матка ( семья ) - норма. Если выводить от этой матки дочерей то 9 из 10 могут быль чистопородны , что вполне допустимо если их использовать как товарных. ВСЕ ТРУТНИ В СЕМЬЯХ ДОЧЕРЕЙ ЧИСТОПОРОДНЫ и этот факт нужно использовать в дальнейшем для повышения % чистопородных трутней в окружении пасеки. ЭТО НАПРАВЛЕНИЕ РАБОТЫ ПО ПОВЫШЕНИЮ ЧИСТОПОРОДНОСТИ ПАСЕКИ. Совет : НЕ жалейте семьи с низкой производительностью - отбраковывайте их, соединяя по несколько в течении сезона, а лучше перед главным взятком. Снижайте по возможности вывод трута в сомнительных семьях. Замена матки в семье далеко не всегда приводит к улучшению ее работы... Подсаживайте ХОРОШИХ маток в отводки от ХОРОШИХ семей... :IMHO1::hi:

Задумки великі, але все тільки починається. Залучатимемо до асоціації і інших пасічників, дорога відкрита.

Бог в поміч :hi: В якій якості залучаєте до співпраці, я так розумію повинна бути якась норма для вступу в асоціацію?? Брониславович таки так, я звами згоден,
^ На 90% чистопородна ^ как племенной материал это брак, а как товарная матка ( семья ) - норма.

:ay: мої слова ;)

hena я ж написал ,Что Герус в 2013 году маток не продает , атолько выводит для себя.
Виходить,що "весільній генерал" чи просто бренд на підмогу Єгошиним... :blink:

Виходить,що "весільній генерал" чи просто бренд на підмогу Єгошиним... :blink:
Думаю Егошиным пiдмога точно не нужна у них всё хорошо.

В теме написано "...селекции Егошина и Геруса".А из песни слова не вибросишь :hi:

Егошин ведет селекцию укр. степной достаточно давно и можно сказать, что у него СВОЯ линия. А вот все остальные купили у него маток, джентерский сот или шпатель. Взяли у него Мастер Класс и решили, что они тоже Матководы! Вот что хотят сказать люди, что Клуб создан для того, чтобы отсеить матководов, которые просто не в команде! При этом обвиняя, что Карпатки не существует (ее держет пол РФ и половина Украины). Это не правильно. Вы просто скопировали с сайта описание изменив некоторые предложение и слова, под себя. Кстате, открываем СССР литературу и видим, что в большенстве случае написано, что матка сеет 1500-1800 яиц, а у Вас аж 2000-2300, скоро и итальянку догоните! Удачи! Кстате, Вы забыли предупредить товарищей Нашел только УкрСтеп и Егошина тут. Остальные оказываеться вне закона))) http://tochok.info/forum/index.php?s=&...st&p=135295 Большего бреда я еще не слышал. Вы реально повёрнуты на Укр Степной... За 40 лет Карпатка нанесла больше вреда, чем пользы??? Бред, который выдумали ВЫ или Ваш идейный вдохновитель! Если прийдеться, могу повторить слова при личной встрече! С Ув. Денис!

Егошин ведет селекцию укр. степной достаточно давно и можно сказать, что у него СВОЯ линия. А вот все остальные купили у него маток, джентерский сот или шпатель. Взяли у него Мастер Класс и решили, что они тоже Матководы! Вот что хотят сказать люди, что Клуб создан для того, чтобы отсеить матководов, которые просто не в команде! При этом обвиняя, что Карпатки не существует (ее держет пол РФ и половина Украины). Это не правильно. А теперь самое интересно! Читаем первый пост о "ОПИСАНИИ" Укр степной и далее идем по ссылке Вы просто скопировали с сайта описание изменив некоторые предложение и слова, под себя. Кстате, открываем СССР литературу и видим, что в большенстве случае написано, что матка сеет 1500-1800 яиц, а у Вас аж 2000-2300, скоро и итальянку догоните! Удачи! Кстате, Вы забыли предупредить товарищей Нашел только УкрСтеп и Егошина тут. Остальные оказываеться вне закона))) http://tochok.info/forum/index.php?s=&...st&p=135295 Большего бреда я еще не слышал. Вы реально повёрнуты на Укр Степной... За 40 лет Карпатка нанесла больше вреда, чем пользы??? Бред, который выдумали ВЫ или Ваш идейный вдохновитель! Если прийдеться, могу повторить слова при личной встрече! С Ув. Денис!
Приз, а теперь попытайтесь более лаконично и сдержанно передать свою мысль. Лично мне не понятно что Вы хотели сказать...

Я хотел сказать, что первый пост - это не более чем рекламных ход. При этом пытаетесь выйти за счет Егошина и оскверняя карпатку. Вопрос: Написано, что матки сеят 2000-2300. Как Вы этого достигли селекцией? "В период максимально интенсивного размножения пчелиных семей плодовитость матки составляет 1100–1500 яиц в сутки." Вот взято из книжки

Кстате, открываем СССР литературу и видим, что в большенстве случае написано, что матка сеет 1500-1800 яиц, а у Вас аж 2000-2300, скоро и итальянку догоните! Удачи!

Мои вапше по 3500 шапарят ну и что в етом такого??? :blink:
За 40 лет Карпатка нанесла больше вреда, чем пользы???

Точно за того ее и досих пор заказывают.. :ole_ole: Мне вапше-то интересно, что думают оставить своим детям,внукам завощики разных пород, какой трутневый фон и какову ,,Чупакабру,, ??????? :blink::dntknw::dntknw::dntknw:

Напомню *защитнику*,а кто тут давиче выпрашивал баскафа opr06K9J.gif opr06K9J.gif opr06K9J.gif ,шо не дали???

Не дали.. :ak:

Да наверное надо иметь ученую степень чтобы понять смысл поста Приза, и еще вопрос,те высказывания что вам ненравятся будете всегда удалять?
Бан на месяц за флуд в теме.

"В период максимально интенсивного размножения пчелиных семей плодовитость матки составляет 1100–1500 яиц в сутки." Вот взято из книжки

Книжки... прочитав это - задумываемся на "хфилинку": А почему так происходит? Т. е. снижается яйценоскость? А ответ прост...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...