Jump to content

Соя

степанович
 Share

Recommended Posts

Пройшов слух,що будуть сіяти сою. В ніякі літературі (доступні мені) не знайшов її характеристики як медоноса. Поділіться хто що знає про цю рослину.

• Like 1

Не медонос, высевают рядом регулярно. :IMHO1:

• Like 1

Не медонос, тому що зав'язує плоди без запилення і часто без відкриття квітів взагалі. Коли вони відкриваються, то плід вже утворено - бджоли сої не потрібні

• Like 1

Пройшов слух,що будуть сіяти сою. В ніякі літературі (доступні мені) не знайшов її характеристики як медоноса. Поділіться хто що знає про цю рослину.
Наберите в любом поисковике соя и на 3 часа читать не перечитать
  • Like 2

Засіяні поля цього літа бачив на Снятинщині. Безкраї поля "ковбаси" а толку ніякого ще гірше те що її кроплять. :at:
  • Like 2

• 1 year later...
Засіяні поля цього літа бачив на Снятинщині. Безкраї поля "ковбаси" а толку ніякого ще гірше те що її кроплять.

zapivan, Якраз толк є! Це прекрасний попередник, що накопичує азот у землі. Після сої будь-який медонос спрацює на 20- навіть 50 відсотків краще. і, замітьте, цей азот нехімія, а взятий з повітря!
  • Like 2

• 3 years later...
В 17.01.2014 в 21:40, ДобровоЛ сказав:

zapivan, Якраз толк є! Це прекрасний попередник, що накопичує азот у землі. Після сої будь-який медонос спрацює на 20- навіть 50 відсотків краще. і, замітьте, цей азот не хімія, а взятий з повітря!

Правда ще й у тому, що в ковбасу вже й сою не кладуть як раніше - дорога вона.А що вони туди кладуть - одним їм і відомо.:dntknw:

• Like 1

В 24.12.2012 в 18:47, Сирота Микола сказав:

Не медонос, тому що зав'язує плоди без запилення і часто без відкриття квітів взагалі. Коли вони відкриваються, то плід вже утворено - бджоли сої не потрібні

..І вона бджолам теж...:umora:

• Like 2

• 8 months later...

Вчора визначились з місцем кочовки на гречку. Але мене тривожить, що бджолам прийдеться перелітати над полем сої, щоб дістатись до гречки.  Підкажіть чи не буде негативного впливу на бджіл від обробок сої хімікатами?

33 минуты назад, Петр Павлович сказал:

Вчора визначились з місцем кочовки на гречку. Але мене тривожить, що бджолам прийдеться перелітати над полем сої, щоб дістатись до гречки.  Підкажіть чи не буде негативного впливу на бджіл від обробок сої хімікатами?

Бур'ян на сої знищують, що до цвітіння гречки, а далі все залежить від совісті орендатора. У мене в основному не було в практиці проблем під час обробки сої, та й шкідників у неї немає, як таких у наших краях.

Але бджола під час цвітіння сої пилок з неї бере і якщо соя ГМО, то відповідно даний пилок буде у мені.