степанович Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Пройшов слух,що будуть сіяти сою. В ніякі літературі (доступні мені) не знайшов її характеристики як медоноса. Поділіться хто що знає про цю рослину. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasha_max Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Не медонос, высевают рядом регулярно. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Не медонос, тому що зав'язує плоди без запилення і часто без відкриття квітів взагалі. Коли вони відкриваються, то плід вже утворено - бджоли сої не потрібні 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Пройшов слух,що будуть сіяти сою. В ніякі літературі (доступні мені) не знайшов її характеристики як медоноса. Поділіться хто що знає про цю рослину. Наберите в любом поисковике соя и на 3 часа читать не перечитать 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Пройшов слух,що будуть сіяти сою. В ніякі літературі (доступні мені) не знайшов її характеристики як медоноса. Поділіться хто що знає про цю рослину. Засіяні поля цього літа бачив на Снятинщині. Безкраї поля "ковбаси" а толку ніякого ще гірше те що її кроплять. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Засіяні поля цього літа бачив на Снятинщині. Безкраї поля "ковбаси" а толку ніякого ще гірше те що її кроплять. ? zapivan, Якраз толк є! Це прекрасний попередник, що накопичує азот у землі. Після сої будь-який медонос спрацює на 20- навіть 50 відсотків краще. і, замітьте, цей азот нехімія, а взятий з повітря! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 В 17.01.2014 в 21:40, ДобровоЛ сказав: zapivan, Якраз толк є! Це прекрасний попередник, що накопичує азот у землі. Після сої будь-який медонос спрацює на 20- навіть 50 відсотків краще. і, замітьте, цей азот не хімія, а взятий з повітря! Правда ще й у тому, що в ковбасу вже й сою не кладуть як раніше - дорога вона.А що вони туди кладуть - одним їм і відомо. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 В 24.12.2012 в 18:47, Сирота Микола сказав: Не медонос, тому що зав'язує плоди без запилення і часто без відкриття квітів взагалі. Коли вони відкриваються, то плід вже утворено - бджоли сої не потрібні ..І вона бджолам теж... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петр Павлович Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 Вчора визначились з місцем кочовки на гречку. Але мене тривожить, що бджолам прийдеться перелітати над полем сої, щоб дістатись до гречки. Підкажіть чи не буде негативного впливу на бджіл від обробок сої хімікатами? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 33 минуты назад, Петр Павлович сказал: Вчора визначились з місцем кочовки на гречку. Але мене тривожить, що бджолам прийдеться перелітати над полем сої, щоб дістатись до гречки. Підкажіть чи не буде негативного впливу на бджіл від обробок сої хімікатами? Бур'ян на сої знищують, що до цвітіння гречки, а далі все залежить від совісті орендатора. У мене в основному не було в практиці проблем під час обробки сої, та й шкідників у неї немає, як таких у наших краях. Але бджола під час цвітіння сої пилок з неї бере і якщо соя ГМО, то відповідно даний пилок буде у мені. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts