Sanich Опубликовано 11 сентября, 2018 Автор Share Опубликовано 11 сентября, 2018 1 година тому, Роман Бакун сказав: Шановні колеги,в мене біда.Так як я початківець,то маю небагато рамок.І частину вже поїла міль.Як зберегти іншу частину??? Горище в мене тепле,підвалу нема,поліетиленових пакетів нема,Вулики 300+145+145,так що бджолам на захист не зможу залишити.Не знаю що і робити...7 рамок вже спортили...Прям аж страшно((( Буду дуже вдячний за поради. Повернути рамки до вулика через заставну чи будь-яку перешкоду з невеликим проходом для бджіл. Бджоли зайдуть до пустих рамок і знищать всю нечисть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Тільки що, Sanich сказав: Повернути рамки до вулика через заставну чи будь-яку перешкоду з невеликим проходом для бджіл. Бджоли зайдуть до пустих рамок і знищать всю нечисть. Тобто поставити у другий корпус і полотнину відігнути на пару сантиметрів? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
сер Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Только что, Sanich сказал: Повернути рамки до вулика через заставну чи будь-яку перешкоду з невеликим проходом для бджіл. Бджоли зайдуть до пустих рамок і знищать всю нечисть. уточняйте с колличеством ... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мельник Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Тільки що, Роман Бакун сказав: Для її використання має бути закрите приміщення?Тобто рамки в якісь коморі,шафі,чи п\е мішку? Можна і в ящиках, чи вільних вуликах, але постаратися щільніше закрити. Я не лив по рамках, як у відео, а ставив у відкритому посуді + можна просочити тканину (сукно чи подібне щось) кислотою, і на рамки кинути. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 2 хвилини тому, Олег Мельник сказав: Можна і в ящиках, чи вільних вуликах, але постаратися щільніше закрити. Я не лив по рамках, як у відео, а ставив у відкритому посуді + можна просочити тканину (сукно чи подібне щось) кислотою, і на рамки кинути. Наскільки швидко вивітрюється розчин?Як часто його треба поповнювати,якщо наприклад зберігати рамки у вуликах? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
сер Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 сохраняю в полуподземном овшанике, на данный момент нормально в прошлом году прозевал мышее - были неприятности Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мельник Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Тільки що, Роман Бакун сказав: Наскільки швидко вивітрюється розчин?Як часто його треба поповнювати,якщо наприклад зберігати рамки у вуликах? Та в даному випадку аби дочекатися температури повітря не вище +8-10, тоді вже міль не страшна. Оцтова кислота летка, вивітрюється досить швидко. Навесні рамки можна буде використовувати без особливих обмежень. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 6 хвилин тому, сер сказав: уточняйте с колличеством ... якщо у мене 10-15 рамок і 3 вулика,то варіант буде дієвий? Тільки що, Олег Мельник сказав: Та в даному випадку аби дочекатися температури повітря не вище +8-10, тоді вже міль не страшна. Оцтова кислота летка, вивітрюється досить швидко. Навесні рамки можна буде використовувати без особливих обмежень. Зрозуміло.Спробую знайти та купити.Якщо інші варанти мене не виручать) Дякую за пораду. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мельник Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 9 хвилин тому, Sanich сказав: Повернути рамки до вулика через заставну чи будь-яку перешкоду з невеликим проходом для бджіл. Бджоли зайдуть до пустих рамок і знищать всю нечисть. Так і є, в лежаках намагаюся вільні рамки зберігати за заставною до холодів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 2 хвилини тому, сер сказав: сохраняю в полуподземном овшанике, на данный момент нормально в прошлом году прозевал мышее - были неприятности Ну якби в мене було де зберігати,то я б КАРАУЛ не кричав Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
сер Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Только что, Роман Бакун сказал: якщо у мене 10-15 рамок і 3 вулика,то варіант буде дієвий? да купите Вы пару мешков (целофан) туда их и не будите знать горя только просмотрите - занесете туда моль (яйца) - все сожрет Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 2 часа назад, Роман Бакун сказал: Шановні колеги,в мене біда.Так як я початківець,то маю небагато рамок.І частину вже поїла міль.Як зберегти іншу частину??? Горище в мене тепле,підвалу нема,поліетиленових пакетів нема,Вулики 300+145+145,так що бджолам на захист не зможу залишити.Не знаю що і робити...7 рамок вже спортили...Прям аж страшно((( Буду дуже вдячний за поради. Моль завелась - это плохо. На тех рамках где нет повреждений уже могут быть яйца. Как по мне самый простой и эффективный способ - это сера. Ставите днище + 6 корпусов дадан с сушью, можно и те на которых уже моль + пленка + крыша. Сыпите примерно чайную или полторы ложки серы с горкой на обычную крышку твист от банки и поджигаете. Через леток засовываете в башню и плотно закрываете леток. Через 10-14 дней повторить. И лучше повторять каждые две недели до температуры +10 и ниже, если есть подозрения на моль. Способ работает на 100 %. з.ы. Не забываем о противогазе. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
сер Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 2 минуты назад, Роман Бакун сказал: Ну якби в мене було де зберігати,то я б КАРАУЛ не кричав как завещали - учится Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Тільки що, сер сказав: да купите Вы пару мешков (целофан) туда их и не будите знать горя только просмотрите - занесете туда моль (яйца) - все сожрет От то-то)))) Розумієте,в мене поки що 10-15 рамок.Про мішки целофанові я навіть не задумувався,думав нарік купити 1 хвилину тому, Джаз сказав: Моль уже завелась - это плохо. На тех рамках где нет повреждений уже могут быть яйца. Как по мне самый простой и эффективный способ - это сера. Ставите днище + 6 корпусов дадан с сушью, можно и те на которых уже моль + пленка + крыша. Сыпите примерно чайную или полторы ложки серы с горкой на обычную крышку твист от банки и поджигаете. Через леток засовываете в башню и плотно закрываете леток. Через 10-14 дней повторить. И лучше повторять каждые две недели до температуры +10 и ниже, если есть подозрения на моль. Способ работает на 100 %. з.ы. Не забываем о противогазе. В мене дно невід'ємне.Плівку знайду.А де продають сірку??В яких магазинах? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 2 хвилини тому, сер сказав: как завещали - учится Нічого проти не маю На те я і початківець))) Все приходить з часом) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 3 минуты назад, Роман Бакун сказал: От то-то)))) Розумієте,в мене поки що 10-15 рамок.Про мішки целофанові я навіть не задумувався,думав нарік купити В мене дно невід'ємне.Плівку знайду.А де продають сірку??В яких магазинах? У вас 145-е съемные, вместо дна кусок двп, фанеры, да хоть картона, главное плотно. Также и крышу можно. Серу продают в любом магазине типо "Сад и Огород", ну и в пчеловодческих магазинах. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Тільки що, Джаз сказав: У вас 145-е съемные, вместо дна кусок двп, фанеры, да хоть картона, главное плотно. Также и крышу можно. Серу продают в любом магазине типо "Сад и Огород", ну и в пчеловодческих магазинах. Добре,дякую))) Будем пробувать Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
сер Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 4 минуты назад, Роман Бакун сказал: Нічого проти не маю На те я і початківець))) Все приходить з часом) да не Вам я думаю объявится Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Джаз Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Только что, Роман Бакун сказал: Добре,дякую))) Будем пробувать Пробуйте. Но повторюсь - пары горящей серы вдыхать категорически не рекомендуется! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 1 хвилину тому, сер сказав: да не Вам А кому? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
сер Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Только что, Роман Бакун сказал: А кому? ошибся, изв Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 11 сентября, 2018 Share Опубликовано 11 сентября, 2018 Тільки що, Джаз сказав: Пробуйте. Но повторюсь - пары горящей серы вдыхать категорически не рекомендуется! Пане Джаз(вибачте,ім'я вашого не знаю)я збираю всі варіанти.А от що вийде зробити,те і зроблю))) Всім щиро дякую за поради)))) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 12 сентября, 2018 Share Опубликовано 12 сентября, 2018 6 годин тому, Роман Бакун сказав: Пане Джаз(вибачте,ім'я вашого не знаю)я збираю всі варіанти.А от що вийде зробити,те і зроблю))) Всім щиро дякую за поради)))) Знайдіть стару шафу, зараз їх багато хто викидає, набийте в середині рейочок, щоб рамки підвісити, і буде Вам сотосховище. Головне, рамки незалишати поза вуликом навіть на короткий час, забрали з вулика і зразу сховали. Особисто ще непробував, але чув, що добре працюють таблетки з фосфідом алюмінію (типу Джин, та інші), але також потрібне замкнуте приміщення 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бакун Опубликовано 12 сентября, 2018 Share Опубликовано 12 сентября, 2018 3 години тому, davolodya сказав: Знайдіть стару шафу, зараз їх багато хто викидає, набийте в середині рейочок, щоб рамки підвісити, і буде Вам сотосховище. Головне, рамки незалишати поза вуликом навіть на короткий час, забрали з вулика і зразу сховали. Особисто ще непробував, але чув, що добре працюють таблетки з фосфідом алюмінію (типу Джин, та інші), але також потрібне замкнуте приміщення Дякую за пораду. Я свої раммочки поки що по вуликах,порозкладав.Коли настануть холоди,вже буде легше.. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Анатолий Крутий Опубликовано 13 сентября, 2018 Share Опубликовано 13 сентября, 2018 В 11.09.2018 в 22:33, Роман Бакун сказал: Не знаю що і робити...7 рамок вже спортили...Прям аж страшно((( Буду дуже вдячний за поради. Спробуй використати таблетки від молі. Вони продаються практично в любому магазині госптоварів і коштують зовсім недорого. Є також балончики типу дезодорант від молі. Можна використати полоски від молі, наприклад від фірми Фарматон. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.