Перейти к содержанию

Воск, Віск

Рекомендуемые сообщения

43 хвилини тому, ромео сказав:

Ану-но, ну-но нагадайте...

хтось казав, шо збирати прополіс - то не царське діло?:hmm:

Він же не збирав. Збирали бджоли. Він тільки сіяв.

3 хвилини тому, gardener сказав:

Він же не збирав. Збирали бджоли. Він тільки сіяв.

47 хвилин тому, ромео сказав:

Ану-но, ну-но нагадайте...

хтось казав, шо збирати прополіс - то не царське діло?:hmm:

То в 24-у  чи в 23-у балувався, дер і мох і болото. Після очистки прополісу в мене лишилось кілька кг недопролісу чи недовоску. Вирішив віджати прополіс по максимуму:rofl:.

Не вийшло, але колір воску на водяній бані вийшов крутезний.

06.11.2025 в 18:39, Конструктор сказав:

@Пахомич Ви що думаєте якщо пасічник то зразу хімік?:umora: Може тут хіміки і є але їх не багато. Як маєте бажання ділитися інформацією, то кажіть.

@Пахомич То Ви нам розкажете як щ кислота очищає віск? Чи нє!

7 минут назад, Конструктор сказал:

@Пахомич То Ви нам розкажете як щ кислота очищає віск? Чи нє!

Солі щавлевої кислоти в воді не розчині  і деякі мало розчині . При відстоюванні воску випадають в осад.

В кожному живому організмі присутні метали . Досліджено ,що в тілі самок кліща знайдено 29 елементів , Отже в тілі бджоли і личинок присутні також 29 елементів. Під дією  щавлевої кислоти ці елементи стають недоступними до засвоєння личинками . Тому в рекомендаціях наголошується - не обробляти щавлевою в розплодний період.

• 3 months later...

Підкажіть, може хто користувався - як в кастрюлі з алюмінію і нержавійки відстає віск від стінок після як того як охолоне. 

Раніше користувався емалевим посудом - то там без проблем, охололо, перевернув і воно все випало. Але назбиралось трохи воску і хочу придбати більшу посудину - є купа варіантів б/в і алюміній і нержавійка, але переживаю чи не буде приставати до стінок, щоб потім не мудохатись з вийманням...

15 хвилин тому, Бджолопотам сказав:

Підкажіть, може хто користувався - як в кастрюлі з алюмінію і нержавійки відстає віск від стінок після як того як охолоне. 

Раніше користувався емалевим посудом - то там без проблем, охололо, перевернув і воно все випало. Але назбиралось трохи воску і хочу придбати більшу посудину - є купа варіантів б/в і алюміній і нержавійка, але переживаю чи не буде приставати до стінок, щоб потім не мудохатись з вийманням...

Відро пластикове - і ніяких проблем

• Подобається 1
  • Здивований 1
  • 100% 2

24 хвилини тому, gardener сказав:

Відро пластикове - і ніяких проблем

Я якось звик що в металевому плавиться і там же холоне, то про пластик і не подумав. І як - не коробить його від температури, чи треба наливати як трохи охолоне?

9 хвилин тому, Бджолопотам сказав:

Я якось звик що в металевому плавиться і там же холоне, то про пластик і не подумав. І як - не коробить його від температури, чи треба наливати як трохи охолоне?

В мене зразу з центрофуги йде в пластикове відро, нічого не коробить, так вже роками працюю. 

Це з відер

IMG_20251022_104754.thumb.jpg.f0cad19ae1dcd4cdc476ad615f69cdd5.jpg

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...