gardener Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 43 хвилини тому, ромео сказав: Ану-но, ну-но нагадайте... хтось казав, шо збирати прополіс - то не царське діло? Він же не збирав. Збирали бджоли. Він тільки сіяв. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 3 хвилини тому, gardener сказав: Він же не збирав. Збирали бджоли. Він тільки сіяв. 47 хвилин тому, ромео сказав: Ану-но, ну-но нагадайте... хтось казав, шо збирати прополіс - то не царське діло? То в 24-у чи в 23-у балувався, дер і мох і болото. Після очистки прополісу в мене лишилось кілька кг недопролісу чи недовоску. Вирішив віджати прополіс по максимуму. Не вийшло, але колір воску на водяній бані вийшов крутезний. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 06.11.2025 в 18:39, Конструктор сказав: @Пахомич Ви що думаєте якщо пасічник то зразу хімік? Може тут хіміки і є але їх не багато. Як маєте бажання ділитися інформацією, то кажіть. @Пахомич То Ви нам розкажете як щ кислота очищає віск? Чи нє! 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 7 минут назад, Конструктор сказал: @Пахомич То Ви нам розкажете як щ кислота очищає віск? Чи нє! Солі щавлевої кислоти в воді не розчині і деякі мало розчині . При відстоюванні воску випадають в осад. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 В кожному живому організмі присутні метали . Досліджено ,що в тілі самок кліща знайдено 29 елементів , Отже в тілі бджоли і личинок присутні також 29 елементів. Під дією щавлевої кислоти ці елементи стають недоступними до засвоєння личинками . Тому в рекомендаціях наголошується - не обробляти щавлевою в розплодний період. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта Підкажіть, може хто користувався - як в кастрюлі з алюмінію і нержавійки відстає віск від стінок після як того як охолоне. Раніше користувався емалевим посудом - то там без проблем, охололо, перевернув і воно все випало. Але назбиралось трохи воску і хочу придбати більшу посудину - є купа варіантів б/в і алюміній і нержавійка, але переживаю чи не буде приставати до стінок, щоб потім не мудохатись з вийманням... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 15 хвилин тому, Бджолопотам сказав: Підкажіть, може хто користувався - як в кастрюлі з алюмінію і нержавійки відстає віск від стінок після як того як охолоне. Раніше користувався емалевим посудом - то там без проблем, охололо, перевернув і воно все випало. Але назбиралось трохи воску і хочу придбати більшу посудину - є купа варіантів б/в і алюміній і нержавійка, але переживаю чи не буде приставати до стінок, щоб потім не мудохатись з вийманням... Відро пластикове - і ніяких проблем 1 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 24 хвилини тому, gardener сказав: Відро пластикове - і ніяких проблем Я якось звик що в металевому плавиться і там же холоне, то про пластик і не подумав. І як - не коробить його від температури, чи треба наливати як трохи охолоне? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 марта Share Опубликовано 3 марта 9 хвилин тому, Бджолопотам сказав: Я якось звик що в металевому плавиться і там же холоне, то про пластик і не подумав. І як - не коробить його від температури, чи треба наливати як трохи охолоне? В мене зразу з центрофуги йде в пластикове відро, нічого не коробить, так вже роками працюю. Це з відер 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.