Сирота Микола Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Впевнений, що серед нас теж є гурмани алкоголю, які люблять не просто пити, а й насолоджуватись якісним напоєм. Сам я свого часу пив "шо наллють" і у великих кількостях, доки не зрозумів, що пора з цим зав'язувати. Зав'язав і не нюхав навіть протягом 5 років - і на власне весілля обійшовся безалкогольними напоями. Але останнім часом з'явилась у мене якась "буржуйська" звичка посидіти в неділю ввечері з дружиною за келихом легкого приємного вина і посмакувати справді хороший напій. от тільки зарплати в нас не буржуйські, тому дозволяємо ми собі не більше пляшки на місяць і ставимо правило не купувати вино дорожче 10 $. Знання й досвіду у виборі вин мало, тож купую переважно інтуїтивно, але мушу сказати, що трапляються настільки хороші вина за цю ціну, що сам дивуєшся, як можна було пити тамянку за 30 грн, коли за 40 є хороше чилійське або угорське значно кращої якості. Пропоную тут в темі описувати свій досвід: хто що пробував і не боїться порекомендувати іншим. Такі теми є в різних блогах, форумах для спеціалістів і любителів, проте там рідко зустрінеш вино вартістю до 20-30 Є. Виключення хіба що київський блог Алєксєя Дмітрієва (можна пошукати в гуглі), але й там вибір невеликий. Сам теж намагатимусь викладати тут фото, назви, опис вин, які пробував сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Рекомендую любое вино вин.завода "Магарач". Очень приличное Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted November 3, 2011 Author Share Posted November 3, 2011 Ну і першим викладу свої враження про останню покупку (ще в холодильнику півпляшки булькає) Гран Кастільо Темпранілло РозЕ Gran Castillo Tempranillo Rose (Іспанія, Валенсія) спирт 11,5%, напівсолодке Купив в виномаркеті за 69 грн (потім в інтернеті знайшов дешевше). Зацікавився саме через слово Tempranillo на етикетці - це назва сорту винограду, традиційного для Іспанії, а мені цікаво пробувати саме сортові вина, які передають і смак одного сорту винограду, і певною мірою - смак місцевості, де цей виноград зростав. А Темпранілло - суто іспанський сорт, який характеризує саме цей регіон. Отож: Колір досить приємний, немає різко-рожевого, він блідуватий, прозорий, м'який Аромат - мені сподобався і навіть дуже. Я просто ловив кайф сидячи з бокалом і нюхаючи його. Дуже приємний, ненав'язливий, легкий трояндовий, а якщо добре внюхатись, то проглядає і суничний аромат, особливо коли вино зігрілось. Мені ще щось цитрусове вважалось. Смак - більше суничний, ягідний, причому перший раз вино потримав в холодильнику десь годинку і воно було недостатньо холодним, мабуть, бо відчував одну лиш суницю і її було трохи ніби й занадто. Це на мій смак, але дружині дуже сподобалось. Сьогодні дістав пляшку, яка охолоджена була сильніше - рекомендовано для цього вина 8-10 градусів - значно краще! Тепер суниця не так домінувала, чути було троянду, явно відчутно в смаку барбарис, більше в залишковому смаку. Залишок короткий, нетривалий. Саме вино дуже легке, з кислинкою, освіжаюче, мабуть не під нинішню погоду . Загалом мені сподобалось - не соромно поставити на стіл і приємно вжити келих і самому. Вживав без жодної закуски (не люблю хороший смак заїдати), проте так мені здається, що під тортик - саме те Якщо комусь подобаються фруктові, ягідні аромати, легке вино - можу рекомендувати без застереження - тільки добре охолодіть. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted November 3, 2011 Author Share Posted November 3, 2011 Рекомендую любое вино вин.завода "Магарач". Очень приличное ? Дякую, не куштував. З того що стоїть в усіх магазинах пристойне вино траплялось мені серед марок "Інкерман" та "Сонячна долина". Проте я не люблю солодкі вина, а в Україні більшість вин, що можна пити, - саме солодкі. Ще не пробував хорошого українського вина на свій смак - гармонійного, сухого чи напівсухого, без надлишку кислоти і явного спиртового смаку. Кажуть непогані "Вина Гулієвих", але ще у Львові не бачив. Це вже до наших кримсько-одеських колег треба звертатись з чолобитною Link to comment Share on other sites More sharing options...
ded50 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Україні більшість вин, що можна пити, - саме солодкі. ? Коли я був молодший, випробував різні вина кримські. Так от, до дуже солодкого добавляв Аліготе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Надто прискіпливе тестування!Я,приміром,віддаю перевагу винам домашнього виробництва та сомогону,переробляючи його на наливки та настійки.Анкета ж сприймає тільки однозначну відбповідь.Чи не можна внести корективи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Надто прискіпливе тестування!Я,приміром,віддаю перевагу винам домашнього виробництва та сомогону,переробляючи його на наливки та настійки.Анкета ж сприймає тільки однозначну відбповідь.Чи не можна внести корективи? на жаль - ні Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavik Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Знання й досвіду у виборі вин мало, тож купую переважно інтуїтивно, але мушу сказати, що трапляються настільки хороші вина за цю ціну, що сам дивуєшся, як можна було пити тамянку за 30 грн, коли за 40 є хороше чилійське або угорське значно кращої якості. ? Не знаю как чилийське но Угорське мне не понравилось они его с порожка штампують... Иногда могу чуточку домашнего... А больше всего мне понравилось когда зделал вино с медом, было просто супер... Цвет его был. Вкус.... Запах.....Вапше обалденый.......... А все было так: Выдавил виноград, добавил в него мед оно как начало бродить........ не знал что сним делать, потом пошло тихое брожение за ним осадка и как просветлело мы его... и нема.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Где вино,там обязательно кино,домино и... конечно,женшины. Иду славным городом Харбков.Глазею по сторонам.На Сумской стучусь лбом о бигборд.Большущими буквами выведено:"САМКИ.От 79 гривен.Лучшее предложение осени со скидками до 80 процентов.Любой вместимости ,раскраска на любой вкус .Доставка по всей Украине,оплдата после получения..."Лихорадочно ощупываю свой тощий кошелек с мыслью "жизнь коротка,а жить хочется" и решаюсь--хорошая самка в промозглый день стОит тех денег! Так,куды обращаться,где координаты этих самых самок??? Всматриваюсь в бигборд внимательней."СУМКИ.От 79 грн..."Сумки?по 79 гринов???Да пусть даже по червонцу они будут--все равно дорого. Вот что бывает от сотрясения мозгов! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolstiy Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Микола Іванович, ну вот Вы подумайте коли за 40 є хороше чилійське або угорське значно кращої якості. Разве может Чилийское вино столько стоить.......? Ну конечно если я правильно понял Ваше є, а не как евро.! Настоятельная просьба привести свою подпись в согласие с Правилами форума! Адм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Разве может Чилийское вино столько стоить.......? ? Спробуйте біле півсолодке від Мірафлора p Центральної Долини Чілі - в інтернеті ціна 37-40 грн. В магазині брав за 42. Дуже цікаве непогане вино з запахом меду, кураги, ізюму. Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Проте я не люблю солодкі вина, а в Україні більшість вин, що можна пити, - саме солодкі. Ще не пробував хорошого українського вина на свій смак - гармонійного, сухого чи напівсухого, без надлишку кислоти і явного спиртового смаку. ? У "Магарача" много вин сухих и полу-сухих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 У "Магарача" много вин сухих и полу-сухих ? Я ж не казав, що їх немає, але відгуки про них двозначні, та й ситуація там на заводі зараз не найкраща - новий керівник буквально недавно призначений, інвесторів витісняють і беруться за власні програми, може з цим і пов'язана така неоднозначність. В будь-якому випадку треба пробувати самому, але тут я не хочу купувати наугад і скористаюсь порадою сомелье в винмаркеті. Не впевнений, що аж так "всі вина у них хороші" - у Магарача не один завод і дуже велике виробництво, обладнання теж застаріле (правда вже будуть міняти) тож всяке може бути. А з українських вин я б однозначно хотів спробувати ось це: хто пробував порахувати медальки на етикетці? Справка: Знаменитое вино Мускат белый Красного Камня, которое выдерживается в прохладных, с таинственным обаянием, подвалах «Массандры» награждено 21 золотой, 1 серебряной медалями, 3 кубками «Гран-При» и кубком «Супер Гран-При». «Господа! Вино столь высокого качества неуважительно пить сидя", — произнес поднявшись английский эксперт доктор Тейчер. Мускат белый Красного камня на международных дегустационных конкурсах дважды объявлялся лучшим вином мира. Английская королева Елизавета II (мать принца Чарльза, мужа принцессы Дианы) чрезвычайно высоко ценила данное вино. В 1960-е годы «Массандра» каждый год отправляла через Ленинградский порт лично ей двухсотлитровую бочку вина Мускат белый Красного камня. Рядове вино цієї марки коштує десь до 15 євро, але воно... Справжній Мускат білий червоного каменю вдається в природі далеко не кожного року , в інші роки додається цукор. Наймолодше "правильне вино" було розлите ніби то ще 1995 року - воно коштує до 70 євро. Я б таке пошкодував пити Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Кагор і тільки кагор!!! Солодкий і червоний (Мед і кров Ісуса). Краще "Масандра"- партенід. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Хто знає скільки відсотків справжньої згущонки серед тої що продається? Від 0 до кількох % - практично нуль... А вчому проблема - інградієнти : молоко , трохи вершків, цукор, і душе проста технологія згустити з помішуванням на вогні, яка не потребує багато часу... Але чомусь справжню сгущонку роблять тільки в дорогих рестаранах, або люди самі собі вдома. Так ось якщо виробники не хочуть вовтузитись із сгущонкою, то купити справжнє вино з яким треба позайматись 1-2 роки мінімум шанси на порядок менші, по крайній мірі не більші, ніж відсоток правильної сгущонки,,, навіть якщо там етикетка Чілі, чи Грузія - їм самим вина не вистачає Вибачте за мій скептицизм Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavik Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Кагор і тільки кагор!!! Солодкий і червоний (Мед і кров Ісуса). Краще "Масандра"- партенід. ? Мда дожились разную ........ пить... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted November 23, 2011 Author Share Posted November 23, 2011 Хто знає скільки відсотків справжньої згущонки серед тої що продається? Від 0 до кількох % - практично нуль... А вчому проблема - інградієнти : молоко , трохи вершків, цукор, і душе проста технологія згустити з помішуванням на вогні, яка не потребує багато часу... Але чомусь справжню сгущонку роблять тільки в дорогих рестаранах, або люди самі собі вдома. Так ось якщо виробники не хочуть вовтузитись із сгущонкою, то купити справжнє вино з яким треба позайматись 1-2 роки мінімум шанси на порядок менші, по крайній мірі не більші, ніж відсоток правильної сгущонки,,, навіть якщо там етикетка Чілі, чи Грузія - їм самим вина не вистачає Вибачте за мій скептицизм Ну, з того, що продається у нас в магазинах 95% - справжнє вино. Воно робиться на основі "кращих європейських сортів винограду" . А це значить, що вони беруть виноматеріал з того ж Чилі, Аргентини або й Іспанії, справді з кращих европейських сортів - Совіньйон, Сіра, Трамінер... - так званий "балк" - сире вино - без витримки, обробки, освітлення - просто сировину. За потреби додають спирт, змішують для покращення смаку, маскують цукром недоліки (ось чому в нас мало хороших сухих вин) і видають "на гора". Вино то виходить натуральне... але без душі воно - суррогат. Навіть портвейн 777 чи 999 у паперових пакетах - натуральне вино. Але як його пити? І ще питання: чому ЛІТР хорошого австралійського вина коштує в Німеччині чи Польщі 4 євро, а в нас - 10 євро за 0,7 л? Той самий виробник А Чилійські винороби роблять ставку на якість, щоправда, в силу особливостей клімату, білі вина в них не дуже виходять - недавно перевіряв. Непогане вино купив, але є й краще. Посередній продукт попався. А от те що не набрало цукру в Аргентині чи Чилі, або не вийшло за ароматом на потрібний рівень вантажиться в цистерни і морем йде до нас - от вам і недорогий балк. Зате червоні в них зазвичай хороші - купив на днях Шираз - попробую на день народження тестя - тоді відпишусь. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Осенью был в Крыму. Посетил Солнечную долину. На мой вкус понравились (ординарные) "Приват" И "Солнечная долина". Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Кому цікаво,почитайте.Схоже на правду! Сайт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted December 1, 2011 Author Share Posted December 1, 2011 Кому цікаво,почитайте.Схоже на правду! Сайт Особливо в цій частині: "за последние 5 лет, в борьбе за рынок, некоторые отраслевые ассоциации и отдельные производители очень серьезно дискредитировали украинское вино." За що боролись на те й напоролись А я можу дати цікаве посилання на дегустацію одного з вин Шабо : БЛОГ І там же пожна подивитись оцінки деяких інших українських вин. Інформація - Олексій Дмітрієв - кращий сомельє України 2009 року, який представляв нашу країну на європейському конкурсі сомельє, увійшовши до 20 кращих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Мда дожились разную ........ пить... ? Против кагора Вы очень даже понятно выразились. "На вкус и цвет товарищей нет." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Слобода Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Хто знає скільки відсотків справжньої згущонки серед тої що продається? Від 0 до кількох % - практично нуль... А вчому проблема - інградієнти : молоко , трохи вершків, цукор, і душе проста технологія згустити з помішуванням на вогні, яка не потребує багато часу... Але чомусь справжню сгущонку роблять тільки в дорогих рестаранах, або люди самі собі вдома. Так ось якщо виробники не хочуть вовтузитись із сгущонкою, то купити справжнє вино з яким треба позайматись 1-2 роки мінімум шанси на порядок менші, по крайній мірі не більші, ніж відсоток правильної сгущонки,,, навіть якщо там етикетка Чілі, чи Грузія - їм самим вина не вистачає Вибачте за мій скептицизм Кагор і Портвейн і Лідія і ... - Чорнило. Скуштував грузинського Валіко - Чорнило. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Скуштував грузинського Валіко - Чорнило. А Кіндзмараулі куштували? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 Кагор і Портвейн і Лідія і ... - Чорнило. Скуштував грузинського Валіко - Чорнило. ? Зовсім недавно в Ужгороді проходило свято молодого вина - Закарпатське божоле... За 50 грн можна побробувати по кілька сортів вина у порядка 20 - 25 виноробів, а потім за жетон у кого-небудь взяти 1літр вина додому. Вино цінили 40-50 грн /літр. По-перше Молодого вина практично не було , усе вино було таке як би йому 1,5-2 роки Скільки там справжнього , скільки порошкового важко сказати. Людям які самі вино не роблять усе нормально, а від тих хто робить вино сам, я чув скепсис про якість цих вин. А куди ж дівається справжнє вино, бо є ж виноградники. А виявляється що в нас австрійці скупляють якісний виноград, а ще у нас навчились з 2 літрів виноматеріалу робити 2 ящика вина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted December 7, 2011 Author Share Posted December 7, 2011 Скуштував грузинського Валіко - Чорнило. А Кіндзмараулі куштували? Куштував двічі - перший раз було ніби непоганим, а в другий раз - В Грузії зараз ніби взагалі відсутній контроль продукції - неможливо купити вино з різних партій навіть одного виробника, щоб воно було однаковим. Якщо й натрапив на щось хороше, то біжи в магазин у купуй з тієї партії запас. Та й підробок мабуть найбільше саме під Грузинські вина роблять. Стосовно мого анонсованого звіту: так і не відкрили куплені пляшки, бо гості прийшли не з пустими руками і, щоб нікого не ображати відкрили дві пляшки Інкермана біле сухе - Совіньон, та червоне напівсухе Шато Руж. Совіньон після першого розливу сховали під стіл і стоїть зараз на кухні - на маринад. Описувати там нічого. Шато Руж - майже допили (то 5 душ пили вино з усіх присутніх...). Не провальне, але й хвалити там нема чого - компотик. Діставати своє вино після того як подароване не допили було на нашу думку нетактовно, тож дістали з серванту колись подаровану пляшку коньяку "Шабо королівський" - кількість зірочок за час стояння в серванті виросла вдвічі ))))). Непоганий коньячок - пішов добре, навіть хто не любив коньяк, то пили не кривлячись. Приємний шоколадний аромат і оксамитовий, м'який смак. Терпкості взагалі не було - навряд чи тримали в бочках, але напій вдався на 4-ку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.