Jump to content

Що налито у твій келих?


Recommended Posts

Прочитав останні рядки посту №25 і облизнувся...А натомість згадав анекдот про Чапаєва та Пєтьку.Ну,той,в якому біляка на допиті хотіли примусити нюхати шкарпетки легендарного героя. :umora:

Link to comment
Share on other sites

Куштував двічі - перший раз було ніби непоганим, а в другий раз -

От тому відтоді як в мене почали виходити непогані медові вина, я перестав звертати увагу на полиці з напоями в супермаркетах.
Link to comment
Share on other sites

Куштував двічі - перший раз було ніби непоганим, а в другий раз -

От тому відтоді як в мене почали виходити непогані медові вина, я перестав звертати увагу на полиці з напоями в супермаркетах.
У мене дуже добре власне вино вдалось минулого року - з сорту Декабрьський, який хоча й набрав цукор, але через ранню осінь з дощами не втратив кислоту, тож свіжим його не з'їли. І вино теж вийшло кислим, коли молодим пробував, але півроку витримки у пляшках зробили чудо - кислота зникла і смак просто чудовий. 5 літрів спожили самі за 2 тижні :ah: А цього року нормував навантаження куща і він визрів добре і вчасно, тож увесь був спожитий свіжим :) Уже роздобув для себе черенки класних винних сортів: Юкка, Мускат Блау, Мускат Голодриги, Розіна, Цитронний Магарача - тож надіюсь за 4-5 років забезпечити себе якісним вином :ole_ole: А поки що навіть універсальний Сурученський білий та технічний Мускат білий до вина не доживають - любимо солодкий виноград :umora:
Link to comment
Share on other sites

У мене дуже добре власне вино вдалось минулого року - з сорту Декабрьський, який хоча й набрав цукор, але через ранню осінь з дощами не втратив кислоту, тож свіжим його не з'їли. І вино теж вийшло кислим, коли молодим пробував, але півроку витримки у пляшках зробили чудо - кислота зникла і смак просто чудовий. 5 літрів спожили самі за 2 тижні А цього року нормував навантаження куща і він визрів добре і вчасно, тож увесь був спожитий свіжим

:hi: Медку в него при брожении и лучшего вина не найдете на планете!!!! :az:
Link to comment
Share on other sites

От тому відтоді як в мене почали виходити непогані медові вина, я перестав звертати увагу на полиці з напоями в супермаркетах.
І в мене непогані, як наче. Існує багато інформації щодо виготовлення медових вин в домашніх умовах, і доволі детальної. А от коли справа за дріжджі, тут темний ліс. А могли бути й кращі.
Link to comment
Share on other sites

Мужики, хватит пить! Наших бьют! В теме "Фармацевты против меда" - "Апитерапия".

Link to comment
Share on other sites

Люблю сухі вина,розпробував і зрозумів який це напій в Італії,коли працював там.Також три роки робив не менше чим по 15 тонн вина,я маю на увазі там,техніку винороба пройшов від обрізки винограду до вживання що зробив. :az:

Link to comment
Share on other sites

Люблю сухі вина,розпробував і зрозумів який це напій в Італії,коли працював там.Також три роки робив не менше чим по 15 тонн вина,я маю на увазі там,техніку винороба пройшов від обрізки винограду до вживання що зробив. :az:
У мене родичі в Придністров'ї на сім'ю з чотирьох чоловік щороку виготовляють 2 тонни вина - суто для себе. До нового урожаю нічого не лишається :umora: А ще згадую розповідь своєї тітки: "Представляешь, у меня гаишники права отняли - говорят пьяная была. Да я же с деловой встречи ехала (вона - зам директора заводу) - разве я бы напивалась? Да там и пить нечего было - полведра на двоих" :helpme::umora:
Link to comment
Share on other sites

Дегустация вин. Сам бывал пару раз на этой экскурсии, рекомендую посмотреть.

Link to comment
Share on other sites

Бортник, :ay: До речі, вище рекомендував вино Мірафлора (Чилі) - купив пляшку нового урожаю 2011 - зовсім інакше, ніж пив місяць тому - мені не сподобалось. Рік на рік не приходиться :dntknw: ------------- І коментар до розповіді по бочки в першому відео. Всі нові заводи і багато старих переходять на інший режим утримання вина в бочках. Замість таких величехних бочок на 4,7т використовують барики по 225 л - їх треба більше, але й вино має тоді більшу площу контакту з дубом, хоча собівартість й підвищується, але сроки витримки вина скорочуються і вино нового урожаю швидше надійде у продаж. Барик використовується не більше 3 разів, а для резервних високоякісних вин використовують тільки нові барики. Причина в тому, що всі попередні вина лишають свій слід на бочці і кількість домішок на таку маленьку бочку складає кілька літрів, що вже реально може відбитись на смаку й ароматі вина. Процес виготовлення й вигляд бариків можна подивитись тут: http://youtu.be/CiYAd5lFBMw

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Очень рекомендую грузинское шампанское "Багратиони" :ay: . Не хуже хранцюзського "Мадам Клико", но цена в несколько раз меньше. :hi:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Нащедрував я пляшку Мадери "Солнечная долина", АР Крим, Судак. Такого компоту, від якого тхне звичайним спиртом, я собі і уявити не міг під цією назвою. Хоча на етикетці написано : Склад: виноматеріал оброблений, спирт етиловий ректифікований. (Типа мы же Вас предупреждали)... Будьте обережні!

Link to comment
Share on other sites

Хоча на етикетці написано : Склад: виноматеріал оброблений, спирт етиловий ректифікований. (Типа мы же Вас предупреждали)...

Тому останнім часом якщо я купую вино українського виробництва, то лише сухе і таке що в сладі має лише виноматеріал. Все інше - то просто компот. Кращий або гірший, але компот.
Link to comment
Share on other sites

Тому останнім часом якщо я купую вино українського виробництва, то лише сухе і таке що в сладі має лише виноматеріал.

Саме краще - своє робити :az:
Link to comment
Share on other sites

Тому останнім часом якщо я купую вино українського виробництва, то лише сухе і таке що в сладі має лише виноматеріал.

Саме краще - своє робити :az:
Уподобав виготовляти вино з шипшини.Корисно,смачно,престижно--певен,що в радіусі 30 км кращого не знайти.Ексклюзив,одначе! :az:
Link to comment
Share on other sites

Очень рекомендую грузинское шампанское "Багратиони" :ay: . Не хуже хранцюзського "Мадам Клико", но цена в несколько раз меньше. :hi:
Багратіоні колись пробував брют - справді дуже непогане й недороге, Вдову Кліко й в руках не тримав, тож порівняти не можу :umora: , але серед Українських ігристих є кращі. Проте по співвідношенню ціна/якість Багратіоні у них виграє. Я новий рік зустрічав ігристими винами З Італії: Martini Grandi Auguri - привезли гості "звідти" - ціна на наші гроші - до 70 грн, 750997_240.jpg Найбільше сподобалось з усіх - приємна гра, смак тонкий, хоча й молодий, аромат ягідний, відчутний мускат. Місце збору винограду - П'ємонт, використано виноматеріал з сортів Піно нуар, Рислінг, Шардоне, можливе додавання також сортів Просеко та Москато. Дуже легке, приємне й питке - як на холодну пору року, то може й занадто легке :ah: Botter Moscato Spumante - ціна у нас в виномаркеті - 68 грн. 750998_240.jpg Приємне, тонкий квітковий аромат, чути акацію та легкі медові нотки, як на мене, то трішечки менш солодке якби... Хоча - для жінок саме те. З Молдови/Росії: Cricova мускатне біле напівсолодке - 46 грн shampanskoe-muskat-beloe-polusladkoe.jpg Непогане на свої гроші, теж півсолодке, має приємну кислинку лимона, виражений квітковий аромат жасмину, мускат сильно відчутний, різкуватий - я люблю більш делікатний, гра бульбашок тонка й довга - це радує. Та з України: (принесли подарунок) КЗШВ "Советское" - представляти не варто, думаю. Всі його знають. Смак цього разу якийсь аж :at: , може того, що було з чим порівняти. Дуже відчутний присмак бродіння, кислота випирає, гра дуже коротка й груба. Стоїть і досі - не ми його, а воно нас перемогло :umora:
Link to comment
Share on other sites

А яке непогане робить мій колега!!! PaperHonyL1.jpg Я не тримав в руках "Кліко", проте по відношенні ціна-якість "Кліко" нервно палить збоку, не кажучи про Немірових і Хортиці з Перловими.... :umora::ole_ole::az:

Link to comment
Share on other sites

А яке непогане робить мій колега!!!

Воно то так. Але Верховна зрада не прийняла закон про дозвіл самогоноваріння для власних потреб... :(
Link to comment
Share on other sites

Сориентируйте на тему медовухи, не найду...плиз :hi:

Link to comment
Share on other sites

Сориентируйте на тему медовухи, не найду...плиз :hi:
http://tochok.info/forum/index.php?showtopic=154
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Пригощали вином Фуего Астрал Шардоне (Чілі).Напій чимось cхожий на совєтскоє шампанскоє :IMHO1: ,але без газу.Звернув увагу на коркуаання.Звичайна металізована пробочка,традиційний корок відсутній повністю.Чи не є це ознакою фальсифікату?

Link to comment
Share on other sites

Пригощали вином Фуего Астрал Шардоне (Чілі).Напій чимось cхожий на совєтскоє шампанскоє :IMHO1: ,але без газу.Звернув увагу на коркуаання.Звичайна металізована пробочка,традиційний корок відсутній повністю.Чи не є це ознакою фальсифікату?
Все може бути :dntknw: Мене здивувало недавно Мартіні Асті - купляли до свята в виномаркеті ігристе вино, не з дешевих - біля 80 грн, на смак непогане, але здивувала пластикова пробка :blink: Думав, що тільки на Совєтском такі були... Щоправда пластик на порядок кращий, ніж на Совєтском
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...