mikvm Опубликовано 22 августа, 2010 Share Опубликовано 22 августа, 2010 Доброго дня. Цікавить питання стосовно того, як саме розміщують бджоли кормові запаси за порядком проходження медозборів у вуликах різних конструкцій. В мене в основному лежаки на 25 даданівських рамок з збільшеним підрамковим простором на піврамку. В кого які є думки? Дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 22 августа, 2010 Share Опубликовано 22 августа, 2010 Так я всього другий рік займаюся бджільництвом тому і завдаю багато запитань за що прошу вибачення. Три тижні як в нас на Хмельниччині немає взятки. Ще пару днів назад щось приносили 100 гр. а останні дні легенько йде вага в мінус. А тому запитання думаю через днів 10-15 починати формувати гніздо і закормлювати на зиму. Я вірно міркую? Хтось з сусідів дайте відповідь на рахунок закормлення на зиму. Іванович ось завтра я буду сформовувати гнізда і з 24-25 почну закормлювати для нашої місцевості це ідеальний срок, хоча в мене є ще невеликий взяток а саме недалеко зійшло і цвіте ціле поле чогось що жовто цвіте але не ріпак, і бджоли там досить... якщо зараз виділити до 18-20 днів на закормку то та бджола щозараз сіється маткою не буде задіяна в переробці сиропу взагалі... тобто будуть всі умови для гарної зимівлі!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 22 августа, 2010 Share Опубликовано 22 августа, 2010 зійшло і цвіте ціле поле чогось що жовто цвіте але не ріпак, і бджоли там досить... ← А чи це не гірчиця? Вона ні чим не краща для зимівлі, ніж ріпак. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 23 августа, 2010 Share Опубликовано 23 августа, 2010 зійшло і цвіте ціле поле чогось що жовто цвіте але не ріпак, і бджоли там досить... ? А чи це не гірчиця? Вона ні чим не краща для зимівлі, ніж ріпак. можливо... якщо так, то краще закормлювати цукром, щоб менший відсоток меду з гірчиці попало... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
serg2222 Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 если высокое и кустами думаю ЗОЛОТАРНИК у нас тоже його полно и обножку несут класно Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 если высокое и кустами думаю ЗОЛОТАРНИК у нас тоже його полно и обножку несут класно та ні... це якась посівна культура... золотарник я знаю... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mikvm Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 Агов, мене хтось чує??? Гніздо розташоване в правій стороні вулика (після зимівлі сім'я налічувала 7 рамок вкритих бджолами): - з ранніх медоносів (сади, акація і т.д.) бджоли складають нектар кругом гнізда (в процесі розширення гнізда кількість рамок збільшилась до 15) - з середніх медоносів (липа і т.д.) - в процесі розширення гнізда 20 рамок - з пізніх медоносів (соняшник і т.д.) - 25 рамок Станом на 20 серпня бджоли залили всі рамки медом та на 90 % його запечатали (звичайно, враховуються рамки з розплодом) Тому постає питання, - в які частини гнізда бджоли складають мед з ранніх, середніх та пізніх медоносів? Чи правда, що бджоли навколо гнізда розташовують найкращий для зимівлі мед (з ранніх медоносів), а далі з середніх та пізніх медоносів? Все це при умові, що мед викачується 1 раз. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Adam Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 Агов, мене хтось чує??? Гніздо розташоване в правій стороні вулика (після зимівлі сім'я налічувала 7 рамок вкритих бджолами): - з ранніх медоносів (сади, акація і т.д.) бджоли складають нектар кругом гнізда (в процесі розширення гнізда кількість рамок збільшилась до 15) - з середніх медоносів (липа і т.д.) - в процесі розширення гнізда 20 рамок - з пізніх медоносів (соняшник і т.д.) - 25 рамок Станом на 20 серпня бджоли залили всі рамки медом та на 90 % його запечатали (звичайно, враховуються рамки з розплодом) Тому постає питання, - в які частини гнізда бджоли складають мед з ранніх, середніх та пізніх медоносів? Чи правда, що бджоли навколо гнізда розташовують найкращий для зимівлі мед (з ранніх медоносів), а далі з середніх та пізніх медоносів? Все це при умові, що мед викачується 1 раз. Якщо відкачуєте один раз то мед складається по мірі підставляння рамок. Якщо рамки не підставлялися їх було досталь то перший мед буде в верхній частині рамок і так дальше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 24 августа, 2010 Share Опубликовано 24 августа, 2010 в які частини гнізда бджоли складають мед з ранніх, середніх та пізніх медоносів? ← Де є вільне місце. Характер медоносів ту не грають ролі. Чи правда, що бджоли навколо гнізда розташовують найкращий для зимівлі мед (з ранніх медоносів), а далі з середніх та пізніх медоносів? ← В мене раннім медоносом останні роки є ріпак, його важко назвати найкращим. Навпаки стараюся його найбільше відкачати... А чому Ви качаєте один раз - це принцип, чи то в Вас тільки цього року так? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mikvm Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 А чому Ви качаєте один раз - це принцип, чи то в Вас тільки цього року так? ? Дякую за відповідь. В мене об'ємні вулики і їм вистачає рамок, щоб виводити достатньо бджіл та складати мед за весь сезон. Стараюсь мінімізувати втручання людини в життя бджіл. Качаю мед в другі декаді вересня (практично в процесі виходу бджіл для зимівлі). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 Качаю мед в другі декаді вересня (практично в процесі виходу бджіл для зимівлі). ← Значить у Вас нема ріпаку... В другій декаді вересня пізно годувати цукром. А зимові бджоли виходять починаючи з числа 20-го серпня. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
skibarman Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 Я цього року планую качати 30 серпня.І починати підгодівлю десь з 10 до 15 вересня.Чи незаскоро відкачка бо в нас росте золотарник?І може бути падь боюсь щоб непішла в зиму.Дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 ?І може бути падь боюсь щоб непішла в зиму. ← З такою погодою як цього року паді не може бути. Ви подивіться які роси зранку... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ded50 Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 Ви подивіться які роси зранку... ? У нас этого не наблюдается. Сегодня первый раз немного пыль прибил дождик. Так что не везде всё одинаково. А вот кормить буду начинать 8-10 думаю это реально. Расплода полно. Ну и несут ещё чтойто. Если будет возможность ещё откачаю выборочно. А кормлю сахаром, и зимуют вродь неплохо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ракетин Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 Ви подивіться які роси зранку... ? А что это - роса? Забыл как и выглядит... Уже больше месяца нет росы... Матки на поилки летят - нашёл сегодня одну. И чего в гнезде не сидится? И рядом до десятка пчёл. Что бы это значило? Матка из отводка, Мельниковская, обидно, однако... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 25 августа, 2010 Share Опубликовано 25 августа, 2010 У нас этого не наблюдается. ← А что это - роса? ← Так Пасека в: c.Воютичі ← - це ж на Львівщині. А тут роси ціле літо... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Я цього року планую качати 30 серпня.І починати підгодівлю десь з 10 до 15 вересня.Чи незаскоро відкачка бо в нас росте золотарник?І може бути падь боюсь щоб непішла в зиму.Дякую. ? А чи буде він медувати у вересні? Сумніваюсь. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Владек--дак сколько надо сделать отвара полыня на 10 л сиропа для закормки на зиму ? ? blek-269 вибачайте. Тоді не побачив вашого повідомлення. А тепер ця тема актуальна то відповідаю. Пилипенко на конференції зимою радив так: 400 гр полину закип"ятити (кількість води довільна). Цей розчин додади до сиропу, щоб вийшло 40 літрів. А от що таке КАС-81 : 50 гр соснових бруньок, 50 гр полину в період вегетації, 900 гр полину в період цвітіння (я думаю, що йдеться про сухї інградієнти) варити 3 години, обмотати утепленням на 8 годин. Розчин додавати до сиропу з розрахунку 30-35 мл на 1 літр. Або на 1 кг канді. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
hena Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Владеку,я вже колись висловлював сумнів стосовно варіння полину протягом трьох годин--за цей час при таких температурах усе цілюще вивітриться або зруйнується Приміром,для боротьби з капустяною совкою кілограм добре пров"яленого полину кип"ятять у невеликій кількості води тільки 10--15 хвилин... Особисто я гіркий полин настоюю на горілці,самогоні чи спирту,а вже потім настоянку використовую за призначенням.Звісно бджолам! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Владеку,я вже колись висловлював сумнів стосовно варіння полину протягом трьох годин--за цей час при таких температурах усе цілюще вивітриться або зруйнується ← Напевне залишається сама гіркоть, що аж лімфа у бджіл гіркне, після споживання сиропу і коли кліщ попробує такої, то відривається від бджоли і біжить у кут вулика б..... . Я так думаю Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владек Опубликовано 27 августа, 2010 Share Опубликовано 27 августа, 2010 Напевне залишається сама гіркоть, що аж лімфа у бджіл гіркне, після споживання сиропу і коли кліщ попробує такої, то відривається від бджоли і біжить у кут вулика б..... . Я так думаю ? У мене питання. А чи не позначається ця гіркота на швидкість споживання сиропу бджолами? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерыйПчел Опубликовано 1 сентября, 2010 Share Опубликовано 1 сентября, 2010 а хто що небудь знає чи чув ... чи дійсно є позитивний вплив на бджіл коли закормлювати в зиму ситою, приготовлену на основі відвару звіробоя??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kochut Опубликовано 1 сентября, 2010 Share Опубликовано 1 сентября, 2010 Я цього року планую качати 30 серпня.І починати підгодівлю десь з 10 до 15 вересня.Чи незаскоро відкачка бо в нас росте золотарник?І може бути падь боюсь щоб непішла в зиму.Дякую. ? Я , думаю, запізно... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
einar Опубликовано 1 сентября, 2010 Share Опубликовано 1 сентября, 2010 а хто що небудь знає чи чув ... чи дійсно є позитивний вплив на бджіл коли закормлювати в зиму ситою, приготовлену на основі відвару звіробоя??? Раніше регулярно давав сироп з настоєм полину та деревію, потім розширив "асортимент" звіробоєм. В минулому році сталося так, що зовсім не давав ніяких трав (не встиг). Різниці в зимівлі не помітив. Аби воно і справді щось давало, то за кордоном давно б уже ввели в раціон осінніої підгодівлі суміші з трав, але чомусь там вважають, що крім фумагіліну в зиму немає сенсу ще щось добавляти до корму. Хотя в цьому році знов по разу дав деревій з полином ... замість фумагіліну.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бортник Опубликовано 1 сентября, 2010 Share Опубликовано 1 сентября, 2010 Аби воно і справді щось давало, то за кордоном давно б уже ввели в раціон осінніої підгодівлі суміші з трав, але чомусь там вважають, що крім фумагіліну в зиму немає сенсу ще щось добавляти до корму. ← Там просто напросто не растут дикие травы в таком объеме как у нас. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.