Робин-Гут Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 .....Приветствую уважаемых пчеловодов......Так как цены в магазинах в частности на крупы завышены, есть такая идея - объединить пчеловодов Украины (а может только днепропетровской области, а остальные объединятся территориально по своим областям) с целью потребления качественных и недорогих круп, которые производятся на Украине. Мы, пчеловоды, имеем контакт с фермерами и покупаем у них продукцию непосредственно.....Затем продукция идет на областные склады пчеловодов и пчеловодные кооперативы по областям уже непосредственно мешками продают нам.... ....Как сохранить крупу? .....Как купить у фермера качественную крупу? на сколько ниже цены у фермеров, чем в магазине? ...Как не забюрократизировать пчеловодный кооператив и не допустить ,чтобы в итоге у власти в кооперативе были какие-то дельцы со стороны?.....Наверно есть еще куча нерешенных вопросов.... ....Можно например начать с маленького -собрать человек 50-70 хорошо знакомых пчеловодов, которые знают и доверяют друг другу и все это запустить в маленьком кругу.... На 50 человек надо например тонну гречневой крупы на год.....кооперируемся, покупаем, учимся хранить.... ...Хотелось бы выслушать мнения пчеловодов об этой идее? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 На мій погляд - нейздійсненна міссія По перше: тонна гречки, закуплена у фермера потребуватиме сушки, доочистки, обдирання лузги, зберігання і подальшої розсилки споживачам (членам кооперативу). А порахувавши затрати на все обладнання, механізми, сховище ви побачите, що собівартість буде в рази вищою магазинних цін. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abv Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 На закупке круп врядли много выиграть. Да и жене нравится еженедельно сходить на базар и что-то там купить. Мне кажется что Пчеловодный кооператив по сбыту продуктов пчеловодства за рубеж более интересная идея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 На закупке круп врядли много выиграть. Да и жене нравится еженедельно сходить на базар и что-то там купить. Мне кажется что Пчеловодный кооператив по сбыту продуктов пчеловодства за рубеж более интересная идея. Поддерживаю! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 объединить пчеловодов Украины (а может только днепропетровской области, а остальные объединятся территориально по своим областям) с целью потребления качественных и недорогих круп, которые производятся на Украине. Утопия Мне кажется что Пчеловодный кооператив по сбыту продуктов пчеловодства за рубеж более интересная идея. Хотелось бы, но не с нашим менталитетом... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombus Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Начните с малого. Найдите 10 пчеловодов и попробуйте с ними скооперироваться сдать оптом мёд. Если после этой эпопеи у вас появится желание иметь с пчеловодами какие-то ещё дела... , то флаг вам в руки - вы прошли проверку на космонавта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 об этой идее? ? всё выглядит несколько проще: для "крупяных" проблем заводишь пяток лишних пчёлосемей и все дела! Это значительно проще, чем предложенный путь! Помидоры именно таким образом выращиваю! Link to comment Share on other sites More sharing options...
шаруда Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Начните с малого. Найдите 10 пчеловодов и попробуйте с ними скооперироваться сдать оптом мёд. Если после этой эпопеи у вас появится желание иметь с пчеловодами какие-то ещё дела... wink.gif , то флаг вам в руки - вы прошли проверку на космонавта. az.gif ? Пчеловоды, как и люди , тоже бывают разные Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Начните с малого. Найдите 10 пчеловодов и попробуйте с ними скооперироваться сдать оптом мёд. Если после этой эпопеи у вас появится желание иметь с пчеловодами какие-то ещё дела... , то флаг вам в руки - вы прошли проверку на космонавта. ? Ось тут Бомбус сказав про те, про що я вже вирішив в своєму попередньому пості не говорити - найслабша ланка данної ідеї - люди. А коли люди пов'язані між собою грошима - це ще гірше, набагато гірше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrovskiy_viktor Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Начните с малого. Найдите 10 пчеловодов и попробуйте с ними скооперироваться сдать оптом мёд. Если после этой эпопеи у вас появится желание иметь с пчеловодами какие-то ещё дела... , то флаг вам в руки - вы прошли проверку на космонавта. ? Ось тут Бомбус сказав про те, про що я вже вирішив в своєму попередньому пості не говорити - найслабша ланка данної ідеї - люди. А коли люди пов'язані між собою грошима - це ще гірше, набагато гірше. Э И это все надо умножить на законы нашей страны и апетиты наших-слуг-депутатов-. Затем выехать в нормальную страну посмотреть оттуда назад и ужаснуться Как же я жил в этом бардаке. Всего за20 лет - демократии- золотой телец все поставил вверх ногами. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Nemo Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 жизнь - или законы рынка , если хотите заставит кооперироваться , иначе не получиться сделать рентабильным ни одно производство , а вот с кем и на каких условиях -это другое дело Я давно расматриваю вариант сложить интересы в раскрутке торговых точек , так вот с пчеловодами - дохлый номер , но в кругу общения есть ребята которые занимаються овощами , садами , мясом и идея -те потихоньку сами выращивают и сами продают выходя на средние промышленные обьемы, гарантируя при этом качество -под свой товарный знак , так вот идея совместить интересы в воздухе давно - один из вариантов не проблемной кооперации . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сирота Микола Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 жизнь - или законы рынка , если хотите заставит кооперироваться , иначе не получиться сделать рентабильным ни одно производство , а вот с кем и на каких условиях -это другое дело Я давно расматриваю вариант сложить интересы в раскрутке торговых точек , так вот с пчеловодами - дохлый номер , но в кругу общения есть ребята которые занимаються овощами , садами , мясом и идея -те потихоньку сами выращивают и сами продают выходя на средние промышленные обьемы, гарантируя при этом качество -под свой товарный знак , так вот идея совместить интересы в воздухе давно - один из вариантов не проблемной кооперации . Знаю не одного підприємця, що тягнуть на собі велику справу, бізнес, надриваються і не сплять ночами, бо їм не вдалося знайти жодного чесного партнера, якому можна було би довірити хоч частину справ. Один з них пропонував мені долю в бізнесі й управління кількома магазинами, доки він відкриватиме нову мережу в сусідньому місті - хоч я взагалі людина йому малознайома - працювали разом недовго. А от не може він довірити бізнес навіть родичам - все сам тягне. А тут мова про 50-70 чоловік! Та по-любому буде не одна "паршива вівця", що розвалить всю справу. Або підгребе собі до рук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Nemo Posted April 23, 2011 Share Posted April 23, 2011 жизнь - или законы рынка , если хотите заставит кооперироваться , иначе не получиться сделать рентабильным ни одно производство , а вот с кем и на каких условиях -это другое дело Я давно расматриваю вариант сложить интересы в раскрутке торговых точек , так вот с пчеловодами - дохлый номер , но в кругу общения есть ребята которые занимаються овощами , садами , мясом и идея -те потихоньку сами выращивают и сами продают выходя на средние промышленные обьемы, гарантируя при этом качество -под свой товарный знак , так вот идея совместить интересы в воздухе давно - один из вариантов не проблемной кооперации . Знаю не одного підприємця, що тягнуть на собі велику справу, бізнес, надриваються і не сплять ночами, бо їм не вдалося знайти жодного чесного партнера, якому можна було би довірити хоч частину справ. Один з них пропонував мені долю в бізнесі й управління кількома магазинами, доки він відкриватиме нову мережу в сусідньому місті - хоч я взагалі людина йому малознайома - працювали разом недовго. А от не може він довірити бізнес навіть родичам - все сам тягне. А тут мова про 50-70 чоловік! Та по-любому буде не одна "паршива вівця", що розвалить всю справу. Або підгребе собі до рук. Я тоже в большие компании не играюсь , но речь идет об организации торговых точек сообща , где каждый закрывает свою нищу товаров , и не путаеться друг у друга под ногами , решая при этом вместе организационные вопросы , а покупатель гарантированно получает товар из первых рук с соответствующим качеством . Вы просто посчитайте сколько вы теряете сдавая мед оптовикам . а в тоже время организовывать и поддерживать торговую площадку одному тяжеловато ,да и зачастую не рентабельно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Робин-Гут Posted April 23, 2011 Author Share Posted April 23, 2011 . Вы просто посчитайте сколько вы теряете сдавая мед оптовикам . а в тоже время организовывать и поддерживать торговую площадку одному тяжеловато ,да и зачастую не рентабельно ? ...да людям надо объединяться для производства и потребления....уменьшать число посредников.....эта идея витает в воздухе.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 А яка взагалі інформація об’єктивна є про переваги або недоліки кооперативного бджільництва? Як не як, але об’єднані зусилля щось таки можуть. Можливо в когось вже є досвід, бо ми тут розглядаємо варіант кооперування... потрібна інформація, щось не можу в інеті конкретне знайти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 А яка взагалі інформація об’єктивна є про переваги або недоліки кооперативного бджільництва? Як не як, але об’єднані зусилля щось таки можуть. Можливо в когось вже є досвід, бо ми тут розглядаємо варіант кооперування... потрібна інформація, щось не можу в інеті конкретне знайти. Давно цікавлюсь темою. Організував власний кооператив, написав устав, працюємо. Але далі справа не пішла - перший же внесок в уставний фонд держава оподаткувала в 25%. Тому моя думка така - доки не зміниться грабіжницьке законодавство - не буде з цього діла . Кооператив будується на довірі, звітна документація повинна бути прозора і доступна кожному члену кооперативу, якщо ви продали мед і сховали гроші по карманах - це викличе підозру колег які не були присутні при продажі, а оформити і показати всі документи - це податки і наїзди чиновників. Треба бути або криштально чесним, щоб люди вам повірили, або кооператив на трьох,не більше. Що цікаво - на початку 20 го століття Украіна була світовим лідером кооперативного руху, збереглись історичні документи і рекомендації - вони є в інтернеті. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Треба бути або криштально чесним, щоб люди вам повірили, або кооператив на трьох,не більше. і. Или кооператив из трёх кристально чесных пчеловодов Но мне кажется собрать их вместе не реально их всего на Украине трое Ющенко первый Link to comment Share on other sites More sharing options...
yochik71 Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Організував власний кооператив, написав устав, працюємо. Але далі справа не пішла - перший же внесок в уставний фонд держава оподаткувала в 25%. ? Це ще шо...Ви хоть живі гроші положили. Мені довелось працювати в новоствореному ЖКГ. Та після нарахування квартплати податкова сказала, дай податок на прибуток!!! Я у відповідь: так це-ж тільки нараховано, люди ще не сплатили. У відповідь: на бумазі стоїть нарахування, видатків нема, а те що гроші не прийшли ще, не наш клопіт!!! Так що : Тому моя думка така - доки не зміниться грабіжницьке законодавство - не буде з цього діла . ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted December 7, 2012 Share Posted December 7, 2012 Давно цікавлюсь темою. Організував власний кооператив, написав устав, працюємо. З цього місця детальніше, будь ласка... Як створювали? Куди звертались? Чи є якась схема уставу, чи тівр на вільну тему? Ну і т.д. Якщо можна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 З цього місця детальніше, будь ласка... Як створювали? Куди звертались? Чи є якась схема уставу, чи тівр на вільну тему? Ну і т.д. Якщо можна... Створити дуже легко - відкриваєте як звичайне мале підприэмство через систему дозвільних органів: 1 - 2 мысяці ходіння по кабінетах, стояння в чергах, проплата довідок, відкриття рахунку, виготовлення печатки - і можете легально працювати. Проблема в іншому - за 3 роки роботи я не підписав жодного договору- а печатка вже треті штани протирає Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drovoseka Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Тобто це потрібно реєструватися як фізична особа-підрприємець? Кооператив без цього що ніяк? На які договори Ви розраховували? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Тобто це потрібно реєструватися як фізична особа-підрприємець? Кооператив без цього що ніяк? На які договори Ви розраховували? Кооператив - не фізична особа, а колективне підприємство.В мене - виробничий кооператив, на загальній системі оподаткування. За 3 роки успіхи шалені, бо починав з мінус десяти тисяч гривень, але для виробництва потрібна планова робота, матеріали і комплектуючі закупляються за кілька місяців до використання, а готова прдукція на повинна роками лежати на складі.Найкраще це робити на договірній основі. Однак бджільництво ще надто далеке від цивілізованих взаємин, а особливо від державних органів, може тому й вижило... Відкрив я кооператив "дякуючи" ББУ і особисто С.Шмулі, який під час регулярних приїздів у Черкаси так набрид своєю агітацією за світле майбутнє ББУ, і абсолютною відсутністю конкретики, що я не витримав і взявся сам вирішувати деякі проблеми пасічників, в т ч й організаційні - див. тему "Бджолярський Круг". Зараз кооператив працює як звичайне мале підприємство - є 3 засновники, статут, статутний фонд і директор з найнятими працівниками. Однак планую (згідно статуту) розгортання структури - набір членів кооперативу з фінансовим внеском в статутний фонд і правом голосу при управлінні підприємством. Link to comment Share on other sites More sharing options...
доктор Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Тобто це потрібно реєструватися як фізична особа-підрприємець? Кооператив без цього що ніяк? На які договори Ви розраховували? Кооператив - не фізична особа, а колективне підприємство.В мене - виробничий кооператив, на загальній системі оподаткування. За 3 роки успіхи шалені, бо починав з мінус десяти тисяч гривень, але для виробництва потрібна планова робота, матеріали і комплектуючі закупляються за кілька місяців до використання, а готова прдукція на повинна роками лежати на складі.Найкраще це робити на договірній основі. Однак бджільництво ще надто далеке від цивілізованих взаємин, а особливо від державних органів, може тому й вижило... Відкрив я кооператив "дякуючи" ББУ і особисто С.Шмулі, який під час регулярних приїздів у Черкаси так набрид своєю агітацією за світле майбутнє ББУ, і абсолютною відсутністю конкретики, що я не витримав і взявся сам вирішувати деякі проблеми пасічників, в т ч й організаційні - див. тему "Бджолярський Круг". Зараз кооператив працює як звичайне мале підприємство - є 3 засновники, статут, статутний фонд і директор з найнятими працівниками. Однак планую (згідно статуту) розгортання структури - набір членів кооперативу з фінансовим внеском в статутний фонд і правом голосу при управлінні підприємством. Я готов всупить в кооператив,и выполнять все обязонности согласно устава,как член кооператива ,а также пользоваться правами.Если это не возможно то объясните пожалуйста почему Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Nemo Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Тобто це потрібно реєструватися як фізична особа-підрприємець? Кооператив без цього що ніяк? На які договори Ви розраховували? Кооператив - не фізична особа, а колективне підприємство.В мене - виробничий кооператив, на загальній системі оподаткування. За 3 роки успіхи шалені, бо починав з мінус десяти тисяч гривень, але для виробництва потрібна планова робота, матеріали і комплектуючі закупляються за кілька місяців до використання, а готова прдукція на повинна роками лежати на складі.Найкраще це робити на договірній основі. Однак бджільництво ще надто далеке від цивілізованих взаємин, а особливо від державних органів, може тому й вижило... Відкрив я кооператив "дякуючи" ББУ і особисто С.Шмулі, який під час регулярних приїздів у Черкаси так набрид своєю агітацією за світле майбутнє ББУ, і абсолютною відсутністю конкретики, що я не витримав і взявся сам вирішувати деякі проблеми пасічників, в т ч й організаційні - див. тему "Бджолярський Круг". Зараз кооператив працює як звичайне мале підприємство - є 3 засновники, статут, статутний фонд і директор з найнятими працівниками. Однак планую (згідно статуту) розгортання структури - набір членів кооперативу з фінансовим внеском в статутний фонд і правом голосу при управлінні підприємством. Я готов всупить в кооператив,и выполнять все обязонности согласно устава,как член кооператива ,а также пользоваться правами.Если это не возможно то объясните пожалуйста почему Ю.М. в принципе если уж соберетесь разворачивание структуры , сообщите пожалуйста ,я тоже рассмотрел бы вариант поучаствовать в этом мероприятии Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Ю.М. в принципе если уж соберетесь разворачивание структуры , сообщите пожалуйста ,я тоже рассмотрел бы вариант поучаствовать в этом мероприятии Всему свое время. "идея становится материальной силой когда она овладевает массами" У меня есть такая идея. Смогу ли я? - вот в чем вопрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.