Jump to content

Що воно таке?

владек
 Share

Recommended Posts

Сьогодні 18 квітня 2011. Другий теплий день. Майже центр міста. Розпускаються на очах каштани. А поряд цвіте вже кільнадцять дерев: post-937-1303150829_thumb.jpg post-937-1303150853_thumb.jpg post-937-1303150874_thumb.jpg І бджіл достатньо. Запаху правда не чути. Чи не клен часом? Листя не видно.

• Like 1

Чи не клен часом?

Він самий.

Чи не клен часом?

Точно клен , у нас ще не зацвів, але через тиждень другий зацвіте.

Клен, який саме не знаю

Клён остролистый. Редко под него погода выдаётся...

лен, який саме не знаю - від мене недалеко такі самі цвітуть. Але запах є і відчутний.

Дякую, за оперативні пояснення. Заношу в журнал "Цвітіння".

ряска цветет обильно, а пшенка весняная и пролески отцветают. А это что за растение? Скоро зацветут деревья.

А это что за растение?

На останній фотографії, Анемона жовтцева

А это что за растение?

На останній фотографії, Анемона жовтцева
Я зразу подумав було на анемону (ветреницу) звичайну, але ж в неї ніби білі квіти... А то інший вид, виявляється - раніше таких не зустрічав.

• 2 weeks later...

Суцвіття подібне до черемхи. Ніколи такого дерева не бачив : post-937-1304441764_thumb.jpg

Суцвіття подібне до черемхи. Ніколи такого дерева не бачив : post-937-1304441764_thumb.jpg post-937-1304441889_thumb.jpg post-937-1304442003_thumb.jpg

post-937-1304442003_thumb.jpg

Суцвіття подібне до черемхи. Ніколи такого дерева не бачив :

А бджоли, бджоли сидять на ньому?

А бджоли, бджоли сидять на ньому?

Ні не помічав. Та здається воно ще не розквітло, а тільки випустило квіткові грона. Буду спостерігати далі.

Суцвіття подібне до черемхи. Ніколи такого дерева не бачив : post-937-1304441764_thumb.jpg
Клён бе?лый, или ло?жноплата?новый, или псе?вдоплата?новый, или Я?вор (лат. Acer pseudoplatanus) Ось головне питання :) :
Цветки производят в изобилии нектар, дающий ароматный, с мягким вкусом, бледного цвета мёд.

Клён бе?лый, или ло?жноплата?новый, или псе?вдоплата?новый, или Я?вор (лат. Acer pseudoplatanus) Ось головне питання :) :
Цветки производят в изобилии нектар, дающий ароматный, с мягким вкусом, бледного цвета мёд.
У Вас клен остролистный отцвел? А это дерево похоже на то что я спрашивал-клен Канадский. Дождемся семян, посмотрим. И как мы мало знаем??? А они нас кормят. Справа клен остролистный а слева? Высокое дерево ( не кустарник) и вот такие цветы. Пчелы сразу на него перешли. Раньше интервал был больше, не обращал внимание, а в этом году 2 дня.

• 3 weeks later...

Кто знает, что за кустарник? Светло-зеленый, словно крупная паутина. Приятного запаха. Пчелы посещают хорошо. Ни где не могу найти. а его у нас много.

Кто знает, что за кустарник? Светло-зеленый, словно крупная паутина. Приятного запаха. Пчелы посещают хорошо. Ни где не могу найти. а его у нас много.
Дуже схоже на скумпію, тільки суцвіття інакші наче... Скумпію добре відрізнити восени - в неї листя робиться червоно-фіолетовим

Дуже схоже на скумпію, тільки суцвіття інакші наче

Скоріш за все один із видів скумпії і є. Хоча для того щоб точніше сказати потрібно більше фотографій, і в різний час

Дуже схоже на скумпію, тільки суцвіття інакші наче

Скоріш за все один із видів скумпії і є. Хоча для того щоб точніше сказати потрібно більше фотографій, і в різний час
В сусідній темі (Название растений) я запитував про цей кущ. Там і фото є!

Скумпію добре відрізнити восени - в неї листя робиться червоно-фіолетовим

так, листя восени стає бардовим, червоним, фіолетовим...

Спасибо за наводку. nrEN3NTq-Lg Интересно какая же у этого растения, Скумпия кожевенная или Скумпия коггигрия, или Париковое дерево, или Желтинник - растение семейства Сумаховые, вид рода Скумпия. продуктивность по меду, а может пыльца играет ключевую роль. Запах сильный и приятный. И практически все пчелы с обножкой.

Нектаропродуктивность, пишут, 15-25кг/га...

Нектаропродуктивность, пишут, 15-25кг/га...
У мене в довіднику для скумпії звичайної (желтинник) вказано 36-50 кг

Вчера цвели отдельные. А сегодня массово, в лесу по полянам а в степи следующие, но пчелы не видать. А это шалфей? Я не ошибаюсь?

Вчера цвели отдельные. А сегодня массово, в лесу по полянам

Якщо не помиляюся - це осот польовий.