Stol Опубликовано 30 июля, 2017 Share Опубликовано 30 июля, 2017 10 часов назад, davolodya сказал: Незабувайте, що не вулики мед носять. Найкращий вулик той- з якого легше носити мед Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
samitnyj Опубликовано 30 июля, 2017 Share Опубликовано 30 июля, 2017 Років з п^ять при ,коли приходиться до відкачки, приходить думка про скасування лежаків. Відкривши вулик на 24 рамки і звідти взяти 3 рамки (решта зверху півпечатного і різна комбінація черви чи навіть вся рамках меду і клаптик черви) яка приємність ?Хоча коли кількість меду не є пріоритетом, то й так можна.Все дуже індивідуально. Можна і ганеман. решітки ставити.Але як пасічнику вихідного дня лежак для задоволення. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 30 июля, 2017 Share Опубликовано 30 июля, 2017 2 часа назад, ромео сказал: Давно виникали підозри, от трапилась нагода, вчеплюся за ці слова. Далі буду писати не зовсім розумні речі. Але, в мене все більш частіше виникає думка, що вулик (так, саме вулик) має величезне значення. Ну, наприклад, є в мене один лежак-українець, де проживає злюща сім'я. Вже багато років. І що я тільки з нею не робив. Все по хрестоматії. Хіба що з бубном не пробував. Але щороку з молитвами і матюками качаю мед. Якось матку забрав від них і поселив у інший вулик. Зараз - прекрасна спокійнісінька сім'я. Або є такі вулики, де з року в рік забито медом під зав'язку. Навіть не зважаючи на те, яка там сім'я. А в інших щороку меду обмаль. Чи в деяких вуликах з року в рік погано перезимовують бджоли. Ото й думаю: чи то вулик такий чи, може, місце впливає на сім'ю. Возможно влияние сетки Хартмана - натыкался на это явление. В минусовом перекрестке пчелы с ума сходят, а в плюсовом только корпуса успевай подставлять. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кагарлик Опубликовано 30 июля, 2017 Share Опубликовано 30 июля, 2017 1 час назад, Иосифович сказал: Возможно влияние сетки Хартмана - натыкался на это явление. В минусовом перекрестке пчелы с ума сходят, а в плюсовом только корпуса успевай подставлять. Цікаве явище! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 30 июля, 2017 Share Опубликовано 30 июля, 2017 1 минуту назад, Кагарлик сказал: Цікаве явище! Я два года воевал со своими пчелами, все что мыслимо и не мыслимо все перепробовал. А к пасеке ближе 20 метров подойти было не возможно. И во время очередного ухудшения здоровья дети забрали к себе. А там интернет, и там-же вычитал об этих сетях. Приехал на пасеку, передвинул ульи на один метр в сторону и пчелы начали успокаиваться. А через месяц полтора я их уже в футболке смотрел. Таких мест я у себя на пасеке нашел два. Ось таке цикаве явыще. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
realto Опубликовано 30 июля, 2017 Share Опубликовано 30 июля, 2017 1 година тому, Иосифович сказав: Я два года воевал со своими пчелами, все что мыслимо и не мыслимо все перепробовал. А к пасеке ближе 20 метров подойти было не возможно. И во время очередного ухудшения здоровья дети забрали к себе. А там интернет, и там-же вычитал об этих сетях. Приехал на пасеку, передвинул ульи на один метр в сторону и пчелы начали успокаиваться. А через месяц полтора я их уже в футболке смотрел. Таких мест я у себя на пасеке нашел два. Ось таке цикаве явыще. у мене один лежак також демонструє підвищену агресію, також задумувався чи то місце таке чи може ще таке явище - цей лежак у мене стоїть під шовковицею, постійно в тіні і без сітчастого дна - тобто в ньому постійно темно і може коли я його відкриваю то бджоли так реагують на світло... змінив там уже три матки на протязі трьох років (бджіл не міняв) але все одно там за руки потроху хватають. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 Продовжую перехід (поступове пасічниківання-навчання) на 145 рамку. Випробовую частково дві системи: всі корпуса на 145 і 10х300 + магазини 145. Більше подобається друга (300+145). В цілому трохи в'їхав, але по меду не задоволений. Напевне, через те, що майже всі (!) магазини мусили відбудовувати з вощини. Загалом кожна сім'я відбудувала по 2-4 магазини, що рівняється 10-20 рамкам дадана. Тому і втрачався час і ресурс по медозбору. Отже кілька власних висновків: - Якщо використовувати всі корпуси на 145 рамку, то наявність РР - обов'язкова! - Виготовляти вулики (300+145) треба не менше 6 корпусів (2- гніздо +4 магазини). 20 рамковий лежак на ГВ дасть стільки ж або й більше меду, ніж 5 корпусний. Якщо 4 корпуси, то вони лежака не доганяють. Хоча по кількості рамок - так само. - Трохи згодом зрозумів, що навощувати 145 рамку треба до нижнього краю, щоб не було розриву... 9 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 8 хвилин тому, ромео сказав: Трохи згодом зрозумів, що навощувати 145 рамку треба до нижнього краю, щоб не було розриву.. Це не завжди допомагає. Інколи все одно з низу розгризають і лишають суцільний розрив, а інколи тільки частковий... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 30 хвилин тому, ромео сказав: В цілому трохи в'їхав, але по меду не задоволений. Напевне, через те, що Міняти бджолу на бакфаст, який несе мед у наставки із задоволенням. Років 3 маявся із 300+145 і кожного року відчував, що ніби на халяву гівна поїв. Роботи більше, а меду менше. Поки не спробував баків. 31 хвилину тому, ромео сказав: - Якщо використовувати всі корпуси на 145 рамку, то наявність РР - обов'язкова! РР обов"язкова при будь-якій системі, якщо не бажаєте мати острівків розплоду, а піля відкачки розплід в магазинах може бути розкиданий, як зорі по небу - по трохи по всім магазинах. 33 хвилини тому, ромео сказав: Виготовляти вулики (300+145) треба не менше 6 корпусів (2- гніздо +4 магазини) Я маю іншу думку. Не менше 8 корпусів. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Taras NTG Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 Я маю іншу думку. Не менше 8 корпусів. А чому зразу бакфаст ? Карніка заносить у магазини не гіршеНадіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 Тільки що, Sesk сказав: А чому зразу бакфаст ? Карніка заносить у магазини не гірше Надіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk Тому що я карніку лише цього року завів і не можу рекомендувати того, чого не випробовував. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Taras NTG Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 Тому що я карніку лише цього року завів і не можу рекомендувати того, чого не випробовував. ЯсноВ моїх умовах різниці я не побачивНадіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
SASHA.OK Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 4 хвилини тому, Sanich сказав: Міняти бджолу на бакфаст, який несе мед у наставки із задоволенням. Саша, ти напевно не в тренді, зараз модно гадити на бакфаст 5 хвилин тому, Sanich сказав: РР обов"язкова при будь-якій системі, якщо не бажаєте мати острівків розплоду Особливо трутневих 6 хвилин тому, Sanich сказав: Не менше 8 корпусів. Однозначно! Цього року на соняшнику 6-7 корпусів (магазинів 10р на 145) явно не вистачало, тож підлили гніздо навіть баки 3 хвилини тому, Sesk сказав: Карніка заносить у магазини не гірше І заливає гніздо краще 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Taras NTG Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 І заливає гніздо краще У моїх умовав не заливає. Після соняшника передивлявся гнізда то ніякої різниці по розплоду немає, а от по меду бакфаст програє особливо по весняномуНадіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 8 августа, 2017 Share Опубликовано 8 августа, 2017 8 хвилин тому, SASHA.OK сказав: Саша, ти напевно не в тренді, зараз модно гадити на бакфаст Мені до лампочки тренди. Я й сам можу сказати, що дещо розчарувався в миролюбивості бакфаста по окремих лініях. Інші лінії слабо стартують весною. Короче, один рік потрібно тестувати кілька ліній - наступний масово брати те, що більше сподобалося. Але до місцевих я не повернуся, тому що вони мало пристосовані до системи 300+145. Їх десятиліттями селекціонували на роботу в лежаках та роїння. 14 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 7 часов назад, ромео сказал: згодом зрозумів, що навощувати 145 рамку треба до нижнього краю, щоб не було розриву... Що зрозуміли? Бо я новощую 230той пополам, добудовують розрив нормально. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВАДОС Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 7 часов назад, Бджолопотам сказал: Це не завжди допомагає. Інколи все одно з низу розгризають і лишають суцільний розрив, а інколи тільки частковий... Хлопці які розриви, в мене забудовують монолітом від бруска до бруска. Може у вас медоносна база слаба? 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
shersand Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 8 часов назад, ромео сказал: але по меду не задоволений. Напевне, через те, що майже всі (!) магазини мусили відбудовувати з вощини. Загалом кожна сім'я відбудувала по 2-4 магазини, що рівняється 10-20 рамкам дадана Встречал информацию, что на отстройку одной рамы дадана, пчелы расходуют один кг меда. Может потому у Вас и возникло неудовлетворение данной системой улья. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 7 годин тому, shersand сказав: Встречал информацию, что на отстройку одной рамы дадана, пчелы расходуют один кг меда. Может потому у Вас и возникло неудовлетворение данной системой улья. Чаще встречал другую информацию что 2-3 кг. Но объективно следует заметить что на взятке происходит обильное питание медом, в ходе приноса и переработки. Восковые пластины от этого увеличиваются почти в два раза поэтому особых проблем с отстройкой не возникает, и как по мне потери меда не так критичны, тем более с учётом того что вы можете получить ещё воск как товар. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иваныч Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 В цьому сезоні пробував 12 рамочні на украінську рамку і магазини на 9 рамок 145. Погано переходили в магазини на вощину . Після відбудови первих магазинів діло пішло краще . Питання такого плану хто пробував чи використовуе в магазинних рамках трутову вощину, кажуть що краще відбудовують заливають і печатають ? Хотілося почути всі за і проти. Дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BVL_Studio Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 я сверху ставлю 8 рамок раздувают аж бигом даже через решетку. Вопрос трутовой вощины в магазине для меня тоже актуален но не критичен строят отлично и полумаксимум.... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 2 години тому, shersand сказав: Встречал информацию, что на отстройку одной рамы дадана, пчелы расходуют один кг меда. 38 хвилин тому, aleksanderche сказав: как по мне потери меда не так критичны, тем более с учётом того что вы можете получить ещё воск как товар. Про які втрати меду ідеться? Бджоли хоч- нехоч харчуються медом, воскові дзеркальця прицьому виділяються автоматично, така особливість бджіл. Чим більший принос нектару, тим більше восковиділення. Якщо в цей час не відбудовувати вощину, ідуть втрати воску, бджоли його просто будуть губити 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 18 хвилин тому, Иваныч сказав: Питання такого плану хто пробував чи використовуе в магазинних рамках трутову вощину, кажуть що краще відбудовують заливають і печатають ? При цьому обов'язкова наявність роздільної решітки, бо весною коли матка починає сіяти в трутньові комірки чи коли хоче роїтись залізе в магазин будете мати багато гарного трутневого розплоду... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 5 годин тому, davolodya сказав: Про які втрати меду ідеться? Бджоли хоч- нехоч харчуються медом, воскові дзеркальця прицьому виділяються автоматично, така особливість бджіл. Чим більший принос нектару, тим більше восковиділення. Якщо в цей час не відбудовувати вощину, ідуть втрати воску, бджоли його просто будуть губити Я в общем то о том же написал, но все же думаю что потери могут быть хотя-бы по той причине что попутно с приносом взятка нужно ещё отстраивать вощину нет места куда можно сразу разложить напрыск. Но все же это не так критично. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jonhson Опубликовано 9 августа, 2017 Share Опубликовано 9 августа, 2017 В этом году взял три отводка весной. Два посадил в МК. по схеме: 1 корпус - гнездо, 300 рамка 10 штук. 2 корпус - 300 рамка, далее - 145 магазины.(все по 10 шт) Результат - 50х50. 1 семья - отлично (для моих условий). Дала корпус меда на 300 рамке, 8 145 в мгазине и еще кое-что по мелочам, пока осталось. Вторая семья - отроилась напрочь. В результате - ноль. Лежак... Взять смог всего 1 300-ю рамку. Лежак с надставкой. Полупустое все.. Разумеется, скорее всего, проблемы во мне. Но, я, все-таки, склоняюсь к МК. У меня в нем как-то лучше получается. Хотя, лежак - для меня гораздо интереснее с точки зрения наблюдения за пчелами. Но, хочется еще и меду ;-) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.