Перейти к содержанию

Осеннее наращивание пчёл

аматор

Рекомендуемые сообщения

4 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Всі хочуть прибутку в пасік, у кого це не хоббі, а свій час і раціональність мислення відсутні і тут починається читання "наукової фантастики".

Так дійсно Ви праві для мене пасіка це не прибуток. Бджоли мене повернули до життя.... але це таке...

2 минуты назад, Хорк сказал:

Так дійсно Ви праві для мене пасіка це не прибуток. Бджоли мене повернули до життя.... але це таке...

В переважній більшості те що описано в сучасних українських книжках, застосоване для невеликих пасік і коли у пасічника-любителя є купа вільного часу.

7 хвилин тому, Хорк сказав:

Не знаю хто що каже але я в цьому році пробував дві сімї по книжці Малихіна. так ось 90 кг меду з сімї і це на стаціонарі 

я ж не говорю ,що ця методика з ізоляторами взагалі утопія, навпаки ,що залежно від умов ми повинні обирати методику, де затрати праці мінімальні,а прибутки максимальні,можливо для Вас використання даної методики дає в цілому добрі показники,но коли Ваша пасіка стане 120 вуликів,чи буде місце цій методиці при витратах робочого часу на пасіці, я теж колись починав з малого,і проводив безліч експерементів із літератури,а ле при розвитку пасіки йде власний розвиток із накопичення досвіду, :)

29 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Всі хочуть прибутку в пасік, у кого це не хоббі, а свій час і раціональність мислення відсутні і тут починається читання "наукової фантастики".

а чому,бо безліч літератури не проходить схвалення від науковців,пасічників промисловців, і ця література, як поради на ютубі,включаєш замість комедії бо, що не аматор то Жан Поль Бельмондо

10 минут назад, miro сказал:

а чому,бо безліч літератури не проходить схвалення від науковців,пасічників промисловців, і ця література, як поради на ютубі,включаєш замість комедії бо, що не аматор то Жан Поль Бельмондо

а що в Україні так багато пасічників і пасік сертифіковані в системі ISO, є хочаб еспертні оцінки пасік?  Як що і є то одиниці. Що в Україні може існує моніторінг пасік? І що в кожного хто себе рахує промисловм пасічником є трьох річний план розвитоку?  А ви говорите про якесь схвалення від пасічників та промисловців. 

35 хвилин тому, Хорк сказав:

а що в Україні так багато пасічників і пасік сертифіковані в системі ISO, є хочаб еспертні оцінки пасік?  Як що і є то одиниці. Що в Україні може існує моніторінг пасік? І що в кожного хто себе рахує промисловм пасічником є трьох річний план розвитоку?  А ви говорите про якесь схвалення від пасічників та промисловців. 

чи суть в реєстрації, реєстрація і сертифікація такі бувають відносні речі,що є пасіки,а є зареєстровано і сертифіковано, і останнє це буває комерція і не більше того, я ж мав думку в тому,що сьогодні виходить потік інформації порою від людей в яких немає здобуття в галузі,а лише дар красноєзичія,а потім спокутують це все ,що вміють читати, "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..."

1 минуту назад, miro сказал:

чи суть в реєстрації, реєстрація і сертифікація такі бувають відносні речі,що є пасіки,а є зареєстровано і сертифіковано, і останнє це буває комерція і не більше того, я ж мав думку в тому,що сьогодні виходить потік інформації порою від людей в яких немає здобуття в галузі,а лише дар красноєзичія,а потім спокутують це все ,що вміють читати, "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..."

Я згоден з Вами. Але міжнародні сертифікати просто так не дають.  А буде в Українських пасічникві сертифікати та й відношення закордоном будуть зовсім інші. 

Сертифіковані і з планм розвитку будемо отримувати кошти:

Наприклад в ЕС пасічники отримують

Навчання

Медикаменти

Лабораторне дослідження

Допомога в кочівлі

Досвідчині пасічник будуть видавати свої наробки і за це будуть отримувати гоногар.

16 часов назад, kastor сказал:

ось ця квітка...Інет череду видає зовсім іншою..

фотографія1590.jpg

В народі називають гірчак. Дуже добрий пилконос.

12 години тому, Хорк сказав:

Я з 5 серпня матки в ізолятор посадив а 25 серпня почав закормку на зимівлю. В кінці жовтня випустю матки. Так робив перший раз в тому році. Мені дуже спадобалось.  Но тільки в мене 12 вуликів. Ось так.

Цікаво, а де ж у вас береться зимова бджола, яку якраз і виводять після 15 серпня?:ah::dntknw:

6 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Цікаво, а де ж у вас береться зимова бджола, яку якраз і виводять після 15 серпня?:ah::dntknw:

А навіщо бжоли матка в ізоляторі і все гут:umora:

5 хвилин тому, targal сказав:

А навіщо бжоли матка в ізоляторі і все гут:umora:

:rofl:  :wave::rofl:

Только что, ДобровоЛ сказал:

:rofl:  :wave::rofl:

:wave::ay::az:

10 часов назад, ДобровоЛ сказал:

З 5 серпня матка в ізоляторі (матка вже не сіє)  і остання бжола вивидиться 26 серпня ось Вам і зимова бжола яка не брала участі в закормці тому і не зношена. Малихін ставе маток взагалі з 23-25 липня. А жовтневий вихід бжоли не облетиться ось вам і назіматоз як-що сім'я не пропаде взимівлі то вийде хворобливою якій треба багато часу для старту весною. В мене сітчаті донья і використовую підігрів для відводків яки зимували на 3 рамках. Но ще хочу нагадати що в мене 12 сімей йде в зимівлю і цого року 4 відводка яки були зроблені в серпні. Для великих пасік цілком може це і не потрібно.  А взагалі це діло кожного. Хто як хоче так і зимує. 

12 години тому, Хорк сказав:

З 5 серпня матка в ізоляторі (матка вже не сіє)  і остання бжола вивидиться 26 серпня ось Вам і зимова бжола яка не брала участі в закормці тому і не зношена. Малихін ставе маток взагалі з 23-25 липня. А жовтневий вихід бжоли не облетиться ось вам і назіматоз як-що сім'я не пропаде взимівлі то вийде хворобливою якій треба багато часу для старту весною. В мене сітчаті донья і використовую підігрів для відводків яки зимували на 3 рамках. Но ще хочу нагадати що в мене 12 сімей йде в зимівлю і цого року 4 відводка яки були зроблені в серпні. Для великих пасік цілком може це і не потрібно.  А взагалі це діло кожного. Хто як хоче так і зимує. 

Знаю добре, що  буде з вашими "трирамковими відводками" на підігріві весною. Не на пустому ж місці ця, така потрібна тема   саме про нарощування бджіл виникла. Видно, воно просто необхідне, не дивлячись на будь-які штукарства. .Але хотілося , щоб ви весною самі про це написали...:rofl::wave:

59 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Знаю добре, що  буде з вашими "трирамковими відводками" на підігріві весною. Не на пустому ж місці ця, така потрібна тема   саме про нарощування бджіл виникла. Видно, воно просто необхідне, не дивлячись на будь-які штукарства. .Але хотілося , щоб ви весною самі про це написали...:rofl::wave:

Ви просто почитайте книжку Малихіна Творческое пчеловодство. До речі її пропонує прочитати Ізмайлов Генадій Брониславович.  А про трирамковий відводок це вже опробувано зимівльою 2016-2017. Працює:hi:

27 хвилин тому, Хорк сказав:

Ви просто почитайте книжку Малихіна Творческое пчеловодство. До речі її пропонує прочитати Ізмайлов Генадій Брониславович.  А про трирамковий відводок це вже опробувано зимівльою 2016-2017. Працює:hi:

Правильно сказано - вік живи, вік учись. І дякую чемно за рекомендацію. Але у мене вже й очі не ті. А про бджільництво все наявне і доступне навіть в науковій бібліотеці  КДУ ім. Т. Шевченка я перечитав ще років з 20 тому. А саме з власними бджолами 52-й сезон. Тримав їх для експеременту (крім основної пасіки) - три-чотири сім"ї навіть 12 років на балконі 5 поверху в редакції у себе. А пасічник я вже в четвертому поколінні. Невже щось таке надзвичайно нове про них мені хтось може сказати?:ah::hmm:

В 19.09.2017 в 11:14, Хорк сказав:

Я згоден з Вами. Але міжнародні сертифікати просто так не дають.  А буде в Українських пасічникві сертифікати та й відношення закордоном будуть зовсім інші. 

Сертифіковані і з планм розвитку будемо отримувати кошти:

Наприклад в ЕС пасічники отримують

Навчання

Медикаменти

Лабораторне дослідження

Допомога в кочівлі

Досвідчині пасічник будуть видавати свої наробки і за це будуть отримувати гоногар.

Ага! І платити податки по-європейськи.:ah:

7 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Правильно сказано - вік живи, вік учись. І дякую чемно за рекомендацію. Але у мене вже й очі не ті. А про бджільництво все наявне і доступне навіть в науковій бібліотеці  КДУ ім. Т. Шевченка я перечитав ще років з 20 тому. А саме з власними бджолами 52-й сезон. Тримав їх для експеременту (крім основної пасіки) - три-чотири сім"ї навіть 12 років на балконі 5 поверху в редакції у себе. А пасічник я вже в четвертому поколінні. Невже щось таке надзвичайно нове про них мені хтось може сказати?:ah::hmm:

Не ображатесь.Так в мене не має стільки опиту з бджолами як у Вас. Я розповів яка в мене технологія. Така як в Малихіна но трошки інакша.  В мене двухматочна технологія. в 4 з 12 вуликів. Наступного року переводю усі вулики на таку технологію  Я другу матку не ставлю на усю зиму в ізолятор а ставлю в спеціалізований нуклеус . Де 3 рамки на 300 роз'єднуються. Побачив такий нуклеус в Артема Паланочки і зробив 2 шт собі під 300 рамку. І як результат 100% зимівля в мому неклеусі. Моя задача зберегти матку до весни і підігрів в мене теж ціалізований під мою технологію.І підігрів розрахований так щоб вивести точку роси за межи вулика. А весною я знов обєднуюсь і вмене в квітні вже 2 корпуса бджоли. І в серпні дві матки бжоли принесли які не зношені. Які весною дадуть бурхливий старт. Там є ще багато ньюансів....но я так розумію що це не цікаво такому Гуру в бжільництві я Ви. Бажаю Вам 100% зимівлі.:wave:   

8 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Ага! І платити податки по-європейськи.:ah:

Звісно платити податки. І мед здавати по европейським цінам а не за безцінь.

І напевно пенсію хочете отримувати? А податки платити не хочете. А армію хто буде утримувати?

Хорк! Не для гуру а для мене. Уточни свою методу. Бо зимівля нуклеусів то стара і болюча проблема. Поясни-  з"єднуєш нуки по три даданівські рамки в зиму? Зимуєш спарено чи окремо? Підігрів кожного трирамкового окремо? Весною з"днуєш два трирамкові? Якщо так то чи не простіше одразу осінню з"єднати всі нуки до шести рамок дадана і зимувати без усякого підігріву?

35 минут назад, Маркіян сказал:

Хорк! Не для гуру а для мене. Уточни свою методу. Бо зимівля нуклеусів то стара і болюча проблема. Поясни-  з"єднуєш нуки по три даданівські рамки в зиму? Зимуєш спарено чи окремо? Підігрів кожного трирамкового окремо? Весною з"днуєш два трирамкові? Якщо так то чи не простіше одразу осінню з"єднати всі нуки до шести рамок дадана і зимувати без усякого підігріву?

ні мені потрібно зберегти маток.А з'єднавши усіх в один, де я діну маток. В мене нуклес на 1/2 доданівської рамки. Коли робив відводки я роз'єднав три доданівських рамки і в мене вийшло 6 нуклеусних висотою 300. Зимували два таких нуклеуса дуже чудово   підігрів в мене зроблений з ганеманевської решітки для лежака і там викусєни перемички залишені тільки горизонтальни шість перемичок  на них розрахований намотани групами підігрівачі 1.5 вт на 12 воль і він стоїть всередені що бжоли свободно переходять по ньому і тому я цим нагрівачем формую клубик і можу керувати цим клубиком. де схочу там в мене і буде клубик т.к. в мене там зроблені 4 підігрівачі які можуть робити окремо. Цого року я переробив підігрівачі  і зимуть майже без підмору. В цому році зробив вже 4 таких нуклеуса. 

Написал -убрал. Понял что не тот случай.Игрался в свое время.Пришел к выводу что в зиму не подогреватели нужны ,а сильные семьи.Моржет и Вы когда то к этому прийдете.Почему то детей хотят сами выносить ,чтобы молоко материнское пили,а тут будем греть ,укутывать и должно быть по нашему мнению все в порядке.

8 минут назад, КАЕ сказал:

С зимы получить опоношенные слабые семьи.Весной расширить для того чтобы пасеку увеличить в 2 раза.Получить к нозематозу еще в придачу болячек и потом понять что в зиму должны идти здоровые сильные семьи особенно тогда когда учишься этому делу.

Это семьи опонашиваются которые  наращивают в зиму и которые как раз сейчас выводятся? На чем выводятся? Какой у них биологический запас прочности? 

Кто будет выводить первый расплод весенний?  Эти пчелы которые выйдут в сентябре-октябре? 

21 минуту назад, Хорк сказал:

Это семьи опонашиваются которые  наращивают в зиму и которые как раз сейчас выводятся? На чем выводятся? Какой у них биологический запас прочности? 

Кто будет выводить первый расплод весенний?  Эти пчелы которые выйдут в сентябре-октябре? 

Все пять вопросов ни о чем..Я же писал что не тот случай,потому и убрал текст.Семьи не выводятся,.Как можно задать вопрос на чем выводятся семьи ?.Вы вообще о чем  это?Что за вопрос кто будет выводить расплод первый?а кто его выводит вообще?Что за слово такое выводить?Расплод выращивают,воспитывают,кормят.Много прочитали,нужно упорядочить 

Так

40 минут назад, КАЕ сказал:

Написал -убрал. Понял что не тот случай.Игрался в свое время.Пришел к выводу что в зиму не подогреватели нужны ,а сильные семьи.Моржет и Вы когда то к этому прийдете.Почему то детей хотят сами выносить ,чтобы молоко материнское пили,а тут будем греть ,укутывать и должно быть по нашему мнению все в порядке.

Так устроена природа. У меня с подогревом  в марте две матки на семью. И в апреле два корпуса пчелы. И на акацию взяток был всего 5 дней сильный дождь оборвал взяток обил всю акацию. земля была белая. А уменя за 4 дня полный полукорпус меда в 4 ульях. Если-бы было на всех 12 ульях так.

А на другом краю села пасечник говорит этот год не удался акации нет. Я его пригласил к себе и показал сколько пчелы в ульях и сколько меда. Так он говорит как такое может быть?

А Вы себе работайте как хотите. Вот и вопросы не о чем.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...