ViLad Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 4 минуты назад, Wladimir_K сказал: Всі хочуть прибутку в пасік, у кого це не хоббі, а свій час і раціональність мислення відсутні і тут починається читання "наукової фантастики". Так дійсно Ви праві для мене пасіка це не прибуток. Бджоли мене повернули до життя.... але це таке... 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 2 минуты назад, Хорк сказал: Так дійсно Ви праві для мене пасіка це не прибуток. Бджоли мене повернули до життя.... але це таке... В переважній більшості те що описано в сучасних українських книжках, застосоване для невеликих пасік і коли у пасічника-любителя є купа вільного часу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 7 хвилин тому, Хорк сказав: Не знаю хто що каже але я в цьому році пробував дві сімї по книжці Малихіна. так ось 90 кг меду з сімї і це на стаціонарі я ж не говорю ,що ця методика з ізоляторами взагалі утопія, навпаки ,що залежно від умов ми повинні обирати методику, де затрати праці мінімальні,а прибутки максимальні,можливо для Вас використання даної методики дає в цілому добрі показники,но коли Ваша пасіка стане 120 вуликів,чи буде місце цій методиці при витратах робочого часу на пасіці, я теж колись починав з малого,і проводив безліч експерементів із літератури,а ле при розвитку пасіки йде власний розвиток із накопичення досвіду, 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 29 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Всі хочуть прибутку в пасік, у кого це не хоббі, а свій час і раціональність мислення відсутні і тут починається читання "наукової фантастики". а чому,бо безліч літератури не проходить схвалення від науковців,пасічників промисловців, і ця література, як поради на ютубі,включаєш замість комедії бо, що не аматор то Жан Поль Бельмондо 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 10 минут назад, miro сказал: а чому,бо безліч літератури не проходить схвалення від науковців,пасічників промисловців, і ця література, як поради на ютубі,включаєш замість комедії бо, що не аматор то Жан Поль Бельмондо а що в Україні так багато пасічників і пасік сертифіковані в системі ISO, є хочаб еспертні оцінки пасік? Як що і є то одиниці. Що в Україні може існує моніторінг пасік? І що в кожного хто себе рахує промисловм пасічником є трьох річний план розвитоку? А ви говорите про якесь схвалення від пасічників та промисловців. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 35 хвилин тому, Хорк сказав: а що в Україні так багато пасічників і пасік сертифіковані в системі ISO, є хочаб еспертні оцінки пасік? Як що і є то одиниці. Що в Україні може існує моніторінг пасік? І що в кожного хто себе рахує промисловм пасічником є трьох річний план розвитоку? А ви говорите про якесь схвалення від пасічників та промисловців. чи суть в реєстрації, реєстрація і сертифікація такі бувають відносні речі,що є пасіки,а є зареєстровано і сертифіковано, і останнє це буває комерція і не більше того, я ж мав думку в тому,що сьогодні виходить потік інформації порою від людей в яких немає здобуття в галузі,а лише дар красноєзичія,а потім спокутують це все ,що вміють читати, "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 1 минуту назад, miro сказал: чи суть в реєстрації, реєстрація і сертифікація такі бувають відносні речі,що є пасіки,а є зареєстровано і сертифіковано, і останнє це буває комерція і не більше того, я ж мав думку в тому,що сьогодні виходить потік інформації порою від людей в яких немає здобуття в галузі,а лише дар красноєзичія,а потім спокутують це все ,що вміють читати, "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Я згоден з Вами. Але міжнародні сертифікати просто так не дають. А буде в Українських пасічникві сертифікати та й відношення закордоном будуть зовсім інші. Сертифіковані і з планм розвитку будемо отримувати кошти: Наприклад в ЕС пасічники отримують Навчання Медикаменти Лабораторне дослідження Допомога в кочівлі Досвідчині пасічник будуть видавати свої наробки і за це будуть отримувати гоногар. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
В.Ю.А. Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 16 часов назад, kastor сказал: ось ця квітка...Інет череду видає зовсім іншою.. В народі називають гірчак. Дуже добрий пилконос. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 12 години тому, Хорк сказав: Я з 5 серпня матки в ізолятор посадив а 25 серпня почав закормку на зимівлю. В кінці жовтня випустю матки. Так робив перший раз в тому році. Мені дуже спадобалось. Но тільки в мене 12 вуликів. Ось так. Цікаво, а де ж у вас береться зимова бджола, яку якраз і виводять після 15 серпня? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 6 минут назад, ДобровоЛ сказал: Цікаво, а де ж у вас береться зимова бджола, яку якраз і виводять після 15 серпня? А навіщо бжоли матка в ізоляторі і все гут 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 5 хвилин тому, targal сказав: А навіщо бжоли матка в ізоляторі і все гут Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
targal Опубликовано 19 сентября, 2017 Share Опубликовано 19 сентября, 2017 Только что, ДобровоЛ сказал: 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 20 сентября, 2017 Share Опубликовано 20 сентября, 2017 10 часов назад, ДобровоЛ сказал: Цікаво, а де ж у вас береться зимова бджола, яку якраз і виводять після 15 серпня? З 5 серпня матка в ізоляторі (матка вже не сіє) і остання бжола вивидиться 26 серпня ось Вам і зимова бжола яка не брала участі в закормці тому і не зношена. Малихін ставе маток взагалі з 23-25 липня. А жовтневий вихід бжоли не облетиться ось вам і назіматоз як-що сім'я не пропаде взимівлі то вийде хворобливою якій треба багато часу для старту весною. В мене сітчаті донья і використовую підігрів для відводків яки зимували на 3 рамках. Но ще хочу нагадати що в мене 12 сімей йде в зимівлю і цого року 4 відводка яки були зроблені в серпні. Для великих пасік цілком може це і не потрібно. А взагалі це діло кожного. Хто як хоче так і зимує. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 20 сентября, 2017 Share Опубликовано 20 сентября, 2017 12 години тому, Хорк сказав: З 5 серпня матка в ізоляторі (матка вже не сіє) і остання бжола вивидиться 26 серпня ось Вам і зимова бжола яка не брала участі в закормці тому і не зношена. Малихін ставе маток взагалі з 23-25 липня. А жовтневий вихід бжоли не облетиться ось вам і назіматоз як-що сім'я не пропаде взимівлі то вийде хворобливою якій треба багато часу для старту весною. В мене сітчаті донья і використовую підігрів для відводків яки зимували на 3 рамках. Но ще хочу нагадати що в мене 12 сімей йде в зимівлю і цого року 4 відводка яки були зроблені в серпні. Для великих пасік цілком може це і не потрібно. А взагалі це діло кожного. Хто як хоче так і зимує. Знаю добре, що буде з вашими "трирамковими відводками" на підігріві весною. Не на пустому ж місці ця, така потрібна тема саме про нарощування бджіл виникла. Видно, воно просто необхідне, не дивлячись на будь-які штукарства. .Але хотілося , щоб ви весною самі про це написали... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 20 сентября, 2017 Share Опубликовано 20 сентября, 2017 59 минут назад, ДобровоЛ сказал: Знаю добре, що буде з вашими "трирамковими відводками" на підігріві весною. Не на пустому ж місці ця, така потрібна тема саме про нарощування бджіл виникла. Видно, воно просто необхідне, не дивлячись на будь-які штукарства. .Але хотілося , щоб ви весною самі про це написали... Ви просто почитайте книжку Малихіна Творческое пчеловодство. До речі її пропонує прочитати Ізмайлов Генадій Брониславович. А про трирамковий відводок це вже опробувано зимівльою 2016-2017. Працює 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 20 сентября, 2017 Share Опубликовано 20 сентября, 2017 27 хвилин тому, Хорк сказав: Ви просто почитайте книжку Малихіна Творческое пчеловодство. До речі її пропонує прочитати Ізмайлов Генадій Брониславович. А про трирамковий відводок це вже опробувано зимівльою 2016-2017. Працює Правильно сказано - вік живи, вік учись. І дякую чемно за рекомендацію. Але у мене вже й очі не ті. А про бджільництво все наявне і доступне навіть в науковій бібліотеці КДУ ім. Т. Шевченка я перечитав ще років з 20 тому. А саме з власними бджолами 52-й сезон. Тримав їх для експеременту (крім основної пасіки) - три-чотири сім"ї навіть 12 років на балконі 5 поверху в редакції у себе. А пасічник я вже в четвертому поколінні. Невже щось таке надзвичайно нове про них мені хтось може сказати? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 20 сентября, 2017 Share Опубликовано 20 сентября, 2017 В 19.09.2017 в 11:14, Хорк сказав: Я згоден з Вами. Але міжнародні сертифікати просто так не дають. А буде в Українських пасічникві сертифікати та й відношення закордоном будуть зовсім інші. Сертифіковані і з планм розвитку будемо отримувати кошти: Наприклад в ЕС пасічники отримують Навчання Медикаменти Лабораторне дослідження Допомога в кочівлі Досвідчині пасічник будуть видавати свої наробки і за це будуть отримувати гоногар. Ага! І платити податки по-європейськи. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 7 часов назад, ДобровоЛ сказал: Правильно сказано - вік живи, вік учись. І дякую чемно за рекомендацію. Але у мене вже й очі не ті. А про бджільництво все наявне і доступне навіть в науковій бібліотеці КДУ ім. Т. Шевченка я перечитав ще років з 20 тому. А саме з власними бджолами 52-й сезон. Тримав їх для експеременту (крім основної пасіки) - три-чотири сім"ї навіть 12 років на балконі 5 поверху в редакції у себе. А пасічник я вже в четвертому поколінні. Невже щось таке надзвичайно нове про них мені хтось може сказати? Не ображатесь.Так в мене не має стільки опиту з бджолами як у Вас. Я розповів яка в мене технологія. Така як в Малихіна но трошки інакша. В мене двухматочна технологія. в 4 з 12 вуликів. Наступного року переводю усі вулики на таку технологію Я другу матку не ставлю на усю зиму в ізолятор а ставлю в спеціалізований нуклеус . Де 3 рамки на 300 роз'єднуються. Побачив такий нуклеус в Артема Паланочки і зробив 2 шт собі під 300 рамку. І як результат 100% зимівля в мому неклеусі. Моя задача зберегти матку до весни і підігрів в мене теж ціалізований під мою технологію.І підігрів розрахований так щоб вивести точку роси за межи вулика. А весною я знов обєднуюсь і вмене в квітні вже 2 корпуса бджоли. І в серпні дві матки бжоли принесли які не зношені. Які весною дадуть бурхливий старт. Там є ще багато ньюансів....но я так розумію що це не цікаво такому Гуру в бжільництві я Ви. Бажаю Вам 100% зимівлі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 8 часов назад, ДобровоЛ сказал: Ага! І платити податки по-європейськи. Звісно платити податки. І мед здавати по европейським цінам а не за безцінь. І напевно пенсію хочете отримувати? А податки платити не хочете. А армію хто буде утримувати? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 Хорк! Не для гуру а для мене. Уточни свою методу. Бо зимівля нуклеусів то стара і болюча проблема. Поясни- з"єднуєш нуки по три даданівські рамки в зиму? Зимуєш спарено чи окремо? Підігрів кожного трирамкового окремо? Весною з"днуєш два трирамкові? Якщо так то чи не простіше одразу осінню з"єднати всі нуки до шести рамок дадана і зимувати без усякого підігріву? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 35 минут назад, Маркіян сказал: Хорк! Не для гуру а для мене. Уточни свою методу. Бо зимівля нуклеусів то стара і болюча проблема. Поясни- з"єднуєш нуки по три даданівські рамки в зиму? Зимуєш спарено чи окремо? Підігрів кожного трирамкового окремо? Весною з"днуєш два трирамкові? Якщо так то чи не простіше одразу осінню з"єднати всі нуки до шести рамок дадана і зимувати без усякого підігріву? ні мені потрібно зберегти маток.А з'єднавши усіх в один, де я діну маток. В мене нуклес на 1/2 доданівської рамки. Коли робив відводки я роз'єднав три доданівських рамки і в мене вийшло 6 нуклеусних висотою 300. Зимували два таких нуклеуса дуже чудово підігрів в мене зроблений з ганеманевської решітки для лежака і там викусєни перемички залишені тільки горизонтальни шість перемичок на них розрахований намотани групами підігрівачі 1.5 вт на 12 воль і він стоїть всередені що бжоли свободно переходять по ньому і тому я цим нагрівачем формую клубик і можу керувати цим клубиком. де схочу там в мене і буде клубик т.к. в мене там зроблені 4 підігрівачі які можуть робити окремо. Цого року я переробив підігрівачі і зимуть майже без підмору. В цому році зробив вже 4 таких нуклеуса. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 Написал -убрал. Понял что не тот случай.Игрался в свое время.Пришел к выводу что в зиму не подогреватели нужны ,а сильные семьи.Моржет и Вы когда то к этому прийдете.Почему то детей хотят сами выносить ,чтобы молоко материнское пили,а тут будем греть ,укутывать и должно быть по нашему мнению все в порядке. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 8 минут назад, КАЕ сказал: С зимы получить опоношенные слабые семьи.Весной расширить для того чтобы пасеку увеличить в 2 раза.Получить к нозематозу еще в придачу болячек и потом понять что в зиму должны идти здоровые сильные семьи особенно тогда когда учишься этому делу. Это семьи опонашиваются которые наращивают в зиму и которые как раз сейчас выводятся? На чем выводятся? Какой у них биологический запас прочности? Кто будет выводить первый расплод весенний? Эти пчелы которые выйдут в сентябре-октябре? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 21 минуту назад, Хорк сказал: Это семьи опонашиваются которые наращивают в зиму и которые как раз сейчас выводятся? На чем выводятся? Какой у них биологический запас прочности? Кто будет выводить первый расплод весенний? Эти пчелы которые выйдут в сентябре-октябре? Все пять вопросов ни о чем..Я же писал что не тот случай,потому и убрал текст.Семьи не выводятся,.Как можно задать вопрос на чем выводятся семьи ?.Вы вообще о чем это?Что за вопрос кто будет выводить расплод первый?а кто его выводит вообще?Что за слово такое выводить?Расплод выращивают,воспитывают,кормят.Много прочитали,нужно упорядочить 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ViLad Опубликовано 21 сентября, 2017 Share Опубликовано 21 сентября, 2017 Так 40 минут назад, КАЕ сказал: Написал -убрал. Понял что не тот случай.Игрался в свое время.Пришел к выводу что в зиму не подогреватели нужны ,а сильные семьи.Моржет и Вы когда то к этому прийдете.Почему то детей хотят сами выносить ,чтобы молоко материнское пили,а тут будем греть ,укутывать и должно быть по нашему мнению все в порядке. Так устроена природа. У меня с подогревом в марте две матки на семью. И в апреле два корпуса пчелы. И на акацию взяток был всего 5 дней сильный дождь оборвал взяток обил всю акацию. земля была белая. А уменя за 4 дня полный полукорпус меда в 4 ульях. Если-бы было на всех 12 ульях так. А на другом краю села пасечник говорит этот год не удался акации нет. Я его пригласил к себе и показал сколько пчелы в ульях и сколько меда. Так он говорит как такое может быть? А Вы себе работайте как хотите. Вот и вопросы не о чем. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.