Перейти к содержанию

Мечение маток

Petrovych61

Рекомендуемые сообщения

7 минут назад, arki сказал:

а яким ви клеем користуєтесь?

я не запитував але думаю кілька сотень точно

У мене на 700 шт. Вцьому році відпало 3 шт. Тому або клей або руки... :IMHO: 

Все приходить з опитом:hi:

Клей БФ-6

9 хвилин тому, arki сказав:

яким ви клеем користуєтесь

Медичний, бф-6. Пробував польський шеллак - не зайшов, дуже багато опаліток відлітало

Только что, davolodya сказал:

бф-6

здається і він про цей клей казав але точно стверджувати не буд

взагалі то мене більше цікавлять якісні маркери ніж аполітки. з аполітками більше мороки і дорожче задоволення. для себе то да, згоден....

17 минут назад, arki сказал:

і дорожче задоволення. 

Маркер поска коштує 180 грн. 

100 аполіток та клей теж 180 грн. 

То залежно від того хто до чого звик....:IMHO:

Ацетонова краска в баночці з під ампіціліну з кришечкою в яку вставляється алюмінієвий дротик з вирівняним торцем. При витягуванні з баночки кришка лишню краску знімє , залишається краска на торці.

• 2 weeks later...

Я на наступний рік купив якийсь німецький маркер за 350 грн. Наче супер стійкий.

46 минут назад, msgarry сказал:

Я на наступний рік купив якийсь німецький маркер за 350 грн. Наче супер стійкий.

Яка назва?

23.11.2023 в 22:08, Пахомич сказав:

Ацетонова краска в баночці з під ампіціліну з кришечкою в яку вставляється алюмінієвий дротик з вирівняним торцем. При витягуванні з баночки кришка лишню краску знімє , залишається краска на торці.

Автомобільна акрилова швидко сохне і гарно тримається.

4 часа назад, msgarry сказал:

випадково не kreul називається? і не на парк плюсі брали?

2 часа назад, Конструктор сказал:

Автомобільна акрилова швидко сохне і гарно тримається.

колись мітив в 90х. автомобільною теж. смерділа сильно але зате в більшості випадків трималася все життя матки

1 час назад, arki сказал:

випадково не kreul називається? і не на парк плюсі брали?

Так він, але ще не розпаковував. 

Kreul коштує порядка 150-200 грн. Стирається відносно швидко... в парк плюс ціна завишена вдвічі...:IMHO:

4 часа назад, Александр К. сказал:

Kreul коштує порядка 150-200 грн. Стирається відносно швидко...

тиждень назад теж придбав за 170 грн. тримається доволі непогано. краще ніж поска. перевіряв особисто. плюс до того ж на каналі Ярослава Мухи є відео де він тестує різні маркери в тому числі і цього...

тиждень назад теж придбав за 170 грн. тримається доволі непогано. краще ніж поска. перевіряв особисто. плюс до того ж на каналі Ярослава Мухи є відео де він тестує різні маркери в тому числі і цього...

У Вас є нагода порівняти хто більше прав я чи Ярослав...;) 

Я маркером мічу тільки неплідок та тільки на продаж всі тести показали що ополітки набагато кращі....:IMHO:

До того ж у нас є гарний виробник ополіток це Овчарук (він є тут на форумі)...

На мій погляд його ополітки кращі за польскі.....:IMHO:

Що стосовно маркера мене влаштовує еdding не те щоб він був крутий але робити можна....:IMHO:

Принанні з edding не трапляється таке....

20220504_091253.jpg

А інщі буває текуть .....

2 часа назад, Александр К. сказал:

У Вас є нагода порівняти хто більше прав я чи Ярослав...;) 

у мене є нагода його мати і перевірити як тримається, про що і описав вище. опалітки не цікавлять мова зайшла за маркер крауль 

саме такий взяв як на скрині. світло зелений. на глянцевій поверхні тримається добре, через певний час здерти нігтем можна але важкувато. як тримається на матках, побачу на той рік, але думається що буде добре.

изображение_viber_2023-11-22_17-27-21-175.png

доречі дані маркери використовуються для розпису на фарфорі, посуду тощо. тому мають триматися добре і не мати запаху. але напевно вистачає і китайських підробок

• 11 months later...
В 08.12.2023 в 18:40, arki сказал:

маркер крауль 

що до цього маркера то користувався ним в цьому сезоні. є плюси і мінуси. плюси- добре тримається, мінуси-повільно сохне, треба дмухати на матку біля хвилини щоб трохи схватився інакше мітку розмаже

10 часов назад, arki сказал:

що до цього маркера то користувався ним в цьому сезоні. є плюси і мінуси. плюси- добре тримається, мінуси-повільно сохне, треба дмухати на матку біля хвилини щоб трохи схватився інакше мітку розмаже

Можна садити в пластіковий стаканчик типу як під колпак або в бігудь тоді вона не буде стирати мітку. І не треба тримати та дмухати.

Де купували маркер?

19 минут назад, Александр К. сказал:

Можна садити в пластіковий стаканчик

якщо вийшли неплідки і їх треба помітити, їх десятки то що робити, запихати їх в бігуді, потім звідти виймати, ловити і пускати в кліточки з бджолами? ще більше роботи аніж потримати і подмухати.. мічу плідних забираючи з нуків користуючись трубкою Флобера, дуже зручно адже молоді плідні матки дуже верткі і бували випадки що втікають з рук, летять і залітають в інші вулики чи губляться в траві. тому поки мітка висохне тримаю матку зажатою в трубці адже коли її відпустити вона старається вилізти і теж розмазує мітку. неплідки мічу в руках. вчора замовив два маркера синій і білий Edding 750, протестую їх...

Screenshot_1.png

якщо вийшли неплідки і їх треба помітити, їх десятки то що робити, запихати їх в бігуді, потім звідти виймати, ловити і пускати в кліточки з бджолами? ще більше роботи аніж потримати і подмухати.. мічу плідних забираючи з нуків користуючись трубкою Флобера, дуже зручно адже молоді плідні матки дуже верткі і бували випадки що втікають з рук, летять і залітають в інші вулики чи губляться в траві. тому поки мітка висохне тримаю матку зажатою в трубці адже коли її відпустити вона старається вилізти і теж розмазує мітку. неплідки мічу в руках. вчора замовив два маркера синій і білий Edding 750, протестую їх...

Screenshot_1.png

Мічу тільки те що потребує підсадки в сім'ю або на продаж. Схема проста плідних забираю з нука в кліточку разом з свитою потім в приміщенні достав помітив в бігудь щоб висохла і назад в клітку... з неплідними схема трошки інша.

Роблю все руками, за сезон більше 1000 шт. Виходить норм.

Колись також тестував маркери потім прийшов до висновку що в різних партіях все по різному

Схема проста плідних забираю з нука в кліточку разом з свитою потім в приміщенні достав помітив в бігудь щоб висохла і назад в клітку

так і я раніше робив, тобто матку плідну ловив в бігідь а свиту набирав одразу в кліточку, потім все ніс в приміщення там мітив і впускав але то більше мороки. з трубкою флобера виходить швидше і проще.

Колись також тестував маркери потім прийшов до висновку що в різних партіях все по різному

да я теж це помітив. а зараз чим мітите?

3 часа назад, arki сказал:

так і я раніше робив, тобто матку плідну ловив в бігідь а свиту набирав одразу в кліточку, потім все ніс в приміщення там мітив і впускав 

Я не так набираю.. відразу набираю в кліточку всих і маму і свиту потім іду в дім і мічу вже там.

з трубкою флобера виходить швидше і проще.

То мабуть кожному своє пока будете тримати та чекати пройде стільки ж часу...:IMHO:

да я теж це помітив. а зараз чим мітите?

Плідок аполітками не плідок маркерами единг але купував я їх вже давно ще мабуть до ковіда... останній купив вже война була у порівнянні таке гі*но а назва таж сама...

27 минут назад, Александр К. сказал:

набираю в кліточку всих і маму і свиту потім іду в дім і мічу вже там.

а потім з кліточки матку як? а бджоли куди якщо всі розлетяться? ні я краще так як роблю зараз.

41 минуту назад, Александр К. сказал:

таке гі*но а назва таж сама...

можливо і гі*но, прийдуть перевірю- відпишусь. брав дешево по 60грн

а стосовно німецького крауля то коли мітив маток крапля попала на кухонний стіл, щей зараз тримається. незважаючі на те що стіл кожен день по кілька разів на день витирається. мінус лише в тому що довго сохне як і писав. запаху ніякого взагалі немає. на каналі у Ярослава Мухи є відео де йому прислали YONO та Kreul на тест де він і відписався в коментах що кращий на його погляд YONO.

2 часа назад, arki сказал:

можливо і гі*но, прийдуть перевірю- відпишусь. брав дешево по 60грн

а стосовно німецького крауля то коли мітив маток крапля попала на кухонний стіл, щей зараз тримається. незважаючі на те що стіл кожен день по кілька разів на день витирається. мінус лише в тому що довго сохне як і писав. запаху ніякого взагалі немає. на каналі у Ярослава Мухи є відео де йому прислали YONO та Kreul на тест де він і відписався в коментах що кращий на його погляд YONO.

В мене всі плодки с аполітками тому мені маркер не такий вже і важливий. Наклеїв і забув.

2 часа назад, arki сказал:

а потім з кліточки матку як? а бджоли куди якщо всі розлетяться? ні я краще так як роблю зараз.

https://youtu.be/Y5gf9NwIv0o?si=7NJ8VWzNFYdU1sXO

Працює, краще брати конвалюту з пігулок. На сезон вистачає с головой...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...