Petrovych61 Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Вчера матку в улье нашёл по голосу. Сначала даже не понял что это за звук - никогда раньше не слышал. Хорошо мобилка с диктофоном - слушайте как поёт моя первеница во Львове... Qeen.mp3 А почему "поют" матки? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rut21 Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 слушайте как поёт моя первеница во Львове... Хорошо поет ..........! :D Рой собирает, что ли? Мои этот год не поют. Поднимала весь закрытый расплод и.........на втором етаже. Через разделительную решетку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Прозаик Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 А почему "поют" матки? Для устрашения... Поют только когда в бой идут... в общем, как и люди : Урааааа! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted July 4, 2007 Author Share Posted July 4, 2007 Для устрашения... ← Это значит, что она там не одна, в улье? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Это значит, что она там не одна, в улье? ← Тоже интересно. Пение матки означает, что в улье есть еще маточник на выходе или другая матка? Или не обязательно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Прозаик Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Именно так. Не одна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Они не поют, если быть точным, они перекликаются. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted July 5, 2007 Author Share Posted July 5, 2007 Пение матки означает, что в улье есть еще маточник на выходе или другая матка? Или не обязательно? ← Кстати я заметил, что когда я вырезал остальные маточники, кваканье прекратилось, но когда переставлял потолочины и та рамка, на которой была матка, была не накрыта, а маточники лежали почти над ней на обвязке открытой крыши - она опять начинала свою "песню"... А может мне только так показалось... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Матки співають коли збирають рій, перед виходом нової. Я чув як співає матка коли ще не вийшла. Та вона співає інакше. Вона пікає, як азбука морзе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted September 20, 2010 Author Share Posted September 20, 2010 Та вона співає інакше. Вона пікає, як азбука морзе. ← А я ж тоді що записав? Ця співала ходячи по стільнику і була свищевою. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
владек Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 А я ж тоді що записав? Ця співала ходячи по стільнику і була свищевою. ? Мапет зайдіть на ту тему, що Ви закрили :"Багатоматкові сім"Ї" відкрийте відео. Я вже забув, яке по порядку (або четверте , або третє) там просто слухати: співи маток. Гарно. Ну а як вже говорити про ті відео. То мушу порекомендувати і друге по порядку де про мінюатюрну сапетку, що заходить вільно до альпійця. Яка там мелодія інтересна. Не дарма хорвати наші близькі родичі. Чудова ностальгійна мелодія. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дед Коля Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Вчера матку в улье нашёл по голосу. Сначала даже не понял что это за звук - никогда раньше не слышал. Хорошо мобилка с диктофоном - слушайте как поёт моя первеница во Львове... Qeen.mp3 А почему "поют" матки? Однозначно молодая матка вызывает на бой , это м.б. она еще в маточнике.Чем закончилось??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Та вона співає інакше. Вона пікає, як азбука морзе. ? А я ж тоді що записав? Ця співала ходячи по стільнику і була свищевою. Вибачте . Та ви мене не правельно зрозуміли. Матка пікає як азбука морзе та що ще у маточнику, а котра вийшла то так як ви записали. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ілюха Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Та вона співає інакше. Вона пікає, як азбука морзе. ? А я ж тоді що записав? Ця співала ходячи по стільнику і була свищевою. Вибачте . Та ви мене не правельно зрозуміли. Матка пікає як азбука морзе та що ще у маточнику, а котра вийшла то так як ви записали. Я бачив матку як вона бігала і співала так як ви чули. Малим мене тато постійно заставляв слухати по вуликах чи співають матки , щоб знати коли будуть роїтись. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Чем закончилось??? ← Так повирізав маточники з яких ще не вийшли матки і посадив в мікронуклеуси. Вибачте . opr06K93.gif Та ви мене не правельно зрозуміли. ← Тепер зрозумів. Маток в маточниках не чув. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Гарно співає fHZZCgppIB0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapivan Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 Буває таке що наявність матки на слух можна оприділити коли вона ще тільки вийшла з маточника. Відкриваю вулик і прислухаюсь. Можна трохи димком поверх рамок щоб бджоли зашуміли. Так легше знайти в якій частині вулика знаходиться бо молоду довго треба шукати на 20 рамках ще і ховається.Зато як співає!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiy_88 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Вчера в одной семье, которая отпустила первак, обнаружил пение маток. Семья очень большая но просмотрев все улочки я нашел одну и отсадил её в клеточку с пчелами и поставил на дно улья. Наступил вечер, думаю послушаю нету ли пения, прислоняю ухо к улью, опять поёт. Я забрал матку с улья и поставил её в ловушку. Сегодня утром слушаю опять поет. Сколько их там я не знаю, маточников нету, все пообрывал. Кто подскажет, что мне делать? Выходит нужно караулить вторак? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Вчера в одной семье, которая отпустила первак, обнаружил пение маток. Семья очень большая но просмотрев все улочки я нашел одну и отсадил её в клеточку с пчелами и поставил на дно улья. Наступил вечер, думаю послушаю нету ли пения, прислоняю ухо к улью, опять поёт. Я забрал матку с улья и поставил её в ловушку. Сегодня утром слушаю опять поет. Сколько их там я не знаю, маточников нету, все пообрывал. Кто подскажет, что мне делать? Выходит нужно караулить вторак? Просеять через ганиманку Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Могут и пчелы издавать такие звуки. В этом году заострил на этом внимание, в семье без матки раздается песнь.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrek Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Могут и пчелы издавать такие звуки. В этом году заострил на этом внимание, в семье без матки раздается песнь.... тоже такое слышал,а я думал что кажется Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Вчера матку в улье нашёл по голосу. Сначала даже не понял что это за звук - никогда раньше не слышал. Хорошо мобилка с диктофоном - слушайте как поёт моя первеница во Львове... Qeen.mp3 А почему "поют" матки? Коли сім'я готується до роїння, закладається нею кілька маточників, Ви ж це добре знаєте. У різних порід це по різному. А за звичай,- після відлітання першого рою, виходить перша молода матка, кидається у бій, точно хлопці підмітили ,- ніби з криком УУУ-РР-РАА. Та він у неї - =пі-пі-пі= виходить. Сам чув одного разу. А вона погрожує цим тим королевам, що ще в маточниках. Шукає їх по всьому гнізду, та бджоли не допускають її до маточників з яких їй відповідають так же, але через закриті маточники звук виходть ніби у квочки = кво-кво-кво =. Могут и пчелы издавать такие звуки. В этом году заострил на этом внимание, в семье без матки раздается песнь.... тоже такое слышал,а я думал что кажется Зна чить це, що вже один рій ви відпустили для сусіда, а ще через день-два, - буде наступний. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skif Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 17 травня з пішов рій, того самого дня повирізав маточники, через три дні провірив, але і пропустив. 27 травня пішов другий рій, але вернувся до вулика. При огляді почув як співає матка - її по звуку і знайшов. Крім неї ще два маточники знайшов, надіюсь тепер все чисто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рейл Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Получается, что если оставшиеся маточники уничтожить, то матка петь перестанет? Или нет? Если произойдет, то через какое время? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted June 20, 2015 Share Posted June 20, 2015 Получается, что если оставшиеся маточники уничтожить, то матка петь перестанет? Или нет? Если произойдет, то через какое время? Саша, ти ліпше зроби на них пару- тройку відводків(якщо ще не злетіли сьогодні вранці), - пакети ж ще є. До осені ще далеко, тож матимеш сімейки, якщо пару раз підсилити печатним розплодом. Та й матки не зовсім відомо які тобі попались з пакетами. Отож їх і поміняти з часом на ці , вже плідні, зможеш. А якість їх непогана, крім потягу до рійливості, звичайно. А співати перестане, як тільки позбираєш усіх її суперниць, або як рій піде з кількома неплідними матками. А може й наступний рій піти. Тож постав тимчасово на льоток роздільну решітку. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts