Bee.P Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Я так зрозумів, що в 22-у цю ж вощину в нього нормально тягнули. Якщо була на рамках і довго стояла то могла гарно провітритись , в пачці не має вентиляції . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 3 хвилини тому, Пахомич сказав: Ви що частину пасіки на зиму згодовували ГФС? Ні, тільки цукор, але один точок весною розвивався як скажений, а на другому бджоли були ''якісь мляві...'' Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Якщо була на рамках і довго стояла то могла гарно провітритись , в пачці не має вентиляції . Завтра може він прояснить ситуацію з тою вощиною. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 15 минут назад, yu1986ra сказал: То чиї гени передають підвищений потяг до заготівлі перги? Не треба шукати матку, яку відтрахали всі трутні ''перголюби''. Треба створювати умови щоб трутнів перголюбів в період обльоту маток було більше. PJ коли створив лінію VHS , то наголошував , щоб був ефект в f1 то має бути і трут фон переважно з ліній VHS . ( VHS це та що з кліщом бореться ). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 1 час назад, gardener сказал: я був в шоці. Поставив пять контрольок. Витягую першу - три кліщі і дві бджоли. Ше навіть не почав рахувати. як вже кліщі закінчились. Короче - з чотирьох найбільше то було пять штук. Аж на пятій полегшало. Десь штук 50 нарахував. І бджоли живі по дну лазять. Думається шо в тих чотирьох за день винесли. Треба буде ше зранку глянути. Я в деякі сім'ї днями вперше поставив полоски. Впало по 5-10 шт. Обообляв до цього двічі субліматором. Полоски працюють 100% бо в деяких сім'ях впало по 300 шт. Полоски з тієї ж пачки. Там де проходив тричі субліматором і закривав дно падає по 10-20 шт. При обробці субліматором дно треба закривати. І треба бракувати рамки на наявність трутневих комірок. Бо там де трут там кліща в рази більше. А цією весною трута було багато. І сонях розтягнувся більш як на місяць. Що теж дало більше перезараження. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 22 хвилини тому, yu1986ra сказав: Це ж не перша обробка? Якщо не перша, то норм - працює. перша Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 23 хвилини тому, gardener сказав: перша Для першої і справді не густо. Треба з цим щось робити. Завтра поїду дивитись, що там падає від апімітрину. В десяток лежаків не вистачило смужок на друге коло, вирішив не заморочуватись і пролив амітразом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 1 час назад, gardener сказал: перша росплоду вже немає? 2 часа назад, Bee.P сказал: На носілках ? Чи попід руки ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 54 минуты назад Share Опубликовано 54 минуты назад 2 години тому, msgarry сказав: деякі сім'ї днями вперше поставив полоски. ...Обообляв до цього двічі субліматором. ...Там де проходив тричі субліматором Я розумію, шо хочеться всіх до одного кліщів вальнути... але чи не занадто вже зусиль? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 26 минут назад Share Опубликовано 26 минут назад То конроль був. Про всяк випадок. Так би мовити набираюся досвіду роботи з кислотами. Такий сезон вперше. Пізній сонях за 1.3 км заквітував після 20 серпня і виділяв десь 10 днів, і качаю досі, бо часу та здоров'я не вистачає. В звичайний рік я 20 серпня вже полоски ставлю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.