Перейти к содержанию

ОСІНЬ 2026\\ЗИМА 2027 Переживемо !

Рекомендуемые сообщения

47 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бо вона не дурна , баче що хтось приходить і забирає всю пергу :hi:. Треба забирать в ночі , поки бджоли сплять :hi:

Там матка 24-го року. Весною ще добре гнала, а на осінь здулась. Сім'я зараз менша за середню по палаті.

24 хвилини тому, Пахомич сказав:

Тепер розпишіте де і як ви будете шукати того трута . Взагалі ви впевнені, що сімя робить великі запаси перги завдяки гнам трутня ,а не матки. То чиї гени  домінують -  матки чи трутня ?  

Він каже що господарські ознаки загалом передаються більше через трутня.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

То ви з неї розплід забирали чи воно саме не росло?

Саме не росло. В мене була за весь час лише 1 іошка з двома магазинами. В основному 1 магазин. Різні лінії і інсемінатори. Можливо якийсь імбрідінг, бо ф1 завжди норм.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

19 минут назад, yu1986ra сказал:

Там матка 24-го року.

Дві зими бачила ,  матка зносилася , то є норм .

Чи вона має 5 років бути рекордисткою ????

2 часа назад, msgarry сказал:

В мене вчора ще з рамок лило, бджола в пилку. Розплоду повно. Сьогодні-завтра мабуть вже докачаю. Де прокачав ставлю полоски, де не качав продув субліматором. Половині пасіки вже дав по 8-10 л сиропу. Забирали 4л за 2-3 доби.

На круг цього року виходить десь 85 кг з сім'ї+ збільшив пасіку на 40%

20260910_170749.jpg

20260910_170745.jpg

Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок

40 минут назад, yu1986ra сказал:

Він каже що господарські ознаки загалом передаються більше через трутня.

Більше менше передаються, то пояснення дуже широке Конкретно стоїть питання по накопиченю перги в сімї, чиї ознаки домінують - трутня чи матки

9 минут назад, Rty сказал:

Як ви ті круги рахуєте це все відносно,принос за день і все і то потрібно показник дивитися у вечері і наступного ранку.Нічого загального не рахую бо дуже багато похибок

В мене десь 80 зимувалих сімей принесли десь +/-6500кг. От так і рахую. Відводки на другому точку їх не рахую.

2 минуты назад, msgarry сказал:

В мене десь 80 зимувалих сімей принесли десь +/-6500кг. От так і рахую. Відводки на другому точку їх не рахую.

Це за весь сезон чи тільки сонях.

5 часов назад, Пахомич сказал:

Що там вгадувати  На  гФс  весною поганий розвиток і слабша бджола . По природі бджола переробляє в нектарі тростниковий  цукор глюкозу і руктозу .  Якщо згодовувати бджолам глюкозу і Фруктозу і не буде приносу з природи,  то бджоли навіть не зможуть відбудувати вощину. Згодовування меду весною  в  складі  якого немає сахарози також не сприяє нарощувані  сили  

СУПЕР!!! Саме в яблучко!!! Як казав один промисловий пасічник, який годував один точок ГФС, а інший нормальним цукровим сиропом:''Бджола стала якась інша, набагато слабша!!! Цей точок  дав меду майже в половину менше, ніж точки на цукрі!''

4 минуты назад, Rty сказал:

Це за весь сезон чи тільки сонях.

Сезон.

Ріпак, акація-липа-різнотрав'я, і два соняхи. 

Що ріпак, що перший сонях були за 2.5- 2.8 км. Пізній сонях був за 1.3 км і дав 4 бочки.

Минулого року ця кількість дала трохи більше 9 бочок за сезон. 

8 минут назад, msgarry сказал:

Сезон.

Ріпак, акація-липа-різнотрав'я, і два соняхи. 

Що ріпак, що перший сонях були за 2.5- 2.8 км. Пізній сонях був за 1.3 км і дав 4 бочки.

Минулого року ця кількість дала трохи більше 9 бочок за сезон. 

І на 40 %збільшили пасіку а по скільки роспліду забирали із сімей і якої сили були на 1 травня.

На ріпаку було по 2 магазини. Ріпак здав 3 бочки і 7 відер. Непечатний не качав.

Відводки робив в травні на 2 рамки. Після обльоту маток 25-30 травня добавив ще розплоду. До батьків поїхали мінімум з 4 рамками розплоду. В червні робив відводки на 2 рамки розплоду. Загалом зробив десь 35 відводків. 20 в травні і 15 в червні.

Головне погода. В мене напад був лише тиждень перед соняхом коли спека була і мабуть попалила осот. А так дощі кожен тиждень по декілька разів.:ay:

24 минуты назад, пасічник Ігор сказал:

СУПЕР!!! Саме в яблучко!!! Як казав один промисловий пасічник, який годував один точок ГФС, а інший нормальним цукровим сиропом:''Бджола стала якась інша, набагато слабша!!! Цей точок  дав меду майже в половину менше, ніж точки на цукрі!''

Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина і бджоли недогудовані молочком.. Соняшниковий нектар має мізер сахарози, або і зовсім немає.

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Все темне краще топити:IMHO:, а не зберігати.

Згодний на 100 відсотків, але поки немаю достатньо відбудованої гніздової суші щоб нещадно відбраковувати, на 1 травня бджіл як і суші не було зовсім, 2 травня купив 26 пакетів карпатки рамки всі гарні світлокоричневі, але на жаль без ділителів гофмана, зраз маю Слава Богу 40 і трішки добрих на :IMHO: сімей роїв ні одного не зловив, деревину яка мені кожного року давала 2 - 3 роя аграрії викорчували остальні місця де до війни ловив рої вхід заборонено. Із за недостачі  рамок на 300-та в цім році добре недобрав меду, як і перша моя карпатка так і ця що купив в цім році дуже не охотно іде на магазині рамки а карніки поки що меньше як півтора десятка, дасть Бог все відновлю в планах вийти на свої 60 - 80сімей так що рамок ще строїть добре треба.

16 минут назад, Пахомич сказал:

Навіть на медозборі з соняшника , якщо відсутні інші медоноси тупіє розвиток , відбудовується погано вощина і бджоли недогудовані молочком.. Соняшниковий нектар має мізер сахарози, або і зовсім немає.

Зараз і немає думки щось будувати на сонях.Що в ньому змінилося?Раніше в лежаки пхав,куди хотів і все будувалися шаленим темпом.

21 минуту назад, msgarry сказал:

На ріпаку було по 2 магазини. Ріпак здав 3 бочки і 7 відер. Непечатний не качав.

Відводки робив в травні на 2 рамки. Після обльоту маток 25-30 травня добавив ще розплоду. До батьків поїхали мінімум з 4 рамками розплоду. В червні робив відводки на 2 рамки розплоду. Загалом зробив десь 35 відводків. 20 в травні і 15 в червні.

Головне погода. В мене напад був лише тиждень перед соняхом коли спека була і мабуть попалила осот. А так дощі кожен тиждень по декілька разів.:ay:

І якої сили у вас пішли відводки в зиму?

21 минуту назад, Віталій.В сказал:

Згодний на 100 відсотків, але поки немаю достатньо відбудованої гніздової суші щоб нещадно відбраковувати, на 1 травня бджіл як і суші не було зовсім, 2 травня купив 26 пакетів карпатки рамки всі гарні світлокоричневі, але на жаль без ділителів гофмана, зраз маю Слава Богу 40 і трішки добрих на :IMHO: сімей роїв ні одного не зловив, деревину яка мені кожного року давала 2 - 3 роя аграрії викорчували остальні місця де до війни ловив рої вхід заборонено. Із за недостачі  рамок на 300-та в цім році добре недобрав меду, як і перша моя карпатка так і ця що купив в цім році дуже не охотно іде на магазині рамки а карніки поки що меньше як півтора десятка, дасть Бог все відновлю в планах вийти на свої 60 - 80сімей так що рамок ще строїть добре треба.

І як ваша карпатка йде в зиму?

49 минут назад, Rty сказал:

І як ваша карпатка йде в зиму?

Відводки 6-7, сімї 8 -9 пару сімей 10

49 минут назад, Rty сказал:

І якої сили у вас пішли відводки в зиму?

Травневі не знаю. Я їх віддав батькам на пасіку, а червневі зараз 5-8 рамок. Небуло рамок і часу їх вчасно розширити, вони сильно залилися. В деяких язики за заставною.:umora:

Я Їх ще не дивився, полоски дав і все.

2 години тому, Bee.P сказав:

Дві зими бачила ,  матка зносилася , то є норм .

Чи вона має 5 років бути рекордисткою ????

Я до того, що тут вона пергу носить, а тут вже ні:umora:.

Весною вона ще нормально вшпарила. Лишив на зиму, побачу які будуть від неї дочки на весну. Якщо голодні до перги, то може ще кого від неї виведу.

2 години тому, Rty сказав:

Яких похибок? Після кожної качки записуєте в журнал кількість бочковідер, в кінці підбиваєте підсумок і ділите на кількість зимувалих.

2 години тому, Пахомич сказав:

Більше менше передаються, то пояснення дуже широке Конкретно стоїть питання по накопиченю перги в сімї, чиї ознаки домінують - трутня чи матки

Я думаю цей факт ще не встановлений:umora:

1 час назад, Rty сказал:

Зараз і немає думки щось будувати на сонях.Що в ньому змінилося?Раніше в лежаки пхав,куди хотів і все будувалися шаленим темпом.

В ньому  нічого не змінилось. Змінилась кормова база.

2 години тому, пасічник Ігор сказав:

Це не коректне порівняння:IMHO:. Якби він рівняв сім'ї на одному точку, то було б інше діло.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...