Конструктор Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 52 хвилини тому, yu1986ra сказав: Мій бакфаст більше жере То значить у Вас точно не пергова лінія 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 часа назад Share Опубликовано 4 часа назад 4 минуты назад, Конструктор сказал: То значить у Вас точно не пергова лінія Так він і не заказував пергову , тому так . Може на наступний рік дам йому неплодок від пергової ліннії якщо по ціні зійдемося . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 часа назад, yu1986ra сказал: Розплід ганяють. Фіг їх тим сиропом зупиниш вчора знайомий дзвонив каже останній виходить, десь на 1-2 рамках. пізній взяток був з золотарнику і дуже залилися а може і мурашинка повпливала бо від неї бува матки раніше перестають сіяти але то бува 1-2 із десятків а не всі. каже і в бакфастів так само. на днях в себе буду дивитися ... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 часа назад, yu1986ra сказал: Треба було десь в цю пору тільки починати закорм. не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву.... знімайте зверху будьяку утеплення 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 16 хвилин тому, arki сказав: не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву.... знімайте зверху будьяку утеплення Я цього року хочу зібрати по максимум на меду, потім долити по 3-4л сиропу. Це коли вже майже не буде розплоду 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 19 минут назад, arki сказал: не люблю я годувати як є росплід-воно як у прірву.... знімайте зверху будьяку утеплення утеплення знімається на початку жовтня, щоб матка припиняла яйцекладку. Азараз якраз йде нарощування кількості зимовалої бджоли, то я під холстик та утеплювач ще й плівку кинув. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 5 минут назад, Конструктор сказал: Я цього року хочу зібрати по максимум на меду, потім долити по 3-4л сиропу. Це коли вже майже не буде розплоду а чи возьмуть вони його тоді та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 3 минуты назад, пасічник Ігор сказал: а чи возьмуть вони його тоді та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 9 хвилин тому, пасічник Ігор сказав: а чи возьмуть вони його тоді та й переробкою сиропу в Вас займатиметьься бджола, що буде зимувати, що може негативно відобразитися на її стані та й маток може підштовхнути для продовження яйцекладки, особливо це стосується молодих. Думаю мають взяти, я добре піджимаю. 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . Сироп інвертований 1:2-2.1, думаю все має бути добре, тим більше 3-4л це не так багато. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 2 минуты назад, Конструктор сказал: Думаю мають взяти, я добре піджимаю. Сироп інвертований 1:2-2.1, думаю все має бути добре, тим більше 3-4л це не так багато. Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 1 хвилину тому, пасічник Ігор сказав: Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому? Це як може інвертований бути дешевшим, за звичайний? По суті той самий сироп + інвертаза + електрика + час і робота. Якось дивився того Прокопенка, то казав що інвертований хороший, але дорогий, тому годують обичним цукровим. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
пасічник Ігор Опубликовано 3 часа назад Share Опубликовано 3 часа назад 13 минут назад, Bee.P сказал: Раз було 5 жовтня масово загодовував , але вже сироп робив густіше , перезимували норм , не було ніяких проблем . Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) , вони його зразу переносять в соти і не мусолять далі . Ну судячи з стану сімей, що інколи показує Андруша, то брати з нього приклад не варто!!!За радянськими стандартами загодівля на зиму закінчується не пізніше 1 жовтня.ГФС це фігня рідка!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 5 минут назад, пасічник Ігор сказал: Чомусь промислові пасічники Америки та Канади не перейшли на інвертований сироп, хоч він й значно дешевший!!! Як Ви гадаєте чому? Що там вгадувати На гФс весною поганий розвиток і слабша бджола . По природі бджола переробляє в нектарі тростниковий цукор глюкозу і руктозу . Якщо згодовувати бджолам глюкозу і Фруктозу і не буде приносу з природи, то бджоли навіть не зможуть відбудувати вощину. Згодовування меду весною в складі якого немає сахарози також не сприяє нарощувані сили Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 14 минут назад, Конструктор сказал: Це як може інвертований бути дешевшим, за звичайний? По суті той самий сироп + інвертаза + електрика + час і робота. Якось дивився того Прокопенка, то казав що інвертований хороший, але дорогий, тому годують обичним цукровим. Інвертований сироп і ГФС , то різні речі. Інверттується сироп інвертазою , а ГФС це гідролізні цукри з кукурузяного крохмалю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 4 хвилини тому, Пахомич сказав: Інвертований сироп і ГФС , то різні речі. Інверттується сироп інвертазою , а ГФС це гідролізні цукри з кукурузяного крохмалю. Я знаю що різні, пишу саме за інвертований сироп, а не гфс. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 39 минут назад, Bee.P сказал: Якщо брати гфс42 то взагалі пЕсня(поБаск-чу) Років 3-4 тому у мене два друга також наслухались про гфс 42 ще мене тягнули також спробувати. То вони закормили... один раз перезимували и більше так не роблять. У одного 300 сімей (що правда він кормив тільки 100 гфсом) .... У другого 50 сімей. Обидва кажуть що не сподобалось ані зимівля ані розвиток... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 1 минуту назад, Олександр К сказал: Років 3-4 тому у мене два друга також наслухались про гфс 42 ще мене тягнули також спробувати. То вони закормили... один раз перезимували и більше так не роблять. У одного 300 сімей (що правда він кормив тільки 100 гфсом) .... У другого 50 сімей. Обидва кажуть що не сподобалось ані зимівля ані розвиток... Брали в офіційного представника гфс ? Чи бовтанку месного розливу ? Бо Ха братки любилелі один одного наї..ти . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 36 минут назад, пасічник Ігор сказал: що інколи показує Андруша Андруша згадувався для цитати слова суржиком , а саме слова "пЕсня " і більше ні для чого. Не перекручуйте . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 39 минут назад, пасічник Ігор сказал: За радянськими стандартами загодівля на зиму закінчується не пізніше 1 жовтня.ГФС це фігня рідка!!! Згадайте які були осіні і зими при ссср . І подивіться які тепер ? Різницю бачите ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 2 часа назад Share Опубликовано 2 часа назад 3 часа назад, AVA сказал: Є піднавіс зараз з сквозняком , так от міль там незаводится , якщо сразу рамки поцепити , а от якщо десь почтоять у теплі і перенисти , буде міль , яйця пероносю , уже таке 15 поків спостерігаю Алеж с початку треба висушити рамки, в мене до війни 300 рамки сушили добре в других корпусах через плівку де вуголок завернутий для проходу у верхні корпуса, а в цім році магазині висушили а гніздові навіть по трішки підливали дві сімї взагалі разом з маткою перейшли у верхніх корпус прийшлось забрать зайві рамки для закорму, коли закормлював за заставною стоять від 1 до 3х рамок для досушування так половина сімей і в ті рамки корму добавили. гніздові рамки майже всі з пятаками меду в цім році спустив у погріб вродьби добре зберігаюця. Наступного року хочу спробувати зберігать необсушені рамки за допомогою Джина Весною купляв півсотні рамок майже всі рамки з пергою і медом, продавець казав що зберігав у кімнаті за допомою джина, з його слів рамки ставе не миті і каже що бджоли добре освоюють, я не став експерементувати на бджоло пакетах рамки обмив не знаю допомогло те що бовтав в воді чі і справді джин ніяк не впливає на прийом рамок бджолами, можливо хтось має досвід поділіця будьласка. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 40 минут назад, Bee.P сказал: Брали в офіційного представника гфс ? Чи бовтанку месного розливу ? Бо Ха братки любилелі один одного наї..ти . Ви хочете сказати, що вам під силу виготовити ГФС місцевого розливу, навіть бовтанку.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 3 минуты назад, Пахомич сказал: Ви хочете сказати, що вам під силу виготовити ГФС місцевого розливу, навіть бовтанку.. Нах воно мені ? Дуже часто є випадки продажу в баклажках коли замість гфс42 продають гфс16 , по складу вони різні і по ціні . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 4 години тому, Bee.P сказав: Кліща в самій сильній сімї сипонуло 300-400 шт( може і більше але тіко навчився рахувати до 300 ) Пролив сьогодні амітразом, вечером гляну до скількох я рахувати вмію 3 години тому, Конструктор сказав: То значить у Вас точно не пергова лінія Пергова, тільки в другий бік Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 10 минут назад, gardener сказал: Пролив сьогодні амітразом, вечером гляну до скількох я рахувати вмію Блін.. шось я лоханувся , сам просив не тягнути в цю тему кліща , а взяв сам і масово його тут розвів . І таке буває. Мать його туди .. хай вже буде той кліщ ...., аби не ото зазбручівське ниття ... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 1 годину тому, пасічник Ігор сказав: .ГФС це фігня рідка!!! треба шукати густішу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.